Blogg a la x2000

Yes, blogg direkt från tåget, ett säkert tecken på tristess. Har kollat på Blades of glory, den var kul precis som allt Will Farell nuddar, men jag skrattade inte opassande högt. Mannen brevid såg väldigt avundsjuk ut och försökte snegla mot skrämen så fort han kom åt. Gissar att han mycket helle skulle ha snott åt sig mina hörlurar istället för att behöva ta hand om sin dräglande unge med dumbovarning på öronen. Öron och näsa är ju det som fortsätter att växa hela livet, hoppas att resten av drägelbombens ansikte hinner ikapp.  

Nu glider vi in på Göteborgs central men lucky me slipper byta tåg för en gångs skull, det här tuffar vidare till Halmstad. Måndagslubben ikväll, kommer jag orka? Ja men förfesten kan man ju gå på iaf, visst? Svag karaktär as always.

Ett steg i utrotningen av smaskarna

Tillbaka till Halmstad om en timme. 5-6 timmar på tåg, vilket iofs inte gör mig så mycket för jag gillar att sova på tåg. Gillar att sova på/i de flesta transportmedel; tåg, bil, båt, flyg. Tur att jag inte somnar på cykeln även om det är nära ibland.

Ångrar inte att jag följde med på festen i lördags, trevliga människor och så fick jag lära mig några nya historier. Dock så uppstod det lite musikkrockar, men vem vet, om ett halvår kanske jag tycker att r n'b är den mest fantastiska musikstilen som finns att dansa till, fast för det krävs en dos lobotomi och det är inte jag så sugen på. Satsar istället på att tjata mig till att få höra min musik då och då :) Avslutade kvällen på Max och sen så hittade jag en ny väg hem, det vill säga en liten omväg men jag slapp att köra genom den läskiga skogen.

Ner och träffa P på stan på söndagen. Hamnade mitt i ett ösregn så jag gick med blöta steg in på HM, plockade åt mig en tröja, gick in i provhytten, tog av mig de blöta kläderna och sedan stod jag där inne en halvtimme och läste en tidning i hopp om att kläderna skulle torka. Inte klockrent med det funkade. Vi käkade lunch och jag gjorde mitt bästa för att hålla den slitna människan vaken, gick sådär men det var trevligt ändå. 

Gissa vem som har potatisgratäng och oxfile som matlåda på tåget? Räknar med en hel del avundsjuka blickar. Haha där kan ni sitta med era torra mackor. Fast så hånfullt kommer jag bara att tänka om de idioter som smaskar när de äter, de borde inte få någon mat alls egentligen. Humm tvångssvält kanske kan bota världens smaskningsproblem?

Glad och förvirrad

Det är verkligen skönt, roligt och underbart att vara hemma i Uppsala. Men det är också påfrestande, stressigt och förvirrande. Tankar och känslor åker jojjo hela tiden. Det kanske blir så när det går några månader mellan gångerna, eller så är det hösten som spökar. Kommer jag kunna funka igen i den stad som jag lämnade för tre år sedan? Förhoppningsvis.

Det blev fest i onsdags. Skönt att få träffa mina tjejer igen. Synd bara att jag tappade bort dem rätt så snabbt inne på BJ. Helt lost eftersom jag inte hade varit där på några år, hittade inte ens till toaletterna. När jag gav upp jakten så var det tur att E fanns inom räckhåll för att vara telefonpsykolog, tur att jag har dig.

Santorinimiddag med L, E, N och J på torsdagen. Nu vill jag aldrig mer äta annat kött än lamm. Små, ulliga, oskyldiga lamm, grilla dem och ge till mig, yummie :) När jag hade kommit hem, tagit på mig mjukisbyxorna och precis lagt på mig soffan så ringde T. "Ska du hänga med till Orvars?". Av med mjukisbyxorna igen och på med riktiga kläder för att en halvtimme senare sitta med ett glas rött på Orvars. Ett hånat rödvin eftersom de tuffa grabbarna bara dricker öl. Nu är inte jag en av de tuffa grabbarna, men inte heller de kunde låta bli att smutta på mitt glas då och då.

Igår förärade jag och L Bryggan med ett besök. Bra idé. Grabbarna från onsdagskvällen anslöt senare. Var räddare i nöden åt ett stackars tekniskt handikappat fyllo, åt kall korv och tog hand om min särgrupp.

Var ut till minneslunden för första gången idag. Sa hej till morfar och så fick känslorna åka berg-och-dalbana igen. Fast nästa gång vill jag åka sig själv så jag får vara ensam med mina minnen och min saknad.

Ikväll väntar födelsedagsfest för folk som jag aldrig har träffat. Är noll upplagd men vill inte missa en sista kväll med tjejerna.

