En paus för insikter

Det är så himla skönt att vara jag, det finns många fördelar med att vara glad nästan jämt, älska att lära sig nya saker och min förmåga att helt och hållet gå upp i det jag gör, oavsett om det är ett projekt på jobbet eller att lyssna på en bra låt om och om igen och ändå upptäcka nya nyanser i den.

Det här är inget självskryt utan mest ett uttryck av tacksamhet för att jag kan gå runt och känna mig nöjd med livet mest hela tiden. Och att jag inte har för bråttom att hinna med livet utan att stanna upp ibland och komma på att det är ju inte svårare än så här.


Tiden då jag tyckte att det var banalt att hylla soliga vinterdagar är över

Konsertbokningar

Boom! Nu är Foo Fightersbiljetterna också bokade. Ska bara se till att tjata hål i huvudet på mitt Hamburgsällskap så att vi kan boka Scooter och då kommer vi ha den mest kompletta konsertveckan i världshistorien:

22 juni: Foo Fighters på Stockholm Stadion
25 juni: Scooter på O2 Arena i Hamburg

Det enda som skulle kunna toppa den midsommarveckan ytterligare skulle kunna vara en härligt somrig popspelning på Mosebacke på typ måndagen.

Week of fun

Det här är en sån där vecka som ser helt galen ut i kalendern eftersom de allra flesta av dygnets minuter är uppbokade. I måndag var jag på xtravaganza och fick prata och motivera en ny grupp som nyligen börjat där, lärorikt för mig (och förhoppningsvis för de som lyssnade också).

I tisdags kom Malou och Louise över på middag, kul att hinna med sånt mitt i veckorna också :)

Igår mötte jag upp Elin och Linda efter jobbet, efter en het middag på Peppar (älskar att julpyntet är så galet där och fortfarande sitter uppe) innan vi mötte upp resten av gänget för att ta på oss clownskor och slänga klot på en bowlingbana. Jag var sämst, för mig är det som yatzy att bowla - noll talang och enbart tur.

Först var det lite nervöst på banan, jag hade nämligen lyckats välja en bowlinghall som inte hade alkoholutskänkning men någon hittade folköl i cafeterian och då blev vi vi genast mer mjuka i handlederna och bättre på att sikta. Alla utom jag alltså.

Nederlag och vinster firades på Tiki Room, i källaren på en fin restaurang låg det helt otippat en söderhavsbar med fantastiska drinkar på menyn. Där blir det återbesök!

   

Saker jag stör mig på

Smeknamn på Facebook.

Nu menar jag inte smeknamn som är av sorten att Tobias blir Tobbe, Mikaela blir Mickan, osv. Nej det är de här icke trovärdiga smeknamnen som jag rasar mot.

Sara Regnbåge Svensson och liknande påhitt, det ser jag ingen poäng med. Hade tänkt hålla en lång monolog om hur onödiga de här smeknamnen är eftersom de inte underlättar för de som söker efter en specifik person eftersom de flesta tramssmeknamnen är tagna helt ur luften och har inte något med personen i fråga att göra.

Men jag nöjer mig med att säga att det är trams för jag har redan hunnit tröttna på mig själv och den här gnälliga utläggningen. Nu går tant och lägger sig istället.

Den är tillbaka!

Titta vem som är här igen!


Denna gång med ett nytt matchande headset också.

De senaste dagarna har jag fixat med att ladda hem alla appar igen, strukturera mappar, osv.

Och spelat Angry Birds. Jag är inte tillbaka på samma nivå som jag en gång var men det börjar arta sig.

Blivit närhetsjunkie

Hur snabbt man vänjer sig vid att ha någon boende hos sig?

Tja, det tar typ en vecka sen så känns det bara konstigt om hon ska sova borta två nätter.

Tur för mig att Tessan är i stan på torsdag, då går jag till Galleri KG52 och umgås och tittar på när hon jobbar.

