Glöm inte

Skönt med middag och film hos H igår, en update och så är hon ju faktiskt en av två som går med på att kolla på sånna där dussinkomedier som jag gillar. Vi tittade på Employee of the month med Jessica Simpson. Hade låga förväntningar men Simpson hade inte en särskilt stor roll och i övrigt så var den riktigt kul. Det var Wal-Martnostalgi för vår del.

Idag gjorde vi de sista ändringarna på uppsatsen, nu är det bara korrektläsning kvar men den får vänta lite för i helgen så är det lite ledigt som gäller. EXAMEN imorn :D Glöm inte bort att gratulera mig då, hint hint. Först yummie frukost på Espresso House, sen champangefrukost (mest champange såklart) hos H och därefter till skolan för att ha examenslunch tillsammans med lärarna. På kvällen är det middag på Plaka med mkvarna och sen får vi väl se hur kvällen slutar.

Coopar på lördagförmiddag sen så blir det pubtömning all night long. Årets mission är att inte somna på kåren, kladda glass i håret eller tappa bort skorna.

Sommarfest ikväll, ytterligare en middag som jag inte behöver laga. Egen matlagning krävs inte förrän tidigast söndag :)

Förresten så är Robins på SVT riktigt klockrent ibland. Hittade inget klipp på Rikard Palms felsägning. Men det
här Björnes Magasinklippet är helt ok det med.

Skor vs. Barfota

Jag älskar skor. Det står t.o.m så på min iPod. Men lika mycket älskar jag att gå barfota. Helst utan strumpor. Sitter jag i skolan eller i biblioteket och pluggar så kan man ge sig 17 på att jag har sparkat av mig skorna. Så fort jag kommer innanför min egen ytterdörr så ryker strumporna också. På kåren har jag fått skäll för att jag inte hade några skor på mig. När jag satt i stora kassalinjen på jobbet så var det alltid trångt vid alla byten för att jag skulle stå och krångla för att få på mig skorna igen. Ett paradox helt enkelt där skogalningen helst vill gå barfota.

Povel Ramel - Ta av dig skorna

Snabbspolning

Opponering idag som jag var sanslöst nervös inför men som faktiskt gick helt ok. Grejer att fixa till men det ska vi klara. Sen så är det faktiskt dags för examenslunch på fredag. Hur gick det till? Tycker att det var för ungefär ett halvår sen lr så som jag hörde Lila, lila...för första gången. Men för ett halvår sen kom jag hem från Florida. Shit hann jag det också? Tre år har gått väldigt väldigt fort.

2004 var det år som jag flyttade ner till Östra stranden. Det var på den tiden som det bodde fler mkvettor på Östra än på Bolmens. Nollningen känns som en evighet sen, hur 17 gick vi med på att bilda ett ålbål? 2004 var fest, helst både onsdag och lördag. Kungar på kåren tyckte vi och Kompassen och Caféet var rätt så välbesökta. Allting gjordes i grupp, helst Idolkvällar på fredagarna. Allt festande gjorde att vi tokökade Medayas omsättning på grund av vårat bakispizzabehov. Under den där första terminen så var jag livsfarlig på cykel, efter ettan så var det inte många som inte hade varit inblandade i mina cykelolyckor. Våren 2005 känns lite dimmig. Kan bero på att jag bodde tillsammans med U på Skördevägen då? Alldeles säkert är iaf att vi grillade en hel del och när sommaren kom var vi nästintill vollybollproffs allihopa (utom jag och J, hon studerade hellre hål i sanden och jag var bara allmänt kass). Lite dimmig känns också påsken 2005, men det beror nog på äggen. Grundar det på att påsken 2006 och 2007 också var rätt alkoholindräkta, sånt som händer när ägg är inblandade. Julfesten 2004 bjöd vi på ägg och det gick ju som det gick; bocken brann.

Precis innan tvåan började hann jag och T med både Winnerbäckkonsert och Where the action is. Vi genomförde ett sjukt bra nollning. Vi fortsatte att hänga på kåren och vid det laget så hade alla flyttat från Östra stranden. Just for the record så var det på den första kåren på höstterminen 2005 som jag var inblandad i min senaste cykelolycka, snart är allt preskriberat (stavning?). Hösten 2005 hade alla novemberbarnen 115-årsfest. Julfesten det året gick ännu värre än föregående trots att jag lät bli äggen och endast åt köttbullar. Under jullovet satt alla och kämpade för att kunna visa Nils en snygg grafisk produkt när skolan började igen. Efter det såg vi inte så mycket av varandra förutom på diverse seminarium. Jag och E såg däremot rätt så mycket av Kungsbacka. Nånstans där började jag som barvärd. Och så var vi helt otroligt snygga på 80-tals festen.

Semestern 2006 tillbringade jag på Hultsfred där vi brände sönder våra axlar och såg rätt balla ut i securitytröjor. All oledig tid gick åt till coopande och all ledig tid gick åt till Floridaplanerande. Innan avfärd var det många fina och jobbiga avsked. Ännu fler blev det när vi lämnade The Sunshine state strax innan julen 2006. Det var en parantestermin som man inte riktigt kan jämföra med allt annat som hänt under tre år. Den var lite för bra för att vara sann.