Lillebror 20 år

Woho, framme i Uppsala nu! Sitter inne i lillebrors rum och skriver. Lilla (stora) lillebror som fyllde 20 år igår och som jag överraskade genom att komma hem en dag tidigare. Han är för övrigt världens bästa bror och jag är en löjligt stolt storasyster. Vi är inte särskilt lika och jag förstår mig inte alltid på honom, men jag ser alltid upp till honom. Att han fyllde 20 år gör att jag börjar känna mig gammal. På tåget till Uppsala så satt jag vid en sådan där plats för fyra stycken med ett bord i mitten. Mittemot mig satt två pojkar i 7-8årsåldern (som smaskade så vidrigt att jag ville smälla deras små huvuden mot varandra). När de kom för att kolla biljetterna så rotade jag fram min och fick den stämplad, men ändå så tittade biljettkontrollanten uppfodrande på mig, jag fattade inte vad han ville så jag stirrade tillbaka. "Så de har sina egna biljetter" sa han och nickade mot pojkarna. Pang! Trodde han att det var mina barn? Chockad svarade jag att det hoppades jag eftersom de inte var mina. Han måste ha trott att vi var syskon, så måste det varit. Naturligtvis.

Ner på stan snart, träffa L och sen så ryktas det om fest och utgång ikväll. Orkar jag? Vi får väl se.


Nyvaken lillebror öppnar paket

image231

Fina flickor fixar fönster

Stod i godan ro (lite ljug det där för det var egentligen jättetungt) och lyfte dörrar tillsammans med E på jobbet. En man i 50 årsåldern går förbi, stannar till och tittar på oss innan han säger "Men det där är väl inget jobb för en flicka" ler och går vidare. Jag hann inte ens tänka "idiot" innan han var borta.

Man kan sätta den händelsen i kontrast till det som hände för några dagar sedan när jag skulle hjälpa några funder att lossa ett fönster från pallen. Mannen i sällskapet började rycka och slita i en bräda för att försöka få loss den, helt utan resultat. Jag däremot, fick loss den på nolltid tack vare tankeverksamhet och råstyrka. Då ryckte mannen ännu mer i nästa bräda, kunde jag så kunde väl han. Hans fru (antar jag) stod brevid och tittade på "Nej men Ingvar låt bli det där, du ser ju att hon kan det mycket bättre än du". Han muttrade något samtidigt som jag plockade bort en till bräda, men han gav sig inte och försökte igen. "Nej men Ingvar, låt bli nu och låt flickan som kan sköta det där". Mannen tittade surt på medan jag lossade resten av fönstret och hjälpte honom att lyfta på det på släpet. Jag kunde hålla mig ifrån att flina mot honom, istället då åkte jag mycket värdigt in på trucken igen och njöt av "jag är så jävla bra-känslan" hela dagen.

Pratar jag sådär?

Ända sen jag flyttade hit till Halmstad har ämnet dialekter och deras härkomst driftats flitigt. Min egen är ju inte så utpräglad, alltså är den inte intressant att analysera sönder ner till minsta slangord. Men nu är det kanske dags att börja med det för när jag visade ett klipp från den alldels underbara serien Villervalle i Söderhavet (varför kör inte SVT den i repris?) så påpekade jag skådespelarnas dialekt. "Vadårå? Du pratar ju som de gör" var reaktionen som jag fick. Kände inte riktigt att jag höll med (eftersom det enligt mig är solklar stockholmska som pratas i klippet) så nu har jag testat det här på folk från nordligaste norr till sydligaste syd och alla säger samma sak; det är sådär jag låter, fast lite modernare. Uppsalabor, håller ni med? Känner ni igen er?



Rainy days

Genomblöt så att jag kan vrida ur underkläderna. Av regn såklart, inget annat E för jag vet vad du tänker. Vad hände med klimathotet? Jag har inte märkt av någon värme, mest regn. Är det i Rumänien som folk har dött av värmeslag? I så fall någon liten pensionär därifrån är sugen på att bytlåna lägenhet med mig så säger inte jag emot.

Att jag kollar på skräckfilm hör inte till vanligheterna, är alldeles för harig för det. Men Skräcken i den Svarta lagunen  var inte särskilt läskig så det var inte några problem där, tyvärr var den inte särskilt bra heller.

Cute thing; när jag cyklade förbi fotbollsplanen på väg hem från jobbet igår så var det ett gäng ungar där som spelade fotboll, men dte var inte det som var gulligt. Söta var däremot  de fyra kaninerna som satt i en prydlig rad på kullen brevid planen, de såg att vara djupt koncentrerade och följde uppmärksamt matchen. Jag kommer sakna mina kaniner.


