Sur i sommar

Semestern börjar nästa vecka men jag har noll semesterkänslor. Eftersom jag inte ska göra annat än att plugga och lära mig köra bil är det kanske inte det så konstigt.

3 veckors semester, 2½ av dem befinner jag mig på körskola i Eskilstuna. Det är självvalt såklart, men mest för att det är ett nödvändigt ont.

För att inte bli alltför sur och grinig (är redan på god väg) får jag se till att göra något kul i höst istället.

Men just nu är det en klen tröst.

Sol i Siggefora

Jag skulle nog vilja påstå att jag har haft en förträfflig helg. Tidigt i lördags åkte jag ut till mamma och pappa i Siggefora, placerade mig i en solstol som jag bara lämnade för mat och bad.


Pappa gräddar pannkakor på grillen, rent löjligt vad gott det är



Ute på blomsterplockning med världens finaste mamma

I heart Lindgren

Igår fnittrade jag mer än en fjortis på tjejkväll. Jerry och Melo från Hoffmaestro DJ:ade på Mosebacke igår och delar av resten av bandet hängde i baren eller på dansgolvet. Bröderna Lindgren (tvillingar) var alltså på dansgolvet. Lika snygga där som på scen. Eller nää, snyggare.

Vi dansade brevid. Jag kommer inte ihåg att det var så svårt att dansa, rodna och fnittra samtidigt.

Bye bye MJ

Jag är inget hängivet fan, men visst 17 har han gjort många bra låtar och tänk på alla rykten och historier som nu aldrig kommer att verifieras eller dementeras. Det föds inte så många popprinsar och prinsessor nu för tiden därför är det väldigt tråkigt när kungen försvinner.


Vadå, jag ville ju bara matcha filten

Undrar hur många det var som vaknade imorse och tänkte:

"Är det den här veckan som det växer ut vingar på grisar? Eller är det kanske idag som Jasmine köper sig en ljusrosa kjol med volanger på?".

Jag har inte sett några grisar än, men eftersom jag faktiskt har på mig en ljusrosa kjol med volanger just precis nu så kan det mycket väl hända att de kommer flygande runt knuten vilken sekund som helst.

Vilken sekund som helst.


(Jag kan inte det här med modebloggsbilder, men jag har en stark känsla av att man inte brukar knäppa dem på sig själv när man sitter ner på en filt i en park, men ni ser ju det viktigaste; kjol, rosa, volanger)

Mmmmm, Marabouparken

Jag förstår om ni har varit lite oroliga idag och det är säkert många som har ställt sig frågan:

"Kommer hon att hitta till parken? Eller går hon för långt och promenerar bort till Alvik?"

Ni kan vara lugna, jag kom dit och det var väldigt vackert. Barnskratt som kvillrade från den lilla plaskdammen, ljudet av en kubb som träffar en annan och massa härlig grönska som stängde ute trafikbullret. En perfekt stund för mig, min bok och sushi.




Den enda gången jag gick vilse var när jag skulle gå hem igen. När jag var på väg in i parken så tyckte jag mig se en annan ingång som låg närmare den väg jag skulle ta hem så när parken stängde kl 20 så gick jag åt det hållet. Surprise, surprise så hittade jag inte tillbaka till den utgågen så när jag vandrade runt där bland buskarna trodde vakten att jag försökte gömma mig för att kunna stanna kvar efter stängning. Efter att jag hade försäkrat honom om att jag faktiskt har otroligt dåligt lokalsinne så var han så snäll och hjälpte mig ut.

Parkjakt

Det är väl synd och skam att jag bor precis i närheten av Sveriges vackraste park utan att ha satt foten där en enda gång? Marabouparken vann den svenska deltävlingen och kom tvåa i tävlingen Europas vackraste park så jag har rätt höga förväntningar på den. Men först av allt måste jag ju hitta dit.

Vad tror ni? Kommer jag att hitta?


När allt tar slut

I julas började jag läsa en bokserie som innehåller 47 böcker. Då var tanken att jag bara skulle få köpa fyra böcker i månaden, men det höll jag inte riktigt. Nu ligger de sista sju böckerna och väntar på mig på postkontoret men det är nästan så att jag inte vill hämta ut dem för jag vill inte att det ska ta slut. Varje gång någon av böckerna tagit slut så har det känts lite jobbigt, så där som det gör när en bra bok tar slut. Fast så då har jag ju hela tiden vetat att det finns en fortsättning. Nu är det lite som att jag har läst en enda lång bok (på ca. 12000 sidor) som kommer att ta slut.