Nu är det vårteminen 2007. Vi har blivit lite vuxnare och lite lugnare också. Det har varit fullt fokus på c-uppsatsen med lite pauser för Hasp, fester och jobb. Har inte hört någon säga att de vill vara kvar i Halmstad. När någon frågar mig vad jag ska gör nu så börjar det lixom susa i öronen och jag blir lite snurrig. Leta praktik är det som gäller. Det känns sååå skönt att det snart är över samtidigt så är det jätteläskigt att lämna studentbubblan. Träffade H nyss som sa att hon hade kollat på gamla bilder och hon sa att jag såg så ung ut då, hur liten som helst. Och trots att de här åren har rusat förbi så känns det väldigt längsedan jag var 19 år så en hel del har väl ändå hänt. På fredag skriver vi ett avslut men sen tar framtiden vid.

Det går inte att sammanfatta allt i bilder så jag kommer inte ens hävda att jag försökt =)

Bild 1: Mediemogulens seriösaste uppdrag: Jul på Liseberg 2004
Bild 2: Första terminens sista kårkväll
Bild 3: 80-talsfesten
Bild 4: Britneydans på tentafest jan 2005
Bild 5: Första påskfesten...just blame the eggs
Bild 6: The Ark på Where the action is aug 2005
Bild 7: Så lila som det kan bli. Nollning 2005
Bild 8: Läskigt Halloweentroll år 2005...
Bild 9: och samma sak år 2006 =)
Bild 10: Lika ambitiösa varje jul, här är det lussebullar dec 2004
Bild 11: året därpå blev det pepparkakor
Bild 12: Piskan och jag hörde ihop på T:s sexparty
Bild 13: Att vara barvärd var my thing on the side
Bild 14: Nolla och 19 år ung
Bild 15: Sista Haspfesten. Still got the same smile :)
                           


Roxette - It must have been love
(det finns så många låtar som jag alltid kommer att förknippa med mkv och Halmstad men den här var ändå först)

Lyssna då

Under sommaren så kommer jag nog ta ett blogguppehåll. Inte för att jag kommer vara ute i solen och alldeles för upptagen för att sitta vid datorn. Det är snarare för att jag inte vill framstå som så sjukt bitter som jag kommer låta efter att jobba mastodontpass typ jämt. Redan nu vill jag bita kunder som inte ser att de ska slå sin pinkod. Efter midsommar kommer de säkert bli tilldelade ett helt inlägg men inte nu för det har inte riktigt än nått till den punkt då jag låter det gå ut över min fritid (lr jo det har det ju, jag tänker ju på idioterna just nu). Ljuspunkt i jobblivet är att nya killen E har lovat att vara min slav hela sommaren. Att han helt frivilligt erbjöd sig tycker jag visar på god initiativförmåga och engagemang.

Är ganska så nyss hemkommen från förfest hos A. Att locka bort mig på förfest brukar vara relativt lätt men att få ut mig på korgen kräver stor list och galet bra övertalningsförmåga. Jag är helt enkelt sämst på att gå på krogen. Fast idag hade det varit riktigt dumt med tanke på lång jobbdag imorn med. Jag har bott i Halmstad i snart 3 år nu och har inte varit på Måndagsklubben en enda gång. I sommar ska jag försöka, lr se det mera som att tanken på att försöka har slagit mig :p

Shoppat film idag: Singing in the rain. En sådan där riktigt underbar feel good-film. En bra motpol till Sleepers som jag såg häromdagen, den får en att vilja kräkas men samtidigt så är den så bra. Kan nog vara en god idé att slå på Singing...innan jag somnar för att försäkra att jag kommer vakna på rätt sida imorn. Jobbar stängning men har jag riktig tur så får jag måla väggar på kvällen. Att måla är nästan lika kul som att borra så det ska bli roligt.

Ingen Hultfredslyssning idag, no time. Däremot så har jag listat min top tre vilka band jag skulle vilja se och som jag tror skulle funka bra på Hultfredsscenerna:

Disturbed, ingen lightrock men ändå inte hårdrock, är lite småbitter över att jag missade dem när de spelade i Ft. Myers

Hinder, mera lightrock med refränger som svänger och en rödhårig trummis. Är väldigt, väldigt bitter över att jag missade dem när de spelade bara ngn timme ifrån Ft. Myers 

Hoffmaestro, egentligen så förtjänar de ett alldeles eget inlägg men jag smyger in dem här ändå. Har inte fått tag på så många låtar än men vad jag har hört hittills så kör de både pop och ska. Musikvideon som jag länkar till är gjord med ca 11 000 stillbilder, love it! Den här låten med Hoffmaestro är med på soundtracket till Stockholm Boogie. Är det däremot deras skasound som tilltalar så se till att lyssna på Desperado, hittade tyvärr ingen länk till den.