HBG

Igår var jag och T turister. Vi knäppte turistkort i Helsingborg och tittade på delar av det gamla slottet. Vi träffade L på vägen dit så han guidade oss Jag ville gå på museum och vara kulturell men där satte hon stopp, vi shoppade istället. När det var det var middagsdags så kastade vi oss maten men missade ändå båten till Helsingör. Skyller det på Ts undermedvetna som allra helst ville åka med den båt som hette Tycho Brahe och tack vare förseningen så fick hon som hon ville. Åka båt och dricka öl var vi riktigt bra på. Vi var mindre bra på att hitta till vår buss hem. Stressade av båten och skulle ha hunnit till bussen om det bara hade varit normal skyltning på busstationen. Men ingen fara på taket, eftersom vi är förnuftiga människor som inte hetsar upp oss i onödan så tog vi tåget istället. Vi är rätt så bra på att åka tåg och dricka öl också. Hittade några 40plussare som blev våra tågkompisar. Sista sträckan (fick byta i både Ängelholm och Laholm) orkade vi inte leta reda på våra platser, istället så placerade vi oss på tågets självklara mingelplats;  utanför toaletterna.

Appropå mitt tjat om turistbilder, något T tycker är lite pinsamt
T - But if we talk like this mabye people will think we are norrmän och riktiga turister (all engelska sagd med dålig brytning).
Jag - Om vi nu var norrmän, varför skulle vi prata engelska med varandra?
T - (Tänker efter lite) Nej det har du ju rätt i.

Hon är så söt :)

Hade vi varit fina i kanten så skulle vi ha åkt hem och frächat upp oss när vi kom tillbaka till Halmstad för att sedan kunna åka på förfest hos Ts jobbarkompis. Men vi är inte så fina i kanten, alltså åkte vi direkt dit. Jag hade ju egentligen planer på Leffes men Tylösand kändes lite långt bort med jobb dagen efter. Därför blev det istället karaoke på Mårtensson. Ingen fara, jag sjöng inte. Vi såg idol-Ola (som jag hela kvällen trodde var idol-Danny).

Här är bildbevisen som rättfärdigar mitt misstag:

image222  image223
Bild: stureplan.se, tv4.se

Trots diverse förseningar så var det en skön dag. Om några år kommer vi prata om den och komma ihåg den som "den där turen till Helsingborg då vi missade både båten och bussen". Eller så kommer vi kanske referera till den som vår första utlandsresa tillsammans, vi var ju faktiskt på danskt vatten. Nu är det jobb lör-tis tills jag åker till Uppsala.

Var egentligen trött trött trött när jag kom hem från jobbet ikväll, men kunde jag motstå U när hon ringde och bad mig komma bort till Gamle Tull? Såklart inte, men ingen utgång iallafall någon måtta får det vara på det hela.

Bild 1: Två norska turister poserar famför Kärnan i Helsingborg
Bild 2: T med rådhustornet i bakgrunden
Bild 3: Turist 1
Bild 4: Turist 2
Bild 5: Ölpausen på första tågsträckan för förvillande lik:
Bild 6: ...ölpausen på sista tågsträckan :)
Bild 7: T på Mårtensson
Bild 8: Det börjar nog bli dags att för somliga att gå hem...

       

Mot skåne

Ledig torsdag, sov länge men blev väckt när pappa ringde. Lika bra det för jag vill inte sova bort hela dagen. Ringde T och gnällde om att jag ville göra något, se något nytt. Jag tänkte i banorna att typ cykla bortom biblioteket och se var vi hamnar. Men istället så sätter vi oss på bussen alldeles strax och åker til Helsingborg :) Regnar det där så åker vi över till Helsingör, det regnar aldrig i Danmark. Nu rymmer vi några timmar.


Det går bra nu

Kräftpremiären var helt perfekt. En kvällspicknick som slutade med filmkväll och varma hallon. Jag och E hann prata ikapp oss en del. Lunch och middag med människor som är så viktiga för mig, great way to spendera en ledig dag. Och imorn är det dags för en till! J lockar med party på Leffes, vem vet, just nu vet jag att jag snart ska sätta mig på en uteservering med T, solen lyser och det mesta känns kul.

Min iPod dog idag. Men det gjorde ingenting, den kanske kände på sig att jag länge tänkt uppdatera playlisten men bara inte fått tummen ur. Nu har jag inget val, bra när jag och tekniken är synkade.

Ingenting särkilt som har hänt men ändå är jag på sådant riktigt bra humör, alltså kan jag inte låta bli att fundera på vad som kommer att gå snett? Eller får man faktiskt gå runt och bara trivas, det låter ju rätt så ologiskt, men jag hoppar det just nu. Just nu trivs jag. dessutoom ser tån ut att repa sig, smått deformerad men normal färg.

