En midsommar utöver det vanliga

En annorlunda och fantastisk midsommarhelg är nu slut. Den började i Göteborg med ett mysigt tvåmannafirande för mig och Tessan hemma på hennes balkong. God mat i mängder, blommor i håret, drinkar och skratt. Precis som det ska vara, förutom att vi i bakgrunden hade Scooter på hela kvällen och somnade framför en Beckfilm innan midnatt.



På midsommardagen tog vi våra väskor och åkte till Landvetter. Eftersom vi inte hann äta upp filmmyschipsen kvällen innan så tog vi med dem (och den tillhörande dippen) till Tyskland. La dem i väskan som vi checkade in och sen så var det bara en lång spännande väntan på att få komma fram och se om de höll.


(min väska var först ut av alla på bandet - jackpot!)

De gjorde de, hurra! Då blev det förfest på rummet. Jag har glömt titta efter men med tanke på hur mycket vi skrattade så skulle det inte förvåna mig om jag har minst ett sexpack på magen nu.

Och sen så var vi plötsligt där på Imtech Arena. Efter att ha tagit en genväg förbi några avspärrningar (var lite sena) så kunde vi springa förbi vakten, vifta med biljetten i förbifarten, skrika "stehplatz" och rusa ner framför scenen.


Vi kastade oss direkt in i dansen och hittade snabbt några nya tyska kompisar varav den ena var grym på jumpstyle. Sen var det bara lycka och extas hela konserten igenom. Träningsvärken såhär dagen efter är brutal men väl värd all smärta. Ni får ursäkta tjatigheten men det var verkligen så sjukt, sjukt bra!! Dubbla utropsteckenbra till och med.



Fortsatte sen till Reeperbahn, en jättegata med massa klubbar varvat med erotiska dansställen. Helt galet där, fullt med folk överallt och vi hade egentligen inte behövt gå in någonstans, det hade räckt som nöje med att bara titta på folk. Gick till slut in till en klubb där jag hade kunnat stå kvar på dansgolvet för alltid om bara kroppen hade orkat. Tyska killar är roligare än svenska på dansgolvet, det borde alltid finnas bongotrummor och apor är coola, så skulle man kunna sammanfatta den utgången.



Idag har vi gått runt inne i Hamburg, hängt vid hamnen och tittat på en gigantisk motorcykelparad som fyllde hela Reeperbahn.


Jag är löjligt nöjd med min midsommarhelg, tusen och åter tusen tack till min finaste Therese som var med från början till slut.




Tänka till innan

Är en väldigt ansvarfull och organiserad festivalbesökare som redan innan ankomst ringer till Systembolaget i Borlänge och frågar om de har beställt in extra inför festivalveckan och vilka tider det brukar vara minst köer.

Stampen

Foo Fighters ikväll och jag är löjligt taggad!

Men förra veckan var det också spelning, fast av en helt annan typ. Cherry/Filiz Experience (plus en massa andra band) på Stampen.

Mitt första besök där och trots att det var varmt som en bakugn (vem har bestämt att det ska vara så i alla lokaler på söder?) så var det en skön kväll.

Titta en apa (trummis) i bur

 

Superbraiga Cherry/Filiz Experience!

 

Snygga sällskapet


Planerad packning

Jag är ju inte direkt känd för att vara ute i god tid när jag ska packa. Natten innan avfärd (alternativt timmen innan jag åker) brukar vara det som gäller.

Nu måste jag packa i god tid och alltihopa ska vara klart innan jag åker till Stadion imorn och går på Foo Fighters för på torsdag morgon går tåget till Göteborg. Att packa inför den trippen på morgonen hade ju varit en baggis, men flyger ju direkt från Göteborg till Hamburg sen, måste alltså ha packat inför det också. Kräver lite mer eftertanke och att kasta ner lite vadsomhelst i väskan är ingen bra idé eftersom jag inte kan ta med mig hur mycket packning som helst.

Vi kommer inte att gå hem emellan konserten och utgång alltså behövs en outfit som passar till båda OCH som tillåter att jag får ner allting i fickorna och slipper ha väska med mig (handväska på en Scooterkonsert är som att ta med sig handväskan in på ett träningspass). Och sen något annat som funkar för lite tysk sightseeing på söndagen.

Efter en sån helg lär jag vara rätt slut när jag kommer hem sent på söndag kväll. Kommer nog inte vara i form för att packa festivalväskan som jag ska ta med mig till festivalbussen som avgår kl 07.00 måndag morgon. Den ska alltså också stå packad och klar innan jag åker till Göteborg.

Fixar jag det här som kommer jag för all evig framtid referera till det tillfället nästa gång jag får skäll för att jag är ute i sista minuten.

