Lampor

Bra grej med att bo i en gammal lägenhet: den äldre typen av eluttag finns kvar och jag slipper allså byta ut kontakterna på alla secondhandlampor jag har.

Under nästa helgs megaloppis är siktet inställt på en mindre lampa till köket. Gärna en stringmodell med plastband, något i den här stilen:


(bilder från femitiotalsjakten.blogg.se och tradera.com)

Den vänstra är naturligtvis för stor eftersom jag vill ha en i bordsmodell men hade jag haft plats (och behov) skulle en string i golvmodell också hamna på önskelistan.

Paket

Fick hem ett extremt väl inslaget Traderapaket.

Paketet innehåller det mest okrossbara som finns - en Tupperwareburk.

Känns som lite waste of bubbelplast.

Happy Friday!

"I vippig sommarkjol smider jag planer i väntan på riktig sommarsol"


Jag köpte min kärlek för pengar

Åhh, vilken bra dag det här blev:

- Köpt ny tv, pappa och lillebror kastade sin in i galenskaperna på Media Markt för min skull. Det blev en 42' plasma
- Köpt biljett till Muse på Zinken den 21 juli!
- Köpt en underbar klänning som kommer passa bra som midsommarklänning

Som ni ser så börjar varje punkt med ordet köpt. Av det kan vi dra slutsatsen att lycka kan köpas för pengar.


Not on a school night

Hela familjen (utom lillebror) går i "köpa tv-tankar". Jag har ju ingen tv just nu och mamma och pappa vill ha en ny. Jag hoppas iofs att mamma och pappa köper en ny tv så att jag kan få överta deras gamla.

Imorgon kl 07.00 öppnar Media Markt i Uppsala. Vi har en känsla av att de borde ha en del bra öppningserbjudanden, men nu är det så att deras premiärerbjudanden kommer inte upp på hemsidan förrän vid midnatt. Jag fick ett sms av pappa:

"Ring om du är vaken så kollar vi tillsammans över telefon då".

Hahaha, som att jag skulle vara vaken så sent på en jobbkväll. Nu är klockan halv tio och jag ligger redan i sängen och kippar med ögonlocken. Älskar att gå och lägga mig vid samma tid som pensionärer och småbarn.

Alltid minst

Det är inte lätt att alltid vara yngst på jobbet:

Vi sitter på möte hos kund och det har blivit något konstigt i presentationen, bilder som hoppar runt och ett nästintill oläsligt typnitt.
- Det där typsnittet påminner ju om det som fanns på stenciler. Alla skrattar på riktigt utom jag som skrattar bara för att alla andra gör det. Min chef ser det:
- Vi berättar för dig sen Jasmine vad en stencil är.
- Vadå, är inte det samma sak som en overhead? Ännu mer skratt. Fast åt mig den här gången.

Nu måste jag leta upp något som är riktigt ungt, trendigt och hippt så att jag bara i förbifarten kan nämnda det och sen skratta rått åt de som inte vet vad det är och kalla dem för ouppdaterade stofiler. Lättast av allt är att ge sig på dem som har en 30-årskris, fast det är nästan lite som att sparka på en som redan ligger.


Magdoktorn

Var på läkarbesök i Huddinge idag. Eftersom det är ett universitetssjukhus så var det inget mindre än sex stycken små läkarstudenter som fick klämma på min mage eftersom jag tydligen har ovanligt många och små gallstenar och det kan ju vara bra för dem att veta hur det känns. Det skulle lyssnas på magen också, alla studenterna letade efter ett tarmljud som inte ville infinna sig. Lite synd för jag hade gärna velat höra hur tarmar låter. Det obefintliga tarmljudet vägdes upp av mina lungor som tydligen var i toppklass (alla studenterna var eniga om det).

När studenterna är klara så berättar de precis samma sak för läkaren som jag inledde mötet med att berätta om min sjukdomsbild och sen så får studenterna tycka till om vad de skulle vilja göra med mig och sen får läkaren bestämma om han håller med dem eller inte.

I dagens öråd valde samtliga i vit rock att rösta bort mina gallstenar, det blir operation. Aldrig har det väl känts mer välkommet att få bli uppskuren som ett sentida Jack the Ripper-offer.



Det finns andra där ute som håller med mig

Jag gillar Klanpojkens blogg (Johan, om du googlar dig själv och hittar hit så har du ett fan här, barasåattduvet) och det har jag naturligtvis berättat i en lång beundrarkommentar för det är ju så jag gör när jag tycker att något är bra.