Bilder: M, E och jag hade en tidig kräftpremiär. Men ju tidigare man har den, ju fler tillfällen att äta kräftor :)

  


Amputera tån

Nix jag vaknade inte. Men tack vare att söta rara E ringde så kom jag till jobbet i tid. Nu litar jag inte längre på mobilens väckarklocka så jag har skaffat en extern.

Lördagkvällen spenderades hemma R där jag kollade på Children of men tillsammans med honom och A. Bra film! Jag visade min onda tå för A och hon sa att om den blev värre så skulle jag kanske vara tvungen att skära bort en liten bit av den. Det får inte hända, jag gillar min tå. Jag fick rådet att lägga blött omslag runt den. Till det skulle man behöva sterila kompressorer, sårsprit och medicintejp. Jag hade inte det hemma så jag fick nöja mig med; bomullsrondeller (som jag använder för att ta bort sminket), bag-in-box vodka och maskeringstejp. Man tager vad man haver. Nu har jag fixat de rätta grejerna och tån börjar faktiskt se lite bättre ut, men gör fortfarande ont som bara den och har en häftig blåröd nyans. Eftersom jag vet att folk inte brukar vara så jätteförtjusta i fötter så besparar jag er bilder på den läskiga tån.

Blev bjuden på lunch av T idag, hon gjorde en av mina favoriträtter; köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt. Det smakar barndom och trygghet. Sen så är det enda sättet att få i mig kokt potatis.

Nu står en kräftpaj i ugnen så att vi ska kunna maximera kräftupplevelsen ikväll.

Sjunde himlen på tv just nu. Det är en serie som jag skäms lite över att jag tittar på, men jag kan inte låta bli. Jag låter inte den hindra mig att göra något om jag är upptagen, så fast är jag inte, men sitter jag vid datorn och har tven på och den visas så fastnar jag. Den är helylle och just precis nu är alla jätteupprörda över att en 18-årig kille har en kondom i sin plånbok. Det är präktigt, amerikanskt and I love it.

Gastons is the place to be

Gastons två dagar i rad, så kan det gå. Fick inte mitt uteserveringssug stillat när jag vill det i onsdags så körde en dubbel nu torsdag-fredag. Är nyss hemkommen från en trevlig middag och några glas rött med jobbarkompisen S. Ska dock upp tidigt och jobba imorn så vi drog åt hemåt i rimlig tid. Jag hade sett fram emot att för en gångs skull inte jobba till 22 en söndagkväll, men K bad så snällt om att få byta och då kan ju inte jag säga nej. 22 på söndag som vanligt alltså och en tidig lördag. Well well, ledig måndag iaf och då blir det årets kräftpermiär! Jag och E gillar att vara ute i god tid med sånt :)

Igår var det A, R, hans bror+flickvän som gjorde mig sällskap på Gastons. Jag och A började kvällen med biljard på B&B. Med rätt motstånd är jag hur bra som helst, igår var jag riktigt bra. Men öl försämrar mitt spel, ska låta bli att hälla det i sportdrycksflaskan nästa gång jag spelar.

Sova nu, men det kommer knappast hjälpa. Jobbar kl 8 imorn och jag mår så fysiskt dåligt av att kliva upp vid den tiden eftersom det inte är ngn vana. Riskerna att försova sig är stora. Bad E att väcka mig ifall han skulle vara vaken, gör han det är han en ängel.

Helgens jobbmission är att att laga vattenlåset på byggtoaletten. Ska peppa hela morgonen med att lyssna på En händig man av Per Gessle. När han har gjort mig illamående så kommer inget att kännas bättre än triumfen som naturligtvis kommer att följa efter mitt meckande. Påminn mig att jag ska berätta för er om min extremförflyttning av pallar, spindelutrotning och knivhot. Mitt jobb är nästan lite för spännande.

Bild 1: Det här var det motstånd jag mötte, men hon tog sig i slutet
Bild 2: S demonsterar den ertappade mat-looken
Bild 3: Vi kan rekommendera husets röda på Gastons. Precis innan fotot togs hävdade S att hon nog inte alls var rödlila på tungan. Hon hade fel :)

  

Farligt mode

Det bästa med att vara ledig är att jag har tid för en låång frukost på morgonen. Te i en halvliterskopp, ostmackor, färskpressad juice, avocado, lugn och ro och en riktigt bra bok. Därför kan frukost lätt ta en timme. Det är en kompensation för alla frukostar som jag annars äter på väg till jobbet.