Med mina låttips som dyker upp då och då så hoppas jag på att kunna hjärntvätta min omgivning så att jag får full kontroll över musiken på alla förfester. Tror inte att det går ngt vidare, men skam den som ger sig

Ring mig när du är nykter

En till sån där seg dag som började väldigt tidigt tack vare min otroligt tidiga bedtime igår, innan kl var 21 så sussade jag sött. Det är ett säkert tecken på att jag är i total obalans. Jobba på Coop imorn, har inte jobbat på två helger vilket känns som en evighet som för mig, undrar om jag kommer ihåg hur man gör?

E åker hem imorn, det vill jag också göra. Rehab och få lite kärlek, pappas mat och mammas omsorg. Bli sådär löjligt bortskämd som jag faktiskt blir när jag kommer upp. Dricka öl på Bryggan, reta lillebror, kramas med Lukas, spana in kompisars nya lägenheter, inse hur mkt jag gillar utsikten uppefrån slottet och säga hej till morfar. Men icke, ibland är det långt till juli.

Har fortfarande inte ätit upp hjärtchipset, det är nog äckligt nu men jag törs ju inte slänga det. Kan inte någon bara råka ha sönder det så är det ju inte mitt fel.

Dagens Hultfredslyssning:

Converge - Heartless Mera hjärndött, omotiverat skrik igen

Dark Traquility - Feast of burden 2-3 lyssningar sen så kommer jag att tröttna på den här låten

Dizzee Rascal - Sirens Påminner om Beastie Boys och jag gillar inte Beastie Boys

Does it offend you, yeah? - We are rockstars När jag såg gruppnamnet och låttiteln så hade jag riktigt höga förväntningar but noo, störigt electro

Evanescence - Call me when you're sober Love! Lätt att jag måste lura med mig ngn till den här konserten

Hjärtformat

Kåren igår. Tack till dem som var hjälpsamma och söta igår när jag inte var i mitt esse. Ingen baksmälla what so ever idag men en olustig oro i kroppen, typ influensaont men mera bedövande. Öhh det va nog ingen vidare förklaring men det är det närmaste jag kommer. Helt meningslös dag idag, noll aktivitet förutom filmtittning. Kollade på Pelle Svanslös, lovely Uppsalakatter. Är inte van att ha så här sysslolösa dagar, funderar starkt på att bädda ner mig, slå på en dålig film och maratonsova. Hittade ett hjärtformat chips idag och vågar inte äta upp det för att det känns som att det skulle kunna betyda otur.

Dagens Hultfredsgenomlyssning:

Billy Talent - Fallen leaves iTunes placerar den i genren indiepunk och jag gillar den! Som Green Day fast ändå inte, låter nästan som att sångaren läspar på vissa ställen i refrängen

Black Label Society - Fire it up Funkar när jag sitter här hemma och har det på i bakgrunden men frågan är om jag inte skulle bli uttråkad av att se det live?

Boyz Noize - Feel good TV off Obra techno som bara irriterar mig

Chimaira - Nothing remains Nej eftersom jag knappt hör vad de sjunger

Clipse - Ain't cha Blingblinghiphop, blää

Äntligen!

C-uppsatsen är inlämnad, inget mer vi kan göra på den förrän efter opponeringen nästa vecka. Fira ikväll men känner mig inte alls särskilt laddad. Igår natt satt vi inne på media och skrev det sista. Fick riktiga godsaker leverade till oss mitt i natten för lite energiboost, himla snällt av grabbarna!

Hultsfred börjar närma sig och jag hade tänkt försöka lyssna på iaf en låt av alla artister (förutom rookiescenen, de är bara för många) innan jag åker. Får ta dem i bokstavsordning och några åt gången. Mer än en låt per artist blir ju svårt att hinna med så jag lyssnar på den jag får flest träffar på. Här är dagens genomlyssningar:

50 Cent - In da club Välkänd låt men inget jag går igång på, den kommer aldrig igång riktigt. Men jag kommer nog ändå försöka se honom i hopp om att det kan bli ett bra liveuppträdande

Aiden - Die romantic  Kan lätt tänka mig att lyssna på fler låtar av den här gruppen, men refrängen känns lite tunn

Amy Winehouse - Rehab Hade gärna sett lite mer soul i det här så skulle det kunna bli en skön "gräsmatte-konsert"

Anna Ternheim - I'll follow you tonight Jag har hört Ternheim tidigare utan att riktigt fastna. För lugnt för min smak

As I lay dying - Forever Ingen sång enbart skrik, tyvärr så är det inte bra skrik á la Disturbed


Är absolut inte rädd för mina pinvingskor, riktiga pinviner däremot kan ju vara lite scary. Här är bild på de ljuvliga:
image126
Bild: www.wedins.se


Hot blonde

Inte för att jag behövde och jag borde verkligen inte heller men jag kunde inte låta bli att bli kär i ett par ljuvliga tygskor med pingviner på. Kommer aldrig kunna ha en dålig dag med dem på fötterna. Var och systemfixande och bytte en t-shirt inför onsdagen, sista kåren och då ska vi mkv-fira att vi har lämnat iväg uppsatserna. Snart slut nu...