Emma och Linda, den här lådan missade ni i stora skorensningen

Ah men åh, hur glad blir man inte av att hitta en bortglömd kartong under sängen och där ligger alla de skor som du saknade när du plockade fram sommarskorna från det stora förrådet? Man blir jätteglad!

Mina allra skönaste flipflops fanns där. Och mina allra första vans (som kommer från herravdelningen, Tobbe hade likadana). Och ett par bruna kilklackar med en alldeles lagom hög klack i trä, har inget minne av att jag köpt dem, men bra köp!

Man brukar säga att det vore bra om man kunde stoppa ner lycka i en låda och sälja den.

Det kan man - så länge den kommer förpackad i en skolåda.
(hur sjukt är det inte att jag tänkte sätta rubriken "Lycka i en låda" till det här inlägget och då kommer det upp att jag redan använt den rubriken, gällde säkert skor då också)




E.L.F

Äntligen har mitt E.L.F-smink kommit. Emma har hyllat det flera gånger om och när något är så billigt så kan man ju passa på att testa en massa. Än så länge har jag bara hunnit leka med det som ska vara på läpparna och min favorit hittills är den här, en primer och plumper i ett. Testade den utan någon färg till och jag gillar nudelooken som det gav. Nästa gång jag beställer blir det en till sån så att jag alltid kan ha en väskan och en hemma.

Eftersom jag aldrig sminkar mig till vardags (tack tack generna för att jag fick mörka ögonbryn och fransar av naturen) så är det väldigt lite tid som jag lägger på att sminka mig vilket gör att jag kan typ noll om det och tycker att det är en djungel där ute på kosmetikaavdelningen. Tur då att det finns vänner som håller en uppdaterad!


Syjunta

Nu ska jag plocka fram symaskinen igen och skapa stordåd.

Den här gången är det vardagsrummet som ska få sig ett lyft!


LedTRÅD

SemesterPEPP!

Att det kan göra så stor skillnad att bara flytta kuddarna till andra änden av sängen. Vaknade full med energi och pepp på ALLT!

Plocka in ren tvätt i garderoben? PEPP!

Diska? PEPP!

Ja och sådär kan jag fortsätta. Förstå då hur överpepp jag blir på allt skoj som händer den här veckan.

Paddla kajak! Foo Fighters! Göteborg! Midsommar! Hamburg! Scoooooter!

Såhär glada och pepp var vi förra gången det vankades Scooter:







Kärlek vid första ögonkastet

Äntligen är den på plats!

För någon som älskar manglar och gamla
grejer så är det här rena drömmen. Den
står brevid sängen och kommer att
användas som skrivbord samtidigt som
jag kommer att ha min stora datorskärm
där så att jag kan kolla på film och tv från
sängen (och ha någnstans att sitta och
redigera bilder i storbild, yey!). Dator-
skärmen kommer att ställas på den bakre
skivan (syns ej på bilden) som fälls upp och
läggs ovanpå mangelrullen.


Fick lite andra idéer på vad jag ska hitta på
här hemma, vilken tur att jag har semester
så att jag hinner fixa och dona.








Femtioelva nyanser av lila

Stora tvätt- och rensardagen är här. Färgglatt men aningen enformigt på linnehyllan:


Bon Iver

För er som inte heller kan hålla er till den 21 juni då Bon Ivers nya album släpps:

http://cdn.topspin.net/api/v2/widget/78889

Soundtrack för sommaren 2011, jaharå!

Bla bla bla, armen

Det blir långa dagar nu för på fredag är det SEMESTER! Hundra saker som ska vara klara innan dess men det får gå på något sätt. Idag var jag i Norrtälje och spelade jag mig själv i filmen om våra nya dubbeldäckare som kommer börja rulla efter midsommar. Förtjänar minst 14 guldbaggar för den prestationen.

Men gör jag ett nytt tolvtimmarspass imorn så blir det belöning sen, en kompis spelar på Stampen och det vill jag inte missa.

Och kolla kolla, skådespelarpremiären till ära så hade jag en riktig uppsatt frisyr för första gången sen, ja jag vet inte när (vanlig tofs och ett litet hårspänne gills inte som en frisyr). Med lite övning så kan nog det där bli bra också.


Mitt nya lilla djur


Fest på Birger, hej hej!

Jag vill aldrig fylla 30 för det kommer ändå inte gå att övertrumfa helgens 30-årsfest. Elin och Emelia bjöd in till kalas på BJ och det hade allt man kan önska; fantastiska värdinnor och gäster, levande musik, spex och dans.

När vi kom så fick alla gäster en personlig goodie-bag, där vissa innehöll lösmustascher. Det fanns tyvärr ingen fejkad ansiktsbehåring i min (men kondomer och shotsglas är inte fy skam det heller!), men jag lånade snabbt en från Sofia. När de andra tog av sina så behöll jag min på. Hela tiden fram till stängning.