Kom alldeles nyss in från en promenad. Det blev regnjacka och flipflop. Dels för att jag har slängt alla strumpor i tvätten men också för att jag ogllar strumpor på sommaren. Strumpor is for work only. Appropå saker man har på fötterna: Crocs. I Florida fanns de överallt, vår galna granne hade ett par rosa som gav mig kväljningar när jag såg dem. Fast det kan ju bero på att att hela hon var motbjudande. Här i Sverige har jag sett människor som jag älskar och respekterar dra på sig de där färgglada plastbitarna. De bedyrar att skorna är så sköna så. Can't argue with that eftersom jag aldrig har prövat ett par. Finns det ingen möjlighet att man kan ta det sköna i skorna och designa om så att det går att titta på dem utan att de skriker: tacky! tacky!. Jag brukar inte vara den första som uttalar mig om någon modetrend, det är inte mitt område. Men nu var jag tvungen. Mina arbetsskor är det skönaste och mest fotriktiga jag har haft på mig, så på den punkten kan jag hålla med, men jag skulle aldrig få för mig att dra på mig dem till vardags. Förresten så känns plast och sommarvarma fötter som en härlig grogrund för skavsår och blåsor. Dessutom så kan de vara
livsfarliga.

image213
Bild: melbourne.metblogs.com

Måndagsklubben

Ledig i två hela dagar. I sträck. Sån lyx är jag inte van vid på mitt jobb. Har legat inne och bara njutit av att ha tid att läsa och kollat på Nip/Tuck. Alla andra boxar som jag har köpt har jag plöjt igenom på en helg. Men idag har jag precis börjat på säsong tre av Nip/Tuck. Den serien är annorlunda. Jag vill inte riskera att se mig mätt, njuter en liten bit i taget, vill inte att den ska ta slut. Det är ett som förhållande där allt är perfekt när ni väl ses, men innerst inne så vet du att det inte kommer att vara ni för resten av livet, det kommer att ta slut, men eftersom det är så perfekt ibland så vill du inte ta slut på det, inte riktigt än iaf.

I måndags morse skulle jag gå upp extra tidigt för att ha håret fixat så att jag inte skulle behöva bli så sen till förfesten efter jobbet. Istället försov jag mig. Kl 9 skulle jag börja jobba, kl 9:26 vaknade jag och ringde direkt chefen för att säga att jag skulle komma så fort jag kunde. Chefen sa att han inte ens hade märkt att jag inte var där. Humm, jag måste vara riktigt värdefull på mitt jobb. Men häromdagen så hjälpte jag ett par med golv och sånt. De blev så glada så och lovordade den förstklassiga servicen (deras ord, inte mina) som jag erbjöd. Yey, det boostar egot :)

Trots hårmissen så hann jag i rätt så ok tid till förfesten hemma hos A. Den bjöd på nya ansikten, styrdans och shakeface. Och Abba såklart. När det var två personer före oss i kön in till måndagsklubben så kom jag på att jag inte hade passet (lika med min enda giltliga legitimation) med mig. Men kårleget var med så jag log väluppfostrat, tog på min oskyldigaste min och lämnade fram det till vakten. Det funkade :D. Seger för mig. I kassan så fungerade mitt stamkort trots att jag hade aktiverat det försent, seger igen. Musiken var snäppet bättre än sist jag var där, eller så hade jag druckit mera vin och på så sätt höjt min acceptansnivå. Efter en tung dag på jobbet orkade jag inte hela kvällen, men den var bra ända tills den tog slut. Revansch (stavning?) för måndagsklubben.

Åt en kebab i bröd på vägen hem. Ska aldrig mer äta kebab, just i den stunden så insåg jag att det var meningslöst, jag tycker inte om det längre. I Florida åt vi inte kebab en enda gång. Ett kebablöst halvår har lett till att jag har tappat smaken för det. Åt en Zilans special när jag kom hem. Min favoritpizza tog emot och jag ville inte ha mer. Det, tillsammans med min senaste kebabmiss, gör att jag ger upp kebab nu.

Trött på jobbet och väldigt ohågad att göra nytta. Jag och E slog nytt rekord i telefonsamtal igår. Fem gånger för att se om det hade hänt något spännande sen sist. Det hade det väl egentligen inte, men därför är det bra med sånna kompisar som man kan prata med utan att det hänt något.

Ikväll skulle en uteserveringsöl vara trevligt. Måste bara hitta ett lämpligt sällskap.