Men nu såg jag på hans twitter att han vill skjuta smaskare på pendeln och det var banne mig det finaste jag har hört sedan imorse när Carin berättade att hennes C-uppsats ska handla om särskrivning och varför det förpestar vår vardag (kanske inte riktigt var det som uppsatsen skulle heta, men något åt det hållet tror jag).

Glädjetårar två gånger idag alltså, härligt!

Givande shopping

Fick med mig allt jag skulle ha från Barkarby (plus lite till såklart, herregud jag var ju inne på IKEA). Kom hem kl 16.15, tittar i ordningsreglerna (vill vara duktig granne och göra bra intryck såhär i början) och där står att man bara får borra och ha sig mellan kl 10-16 på lördagar och inte alls på söndagar. Inte alls! Alltså kommer det att dröja en vecka innan jag får upp min stång, om jag nu inte skulle råka hinna hem innan kl 18 en vardag.

Efter Ninas
tips köpte jag också ett gäng tygskor, men det bästa skoklippet gjorde jag i Nikeoutleten: nya träningsskor nedsatta från 1 100:- till ynka 250:-. Väljer att se det som att jag har tjänat pengar, allt enligt shoppinglogikens handbok.


Handy woman

Idag ska det hemmafixas igen. Det är gott om garderober i lägenheten (5 st) men fyra av fem är hänggarderober så jag tänkte sätta in dubbla stänger i en för att få in både toppar och byxor. Eftersom det är orginalgarderoberna så är de inte i standardmått så här ska alltså kapas garderobsstång för glatta livet. Kapa, borra, sätta upp (viktigt att det blir rakt). Det finns så många moment här som kan gå fel, mer spännande så liksom.

Steg ett blir att ta mig till Barkarby och försöka hoppa av vid rätt hållplats den här gången (brukar bara lyckas med det varannan gång ungefär).

Att bjuda en främling på middag

Berlin var fantastiskt, mitt sällskap var fantastiskt och Scooter var så in i bomben fantastiskt!

Vi hoppade över hela stan, vi dansade en masse och vi åt och drack gott. Det var den perfekta minisemestern med andra ord.

Nu är jag tillbaka i min banankartonglägenhet. Ikväll kom det en kille från ett elbolag och knackade på dörren. Det där med elleverantör har jag inte hunnit ta tag i än. Har ingen koll på el heller så jag sa till honom att det inte inte krävs mycket för att överyga mig, jag blir bara glad över att jag slipper ta tag i det. Men eftersom jag inte har någon aning om vad jag har nu så måste han göra alla jobbiga kontrollsamtal för att se så att de kan göra mig till kund hos dem. Han visade en massa siffror som t.o.m jag som elnovis förstod och det såg ju himla bra ut (klart det gjorde, de visar ju bara fram det bästa).

Så himla trevlig försäljare det där, vi stod och prata om en massa annat också. Han fick en lägenhetstur bland banankartongerna och sen så pratade vi mat och arbetstider. Stackarn jobbar ju sent och sen så skulle han hela vägen hem till Södertälje (hade jobbat över minst en halvtimme eftersom vi fastande i min hall) innan han skulle hinna äta så jag tyckte synd om honom. Han tyckte också synd om sig själv så det är lite oklart det där om det var jag som bjöd honom på middag eller om det var han som smidigt bjöd in sig själv. Hursomhelst så fick elkillen länsa kylskåpet för jag behöver ju ändå bli av med det som är färskt nu när jag gått över på pulver igen. Så går det till hemma hos mig, är man söt och trevlig elkille får man mat.

Bara win-win det här: Jag slipper fixa med elen - han får en kund. Jag behöver inte ha dåligt samvete för att jag slänger mat - han får gratismiddag.

Berlin so far

Jag sitter vid datorn ett tag i vantan pa att mitt resesallskap ska vakna.

Har det alldeles underbart har och anda sa ligger det basta fortfarande framfor oss. I torsdags tog jag och Tessan en tur pa stan utan att tappa bort oss helt, sen sa gjorde vi sant som faktiskt ocksa behovs pa semester: vi sov i nagra timmar. Ratt manga timmar...Vaknade inte forran Emely kom till Tyskland och knackade pa dorren. Baren har pa hostellet ar oppen dygnet runt sa dar hangde vi forsta kvallen.