På fredag är Linda tillbaka igen och då tar hon med sig Josse också som stannar över helgen. Det ska skvallras, tränas, drickas vin (utgång?) och bara vara. Tjejhelg, måla en tånagel eller två, ja ni förstår.


Party!

Bra kväll!

Bästa kvällen på länge. En kul mix av snygga vänner som kom hit och och drack jelloshots, pratade, skrattade och minglade. Jag fick fina presenter, skönsång och hurrarop, är ruggigt bortskämd.

Kvällen fortsatte på Garbo där vi tog över scenen och sen var det dans konstant tills lamporna släcktes. Gick runt med världens flin hela kvällen. Idag har tröttmössan varit på och Linda och Elin har gjort mig sällskap på soffan.


Hönsmamma

Jag har inte bara blivit sambo utan mamma också. Var på AW och va ut och åt igår med några av Lindas klasskompisar som också gör sin praktik i Stockholm. Eftersom den här tanten gick och la sig sent, var uppe tidigt och spelade innebandy och hann med ett zumbapass innan jag mötte upp de andra i Gamla stan så åkte jag hem efter maten när de andra fortsatte vidare till nästa ställe.

Precis som mina föräldrar alltid gjort med mig så somnade jag inte på riktigt förrän jag hörde nyckeln i dörren. Sekunden efter sov jag som en sten, då var ju alla barnen hemma igen.

Nu vänder vi den här skitdagen

Den här dagen började riktigt, riktigt illa och sen så har det bara fortsatt i samma anda.

"Du som alltid är så glad och uppåt, vad är det där för en tråkig min?". Nästa person som säger så stryper jag med laddarsladden till mobilen. Ja, det är en tråkig min, förekommer ytterst sällan i mitt ansikte men just idag passade den.

Men nu ska den bort, efter lite styrka och spinning kommer jag ha glömt allt om journalister, kollektivavtalslagar och inställda middagar.




Hantverkarhändig

Duschdraperiet med stång och allt är uppe, woha!

Det tog ju inte ens en månad att få upp det. Rekord!

Hemkört och klart

Det här med att ha en inneboende var ju en strålande idé! Samma kväll som hon kom så kastade jag lystna blickar på hennes nya blus (nä, det kommer ingen bild på den, finns den inte inte på Internet så ids jag inte modeblogga). Provade den och oade och aade mig över hur fin den var. När jag kom hem igår hängde en likadan i hallen och bara väntade på mig. Som att ha en personal shopper, fast ännu bättre.

Honung

Jag vet hur honung ser ut.


Och det är inte ett dugg likt det här


Träningsupptakt och övningstips

Idag börjar äntligen vårschemat på gymmet gälla. Vill gå på olika pass varje dag, men det gäller att inse sina begränsningar och stället se det positiva i att det inte finns någon risk att jag kommer tycka att träningen blir tråkig och enformig.

I väntan på att man kan ge sig ut och springa (pulsa i snö gick bra, nu är det för halt) får jag nöta löpband ett tag framöver. Men startar med baby steps, jag lovar. Vill jag ha knän som pallar hela Göteborgsvarvet så är det mjukstart och inget annat som gäller, en kilometer i taget. De senaste två veckorna har jag testat att köra gympa och dans utan knäskydd och ändå inte känt av något i knäna, yey!

Blir pepp på att gymma också. Inte alls lika pepp på att göra det som jag borde: träna ben.

Men via Miss Agda (en av träningsbloggarna jag läser) så hittade jag till den
här roliga sidan med en massa benövningar och till den här sidan där det också finns alla tänkbara övningar, däribland kettlebellsövningar. Alla de övningar som är märkta KB är kettlebellsövningar (om man nu gillar sånt, jag gör det iallafalla).

Efter att ha surfat runt på de sidorna ett tag så är det ju omöjligt att inte bli sugen på att träna ben. Bra!