Bild 1: Me, me, me utnyttjar solljuset för att kunna leka med skuggor
Bild 2: Söta S hade övat länge på den posen
Bild 3: Värdinnan och jag
Bild 4: Jag och A kan inte göra Abba utan vin
Bild 5: Det var lite ont om sittplatser så E och A hamnade i badkaret
Bild 6: Jag hittade en skokompis! Skona är tre år gamla, vilket gör sammanträffandet ännu mera osannolikt
Bild 7: Kungar i baren
Bild 8: Bästa musiken hittade vi på utegården

       



Filmlista

Det är 200 filmer på den här listan. Har du sett över 80 av dem har du inget liv. Jag lär ju hamna på no life-toppen...

Listan kommer från
Sara

[  ] Rocky Horror Picture Show
[x] Grease
[x] Pirates of the Caribbean
[  ] Boondock Saints
[x] The Mexican
[x] Fight Club
[x] Starsky and Hutch
[x] Neverending Story
[  ] Blazing Saddles
[  ] Airplane
Total: 6

[  ] The Princess Bride
[x] AnchorMan: The Legend of Ron Burgundy
[  ] Napoleon Dynamite
[  ] Labyrinth
[  ] Saw
[  ] Saw II
[  ] Saw III
[  ] White Noise
[  ] White Oleander
[x] Anger Management
[x] 50 First Dates
Total: 3

[x] Scream
[x] Scream 2
[x] Scream 3
[x] Scary Movie
[  ] Scary Movie 2
[  ] Scary Movie 3
[x] American Pie
[x] American Pie 2
[x] American Wedding
[x] American Pie Band Camp
[  ] American Pie The Naked Mile
Total: 8

[  ] Harry Potter
[  ] Harry Potter 2
[  ] Harry Potter 3
[  ] Harry Potter 4
[x] Resident Evil
[  ] Resident Evil 2
[x] The Wedding Singer
[x] Little Black Book
[x] The Village
[x] Lilo & Stitch
[  ] Lilo & Stitch 2: Stitch has a Glitch
Total: 5

[x] Finding Nemo
[x] Finding Neverland
[x] Signs
[x] The Grinch
[  ] Texas Chainsaw Massacre
[  ] White Chicks
[x] Butterfly Effect
[x] Thirteen Going on 30
[x] I, Robot
Total: 7

[  ] Dodgeball: A True Underdog Story
[  ] Universal Soldier
[  ] A Series Of Unfortunate Events
[x] Along Came Polly
[  ] Deep Impact
[x] KingPin
[x] Never Been Kissed
[x] Meet The Parents
[x] Meet the Fockers
[  ] Eight Crazy Nights
[  ] Joe Dirt
Total: 5

[x] A Cinderella Story
[x] The Terminal
[x] The Lizzie McGuire Movie
[  ] Passport to Paris
[x] Dumb & Dumber
[  ] Dumb & Dumberer
[x] Final Destination
[x] Final Destination 2
[  ] Final Destination 3
[x] Halloween
[x] The Ring
[  ] The Ring 2
Total: 8

[  ] Harold & Kumar Go To White Castle
[  ] Practical Magic
[x] Chicago
[x] Ghost Ship
[  ] From Hell 
[  ] Hellboy
[  ] Secret Window
[  ] The Whole Nine Yards
Total: 2

[  ] Troy
[x] The Day After Tomorrow
[  ] Child?s Play
[x] Seed of Chucky
[  ] Bride of Chucky
[x] Ten Things I Hate About You
[x] Just Married
[x] Gothica
[x] Nightmare on Elm Street
[  ] Sixteen Candles
[x] Remember the Titans
[  ] Coach Carter
Total: 7

[x] Bad Boys
[x] Bad Boys 2
[  ] Joy Ride 
[x] Seven
[x] Ocean?s Eleven
[x] Ocean?s Twelve
[  ] Identity
[  ] Lone Star
[  ] Bedazzled
[  ] Predator I
[  ] Predator II
[  ] Alien V.S Predator
Total: 5

[x] Independence Day
[x] Cujo
[  ] A Bronx Tale
[  ] Darkness Falls
[  ] Christine
[x] ET
[x] Children of the Corn
[x] My Boss? Daughter
[x] Maid in Manhattan
[  ] Frailty
Total: 6

[  ] Best Bet
[x] How to Lose a Guy in 10 Days
[x] She´s All That
[x] Calendar Girls
[  ] Sideways
[x] Mars Attacks
[  ] Event Horizon
[  ] Ever After
[x] Forrest Gump
[  ] Big Trouble in Little China
Total: 5

[x] X-Men
[x] X2
[x] Spider-Man
[x] Spider-Man 2
[  ] Sky High
[x] Jeepers Creepers
[  ] Jeepers Creepers 2
[x] Catch Me If You Can
[  ] The Others
[x] Freaky Friday
[  ] Reign of Fire
[x] Cruel Intentions
[x] Cruel Intentions 2
[  ] The Hot Chick
Total: 9