Yes! Nu precis kom regnet som jag har väntat på hela dagen när alla bara har tjatat om hur varmt det är. Så fick Jasmine rätt igen. Fast det är ju lite otur också att jag fick rätt eftersom vi skulle grilla och dricka vin, nu får vi ju bara dricka vin, heemskt synd om oss :p 

Läste precis att Caféredaktions hetaste medarbetare Daniel Kjellsson har slutat. Tvålfagra blondiner med backslick brukar inte vara min stil, men tänk den med smör på...

image124 image125
Bilder: www.cafe.se

Frida - Dunka mig gul och blå
(för jag behöver lite värme, ja det ska jag få, vi kan leka hela natten, dunka mig gul och blå...
sarkastisk musik på skånska)

Göteborg

Operation riktig matlagning har påbörjats. Kommer t.o.m att använda ugnen vilket jag klassar som riktigt seriös matlagning.

Kom hem från Göteborg för ngr timmar sen. En skön shopping och partyhelg. Jag och T åkte upp igår och mötte upp med J och L på stan. Blev ett par ballerinaskor i silver, precis likadana som jag har i svart med de är så ljuvligt sköna att jag skulle tänka mig ett tiotal par till i varierande färger =)

På kvällen var det tjejmiddag hemma hos J, hade inte träffat någon av hennes GBGkompisar tidigare så det var trevligt. Champange, dans och tjejsnack, var alltför länge sen, gött att det blev av! Telefonsamtalet i fredags och att träffa tjejerna hemifrån gav verkligen en släng av hemlängtan. Väl inne i stan så var det inte så lätt att komma in någonstans, dels så var det mycket folk ute på stan och dels så var två av tjejerna som var med 86:or. Det blev ingen utgång för oss men det kommer fler tillfällen. När vi kom hem så satt vi uppe och pratade ett tag, jag och H höll väl de andra stackarna vakna ett bra tag efter att vi hade sagt godnatt.

Noll baksmälla på morgonen! Trevligt med lte omväxling. Vi blev serverade wonderful frukost och så var det bara för mig och T att packa ihop oss och sen så blev det en till sväng på stan för att hitta de skor som vi hade sett i ett skyltfönster på natten. Blev inte de skorna, men väl två andra par. Mission "hitta röda ballerina" är härmed avklarat. Efter det så skulle jag absolut inte sköpa något mer därför är det lite konstigt att jag satte mig på bussen med två klänningar, en t-shirt och ett par vita byxor i kassarna.

Snart ska pajskalet in i ugnen, äntligen räkpaj! Det går inge vidare att lägga upp bilder från igår för en del av dem lägger sig som kopior. Sen så är det tyvärr inte jag som har bilden på L iklädd simfötter, surfarhjälm och peni..förlåt "mastskyddet"

Bild 1: Lunch på stan
Bild 2: J, L och jag, Uppsala!
Bild 3: Sitta och dansa...
Bild 4: ...eller stå upp och dansa?
Bild 5: Jag och L
Bild 6: Bästa stället på hela avenyn :p
Bild 7: Skoshopping

     

Korn - Twisted Transistor
(ibland är det riktigt bra att få musik skickad till sig)

Riot

Kl 15 hade vi sagt att vi skulle vara klara, nu är klockan strax innan 18 och jag har precis skickat iväg uppsats, bilagor, ja hela alltihopa till handledaren. Ok vi höll inte tiden, men nu har vi petat om i alla stycken typ hundrafemtioelva ggr för att få det som vi vill ha det så det var väl värt de extra timmarna. Nu är jag ledig (undantag: fixa gammal hemtenta på söndag) ända tills måndag morgon. Dessutom är det andra coopfria helgen i rad :D

Borde verkligen skynda hem och städa lägenheten (läs: soptippen) innan vi ska ha valberedningsmöte. Eftersom jag spenderar mkt knapp tid i mitt hem så förvandlas det snabbt till en avlastningszon där jag bara kliver över sakerna när jag kommer hem för att hitta till sängen så snabbt som möjligt. E fick se den i sitt mest kaosartade skick, mamma skulle ha sjöhalat mig (vet inte riktigt hur det går till, men det gör nog ont) om hon visste att jag släppte in kompisar i röran. Alla som känner mig vet hur oordningsam jag är, H vet det i synnerhet efter att ha studerat mina bristfälliga städkunskaper i Florida, men nu är det alltså så illa att jag riktigt drar mig för att gå härifrån skolan och gå hem och försöka reda ut det...

Ynk, är hungrig också. Har fortf inte lagat mat sedan förra torsdagen (alltså mer än två veckor sen nu), nu vill jag hellre ha tonfiskpaj istället för räkpaj men ikväll finns det inte utrymme i schemat att hinna med det. Åt näringsrika ostmackor till lunch så får försöka komma på ngt annat till middag.