Och slut kommer den att ta, för så fort jag hämtar det sista bokpaketet så kommer jag att slita upp det och läsa tills jag inte längre kan hålla ögonen öppna, bättre självdiciplin än så har jag faktiskt inte.

Sol i helgen

Sådärja, klarade riskettan igår (hur nu någon skulle kunna kugga på den, men det ska tydligen vara möjligt). Har en känsla av att resten inte kommer gå lika enkelt som igår. Men det får jag väl helt enkelt se till att lösa på något sätt.

Precis som alla andra så är jag glad över att solen har kommit tillbaka. Imorgon kommer det att bli en skön utomhusförfest och sen Summer Sounds med Jerry Hoff och Melo på Mosebacke.

På lördag åker jag till Siggefora för att ligga i en solstol och plugga i lugn och ro.

Det kommer bli precis så skönt som det låter.

Kräftförfest

Det ska bli fint väder på fredag och det är tur det. Att ha kräftförfest i en park blir så mycket tråkigare om det regnar.

Kräftförfest, det är banne mig den bästa idén jag har hört på länge. Den som gillar sånt får gärna hänga med.


Midsommar, vilken helg!

Vilken härlig midsommar! Regnet höll sig borta nästan hela tiden och igår brände t.o.m solen riktigt bra. Jag var ute i Björklinge där Stefans föräldrar bjöd in till midsommarfirande. På midsommarafton började vi med sillunch, därefter resning av stången, lekar och grillning. På natten blev det bad nere i sjön, det var svinkallt men uppfriskande.

Midsommardagen inleddes med slappande i solen, men efter kubbturnering och tipspromenad kom vi igång igen. Allsång och dans vid bordet, stämningen var verkligen på topp. Bosses slevdans var helt outstanding, så jäkla bra! Det var tjejfest och mer dans innan det var dags för nattbad igen. Eftersom vattnet var en hel grad varmare än föregående natt så hoppade jag såklart i igen.

Efter en riktig tvådagars var jag nog lite frånvarande när jag packade ihop mina grejer imorse. När jag kom tillbaka till Uppsala så upptäckte jag att jag hade glömt både nycklar och kamera i Björklinge, klant! Tack till bröderna Larsson som såg till att de kom med in till stan.

         

Bild 1: På plats för sillunch på midsommarafton
Bild 2: Männen reser stången
Bild 3: Här står de i ring redo att börja dansa runt
Bild 4: Små grodorna, små grodorna
Bild 5: Vill DU ha en snigel på ögat?
Bild 6: Elin och Linda är midsommarfina
Bild 7: Efter dansen blev det lekar, här står Kajsa och Emelia står redo med klubborna
Bild 8: Dubbla upplagor av värdparet Bosse och Ann-Marie
Bild 9: På midsommardagen var det bara vissa som orkade leka, vi andra tittade på =)
Bild 10: Påt igen, vi tjejer dricker whiskey i köket

Future Formel 1-förare

Idag körde jag bil för första gången på 5 år. Utan ett endaste litet motorstopp, det ni! Det kommer kanske inte bli så mycket singelolyckor i Eskilstuna som jag först befarade. Fast först måste jag nog vänja mig av vid att pipa "läskigt, läskigt, läskigt!" när jag backar.

- Vad säger han?
- Jag tror han sa back mamma.

Redo

Sådärja! Nu åker jag till Uppsala och imorgon är det midsommar :D

Efter att ha jagat över hela stan fick jag tag på Hallands fläder, den ligger i den panikpackade väskan så nu är jag redo.

Glad midsommar!

Max 1800-tal

Zappade runt i reklampausen idag och fastnade på tvåan där Max 1800-tal visades. Yey, roligt historieprogram som jag har missat massa avsnitt av. Det är ju bara bra för det betyder att jag kan bädda ner mig en hel dag och maratontitta på detm=)

Tyckte att det var något väldigt bekant över programledaren, googlade lite och javisst - träffade honom på en pressvisning för några veckor sen. Därserman.


Hemkörning

Någon gång igår kväll hade en smart liten pizzabagare skjutit in ett reklamblad i mitt brevinkast. När jag vaknade nu imorse, lagom trött och bakis, så släpade jag mig till toaletten (ögonen var inte helt öppnade än), på vägen dit klibbade det där reklambladet  fast på min nakna fot så det första budskap som mötte mig denna söndagmorgon var reklam för pizza med hemkörning. Hemkörning! Det är inte så vanligt här så det är inte så konstigt att jag reagerade med en liten applåd.