[  ] Swimfan
[  ] Miracle
[x] Old School
[  ] The Notebook
[  ] K-Pax
[x] Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
[x] Lord of the Rings: The Two Towers
[x] Lord of the Rings: The Return of the King
[  ] Walk to remember
[  ] Boogeyman
Total: 4

[x] Hitch
[  ] The Fifth Element
[  ] Star Wars Episode I The Phantom Menace
[  ] Star Wars Episode II Attack of The Clones
[  ] Star Wars Episode III Revenge of The Sith
[x] Star Wars Episode IV A New Hope
[  ] Star Wars Episode V The Empire Strikes Back
[  ] Star Wars Episode VI Return of The Jedi
[  ] Troop Beverly Hills
[  ] Swimming with Sharks
Total: 2 

[  ] Air Force One
[  ] For Richer or Poorer
[  ] Transporter
[  ] Transporter 2
[  ] People Under the Stairs
[  ] Blue Velvet
[x] Sound of Music
[  ] Parent Trap Re-make
[x] The Birds
[x] The Terminator
[x] Terminator-2
[  ] T-3
Total: 4

[  ] Empire Records
[  ] SLC Punk
[x] Meet Joe Black
[  ] Nightmare Before Christmas
[x] The Silence of the Lambs
[x] Sleepy Hollow
[  ] I Heart Huckabees
[  ] 24 Hour Party People
[x] Blood In Blood Out
Total: 4

[x] Thirteen
[  ] Manic
[x] American History X
[x] Deep Blue Sea
[x] George of the Jungle
[  ] Canadian Bacon
[  ] How High
[  ] The Jacket
[x] My little pony 1986
Total: 5

[  ] Road to perdition
[x] Jesus Christ Superstar
[  ] Rent
[x] Mulan
[  ] Mulan 2
[x] Lion king
[  ] Lion King 2
[  ] Lion King 3 Hakuna Matata
[x] Legally blonde
[x] Legally blonde 2
[x] Pink Panther
Total: 6

Totalt: 101 filmer

Mer än hälften, duktigt Jasmine. Tur att det var så många skräckfilmer med för annars skulle jag säkert haft bra mycket mer än hälften.

Har lagt öl och vin på kylning nu. Ska ge måndagsklubben ett nytt försök imorn.

Det finns några som är värre än tyska turister och det är polska svartjobbare. Polska kan  jag verkligen inte alls och de kan ingen engelska (heter det förresten polska, ligger inte riktigt rätt i munnen). De pekar och utstöter ljud jag inte förstår. De pekar och viftar allt yvigare med händerna. Efter tillräckligt mycket handviftande och ibland lite ritningar på ett kollegieblock så kan jag oftast hjälpa dem. Undrar om det betyder att jag kan skriva in teckenspråk på polska i mitt CV?

Lastfm.com är crap

Jag saknar pandora.com. Har försökt med lastfm.com men det är ju ljusår ifrån i kvalitet. Det var på pandora som jag hittade nya favoriter och verkligen fick lyssna på den typ av musik som jag ville höra just den stunden. När jag skrev in Scissor Sisters så fick jag efter några låtar höra Backstreet Boys, minst sagt förvirrande. Sitter någon på en bra förklaring till den kopplingen så invig gärna mig. Kan man köpa sig en amerikansk ip-adress? I så fall önskar jag mig det i julklapp.

Igår blev det ingen filmkväll alls, den förvandlades till vinkväll. Jag klagar inte, den var faktiskt rätt så välbehövlig. Mådde fysiskt dåligt av trötthet när jag öppnade på jobbet imorse, jobba 8-19 är ingen hit. Har lyft virke hela dagen så nu är tröttheten ett faktum. Hade tänkt grädda lunchlådapannkakor, men om jag går och lägger mig nu så kan jag gå upp tidigt imorn och ta hand om det. Det är ändå bara crap på tv, jag har ingen film som jag är sugen på att se så lite 1700-tals romantik a la Jane Austen i bokform kommer göra att jag somnar gott.

Förresten så är det lustigt med de tyska turisterna som försöker prata om borrmaskiner med mig. På tyska. Jag kan säga skål och kokplatta på tyska, that's it. Men jag hoppas att de fick rätt dimension på borren. Kommer de tillbaka och skäller på mig för att det blev fel så kommer jag ändå inte förstå det.

Rädsla

När vi var på personalfesten förra veckan så sa B något om min höjdskräck (att klätta upp på en stol är skitläskigt, åka upp i Rockerfeller Center är bara kul). Nya killen E tittade förvånat på mig och sa helt allvarligt: "Oj! Jag som trodde att det inte finns någonting som skrämmer dig". Jag som är hur skraj för hur många saker som helst.