Lill Lindfors - Jag tycker inte om dig
(jag tycker inte om dig, jag håller inte av dig, jag känner inte någon sympati...världens gulligaste lilla tant är hur hård som helst, ball)

Maxishoppat

Veckans rekord! Nu är klockan snart halv åtta och jag är redan hemma. Det har inte hänt hittills den här veckan iaf. Det är helt sanslöst intensivt med c-uppsatsen nu, ska sitta hela kvällen ikväll och en bit in på natten blir det nog också. Har mjölksyra i armarna efter att ha maxishoppat med famnen full av dator och kurslitteratur. Så nu har jag laddat upp med red bull för att orka några timmar till.

Igår gick jag raka vägen från skolan till kåren och jobbade mitt sista pass som barvärd. Kände mig verkligen fresh i sällskap av massa uppfixade sjuksysterelever som jobbade. Fick höra alltför många gånger under kvällen att jag såg sliten ut. Men jag förlitar mig på att lördagens sovmorgon (snooza ända fram till 9.30, lovely!) kommer att råda bot på mina tvättbjörnsögon.

Inlämning av uppsatsen till handledaren imorn. Vi satsar på att sitta till senast kl 15. Vore skönt om vi verkligen höll den deadlinen. Efter det så blir det valberedningsmöte. En sansad och lugn fredagkväll med andra ord, måste ju ladda inför lördagens sovmorgon =) Ska förvisso på roligt göteborgsbesök samma dag men innan jag får min sömn så kan jag inte riktigt börja ladda för det också. Kanske finns det t.o.m tid att slötitta lite på film på fredagkvällen, sist jag såg en film var när jag och E kollade på Walk the Line och det var ju en halv evighet sen. Har maxishoppat lite nya filmer till samlingen: Sleepers, Who framed Roger Rabbit?, Gilbert Grape och Pelle Svanslös (naturligtvis den tecknade, kul att veta är att undertecknad har diplom som bevisar att jag har gått Pelle Svanslösrundan).

17 maj idag och Norges nationdag. Det ska jag sympatifira med dem genom att äta Norges nya
nationalrätt till middag. Idag var det två veckor sen jag tilllagade något i mitt kök och tanken var att det skulle blivit räkpaj ikväll men arbetsbördan gör att den får vänta till, typ senare. Men noll matlagning ger knappt ngn disk heller så inget ont som inte för något gott med sig.

BAO - Det är vi ändå
(så som vi krattar gången så får vi gå...)

Grattis Pappa!

Gnället om min trötthet fortsätter, men anar en sovmorgon i sikte på lördag vore helt fab. Hel lördagen kommer bli helt fab för då åker jag och T upp till GBG för att festa med mina underbara uppsaladamer mfl. Men det är inte lördag än på ett tag. C-uppsatsen ska in till handledaren på fredag, stor ångestfaktor. Igår och idag har jag och A varit valberedning och intervjuat massa människor som vill sitta i skolans styrelser, nämnder och råd. Idag fanns det dock ögongodis på en av intervjuerna, mera sånt.

Väldigt snart sovdags, måste bara photoshoppa (korrekt böjning?) klart alla analyserade artiklar och bilder.

Imorn fyller pappa år och jag är en hemsk unge som inte kom på något roligare att ge än en bok, iaf inget roligt som går att skicka på posten. Men kortet som medföljer är iaf lika babbligt som vanligt och jag vet att pappa ibland uppskattar det som står där än själva presenten. Är ju en riktig pappas flicka så det känns så bittert att inte kunna vara på plats för att ge honom en riktigt stor födelsedagskram. Finns ingen i hela världen som kan ställa saker till rätta så bra som min pappa, som har en förmåga att alltid veta vad han ska säga för att muntra upp mig och han slutar aldrig att imponera på mig på många sätt och vis. Det finns inte heller någon som jag blivit så arg på, bråkat med eller gråtit inför eftersom det inte finns någon annan som är så lik mig.

Appropå kort så fick jag ett väldigt gulligt kort av A idag. Ingen annan anledning förutom att hon ville säga att hon var glad över att vara min vän. Sånt gör en sådär genomlycklig och betyder så otroligt mycket!

image113

I pappas sällskap kan jag vara totalt avslappnad


Lars Winnerbäck - Solen i ögonen
(att höra pappa och hans band spela den här är något alldeles extra)

Inte en endaste rauk

Klockan är mitt i natten men jag kan inte sova riktigt än. Har precis tagit en välbehövlig dusch, nog för att jag har duschat under helgen men att varje gång dra på sig en overall efteråt förtar lite av den känslan. Har varken sett raukar eller livs levande får men har ändå haft en kul helg! Var väl kanske inte toppen precis hela tiden, men i det stora hela så är jag nöjd. Alla som väntar på skvaller väntar förgäves, det som händer på Gotland stannar på Gotland. Ni som fick fylleringningar var så snälla och använd det inte inte alltför mycket emot mig =)

Har fått efterfrågningar om mer bilder på mig (ohh jag trodde aldrig att ni skulle fråga!) så kommer här därför bara bilder som jag är med på, kul va? :p

Bild 8: Bara för att peka ut vem som modifierade mitt senaste inlägg men naturligtvis så håller jag med, typ, tror jag, lite iaf :p

      

Tvivlar på att jag kommer få pris för mest orginella poser...

