By buss

Jaha, då sitter man här igen på en buss på väg västerut. I Jönköping fick jag ett dubbelsäte för mig själv så jag kunde vräka ut mig när jag åt min falafelsallad.

Nä, roligare än så här blir det inte nu. Hur långt är det kvar?!

(om 1 timme och 40 minuter kommer Thorbear och hämtar upp mig, gott så!)


Nä, det kan nog inte ha gått någon förbi


Bild lånad från begåvade
Isabelle Söder

Apptest

Precis som rubriken säger så är det här ett test av den nya appen på blogg.se. Verkligen på tiden!

Nu kan jag äntligen skriva nonsensinlägg om allt spännande man upplever på Uppsalapendeln.


Göteborg i helgen (ovanligt va?)

Bokat biljett till Göteborg i helgen - check!

Är det här femte eller sjätte gången jag åker ner till Göteborg i år? Kommer inte ihåg riktigt, men det har hunnit bli några turer. Det är ju liksom där det händer.

I helgen är det fest hos Tobbe med grillen. Det brukar vara en garanti för en lyckad fest så jag har höga förväntningar.


Tävla, bli bortskämd och vara kär

Jag vann!

Fast jag förlorade iofs i kubben som vi hann köra innan middagen. Men biljard är lite tuffare än kubb, visst? Visst?!

Och så hann vi dricka öl också. Och vin. Och shots. Och sen var Jasmine full.

Fast det var inte därför jag försökte bryta mig in på damtoaletten på Biljardpalatset. Det berodde helt på att jag är som jag är (m.a.o lite klantigt och inte alltid har full koll). Dörren in till damtoaletten är stängd, men det finns inget som indikerar att det skulle vara upptaget (ehh alltså, inget förutom att dörren är stängd och inte verkar gå upp om man rycker i handtaget). Det sitter ett lås på dörren, men inte ett sånt som visar rött eller grönt utan det ser ut som en vanligt lås där man ska stoppa i en nyckel. Utav det drar jag slutsatsen att det måste vara en dörr som leder in till flera bås med toaletter. Och att dörren bara är lite trög. Alltså tar jag sats (dvs. kastar mig mot dörren med axeln före samtidgt som jag håller ner handtaget) och använder all min styrka för att försöka få upp dörren.

Den går fortfarande inte upp. När jag är mitt i mitt andra inbrytningsförsök så kommer en tjej och ställer sig bakom mig i kön och lite försynt upplyser hon mig om att det bara finns en toalett där bakom och att det är hennes kompis som är där inne just nu. Hehe, hoppsan.





Krister skulle jobba på söndagen så jag åkte med honom till Uppsala, hängde med mamma och pappa hela dagen och var funktionär under fotbollsmatchen mellan Sirius och Karlstad. Bli bortskämd med pappas mat och sen upphämtad av en färdigjobbad Krister.

Blev bortskämd igen med favoritfrukosten och sovmorgon imorse. Det är sånt som gör att det där med att sätta sig på Uppsalapendeln i rusningstrafik inte känns det minsta jobbigt.

Ensam blir sällskapssjuk

Igår hade jag en egokväll hemma. Det är sånt man behöver när man varit på semester med 19 andra människor. Emma var borta på klassfest och jag roade mig på egen hand med SVT play och ett varmt bad. Men idag är jag mer sällskapssjuk än någonsin.

"Du är som en ettrig bäver" stönade Emma imorse när jag försökte få henne att komma ur sin bakiskoma. Jag satt där och pickade på henne och ville att hon skulle kliva upp och leka med mig.

Det gjorde hon inte så jag fick leka ensam i mangelrummet istället. Nu har bakismonstret åkt till Uppsala, jag har gjort av med lite överskottsenergi på en långpromenad och ska förbereda kvällens middag. Krister kommer hit och förhoppningsvis blir det en omgång biljard efter middagen.

Kommer bli så mysigt som det kan bli när två extremt tävlingsinriktade personer får umgås en hel kväll med några köer och bollar som sällskap. Återkommer med resultatet om jag vinner. Om jag förlorar (gud förbjude) så mörkar jag (i vanlig ordning) det hela.