Jag är rädd för att gå själv på natten, behöva säga: "jag vet inte", små höjder, att något ska hända dem jag älskar, ugglor som hoar, att jag inte ska hitta någon praktikplats, att någon ska säga att jag inte duger, skräckfilmer, att vakna på morgonen och inte vilja gå upp, göra någon besviken. Men mest rädd är jag att jag ska avstå från något bara för att jag inte vågar. Då är jag ju körd.

Danmark

Det här är fjärde gången jag försöker posta samma inlägg. Är väldigt nära att ge upp nu. Men skam den som ger sig, jag dunkar hellre huvudet blodigt.

I tisdags åkte jag, mamma, pappa och H till Danmark. Det blev en tur upp till hamnstaden Gilleleje där vi tittade på söta små hus, lunchade i hamnen och åt torskrom direkt från rökeriet. Efter det så blev det shopping i Helsingör innan vi begav oss tillbaka till Sverige. En jättemysig dag, det är sådana som gör att jag orkar hålla humöret och orken uppe.

Nu är det lite tomt i lägenheten efter att mamma och pappa har åkt, men å andra sidan så kan jag sova utan öronproppar.

På vägen hem från jobbet igår så såg jag ett vildkaninmöte på fotbollsplanen. Jag slutade försöka räkna när jag kom upp till 30 kaniner.

Kom ganska nyss hem från en lunch på stan med T och nu väntar jag på att A ska sluta jobba så att vi kan köra igång med filmkväll. Regnar som vanligt ute och då är det extra skönt att få krypa upp i soffan.

Idag fyller N 23 år, många grattiskramar till dig gumman!

Bild 1: Röd pölse och Tuborg. Jodå det märktes att vi skulle till Danmark
Bild 2: Får man säga jävla i svensk reklam?
Bild 3: Inne på fiskrökeriet, yummie
Bild 4: Hamnen i Gilleleje
Bild 5: Titta! Jag når toppen på masten
Bild 6: Klappa taket
Bild 7: Världens sötaste föräldrar
Bild 8: Jag och H hittade en mina att leka med
Bild 9: De små gråa prickarna är några av vildkaninerna


        

Det är skönt nu

Jag gillar mina jobbarkompisar. Grillfesten i fredags var hur trevlig som helst. Det blev en del jobbprat såklart men den del annat också. Tyvärr så satte vädret stopp för det planerade vattenballongskriget, men å andra sidan så vann jag tipspromenaden för andra året i rad. Vi åt god mat, drack och hade en skön kväll med jobbarkompisar och deras respektive så det var ganska brett i ålderspannet. Kvällens sötaste var chefens relativt nykläckte son. Alla hade med sin respektive utom jag (eftersom jag inte har någon). B tyckte att jag skulle ta med den där killen som skrek i telefonen att han var min pojkvän. Det hade jag gjort också om han hade varit i stan.

I lördags var det aningens segt på jobbet, var uppe tidigt innan och städade det sista innan det stundande föräldrabesöket. När jag kom hem så luktade det ändå mer välstädat än när jag åkte till jobbet, mamma hade varit framme :) På köksbordet stod det en present till mig, en Soda Stream. No more släpa hem tunga vattenflaskor för Jasmine. Jag är nog världens mest bortskämda unge, inte för att jag blir överröst med pengar och prylar, men kärlek och omtanke får jag hur mycket som helst, och det betyder alltid mest i slutändan.

Igår var vi på Tylösand hela dagen, svider lite på ryggen idag. Kvällen avslutade vi på Bulls uteservering, satt och pratade över ett glas rött. Det känns bra att ha kommit upp i den åldern att jag kan sitta och prata med mina föräldrar utan att tänka på att de faktiskt är föräldrar utan vi befinner oss på en mer jämn nivå.  

Jobbat hårt idag, nu ikväll slappar vi bara hemma för imorn bär det av till Danmark över dan. H ska också med. Skönt att komma bort från Halmstad även om det bara är för några timmar. På onsdag åker mamma och pappa hem igen, men nu är det inte så långt kvar tills jag kommer till Uppsala. Ett besök på Bryggan är ett måste, annars är jag öppen för de flesta planer, so bring it!

Bild 1: Alla samlade runt bordet hemma hos B
Bild 2: Den lilla råttan, förlåt hunden :p
Bild 3: Chefen kelar
Bild 4: Kvällen slutade på altanen för vissa...
Bild 5: ...och på dansgolvet för några andra
Bild 6: Pappa laddar upp med lunch på Tylösand
Bild 7: Mamma ser ut som hon precis ska dra en stor shot, men riktigt så illa var det inte
Bild 8: Mamma, barn, pappa