Det är bara ett problem; man måste beställa minst två rätter för att få hemkörning och jag är ju bara en. Men den fantastiska pizzerian hade en liten a la cartemeny också och där fanns köttbullar med potatis, brunsås och lingonsylt. Det är ju typ det godaste som finns så jag beställde en sån också för att spara till senare. Pizza till frukost/lunch och husmanskost till middag, vilken höjdarsöndag alltså.


Peppmusik

Dags att ta sig i kragen och hoppa in i duschen, det är fest hos Arin ikväll. Men jag är seeeeg.

Får sätta på lite peppmusik på högsta volym och kliva in i duschen.

Vad brukar ni lyssna på för piffmusik (piff=fixa sig inför någon typ av festligt tillställning)?

WTAI 2009

Neil Young igår var hela jävla amazing! Denne fantastiske rocker har varit pappas husgud i många år och igår stod vi längst fram när han spelade på Where The Action Is. Är så glad att vi fick uppleva det tillsammans.



Trots regn och tunga moln så var det en härlig festival. Att se sin gamla mamma rocka så hårt till Florence Valentin att regndropparna på ponchon flyger, lyssna till en rullstolsbunden Olle Ljungström eller skratta tillsammans med lillebror i öltältet är sånt som håller en varm även om regnet öser ner.

Morgonlista

En liten lista under tiden som jag väntar på att håret ska torka. Plockade den från Nina.

1. Hur gammal är du om fem år? 29 (det här med alla fylla sent på året blir bara bättre och bättre)
2. Vem var den sista du träffade? Stefan, en kollega
3. Hur lång är du? 175
4. Vilken var den senaste film du sett? Rallybrudar
5. Vem ringde du senast? Emely
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Tur att du inte är så petig då :p"
7. Vad är dagens planer? Åka till Gotland
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa, orkar inte vänta på svar
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Sambos
10. När såg du senast din mamma? På pappas födelsedag (16 maj)
11. Vilken ögonfärg har du? Blå
12. När vaknade du idag? 04:50
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej
14. Vilken är din favoritplats? Valfri park
15. Vilken plats föredrar du minst? Tunnelbanan på helgnätter
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Nånstans här i närheten
17. Vad skrämde dig som barn? Hundar, mörker och spöken
18. Vem fick dig att skratta senast? Paris Hilton
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nädå, har ett gäng
20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Beror på vem som mer befinner sig i lägenheten
22. Hur många kuddar har du i sängen? Fyra
23. Hur många landskap har du bott i? Två
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota
26. Är du social? Ja, allt som oftast
27. Vilken är din favoritglass? Ben&Jerry half baked
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Köpa en lägenhet
29. Tycker du om kinamat? Älskar
30. Tycker du om kaffe? Nej, usch
31. Vad dricker du till frukost? Te
32. Sover du på någon särskild sida? Nej, kastar mig fram och tillbaka
33. Kan du spela poker? Om jag får lite hjälp
34. Tycker du om att mysa? Det är väl ok
35. Är du en beroendemänniska? Ja
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej
37. Vill du ha barn? Ja!
38. Kan du några andra språk än svenska? Ja, engelska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nix
40. Föredrar du havet eller en pool? Pool, vem gillar sand liksom?
41. Vad spenderar du helst pengar på? Mig själv
42. Äger du dyra smycken? Inget som jag har köpt själv
43. Har du någon gång testat narkotika? Ja, men bara en gång!
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En vindruva
45. Vem är den roligaste människan du känner? Finns för många att välja mellan
46. Välj ett ärr på din kropp? Ett på handleden som jag fick när jag hoppade in i ett träd på Lindas kolla
47. Vad har du för ringsignal? En countrylåt
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Det finns säkert nåt hemma hos mamma och pappa
49. Flirtar du mycket? Nej
50. Vart togs din profilbild för din blogg? På mitt förra jobb
51. Kan du byta olja på bilen? Don't think so
52. Har du fått fortkörningsböter? Svårt att få det när man övar krypkörning
53. Vilken var den senaste bok du läste? Hemingway "Farväl till vapen"
54. Läser du dagstidningen? Ja
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Allt om historia
56. Dansar du i bilen? Sittdansar is all I do
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Lyssnar inte på radio
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Ett linjenummer
59. När var du i kyrkan senast? Kommer jag inte ihåg
60. Vilka personer utmanar du? Alla som har en stund över.


Är det inte midsommar snart?

Herregud vad laddad jag börjar bli inför midsommar! Bara att planera inför det är ju hur kul som helst.  Förra året hade jag den stora äran att få vara med på förstklassigt firande i Björklinge och i år blir det en repris, men denna gång så går jag hela vägen med en tvådagars hos familjen Larsson.

