Birthday och brunch

Hittade ingen datorväska, la pegarna på en dyr deoderant istället, för det känns ju likvärdigt. Hann med lunch med Nina igår också innan jag åkte till Stockholm.

Mötte upp Mattias och Olle först för en öl på Pressklubben. Åkte sen till Emmas födelsedagsfest på Gärdet. Värdinnan gjorde ett bra jobb med påfyllningarna, hur många liter rosé gick det åt? Blandning av gamla, nygamla och nya ansikten, tillbringde halva kvällen på balkongen trots att det var svinkallt, hejdå sommaren.

Eftersom Emma hade flyttat in i lägenheten bara några timmar tidigare så fanns det ingen vinöppnare. Jag var tvungen att bryta av rosédieten med lite rött och Mattias gjorde en kraftinsats för att få upp korken. Det slutade med rödvin på hans skjorta, skor, väggarna och golvet. Och inte en droppe på min ljusa klänning, är inte det märkligt?

När taxin kom och det var dags för (sen) utgång orkade inte jag, var för full och trött. Fick sovplats på en madrass i Täby, tack snälla!

Upp och hoppa för att möta upp Einar och Emely för brunch hemma hos en kille som heter Kristoffer. Och vilken brunch sen! Ett bord proppfullt av läckerheter; pojkarna hade bakat (fyra olika sorters!) bröd, gjort brownies, plockat fram alla pålägg man kan tänka sig, pressat juice, lagt upp färsk frukt till filen och så toppade de det hela med två olika sortes pannkakstårta. Överallt satt människor och åt och åt och åt. Goaste!

Har ett litet blåmärken på högerhanden nu efter att ha skakat hand med alla nya människor, kommer aldrig sluta förundras över hur kul det är att träffa nytt folk.

Avrundade dagen med en middag tillsammans med Magda och Emely.

Perfekt helg. Igen =)

Mamma Mia

Ok, det blev inte Bryggan igår, vi gick på bio istället. Kollade på Mamma Mia och den var ju så sjukt jäkla bra! När den var slut ville vi kolla på den igen på direkten. Men det gjorde vi inte, vi gick till V-dala istället. När tjejerna blev trötta mötte jag upp Gunnar, Pelle och Fritte. Bryggan var tydligen dött så dit gick vi inte. Efter en del vandrade och sockervaddskastande så slutade kvällen (inte helt ovanligt) på Gyros. Pelle säger hejdå till Jonas och Nicke genom att moona mot fönstret, fint tycker jag.

Nu ska jag scanna av Myrornas, Vaksala torg och Sirus efter en datorväska.

Fest ikväll! :)

To do:

Ikväll: Final i Project Runway, go Rami!

Imorgon: Sea Monsters på Cosmonova

Fredag: Årets sista Bryggan!

Lördag:
Grattis Emma! B-day party =)

Söndag: Bruncha med Magda (och ev. Emely)

Och så så så mycket jobb. Fast det är lätt att glömma bort när man har så mycket kul att göra också.

Bra igår

The Breeders på Berns igår var riktigt sköna och det var så kul att träffa Jeremy igen! Hoppas att vi hinner ses samtidigt i Fort Myers i november. Exakt två månader kvar till avfärd! =)

Den är min!

Jaja, det är ett jäkla tjat om den här filmen. Men för ynka 39 kr är den min; Barbie and the Rockstars. Tack Tradera. När jag får hem den så ska pappa få ta hand om VHS:en, lägga över den på datorn och så ska jag kolla på den om och om igen, precis som för ca 20 år sen.

Undrar ni hur jag hittar alla bra serier? Retrojunk my friends,
retrojunk.

Dino Riders

De flesta av er hade dålig koll på Barbie and the Rockstars, därför tvivlar jag på att ni kollade på Dino Riders, ytterligare ett härligt tecknat inslag från mitt 80-tal. Förstår inte varför det bara gjordes 14 avsnitt av den här serien, var ju hur spännande som helst.

Här är första avsnittet:






Project Runway

Jag hade tänkt jobba undan lite, men det kommer nog inte bli så. 5 timmar Project Runway kommer liksom ivägen.


Hundvakt

Varje gång jag trampar hela vägen till Nyby efter jobbet så känns den vägen väldigt lång. Men det är skönt när man väl kommer fram; mat i kylen, diskmaskin, miljoners tv-kanaler, skön säng med fjärrkontroll och otroligt lite måsten.

Är Lukas-vakt i helgen, alltså hängde jag med honom hela kvällen igår, gav honom några updates om vad som händer i mediavärlden, han svarade med buffa in huvudet mot min kind och höll bara med och sa att allt skulle lösa sig. Terapihund.

Sen käkade vi revbensspjäll och somnade runt nio-tiden på kvällen. Gott så.

Ikväll ska vi gå till Emma och Andreas, de är världens snällaste som lovat att vara hundvakter när jag och familjen åker till Tallin. Så ikväll blir en liten uppvärmning så att Lukas fattar hur bortskämd han kommer att bli när vi är borta, finns nog ingen som gosar med honom som Emma.

Bästaste Natalie

Gulligaste, bästa Natalie gjorde verkligen min dag på jobbet! Fick den här blomman som tack för ett bra arbete och teamwork, bara sådär. Nu står den på mitt skrivbord och doftar helt underbart. Den tjejen är lätt värd en hel blomsteräng!

Det är sånna här saker som gör att jag kan jobba tills ögonen blöder.


