Brand new

Ny design på bloggen, det var på tiden va?

Har fortfarande några saker att fixa på den, men det är inget som jag har tid med nu.

Är trött och sliten efter några ynka öl igår så nu måste jag ta mig i kragen, hoppa in i duschen för nu är det dags för kultur.

Trevlig helg! 



Aldrig mer

Igår var jag och storhandlade (dvs. köpte mer än en kasse mat) på ICA Maxi. Under den dryga timmen ville jag ta livet av mig ungefär tre gånger. Överallt var det folk som var ivägen, ställde dumma frågor, snäste, osv.

Då kände jag att hur glad jag är över att jag inte jobbar i butik längre. Kunder alltså, vilken plåga. De som var trevliga kunde tyvärr aldrig väga upp för de som var kompletta idioter. Och de där idioterna, dem saknar jag inte.

Jag har roligt nästan jämt

Trallalala, snart fredag och imorgon kommer härligt Göteborgsbesök upp. Vin, konsert och fest, det kommer bli alldeles strålande.


Folk har frågat om inflyttningsfesten (som numera bara gå som förfest) jag kommer inte att byta till något annat datum. Vi som är där på lördag kommer såklart festa, de som inte är där tittar väl förbi någon annan gång tänkte jag.


Och mer liv och rörelse kommer det att bli takt med att solen lyser allt starkare och längre om dagarna. Halmstad i mars, planerar en tripp ner till Göteborg i maj och därimellan verkar det dyka upp after works till höger och vänster och snart står det inte på förrän det är dags för första uteserveringsölen. Förra året var det premiär den 3/3, känns som att det kommer ta lite längre tid i år tyvärr.


Ni får ursäkta den hurtiga tonen, men sånt här bra humör har en förmåga att lysa igenom.

Rutin 2.0

Tror att alla i min närhet nån gång har hört mig säga "Om jag bara fick ha ett par byxor på mig resten av livet så skulle det vara de här". Det här omdömet har jag använt på flera olika par byxor, men det kan vi bortse från. Nu vet jag att det är sant, på riktigt den här gången! Fick jag bara välja ett enda par så skulle det bli mina gröna mjukisar från FGCU.

Så fort jag kommer innanför dörren här hemma tar jag av mig mina ordentliga "på jobbet-byxor" i princip i samma veva som jag tar av mig ytterkläderna, det går snabbt det här alltså. Sen på med FGCU-byxorna. Den här rutinen har jag haft sedan jag flyttade från Halmstad, den sitter i ryggmärgen vid det här laget.

Nu har jag uppdaterat rutinen. Hemkomst 2.0 kan vi kalla den. När byxorna är på sätter jag igång musiken och inte vilken musik som helst, nej Orup ska det vara. Om jag bara fick lyssna på en artist resten av livet så skulle det nog banne mig bli Orup.

Det passar när man är glad, ledsen, arg, partysugen. Till allt!

Hur kan man inte älska titlar som:

Jag bli hellre jagad av vargar

Höga klckar och korta kjolar

Jag vågar inte sova längre

Lita aldrig på gifta män

Uppringd och anfådd

Så mycket bättre än dom andra

Drick inte när du är ledsen

Tack Orup.


Fakta?

Skärmdumpen är från Twitter där både CNN och New York Times skriver om det turkiska plan som kraschade i Amsterdam nu på eftermiddagen.

Men det verkar råda delade meningar kring hur många som har omkommit och skadats:



Jag kan tänka mig att det finns många som läser en nyhet och tar den för sann utan att reflektera över källkritik eller utan att ens försöka verifiera den genom minst en annan källa. Det är sån slapphet som fördummar, glöm inte bort det.

Twittra

Nån som vet var man lägger in sin Twitter här på blogg.se?

Helgens pyssel

Den lugna pysselkvällen börjar lida mot sitt slut. Idag har jag fått bort alla kartongerna med spel i. Eftersom det inte finns särskilt gott om skåp och hyllor här blir det till att lösa förvaringen kreativt:
 


Ser ni stegen som står där? Skåpen sitter så högt att jag måste ha en tretrappsstege för att nå upp dit. Med min höjdskräck tar det en väldigt tid att plocka ner nåt därifrån. Först jobba upp mod för att kliva upp på stegen, klättra upp, ta tag i det jag ska ha, åla mig ner igen och sen stå och hyperventilera ett tag. Planen är att när jag bjuder in till spelkvällen får mina gäster plocka ner spelen.