Kalmarvisan

Rosa

Nu kommer det snart bli två torsdagar i samma vecka och jag skulle inte bli förvånad om grisarna snart börjar flyga omkring. Skulle ner på stan för shoppa Minttu och tetravin med skruvkork men förutom det så kom jag hem men en rosa topp. Hur gick det till? Den är inte helt rosa, nästan värre än så, den har rosa blommor mot vit bakgrund. Är lite, lite oroad över den här utvecklingen. Dock så har jag fortf lite skam kvar i kroppen då jag helt ville vara osynlig när jag köpte en Hello Kitty plånbok åt en kompis inne på McDonalds (en sån där som följer med Happy Meal ni vet). Expiditen log och tittade lite medlidsamt på mig. Jag förstår henne.
lsa
Ska packa nu, får inte glömma vattenkokaren. U har nämligen kommit på iden alldeles utomordentligen iden att vi ska dricka varm o´boy och Minttu med hjälp av sådant där vattenlösligt o'boypulver. Verkligen hur gott som helst, tror att jag ska dricka det till frukost, lunch och middag i helgen. Tata!

Peps Persson - O'boy

ps: måste bara tilägga att Emil Rytterstedt är nog den mest felfria och perfekta personen i hela vida världen. Jag kommer för evigt att älska honom!!! <3

Absolut Gotland today

Wohoo! Gotland idag! Bussen går kl 15 från kåren, innan dess ska jag hinna städa, tvätta, packa, köpa dricka, plugga lite och fixa det sista på overallen. Kommer nog att gå bra, dock så går det mindre bra ju längre jag sitter kvar här framför datorn. Det är studentfest jag ska åka på, ca 1000 studenter från hela Sverige som tar över Kneippbyn för en helg. I'll be back söndagnatt, fortf vid medvetende är vad jag satsar på men kan ju inte lova något.
Jobbade på das Kår igår med hasparna. Hade sett fram emot att bara vara en vanlig barmästare men blev barvärd ändå, som slapp diskmaskinen =) Har aldrig varit så trött en jobbkväll, vill helst gå i dvala ngr dagar och sova ut, finns det inga sleep rehab center? (kom pecis på att det gör det, hotell kallas det visst) Nästa vecka jobbar jag min sista gång som barvärd for ever, sweet!

Nu frukost och städa innan E kommer förbi med min cykel. Stackarn brukar få vänta ute i korridoren ibland bara för att jag är så kass på att städa, mohahaha.

Maire Brennan - Oro
(jag har ingen aning vad hon sjunger om, har fått för mg att det kan vara religiöst, men den här låten är så sanslöst fin och lugnande att den får handla om precis vad som helst)

Älskade, underbara

Det här är mitt hundrade inlägg. Jag började blogga för att skriva av mig och för att kunna gå tillbaka och läsa vad jag tyckt, känt och gjort. Jag har malt på om mig, mig, mig vilket ju är helt i sin ordning eftersom världen kretsar runt mig, visst? Men min värld handlar faktiskt inte bara om mig. Den handlar lika mycket om de människor jag omger mig med, vänner och familj. Ni som jag aldrig skulle klara mig utan, några har kommit och gått och det behöver inte vara något fel i det. Olika tidpunkter i livet kräver olika umgänge. Men som tur är så finns det några stycken som är helt rätt för alla tidpunkter och som finns här hela tiden.  

Det är konstigt att vissa kan komma in och förändra ens liv för en liten stund men att det finns andra som är med och utvecklar det hela tiden. Hur många gånger har man inte sagt "nu får vi bli bättre på att höras av" eller "det var länge sen, vi måste styra upp något någon gång". Och hur ofta blir det mer än tomma ord? Inte särskilt ofta men trots det så kommer jag ibland på mig själv med att stå och upprepa just de fraserna. Kanske för att man hoppas och har lite svårt att släppa det som varit.  

Jag har skrivit x antal listor över vilka vänner som betyder mest för mig just då och vad det är som gör dem så speciella. Vissa har tillkommit, andra fallit bort och så finns det några underbara människor som alltid har hamnat högst upp på listan. Förhoppningsvis så slutar jag aldrig att uppdatera listan. Jag har slutat skriva ner den, men jag glömmer aldrig bort den. För några år sedan så hade jag en sådan där kalender som hade en ett nytt citat för varje dag och ett av dem löd "En riktig vän är någon som känner till alla dina brister med ändå vill vara din vän". Det ligger något i det, för det är ingen pice of cake att vara vän med mig så ni som står ut, applåder! Jag må vara sarkastisk, trög och jobbigt ärlig ibland men jag slutar iaf aldrig att bry mig. Jag har ju guldfiskminne också så det är därför jag inte alltid tänker på att fråga hur ni mår, glömmer bort att ringa upp eller aldrig lyckas komma i tid när vi ska ses. Förlåt.  

