Smakfullt

Jag blir glad av det här skivomslaget.



Men det är oklart om de beror på att det är så färgglatt eller för att det
får mina photoshopskills att framstå som proffsiga.

Isbjörnar - vanligt förekommande i Södertälje

På intranätet finns det en rubrik som heter "Allvarlig händelse" där jag kan se alla olycksrapporter.

Vet att jag inte var ensam om att läsa "Krock med isbjörn" när jag såg den här olyckan:


Nakenlöpning i garaget

Hade mina kollegor bara tillbringat lite mer tid på garageplan så hade de fått en riktig show i morse när jag, endast iklädd handduk, sprang genom garaget och bort till hissen i jakt på mobiltäckning (tack 3 för att jag iallafall slapp åka upp till entréplan).

Tur att det finns riddare i svarta bilar som kommer till ens undsättning när man råkat glömma att ta med sig kläder till jobbet. Casual Friday kan bli för casual.

Dubbelklant

Åh ibland tar det emot extra mycket att vara lite klantig. Typ som när man mejlar lönekontoret och frågar när sista dag att meddela sparad semester är.

Den var i oktober förra året.

Men jag kan ha en lösning (eller jag och jag, det var en kollega som tipsade hur han brukar göra och jag tänkte kopiera den rakt av helt enkelt) för två veckors semester är ju alltid roligare än semesterersättning.


Något annat som tar emot när man är klantig är dörrar.

Det vill säga om man går in i dem. Min fläskläpp och hela besöksskaran i SL:s reception kan intyga att det såg skojigt ut när jag igår utmanade snurrdörren där.

1-0 till dörren kan man säga.

Tyget finns, men klänningen då?

Tärnklänningsdramatiken fortsätter! Förstår att alla tycker att detta är en rafflande följetong.

Jag har hittat ett tyg hemma hos mamma och pappa som skulle passa perfekt. Thaisiden i i den rätta nyansen, mer tärna än så blir det inte. Nu är det bara att skapa en klänning av det.

Inga problem för någon som sytt en hel 1300-talsoutfit. Inga problem alls.

Födelsedagsfirande x2

I lördags åkte jag till Uppsala och firade att den här fantastiska kvinnan fyllt år!


85:a rimmar inte på 26, men du gillar ost och kex. (mest ost)

På söndagen var det dags för nästa födelsedagsfirande. Finaste mamma fyllde några år mer än 26 och både jag och Wille var hemma och sjöng och åt smörgåstårta.

Att säga att det var gott räcker liksom inte

Vill du göra mig glad? Ta med mig på kinesiskt afternoon tea på Berns. (tack Åsa!)

Gott te, underbara dumplings och sen det bästa av allt; efterrättsbuffén.

Tre stycken dumpling blir ingen så mätt av, men efter två omgångar med fulla tallrikar från buffén så får choklad räknas som min huvudrätt igår.


Vem tror mig om jag säger att det faktiskt var en ganska liten tallrik...

Nykapad

Fick en utskällning av frisören idag. Jag måste verkligen bli bättre på att använda inpackning. På mitt hår är det tydligen inte något problem om den sitter i hela dagarna, för det kan behövas.

Han var riktigt upprörd, men lugnade ner sig lite när han fick kapa halva håret:


Så här kort var det längesen jag hade det, men har redan vant mig

Ett svenskt krig och kinesiskt te

Woho, jag kommer få se Gränsen på bio!

Det är förvånadsvärt få vänner som säger ja till att kolla på krigsfilm. På svenska. Och som utspelar sig i ett krig där vi knappt var med.

Om det är några kända skådespelare med? Nä, inte det heller.

Lika glad för det är jag (men gladast är nog räven) att Åsa inte bara sa ja till att se den utan dessutom tar med mig på afternoon tea på Berns.



Pysslig sambo

Har ni också funderat på vilka det är som anstränger sig och klipper ut de skojiga pysslen på baksidan av mjölkpaketen?


Efter maten igår hittade jag den här på bordet.
Så nu vet vi.


Dress me up

Nu mina modebloggande vänner (och alla andra som råkar ha kläder på sig) ska ni få en uppgift!

Tärnklänningsjakten fortsätter, den ska vara rödlila, inte för kort (klälång) och inte den tajtaste historia ni kan tänka er. Jag har redan scrollat upp och ner på ellos, nellys, stylebystars och alla större klädkedjor utan jackpot. Behöver fler förslag, so please bring it.

Hårresande

Det var ju rätt länge sen jag blev blond nu. Alltså kan vi titta på bilden nedan och konstatera att jag inte är särskilt bra på att ta bort nackhår som fastnar i halsbandet.


Ett trassel av blont och brunt hår

På't bara. Igen!

Det är helg och sedan min tillfälliga sambo flyttade in har det inte varit någon lugn helg hittills och det kommer det inte bli nu heller. Nina är också på plats här och vi ska ta med henne ut på stan. I bakgruden hör jag tjejsorl, vinglas som klirrar och nån säger att maten var god.

Det är förväntan i luften, ikväll ska det dansas, skrattas och bara vara.

Trevlig helg. På riktigt!

Nya spår

Var hittar man folk- och halkfria löparspår i dessa dagar?


Det här funkade för mig!

Bio

Det var kärlek direkt när jag såg I rymden finns inga känslor. Ville liksom gå tillbaka in i salongen och se den en gång till. Så sent som imorse skulle jag och Linda bestämma film för kvällens biobesök och jag sa att jag kan tänka mig att se om den.

Eftersom den fortfarande går på bio så kan den ju inte finnas ute på DVD, men tänka sig att det är precis det den gör! Linda, det blir den och en söndagsbrunch i helgen, bara att boka en plats i soffan.

Ikväll blir det Winter's bone på bion istället. Och eftersom jag verkar vara ensam om i hela världen att vilja se Gränsen (svensk krigsfilm) så får jag väl gå själv på den nästa vecka. Har biocheck som snart går ut och gud hjälpe om jag skulle låta den förfalla bara sådär.


Mina bröllopsnerver är redan på helspänn

Igår kom inbjudan till vårens stora händelse! Ingen kan ju ha missat hur mycket jag ser fram emot Tessan och Andreas bröllop och nu har det börjat bubbla av idéer bland tärnorna och jakten på klänning har startat. Mer om det kommer ni inte få läsa om här eftersom det är alldeles för mycket av det som inte passar en av läsarna som råka vara just den blivande bruden ;)

Mitt uppdrag som toastmadame kommer jag inte heller berätta så mycket mer om, annat än något nervöst utrop då och då kanske. Så stolt över förtroendet. Och nervös.

Igår såg jag brudklänningen på bild. Så himla bra att få ta de här grejerna en liten del i taget så att jag redan nu kan tömma tårkanalerna bara genom att titta på bilden då och då.

Sommarskoväder

Sol två dagar i rad! Det är ju nästan som sommar, alltså åker sommarskorna fram


Men än så länge får jag hålla mig till att bära dem inomhus