Jag får ju inte göra hål i väggarna, men det ser ju väldigt kalt och tråkigt ut när de är helt kala. Här har jag försökt få in lite färg i läshörnan:




Lampan har också blivit klar, den hänger inne i sovrummet:


Tessan i telefonen

Kollade på Melodifestivalen med Tessan ikväll. Trots att hon är i Göteborg. Heja telefonkontakt alltså.

Eftersom jag hade glömt min handfree på jobbet är örat nu grillat efter tre timmar i telefon. Men det är är ju en struntsak i sammanhanget, huvudsaken är att vi hann prata av oss, satt tysta ibland för att kolla på något bidrag, snöade in på helt andra saker, m.a.o var det precis som om vi skulle ha suttit i samma tv-soffa. Ibland känns 60 mil som väldigt nära trots att det är så långt borta.



Typ så här var det, plus 60 mil och en lång telefonledning mellan oss.

Aftonbladet har rätt

Jag ÄR föråldrad. Igår blev det en AW på Pronto, efter det somnade jag på Emelys soffa så fort Let's Dance var över. Vilken partytjej va?

Ikväll bangar jag en fest på Spy Bar. Klent är bara förnamnet, jag vet. Kom nyss hem från IKEA så istället för att dricka drinkar ska jag göra iordning en ny taklampa.

Får inte glömma att plocka ut löständerna innan jag somnar till Melodifestivalen, håhåjaja.

Aftontonbladet säger att jag är föråldrad



Och när IT-avdelningen säger nej, vad gör man då? Va, va, va?

Slippa shoppa

Såhär under modebloggarnas storhetstid så är det nästan tabu att säga att man tycker att det inte är så kul att shoppa. Men jag tycker faktiskt inte att det är så värst vidare roligt. Speciellt inte kläder och speciellt inte när det är vinter. Leta, köa till provhytten, trassla av sig ytterkläder och alla andra varma lager, prova det man tagit med sig, byta storlek, färg, osv. Sånt här orkar jag lägga tid på max en gång i månaden. Kan man outsourca det här på nåt sätt? Går det att lösa medan jag sover?  Vore ju jättepraktiskt isåfall.


Tänk er en utomkroppsupplevelse som sker medan jag sover. Jag vill anropa mig utomkropps-kropp, fixar du det här i helgen? Du kan ta natten mellan lördag och söndag, då brukar jag sova lite länge ifall du behöver tid på dig.


Isåfall önskar jag mig:


10 skjortor

2 kostymer

+3 extra kostymbyxor

2 kjolar


Det var bra så tack.

Hemmapyssel

Äntligen börjar lägenheten se ut så som jag vill ha den. Soffan är borta och jag har burit ut massa kartonger till förrådet. Det är fortfarysslarande en del kvar eftersom det måste till minst sagt kreativa lösningar för att få plats med mina köksgrejer. Men det börjar falla på plats.

Jag har haft dubbelpass i tvättstugan i helgen, det betyder att allt har tvättats; kläder, sängkläder, handdukar, duschdraperi, skor, kuddar och dukar. Mina jobbarkompisar säger att jag är väldigt anal när det kommer till tvättvanor och det kan nog stämma, sen jag flyttade hemifrån "på riktigt" (dvs. utanför studentbubblan) har mina tvättrutiner varit det som fått symbolisera att jag är vuxen (oavsett hur många efterfester, omogna skämt, tecknade filmer och sånt jag sysslar med).

Viktigt möte imorgon så nu blir det läggdags tidigt så att jag kommer upp i tid och slipper stressa. Det skulle vara skönt att hinna ät frukost hemma som omväxling istället för i rulltrappan på väg upp från tunnelbanan. Bara en sån sak.

En vintermorgon

Helgen har börjat alldeles strålande. Har sett fram emot en lugn hemmahelg i flera veckor nu. Inte för att det inte har varit kul att åka runt, festa och träffa alla som jag tycker om, men man ska ju hinna vila upp sig också. Då är helgerna heliga, skulle nog aldrig kunna gå tillbaka till ett jobb där man jobbar helg igen.

Igår kom Emely och Linnea hit, naturligtvis kollade vi på Let's Dance. Hejdå Kitty, haha! Emely sov över här och imorse hade vi ställt väckarklockan för frukost vid sjön stod nämligen på schemat. Imore packade vi vår matsäck och tog en morgonpromenad runt sjön.

         

Bild 1. Väldigt, väldigt nära att halka
Bild 2. Promenad på isen
Bild 3. Little "Miss Rebell"
Bild 4. Frukostdags!
Bild 5. Hur man värmer frusna händer
Bild 6. Vår frukostutsikt. Jag har haft det sämre =)
Bild 7. Kom här lilla fågeln, lek med mig
Bild 8. Med mössan på trotsar jag alla minusgrader
Bild 9. Birds
Bild 10. Vilken väg ska vi ta?