Igar blev det sightseeing och lite shopping. Katedraler, muren, Checkpoint Charlie, bunkern, minnesplatser och en massa fik var sant som stod pa agendan. Pa kvallen hamnade vi pa en klubb dar det spelades fantastisk musik, FANTASTISK! En blandning av alla gamla bra latar (nar fick du senast hora Dr Alban pa krogen liksom?), tysk techno och det som brukar spelas pa ett dansgolv (Lady Gaga, I've got a feeling, osv). Mitt liv kanns lite mer komplett nu nar jag har fatt hora tysk salsatechno for forsta gangen.

Faglarna kvittrade nar vi promenerade hem imorse (bor valdigt centralt och bra), det finns ingen sno pa marken har och jag ar redo att dansa hela natten ikvall igen.

Nu ska jag in pa rummet och fora liv sa att Emely och Tessan "rakar vakna".


Fördel med att vara granne med Karolinska

Flyttandet har gått bra, maaaaaassor kvar att göra men det är ju bara den roliga biten som är kvar.

Natten igår spenderades på akuten igen, den här gången fick jag mitt klippkort inplastat eftersom jag är en riktig stammis där. Sjuksköterskan som skulle ta prover var inte så stabil på handen så hela fem gånger fick hon sticka på olika ställen i armar och händer för att hitta någon bra ven. Resultatet är att jag nu ser ut som en totalpenetrerad pundare med nålstick och blåmärken överallt. Trots hennes nålmissar så satte jag nytt personbästa vad gällande tid för ett akutenbesök, endast 5½ futtiga timmar spenderade jag där den här gången, så snabbt har det aldrig gått förut. Kanske någon typ av VIP-behandling eftersom jag har stammiskort. Glassigt.

Fördel med nya lägenheten: ligger nära sjukhuset så det blir inte så dyrt med taxi varje gång jag ska dit.


Vidrig tapet

Var nyss och inspekterade städningen i nya lägenheten. Hade på något sätt lyckats förtränga att det fanns en hemsk fondtapet på en av vardagsrumsväggarna. Måla väggarna stod i och för sig redan på min "att göra-lista", men nu hamnar det på första plats, följt av: ommålning av köksluckorna och slipa och måla om fönsterkarmarna.

Men det där ser jag som roliga projekt, vill ju få en chans att verkligen göra lägenheten till min :)

Mamma och pappa var här hela dagen och hjälpte mig att packa och nu är faktiskt allting nedplockat förutom lite grejer i badrummet.

Längtar tills imorgon när flyttgubbarna fått in allting i nya lägenheten och jag kan få sätta igång och plocka upp och fixa.

Burned by Spotify

Spotify ger låttips utifrån det som du har på dina playlists.



Du vet att du har mycket skit på din playlist när Spotify föreslår Basshunter som en artist du skulle gilla.

Mycket grejer? Nu förstår jag inte riktigt vad du menar...

På nio av de där elva banankartongerna står det "böcker+filmer", på de andra två (plus de där småkartongerna på toppen av den stora högen) står det "julpynt".



Hur 17 kunde det bli såhär?

Hur ska jag nu kunna bjuda in till LAN?

Mamma ringde idag

Mamma: - Har du lyckats bli av med alla grejerna du la ut på Blocket?
Jag (mycket nöjd): Jajamensan! Imorse kom en kille och hämtade tven och ikväll kommer en annan kille och hämtar den lilla tvbänken.
Mamma: - Jo det är så att vi kommer nog inte kunna hämta ditt nya datorbord (mangeln jag fick i födelsedagspresent) förrän i maj, bara så att du vet.

Menar hon alltså att JAG, deras avgudade förstfödda barn, ska vara utan den stationära datorn och försöka klara sig med bara tre laptops ända tills i maj?

Ibland är livet lite väl hårt kan jag tycka.

Bara en vecka kvar

Semester nästa vecka. Det känns otroligt lockande och efterlängtat.

På måndag går flyttlasset, har bokat flyttgubbar, bil och allt sånt nu och så fort mötet på banken är klart så sätter vi igång. Hoppas att jag kan fortsätta vara ledig tisdagen och onsdagen för att kunna fixa i lägenheten, går inte det så får jag kila in på kontoret (behöver jag säga att chefen tycker att det är smidigt att jag flyttar knappt 5 min promenadväg bort?), men behöver förhoppningsvis inte jobba heldagar iaf.

Onsdag kväll anländer Tessan till Stockholm och på torsdag förmiddag entrar vi Berlin. Jag ser framför mig tyskt klubbhäng, peta på resterna av Berlinmuren, en sista korv innan jag börjar på pulver igen och så framförallt: Scooterkonserten i Berlin Arena på lördagen - J'adore Hardcore!