Byz - My friends

Nu är det slut på denna vackra saga

En stressig dag som blev till en bra dag och natt. Håret blev kort med Jasminemått mätt, lite längd finns ju kvar men det är kortare i fram, inte så lätt att se på bilderna kanske men så är det iaf. Kollade på när de andra lekte på Bolmens, såg rätt så jobbigt ut så det var nog lika bra att jag var domare. 

Hem och byta om inför middagen på kåren. Min klänning kanske är världens skönaste, bra val. Mat och dricka men jag höll mig väldigt lugn för att slippa sitta öllullig på förställningen. Min klantighet i trappan bidrog till att jag blev "årets favorit i repris", inte helt oväntat kanske. Efter körde jag ombyta a la stålmannen och bytte ut klänningen mot hasptröjan. Sista föreställningen bjöd på en del överraskningar så ibland så skrattade nog vi på första raden mer än den övriga publiken i den fullsatta salongen. Plocka ner dekoren och sen så var det dags att ta på klänningen igen för att njuta av kvällens andra middag. Och vilken middag sen! Jag som inte ens tycker om oliver tyckte att olivröran var helt fab. Gamla och nya haspare satt blandade runt borden och det bjöds på en hel del sång och spex. Jag började dock känna mig lite vissen vid 2-snåret men när middagen var över strax innan 3 så var jag back on track igen. Foten höll alldeles utmärkt för att dansa med tills solen gick upp. Inga skandaler att rapportera men om någon undrar så smakar det sött i munnen om man spottar efter att ha dragit upp strösocker i näsan...Var bland de sista ut från lokalen så det blev bara någon timmes sömn på soffan hemma innan jag drog på mig arbetskläderna. E frågade mig nyss hur jag orkade och det undrar faktiskt jag också. Satt t.o.m och pluggade efter jobbet, men när jag knappt visste vad jag själv hette så var det bed-time.

Igår morse sov jag som en klubbad säl och vaknade överhuvudtaget inte av klockan. Stackars S som måste plugga tillsammans med mig. Blev iaf biblioteket all day long och hemma sent efter att ha gjort lite valberedningsjobb på kåren. Uää tajerd! Den här veckan lär inte bli mindre stressig men utan alla grejer att göra skulle jag antagligen klättra på väggarna. Nu är hasp över, och det känns faktiskt lite tomt. Men till helgen bär det av till Gotland och där kommer jag förhoppningsvis inte tänka så mycket på allt det där andra som ska göras, örutom att jag måste hinna med lite korrekturläsning.

Potatissallad med vitlökssmak. Älskar alla innovativa människor som kommer på så bra grejer =)  

Bild 1: Alla till bords i lokalen, middagen började någon gång runt midnatt
Bild 2: Årets snygga ÖBs spexar
Bild 3: Trolle var inte helt i form, men höll ändå krampaktigt om punschglaset
Bild 4: Punschen kommer, punschen kommer god och varm
Bild 5: N och S ser iaf ut att sjunga på samma sång
Bild 6: Så här snygg måste man vara för att få stå i baren
Bild 7: Ute för lite frisk luft? Cigarrröken låg tät utanför lokalen
Bild 8: Jag och C fick öva ett tag för att komma med på samma bild
Bild 9: Marleys okända dotter återfunnen
Bild 10: M är söt som socker
Bild 11: Dansar verkligen alla till samma låt?
Bild 12: Svettig lugg efter ngr timmar på dansgolvet
Bild 13: Har för mig att det var vals de dansade...
Bild 14: Jag tillsammans med J som bjöd på luftgitarrsolon hela natten
Bild 15: Soluppgång och dags att börja tänka på refrängen
Bild 16: Tappa inte takten nu killar!

                             

Orup - Regn hos mig
(men ända sen dag du for så har jag bara, regn hos mig, ja det regnar idag igen...)



Stressigt men skoj!

Fullspäckat schema idag, and I love every minute of it! Om man tar bort den lilla parantesen att jag fick gå upp löjligt tidigt för att tvätta så är det bara bra saker på G. När tvätten är klar ska jag ner på stan och klippa mig, att hinna shopp alt. sola skulle vara bra det med. Kl 12 är det lekar på Bolmens, jag som inte kunna vara med på 6-galan på dagen tidigare hade sett fram emot att leka, får nu pga foten stå och titta på (foten är dock mycket bättre, inte alls lika illa som förra gången). Sen hem och svida om inför middag på kåren. Efter maten blir det stålmannenombyte på toaletten för att få på mig hasptröjan och åka till teatern. Sista föreställningen! Kommer bli lite tomt sen, det är sista gången jag får höra min favoritreplik - Sigbritt: "Svart är min lyckisfärg!". Det kan vara så att det bara är jag som tycker att den här är hur kul som helst, men så är ju jag jag också. Efter föreställningen blir det mera mat, alumnimiddag med årets och gamla spexare. Var och städade i lokalen igår, såg fint ut. Efter det blir det fest! Måste dock komma ihåg stackars foten och inte hoppa runt för mycket.