Förra året dyrkade vi ju golv, får se var som händer i år?

Jag har iaf lagt in en beställning om sol. Skrev att jag t.o.m kan betala lite svart om det är det som solgudarna kräver.

Och en soldans! Hör ni det? Om det behövs så kan jag en soldans också. Barasåattnivet.

Restskatt goes skatteåterbäring

När deklarationen kom fick jag ett inbetalsningskort där det stod restskatt. Trist, buuuu.

Men när alla avdragen var gjorda så gick jag på plus igen =) Mer sån matematik tack.

Nära

På onsdag åker jag till Gotland. Planet går såklart svintidigt på morgonen. Det är i sånna lägen jag är glad att jag bara har tio minuter till flygplatsen =)

Versal eller gemen?

Hej på er! Det är eran gamla svenskalärare som är här igen.

På engelska stavas veckodagar och månader med versal (Monday, October, osv).

På svenska stavas veckodagar och månader med gemen (tisdag, maj, osv).

Det hade ni väl inte glömt? Nänä, det trodde jag inte heller.

Slutstruket

Jag älskar min tvättstugebestyr, sortera, hänga, vika, osv. Bäst av allt är att rensa torktumlaren, hitta det där gömda luddet som får mig att känna mig såå mycket bättre än mina grannar som är på tok för slappa för att stoppa in handen bakom gallret för att få tag på det sista luddet som kilat fast i filtret där. Lite skrämmande nitiskt, men jag skadar ju ingen iaf.

Det mesta i tvättstugan är alltså kul men det finns en uppgift som är pest och pina; strykningen. Det är anledningen till att det alltid ligger en hög med skjortor i botten på min tvättkorg. För att slippa stryka alltför ofta så väntar jag tills alla skjortor är använda och så blir det ett berg på strykbrädan istället. Tur att jag inte är kille för jag kan ju iaf varva skjortorna med klänningar och toppar medan ni era stackare får stå och stryka skjortor för jämnan.

Nästa gång blir det kemtvätten för mina skjortor, för så här kan jag ju inte ha det.

Tröttaste

Det här komme rvara en sådan där riktigt trött och slapp helg. Efter personalfesten i torsdags var jag inte mitt allra piggaste jag igår, somnade på soffan så fort jag kom hem från jobbet. Tröttheten har inte riktigt släppt och idag har jag inte fått så mycket gjort. För att inte bli alldeles försoffan får ett besök på gymmet och kontoret avsluta den här dagen.

Synd att vädret inte varit bättre för annars skulle det inte suttit fel ett besök på "Smaka på Stockholm".


Häftig klänning

Idag hade jag en ny klänning på mig och den har väldigt rymliga fickor. En av de här fickorna fastnade i ett handtag, det hördes ett ljudigt ritch och så var det två stora hål i klänningen.

Vad gör man då? Kan ju inte gå runt med hål i klänning så att man ser underkläderna. Konstigt nog så var det inte som hade nål och (turkos) tråd så jag fick ta till det näst bästa; häftapparaten.

Känner mig redo för att vara med i Project Runway. Allraminst.

Busy

Imorgon är en sån där dag då mötena avlöser varandra. En sån där dag då det är bäst att äta en stadig frukost därför att lunchen lätt blir bortprioriterad (om man inte har ett lunchmöte såklart). En sån där dag då man vet att man inte kommer hinna kolla mejlen. Om de inte kommer alltför ofta så älskar jag sånna dagar, då är det bam-bam-bam-tempo och hjärnkontoret får gå på högvarv.

Första mötet är 07.30, alltså blir det sängen redan nu eftersom jag vill hinna in och förbereda lite grejer innan mötet. Har ställt tre alarm, just in case. I vanliga fall brukar det räcka med två.

Biljetter

FYI: nu har jag köpt biljetter till Hoffmaestros spelning på Mosebacke den 28 juli. Gör det du också innan de tar slut.


Humortest

Gjorde ett humortest från Comedy Central men vet inte riktgt om det stämmer, jag gillar ju inte Flygande Jacob.


Bild på karaktär

Din humorålder är 64 år

Du är en kvinna som gillar buskis - bor i en svensk småstad, gillar fredagsmys framför TV:n med familjen och missar inte ett avsnitt av Let's Dance eller Talang 2009. Du njuter av revyer med Stefan & Krister och Eva Rydberg. I övrigt så är du förtjust i tämligen harmlösa "fräckisar" och gillar ordvitsar av alla de slag. Sällskapspel och hemmamiddagar är annars din melodi – Flygande Jacob är en favorit i köket!