Den sjätte bilden

Stefan (som skriver en mycket roligare blogg än jag, besök den!) hade fått en kul utmaning: Gå till Mina bilder (eller var man nu har sina bilder), öppna det sjätte mappen och lägga upp den sjätte bilden. Inga undantag eller cencur!

Det här är min sjätte bild från den sjätte mappen:



En amerikansk banan, fotad under mina första dagar i Florida.

Friday fun

Skrattade högt flera gånger när jag kollade igenom serierna på den här sidan. En ung tjej som bla. tecknar serier.



Veronica Maggio

Kan inte sluta lyssna på den här låten, det är dags att lägga in Veronica Maggio på min playlist igen.

Ni ser vilken skola det är i bakgrunden va? Just precis, det är min gamla skola - Tunaberg




Jag var inte 17 men likväl 19 när det kröp i kroppen på mig och jag lämnade Uppsala. Ett beslut jag aldrig har ångrat, alla tidigare beslut jag fattat leder ju hit där jag är idag.

Bästa sidan

Jag älskar "how-to-videos". Använder dem för att fixa grejer i photoshop, lära mig sticka, laga mat, osv. Tidigare har jag alltid sökt efter dem på youtube, men nu behövs inte det längre eftersom jag har upptäckt världens bästa sida: eHow.

Där finns alla tips och råd man kan tänkas behöva. Nu behöver jag bara nån som tar med en crock-pot hem till mig från USA så jag kan börja använda alla bra recept jag hittade.

Mat på jobbet

På jobbet finns del två kylar och en frys full med färdigmat (och godis och glass!) som man kan köpa med ett kort som är kopplat till ens lönekonto. Man handlar alltså för pengar som man inte har än. Ett kreditkort med begränsat utbud.

Jag har inte använt mitt kort förrän idag (det är tråkigt med frysmat, har hellre med mig matlåda eller äter ute) och när oskulden är tagen känns det som att jag skulle kunna handla hur mycket som helst. En Nogger passar väl bra nu när det är så kallt ute, en liten macka kanske, eller en Red Bull. Oändliga möjligheter, måste varit det här Björn Skifs tänkte på när han skrev Farligt, farligt.

Djungelturken

Ok, det finns många parodier på youtubekändisen Skogsturken men den här är lätt den bästa jag har sett, sjukt kul!


Note to self:

Kom ihåg att använda uttrycker "Vadan detta" oftare, gärna i kombination med busigt nyfiken uppsyn.

Lokalsinnet strikes again

I fredags var tyvärr latinoaerobicsen inställd. Det var ju himla tråkigt, verkligen. "Då hinner jag ju både städa och testa det där ICA som jag har sett ligger på andra sidan spåren" tänker jag.


Jag hann inte städa eftersom jag gick vilse. Jag gick vilse med trasiga skor i snöslask. Något som skulle ha tagit en kvart tog 1½ timme. Har ritat ut på kartan här nere så att ni ska förstå var någonstans det gick fel.


Den gula pricken är där jag startade och jag gick längs med det gröna strecket fram till den röda pricken som jag trodde var en ICA-butik. Det var fel, det var bara ett av ICA:s kontor. Istället för att gå tillbaka och bara gå till det Coop som jag alltid brukar gå till så började jag gå längs med rälsen, helt övertygad om att jag skulle komma över rälsen ungefär där jag bor (korsningen Fredsgatan-Järnvägsgatan ungefär). Jag gick och gick och plötsligt hade jag gått över ån! Inte heller här vände jag tillbaka. Vid det laget var jag säker på att jag hade gått förbi min lägenhet (kunde nämligen ana den genom träden på andra sidan spåret) och tänkte istället att jag skulle komma tillbaka till tunnelbanan (den gula pricken) där jag hade börjat. Fortsatte alltså att gå. Vandrade över berg, genom båtmagasin, skumma industriområden och allt detta med plaskvåta skor. Som ni ser så gick jag i en stor cirkel, hamnade till slut på ett ICA faktiskt (den blå pricken), ok att det inte var det ICA jag hade tänkt mig från början men det vet vi ju nu att det ICA jag hade tänkt mig från början inte alls finns.


Alltså, hade inte ICA-kontoret inte fejkskyltat så skulle jag ha kommit hem i tid och med torra fötter dessutom!


Uppsala - igen

Ännu en fullspäckad helg, om någon timme sätter jag mig på tåget till Uppsala igen. Parken på Velvet ikväll, jag sätter en slant på att det blir indiepop-hopp framför scenen. Finns det någon övre åldersgräns för när man slutar med sånt?