Till middagen fick alla ett uppdrag som de skulle genomföra under kvällen, mitt var att jag skulle bryta på något annat språk. Där och då föddes tysken Günther och han var med hela kvällen. Ett stackars lammkött kom fram och var förvirrad:

"Alltså den där mustaschen gör att jag vet inte om jag ska highfivea och dunka dig i ryggen eller om jag ska ragga på dig."

Efterfest hos Frelle (Fritte och Pelle) och sen ta sig hemåt med skorna i handen, bara fötter mot asfalten och i ryggen hade jag solen som för redan för längsen gått upp över Domkyrkan. Älskart!


Elin och Emelia, fantastiska födelsedagsbarn!


Jag ställer aldrig upp på vimmelbilder, men det gör tydligen Günther 


JC och JQ


Glada hästar


Snygg-Emma och Snygg-Erik


Bra dans på bordet!


Stukad läxa

Varför är det så svårt att lära sig att man inte ska klättra upp på högtalare och sen hoppa ner från dem om man har högklackat på sig?

Med jämna mellanrum så får jag mig en läxa (dvs varje gång jag trillar ner från ett bord, högtalare eller annan höjd), men för varje gång jag tar mig upp där utan att skada mig så försvinner allt det där jag lärt mig allt längre bort. I lördags var det klippt igen och foten gör fortfarande ont, fast nu har den börjat återta normal färg igen.

På lördag blir det ingen högtalardans med det känns ändå som att det här kan bli årets fetaste födelsedagsfest. Elin och Emelia har gemensam 30-årsfest på BJ och jag är löjligt taggad.

Så här såg det ut förra helgen när vi var på BJ:s stora sommarpremiär:




En söndagspromenad

Det är söndagsförmiddag och du är ute på helgens stora walk of shame. Som att det inte räckte så har du en stukad fot också.
Men riktigt jobbigt blir det inte förrän du möter en präst som uppenbart är på väg för att hålla i en gudstjänst någonstans. What a way put the S in shame liksom.

Lugn i Lugnet

Ja, mamma och pappas sommarställe Lugnet gör verkligen skäl för sitt namn. Jag kom ut dit i onsdagskväll och har inte gjort många knop där ute. En tupplur i solstolen, blev väckt och fick lite mat. Var ute och sprang en runda och åkte till Siggeforasjön och tog årets första dopp. Tillbaka till Lugnet, sova lite i hängstolen, bli väckt och få mat. Ja, ni kan ju ana ett mönster.

På morgonen blev jag väckt av fågelsång och mamma som ropade att frukosten är serverad ute.

Det är sånna här dagar man behöver ha för att plocka fram och minnas dem när det regnar småspik i november. Energidepåerna är påfyllda, hjärnan nollställd och alla nervtrådar har lirkats upp.

Kom tillbaka in till stan i Uppsala idag och hängde i Höganäsparken med Nina. Jag låg där tillräckligt länge för att ha blivit helt grillad i solen. Att man aldrig lär sig.

Imorgon ska vi ligga hela dagen i stadsparken. Och hela kvällen med för den delen, då kommer vi vara bara myrsteg bort från BJ:s stora sommarpremiär. Lunch, middag och förfest på en och samma gräsfläck, det luktar vinnarkoncept!

  


dag 25 – en låt som får dig att skratta

Det var under melodifestivalen förra året som vi började digga direkt första gången vi hörde Singel med Frispråkarn. Reglerna är enkla, är du singel ska du ha båda händerna i luften, är du upptagen så får du såklart också vara med och dansa och veva, men bara ha en hand i luften.

Den här låten får mig att skratta eftersom den betyder förfest med tjejerna och då skrattas det mest hela tiden. Den har en given plats på playlisten för Gotland. Förövrigt så verkar Frispråkarn (eller Håkan Bäckman som han egentligen heter) vara en skön snubbe, läs hans blogg
här.


En är singel och en är sambo och tack vare antal
händer i luften är det lätt att se vem som är vad



dag 24 – en låt du vill ha på din begravning

Det här är något som jag aldrig tänkt på. Förhoppningsvis får jag ett långt och lyckligt liv. Kanske har jag hunnit ändra musiksmak tills dess, vem vet.

Finner det väldigt makabert att sitta och fundera över sin egen begravning. Men låt oss nu säga att det faktiskt kommer några på min begravning. Isåfall vill jag påminna dem som är kvar att ge lite kärlek, det är det enda du kan slösa med och ändå få dubbelt så mycket tillbaka.

Dessutom är det en sån sjukt, sjuuukt bra låt som jag har lyssnat på sen jag vet inte när. Typ jämt.