Glittergympa

Det är glittertema och dubbla instruktörer på årets sista gympapass.


En (mycket) gammal partytopp får blir träningskläder

Jag saknar Angry birds

Det positiva är att jag får ut en ny mobil på försäkringen.

Det negativa är att det är 4-6 veckors väntetid.

Jo, jag överlevde julen

Gissa vem som satt och kvittrade fram julsånger på kvällen dan före dopparedan? Klart jag gjorde det, sådär sur och butter går ju inte att vara i all evighet.

Det blev en fröjdefull jul, imorgon åker jag till Uppsala igen för firande med konsert och snart stundar nyår.


Fuck jul

NOLL julkänslor. Jag som brukar älska julen är bara helt off. Vill inte klä någon gran, orkar ingen mera julmat och tycker bara att det kryper i kroppen av den där värmen som kommer från alla tända ljus.

Att åka till Uppsala känns bara som ett jobbigt projekt, har inte skrivit ett enda rim (hur många år i rad kan man egentligen rimma på "bok"?) och har inte hittat några bra julklappar heller.

Nä, det är helt ok att lägga mig i ett ide som inte öppnas förrän i april.


Det fina broderiet kommer
härifrån

Vi fick två fina veckor ihop jag och min iphone

En fin helg i Göteborg fördunklas av det faktum att jag blev av min mobil igår. Park Lane måste ha någon typ av förbannelse över mig eftersom förra gången försvann min kamera där och igår var det min nya älskling som blev stulen.

Bitter är bara förordet.

Fina kollegor är en ovärdelig jobbförmån

Igår var det julfest nummer två, denna gång var det julbord ombord på M/S Blidösund. Otroligt god mat, fasanterrinen, smörfisken och apelsinsillen var helt outstanding. Vid mitt bord snapsade vi varandra snygga och sen så dansades det i en källare i Gamla stan. Luftgitarren var stämd och idag så betyder head bang något helt annat än vad det gjorde igår.


Ja, "vara blond" står med i vår arbetsbeskrivning.


Igår fick jag hemsläp. Score!


Fest x3

Nu börjar det, min julfestkavalkad kickar igång nu.

Ikväll är det julfest med HK på kontoret, imorgon är det julbord till sjöss med min avdelning och trafikplaneringen och därefter sätter jag mig på ett tåg (snälla SJ, hör min bön och kom i tid) ner till Göteborg för födelsedagsfestfirandet och glöggmys.

Let the games begin!


Spelmissbruk

Läggdags nu och då gör vi ett nytt försök med att sluta spela Angry Birds INNAN lillfingrarna domnar bort.

Nån gång ska ju vara den första liksom.


Tack tack tven

Jag är dålig på det med att titta på tv, det vet vi. Det finns alldeles för mycket att titta på och jag ligger efter i ALLT. Streamar (svengelskt verb) serier från 1998, så efter är jag.

Men det har varit ett program som har varit värt att slå på tven för (efter att först kopplat in den, sisådär en månad efter att jag flyttade in i lägenheten igen) och det är "Så mycket bättre". Den reprisen har varit söndagarnas höjdpunkt, men nu är det slut med det. Men Eldkvarn finns fortfarande kvar och deras
låtar skulle jag aldrig lyssnat på om det inte var för det programmet så tack tack till tven för din insats.

Luciatåg

Extreme home makeover, sekelskiftsgamla köksskåp och bröllop är sånt som får mig att gråta för att det är så fiiint.

Nu kan vi lägga till barn i luciatåg på den listan. Igår släcktes ljuset på kontoret och ett tåg med ostämda tärnor, stjärngossar, tomtenissar och pepparkaksgubbar och lucia kom och spred julstämning. En pepparkaka och en nisse rappade fram en juldikt, lucian fick gå och vila för att hon var på väg att svimma och det var gåshud över hela kroppen när de sjöng Halleluja.

Jag vill ha fler gulliga luciatåg! Kommer det verka konstigt om en främmande tant glider in på ett dagis nästa gång det vankas ljusshow, gråter en skätt och sen smyger därifrån?


Nobelfesten

Jag har aldrig sett en hel Nobelfestsändning förut, på sin höjd har jag läst någon artikel om vem som hade den finaste klänningen.

Men igår hade jag en expertkommentator med mig i soffan. Att kolla på Åsa och hennes inlivelse och kunskap i vad som händer på den där festen var minst lika underhållande som det som visades på tven.


Vin och dippgrönsaker tillsammans med den snygga Nobelexperten

Snuvad på en lördag men ändå glad att det är fredag

Vaknade imorse och trodde att det var lördag. Kunde inte komma på varför jag hade ställt klockan så tidigt på min lediga dag.

Det är fredag idag. Den sockerchock som chokladkalendern annars bjuder på räckte knappt när jag med mullvadsstora ögon famlade runt och packade träningsväskan. Släpade mig genom skogen till jobbet med hopp om att möta en trevlig diabetiker som kunde tänka sig att bjuda på en insulinspruta. Alternativet hade varit att snorta strösocker och det lockade inte (kids, ni behöver inte testa det hemma, det räcker med att ta mitt ord för det när jag säget att det svider, ok?).

Zombiestart på innebandyn, men förlust flera matcher i rad fick mig att tagga till. Koppla på vinnarskallen, jaga boll och svettas så att knäskydden glider ner, det är grejer det.

Efter jobbet blir det lite mera träning i simhallen, men ska jag vara ärlig så är det bastun efteråt som jag suktar mest efter. Sen en sushimiddag och avsluta kvällen med rödvin medans vi zappar mellan film och nobelmiddagen. Hej fredagsstämning!

Julgodis

Appropå det där med julgodiset, om det är så att dina kollegor bokar om möten bara för att kunna va på kontoret den dagen det delas ut då är man ganska bra på att göra godis va?

Tänkte väl det.

Om pannkakor och solar som går upp och ner

Kommer ni ihåg hur det var förra veckan? Jag var så sprudlande glad, tog hoppsasteg där jag gick. Det var en bra helg som hade allt; vinterlek, spetsad choklad, pepparkaksbak, spetsad glögg, julbord, familjeskratt, fest, bugg, singelveven, motorbåt, spetsat vatten, bakismat och fnitter.

Imorse vaknade jag tidigt och kände mig oövervinnerlig på crosstrainern. Hade jag inte varit tvungen att gå till jobbet hade jag kunnat köra på där hela dagen.

Men nu är det kväll och allt det där glada gick ur som luften ur en ballong. Mungiporna känns tyngre än de tre kilo hemgjort godis jag precis ställt i kylen.

Glädjeämnen

Det var med glada, käcka kliv som jag promenerade till jobbet idag. Om min positiva inställning beror på min nya telefon eller kvällens kommande pulkaåkning är svårt att säga. Det är nog en kombination av båda. Imorgon väntar julbak och julbord med famiiljen. Där grundar jag för fetfest (hennes ordval) hemma hos Emma. Det bidrar också till det goda humöret.


Humörhöjande leksak i nya kläder

Morgonrock (fungerar också alldeles utmärkt som kvällsrock)

Jag tror inte ni behöver göra så mycket mer än titta på bilden för att förstå att det här är det första jag drar på mig när jag kommer innanför dörren hemma.


Den är lika mjuk som en ut- och invänd sälunge.