Barvärdsmiddagen i torsdagen blev en lugn och trevlig tillställning. Förstår att alla är nyfikna på vad jag åt? Det blev kycklingvingar och de var precis så ljuvliga som jag kom ihåg från ngn personalfest. Smakade på laxen i pesto och mozarella, lutar åt det blir den nästa gång trots att jag inte är någon laxälskare i vanliga fall. Igår så blev det ännu mer god mat. Redan i måndags så hade jag lagt in förfrågan till S att vi skulle äta lunch på kåren för det var hemrullade köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt. Av de fyra så äter jag bara köttbullar i vanliga fall men tillsammans så bildar de en smaksensation så om det räknas till husmanskost så är det lätt imin favorit. Fast bara om jag får gegga ihop allt till en brunröd sörja =) Efter lokalstädningen så testade jag på ballerina muffins, men nej, muffins kan inte bli särskilt goda helt enkelt. Middag på kåren kombinerat med valberedningsprat. As always så smakade ryggbiffen och den bakade potatisen lovely. Fortsatte därefter hem till S för födelsedagsfest. Han hade varit hur huslig som helst och vispat ihop 3 tårtor: vanlig, passionsfrukt och choklad. Den vanliga var ett praktexempel på hur en vanlig tårta kan se ut utan på tok för mycket grädde som jag mår illa av. Vem gillar inte passionsfrukt, bra den med. Hann tyvärr inte med en bit av chokladtårtan, men doppade fingret i glasyren och den var typ hur god som helst, påminde om sirapskakor. Efter denna detaljerade beskrivning av vad jag har ätit de senaste dagarna så ska jag bjuda er på ett recept (lr det räknas nog inte ens som ett recept, aja skit samma, det är gott iaf): pasta, pizasallad och vitlökssås, rör ihop och ät. Löjligt enkelt, så att t.o.m ett fyllo kan klara av det.

Efter tårtkalaset så var det premiärbio, var och såg Spiderman 3. Gillar ettan och tvåan men nu börjar det bli lite urvattnat. Absolut ingen totalsågning men inget som jag känner att jag behöver se igen. Appropå film ska jag tvinga E att bara kolla på chickflicks på våra filmkvällar för att tvätta bort lite av den manlighetsstämpeln han har gett mig :p

 Barvärdar och pubmästare på Harrys


Doris - What a lovely way


Dubbelklant

Nån som kommer ihåg att jag ramlade i en trappa förra året och bröt några små ben i foten? Igår hade vi klassfest och gissa vem som ramlade i samma trappa och gjorde illa samma fot igen? Sjukt klantig med andra ord, hoppas att det bara är en stukning den här gången. Men innan dess så hade vi trevlig förfest hemma hos A, vi tappra MKV:are om är kvar. Har glömt kamerasladden där så det blir inga bildbevis från min T och T:s rafflande jongleringstävling. Eftersom bag-in-boxtjuven har fyttat från stan så vågade alla ta med sin egen BIB och kalasa på, MKV är så classy =)

Eftersom jag var invalido så blev det taxi hem från kåren, A och R var snälla och följde mig till dörren. När jag vaknade imorse hade jag helt glömt bort foten när jag tog första steget ur sängen, smärta! Utan cykel är jag inte så flyttbar så vi pluggade hemma idag. 

Ikväll är det barvärdsmiddag på Harrys, stor beslutsångest över vad jag ska äta. Harrys hamburgare är ju fantastiskt goda men å andra sidan så är kycklingvingarna ljuvliga. Såg även en avocadosoppa som lät smarrig. Får köra ole dole doff när jag väl har menyn framför mig helt enkelt. Nu ska jag speedfixa mig för det är fördrink hemma hos T innan middagen.

Godheten själv

Det blev ju lite valborgsfriande här ändå. Grillade på Bolmens, när det blev för kallt gick vi upp till E och T. Förfest med kladdkakebak, how sweet is that? Jag hade absolut inga planer på att gå ut men hamnade faktiskt på krogen för andra gången detta år. Återigen så blev det Club Moon, ingen omvälvande händelse som förändrade mitt liv men visst var det en trevlig kväll. På vägen hem hittade jag och T två mobiler och en nyckelknippa. Som de vänliga själar vi är så tog vi dem och sålde vidare...eller så lämnade vi faktiskt tillbaka allt till sin ägare som vi spårade upp. Sånna grejer ger bra kharma och många stjärnor i kanten.

Kollat på film med E ikväll, han gick nyss vilket betyder att jag verkligen borde gå och lägga mig för att orka upp till jobbet imorn. Vi såg Walk the Line, vilket var en riktigt bra film dock lite hoppig. Bra musik! Satte igång min stationära dator förut idag, massa bra musik där med som jag nästan hade glömt bort.

Iron Maiden - Brave new world