Breeders på Berns

Skrivet igår natt:

Bryggan var bra den, trevlig förfest och massa dans sen. Att man får med sig en björk hem är sånt som liksom bara händer då. Den ligger på balkongen nu, måste smuggla ut den nattetid så att inte grannarna fattar vem det var som lämnade en lövhög i hissen när jag tog hem den.

I lördags blev det utomhusbio i Tanto, mysigaste! Jag och Emely hade kräftor som biogodis, that's a first. Mera kräftor på söndagen med Linda. Hon äter inte smöret, rena guldgruvan för alltså som fick gröpa ur hennes huvuden också :)

Nyligen hemkommen från en "riktig bio", var och kollade på Batman - The dark night. Den var bra, kanske lite lite för lång eftersom det var så varmt i salongen, men bra det var den.

På torsdag blir det krätor igen, kräftskiva hos Melina, sweet! Och på tisdag blir det konsert på Berns, ska kolla på The Breeders. Men det är inte det bästa av allt, Jeremy som jag träffade i Fort Myers kommer att vara där eftersom han är bandets tekniker. Sjukt kul att ses efter två år! En liten uppvärmning inför den stora återföreningen som blir sen i oktober när jag åker dit.

All annan tid går åt till jobb, det är mycket nu och det känns som att jag lär min minst tio nya saker varje dag. Ge mig en lugn hundpassar helg,

Ost

Om man äter brännvinsost på mackan dagen efter en utekväll, räknas det som en återställare då?

Barbie and the Rockers!

Det går inte att räkna hur många gånger jag tittade på den här filmen, videobandspelaren gick på högvarv där i slutet av 80-talet. Barbie och hennes polare gör succe med sitt rockband och passar på att spela i rymden och fixa världsfred på en gång. För bra för att vara sant, men sen så är det ju tecknat också. Den här kortfilmen sändes för första gången 1987 och min absoluta favoritscen är när tjejerna sminkar och klär sig i rymden, precis så ville jag också göra. Den här filmen innehåller allt som jag tyckte var bra när jag var liten.

Den är uppstyckad i tre delar eftersom jag hittade den på Youtube.







Kan inte någon lägga upp den sista delen också där de på väg hem från rymden på något märkligt sätt åker tillbaka i tiden och landar i 50-talet. Ibland går jag fortf och mumlar: "Barbie ska spela på Cape Canaveral!" för mig själv. Nu svamlar jag bara, men det är för att jag saknar ord för att beskriva hur mycket jag älskar den här filmen.

Flyttat

Flyttat upp till övervåningen idag, fräääääääscht på nya kontoret, visst?


Det brinner!

Hoppsan, det luktade visst bastu i trapphuset imorse och tjöt en hel del när jag skulle gå till jobbet. Gick ut på gården och kollade på när det vällde ut kolsvart rök ur en fönster som sprängdes av värmen innefrån lägenheten. Ingen fara, det är inte min lägenhet, men den ligger på min våning mittemot mig.

En konstig känsla att möta brandbilar och veta att de är på väg hem till ens eget hus. Läskigt.


Jaha

Där ser man, är nyss hemkommen från Emelia och kollar på Dr Quinn innan det är dags för sängen. Och vem dyker upp där om inte Kristin Davies, alltså Charlotte från SATC.


Brevfilm från Bullen

Nostalgitrippen fortsätter med en brevfilm från Bullen. Undrar om den verkligen är äkta? Utspelar sig i Uppsala gör den iaf =)



Hur klarar sig dagens ungdomar utan Bullen? Fast, det kanske är just det som de inte gör.

Småstjärnorna

Varför finns det inte mera Småstjärnorna på YouTube? Det är ju fredagsunderhållning av högsta klass! Här är en 8-årig Amy Diamond som mimar fram Heaven is the place in earth:


Kul intro till skånsk porr från 90-talet (inget snusk, bara prat)



- Jo jag tänkte att du skulle börja med att suga min kuk
- Suga kuk?
- Jaaa, tycker du inte om det?
- Jo, självklart, det brukar vi göra i plugget när vi behöver lite extrapengar

Sorgligt Dr Quinn

Det är tur att jag inte kollar på det här Dr Quinn-avsnittet på tåget. Bara 10 minuter har gått och tårarna trillar hejvilt nedför kinderna. Helt hopplöst känslig, har tårar i ögonen minst vartannat avsnitt men så här illa brukar det inte vara, måste sluta kolla på den här serien offentligt, folk på tåget kommer tro att jag är en galning annars.

Försöker hitta signaturmelodin till Dr Quinn, men har inte fått tag på den än. Någon som har den?

What to do i badkaret

Ligga i badkaret, äta popcorn, dricka vin och kolla på Dr Quinn, visst låter det bra?


Semester

Bryggan: Läget, priserna, maten och lokalen, bra skit. Lova att det blir fler ggr.

Gröna Lund: Braa, men varför blir alla karuseller läskigare med åren, borde det inte vara tvärtom?

Allsången: Mysigt, skulle velat ha bättre koll på allsångerna som sjöngs.

Hoffmaestro: Jäklar i min låda vad bra de är! Bäst live, bästa bandet, bästa attityden. Yes, I wanna be an Indian!

Siggefora: Synd att det mest regnade, men det blir lätt en tradiation, skönt att hinna prata, slappa, slafsa.

Semestern är slut men det roliga tar ju inte slut för det

Emely har jag redan lurat med mig, sommarbio i Tantolunden anyone?
http://www.stockholmfilmfestival.se/sommarbio/

Bryggan på fredag? Jo, kom igen nu!