Bild lånad från gymglam.se


Linda flyttar in

Ikväll flyttar Linda in här och gör mig sällskap i fem veckor framöver. I vanliga fall så brukar jag bjuda mina gäster på nybakade scones till frukost, men den här gången blir det lite annorlunda. Istället kommer jag låta Linda verkligen ta del av mitt liv, vi ska hitta på en massa skojiga grejer.

Hoppas att hon definierar täta fönster, montera duschdraperistång (ja, jag misslyckades förra helgen, måste göras om), måla väggar, tak och luckor, dra om elen i två lampor och sortera mina garderober som skojiga grejer.


Roommates

Går upp till förrådet den här helgen också

Det faktum att det är plusgrader ute och har börjat töa fick mig att tänka efter en extra gång om det verkligen är nödvändigt att bära upp brassestolen på vinden?

Men "än får ni gå med strumpor och skor, än är det vinter kvar säger mor". Alltså får stolen stå i förrådet ett tag. Känner mig också djärv som ställer upp pulkan i samma förråd. Därmed tar jag ut en seger i förskott och förutsätter att det här är början på slutet av vintern. Sånt brukar som bekant straffas hårt. Det är fritt fram att skylla på mig när det börjar snöa igen.


Premiäråket och upptakt inför pulka-DM i Kramfors 2012

Bokar konsert

Har inte en endaste konsert inbokad och det kändes ovant och framförallt tråkigt.

Kom inte särkskilt långt på min "kolla-runt-lista" innan jag hittade precis vad jag behöver!

Den 15 mars spelar Kaizers Orchestra på Debaser Medis. Kan inte räkna hur många gånger jag velat se dem, men det har alltid fallit på målsnöret av olika anledningar. Inte den här gången, den här gången SKA jag se dem. Behöver bara hitta ett sällskap som gillar ett band som iförda gasmasker spelar umpabumpamusik på oljefat och sjunger på nästintill obegriplig norska.

Vill du?

Kaizers Orchestra – Kontroll På Kontinentet

Kulturtant

Långledig helg och kultur står på schemat. Det här är sista veckan för utställningen Fashion på Fotografiska och jag och Emely granskade den mycket noggrant igår. Favoritfotografiet ser ni nedan.

Idag har jag och min gitarr bjudit grannarna på skalor, skalor och åter skalor. Plus lite fingerplockade och absolut inget som skulle kunna liknas vid en låt. Men det kommer mina vänner, en dag kommer mina fingrar flyga över strängarna och The tallest man on earth kommer att tolkas felfritt.

The Tallest Man On Earth – The Gardener




Mitt är mitt och ditt är ditt

Par med gemensam mejladress är kräkframkallande.

Par med gemensamt facebookkonto är vinterkräksjukan upphöjt i tio.

Men å andra sidan tycker jag att det är värre att dela dator än tandborste med någon.

Var kom energin ifrån?

Mycket märkligt att jag på bara någon timme gick från totalt kolli till energifull kvinna som plockade ner julpyntet, bar upp det på vinden, omorganiserade i förrådet och borrade upp duschdraperistång, alltsammans under tiden som jag hade tvättstugan. Mycket sjukt, måste varit full fortfarande när jag vaknade.

Sen åkte jag över till Emely och Einar igen, hängde där tillsammans med Magda och Johan, åt middag och spelade sällskapsspel. Kom hem sent, gick och la mig jättesent och kom ändå upp i bra tid idag.

Fika tillsammans Åsa i Gamla stan och sen pulkaåkning i Liljeholmen. Nu är klockan 18:30, tröttheten är av den sorten att det är ren tur att fingrarna råka trilla ner i koma på rätt tangent. Läggdags!

Dagen efter

Så länge jag ligger ner och typ injecerar cocacola direkt in i blodet så mår jag okej. Så fort jag slutar med det så känns det inte alls okej längre.

Jag har tvättstugan om nån timme. 2011-Jasmine tycker att 2010-Jasmine var ett pucko som bokade den tiden.