Har en snäll liten bror som låter mig sova på soffan nu när jag kommer upp. Hygglo lillebror!

Brunch i Uppsala imorn, hur många dyker upp?


Jag och lillebror för ett år sen


Manlig eller kvinnlig hjärna?

Jag gjorde precis ett test för att se min hjärna är mest kvinnlig eller mest manlig och jag har visst en väldigt alldaglig kvinnohjärna:



Testet innehåller sex delar och en handlade om att förmågan att lägga märke till detaljer, jag scorade högt:

Your score: 79%
Average score for men: 39%
Average score for women: 46%

If you scored between 67 - 100%: Those with a female-type brain generally score in this range. Your ability to remember where objects are may serve as an advantage to you when you're trying to find your way around places. You're more capable of recalling landmarks to get from one place to another.


Hahaha! Är det inte det bland det roligaste ni har hört? Att jag skulle vara bra på känna igen landmärken och lätt kunna ta mig från punkt A till punkt B utan att gå vilse. Uppenbarligen så stämmer inte det här testet, iallafall inte på den här punkten.

Hobby

Helena eftersökte nyss en hobby. Jag vill också ha en hobby! Har massor utav uppslag men det gäller ju bara att hitta tiden för det också.

  • Skriv en bok,
  •  Börja med scrapbooking
  • Skriva en c-uppsats bara för skojs skull om något intressant och udda ämne
  • Starta en Dr Quinn-blogg där jag analyserar och recenserar varje avsnitt
  • Släktforska
  • Göra powerpointpresentationer om riktigt insöade ämnen bara för att lära sig något nytt 
  • Hitta ett dataspel som jag tycker är kul
  • Klippa ihop alla hemmagjorda filmer
  • Starta en hemsida (också den om ngt riktigt insnöat ämne)
  • Brodera och sy i mycket större utsträckning än vad jag gör idag
  • Lägga pussel
  • Baka

Det där var det som jag faktiskt kan se att jag skulle någon gång få tid till. Men mycket av det kräver att jag har minst en helg för att komma igång och kunna sitta heltid under iaf en dag eftersom det alltid är ett litet projekt att starta upp någonting. Men man ska väl ha nåt att göra på sin ålders höst också.


Fyra i rad

Jag hade inte tänkt äta sushi för fjärde dagen i rad (eller jo det hade jag tänkt men kom fram till att det skulle va lite over-kill), men när jag kom ut från Solna centrum stod en kille och delade ut flyers. "Sushi?" sa han uppmanande och räckte mig en flyer. Behöver man mer övertalning än så? Inte jag iaf.


De odöda

Jag har börjat läsa skräckromanen nu, den är verkligen läskig så jag har gjort en deal med mig själv: jag läser den bara när det är ljust ute. Aldrig innan jag ska gå och lägga mig. Igår när jag läste den precis efter middagen var det mörkt ute, men ändå långt kvar till läggdags, jag trodde att jag var safe, men icke!

Låg vaken och lyssnade ut i mörkret, funderade på var närmaste kyrkogård låg. Kom på att den närmaste är just den som de skriver om i boken. Fan, nu kommer de odöda och tar mig. Tack livet, det var kul så länge det varade.  

Den som saknar mig kan hämta mig Råcksta kyrkogård.


Önskelista

Oh, oh, oh jag vill ha:



Trådlöst tangentbord med touch pad, det vore perfekt för då kan jag ligga i sängen och klippa och redigera mina grejer på den stationära datorn. Och kolla på film såklart.

Skriver upp den på önskelistan.

GBG, fun as always

Idag har det varit klent från min sida, måste vara gårdagens shots om spökar.

I fredags satte jag och Linda oss på tåget ner till Göteborg. Resan gick snabbt vare Svensson, Svensson. Väl framme i GBG mötte vi upp Josse, Criss, Tobbe, Carro, Alex och Sebbe (en lång rad smeknamn det där) och gick till Lokal. Mysigt med drinkar och stuntprat.

Shoppingdags på lördagen, blev en hel del att ta med hem. Det bästa var lunchen, herregud vilken sushi! Kommer åka ner till GBG bara för att äta den :)

Blev bjuda på jättegod middag och sen blev det förfest med dinkar, shota och mycket skratt. Josse stod för blandandet, det kändes kan jag säga. Efter en liten promenad kom vi till Uffe som hade hemmafest. Den kvällen slutade med levande julgranar och sugrör i näsan. En bra kväll alltså.

Var tråkigt att åka hem idag, är nog dags att planera in ett nytt västkustbeök så att man har nåt kul att se fram emot.