Ska vi leka förfest?

Vi var på IKEA i förrgår jag och Emma, köpte duschdraperistång och så fick jag äta en av mina absoluta favoriträtter; köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt (det, tillsammans med vårrullar och sushi, utgör min tre-i-topp).

Men när vi gick förbi avdelningen med barnsaker så kändes det inte lika bra i magen längre. Vinglas i barnstorlek? Som tydligen ska uppmuntra barnen till att leka rollekar. Och visst är det så, barn gör som vi vuxna gör, inte som vi säger. Dricker mamma och pappa vin till maten så kan du ge dig sjutton på att sexåringen kommer fråga sin kompis om "det får lov att vara ett glas rött till" nästa gång de leker middag, men att medvetet plocka in alkohol i barns lekar det känns inte rätt i min värld.


Uppmuntrar rollek; barn utvecklar sina sociala färdigheter genom att härma vuxna och fantisera ihop egna roller.




Det är lyx att ha hemmet fullt av vänner

Hur lyxigt är det inte att komma tillbaka från semestern och bli välkommnad hem dubbelt upp? I lördags stod Krister och Vicce på Arlanda och tog emot mig och igår när jag kom hem till Stockholm så hade Emma lagt fram det här paketet till mig :)


Det innehöll lite e.l.f-grejer som hon hade beställt åt mig.


Mitt hem är öppet för alla och just nu bor Emma hos mig och nästa vecka kommer Linda och flyttar in i kollektivet. Tre tjejer i en liten etta med ett badrum kan ju låta som rena självmordsuppdraget, men jag tror att det kommer att gå fint. Vi känner ju varandra utan och innan och vet hur vi är och fungerar.


Har man det bra borta blir det ännu mysigare att komma hem

Borta bra, men det var skönt att komma hem också. Det var två fina killar som kom och mötte mig på Arlanda, som sen lät mig äta en god middag och avsluta kvällen med att somna på soffan framför en tecknad film.

Sen spenderades söndagen i ett stort grustag i Österbybruk där vi tittade på monstertruckar som tävlade i vem som kunde hoppa högst upp i luften. Typ. Det var roligare än jag trodde! (fast är ju fortfarande monstertruckar liksom)

Efter att ha lyssnat på brummande motorer så kändes det skönt att ta en sväng till Ulva kvarn, lyssna på vattenfallet, fika, titta på änder och gå på loppis. Myssöndag. Myyyyyyys.



Fint vattenfall och ännu finare kille

Greksegling

Sol, bad, souvlaki, drinkar, delfiner, toaletter utan lås, höga vågor, tonfisksallad, saltvatten, åsnor, mata fiskarna, elektropop, träsprit, dansa på bardisken. Och så gjorde vi en del annat också, men sådär var typ hela semestern. Riktigt bra alltså, riktigt bra.




Saker att sakna

Imorn åker jag till Grekland! Hurra!






Men det har sina baksidor också.

Jag kommer till exempel inte hinna spela klart alla mina wordfeudomgångar och kommer därmed förlora på WO. Sånt svider i en vinnarskalle. Och så kommer jag sakna Krister. Och wordfeud.

Årets glöggsmak

Sjukt besviken på året glöggsmak från Blossa. Kaffe? Bläää :(



Jag är positiv. A-positiv.

Ni vet väl hur det är med människor som gör goda gärningar?

De får presenter!




Och så får man feta kanyler inkörda i armen också, det är bara bonus!


Ge blod ni som kan. Många bloddroppar små räddar liv ju.  

Jag är av den svårstuckna sorten så ibland måste de nästan banka in den där kanylen för att komma tillräckligt djupt in för att få tag på en bra ådra. Då kan det göra lite ont och det kan bli rätt stora blåmärken, men de brukar säga att det är lite ovanligt att det är så, alltså är säkert inte du sån. För dig kanske det räcker med att du lägger dig på britsen, knyter handen några gånger, låter den lilla nålen lätt glida in och sen kan du ligga där en stund, dricka saft och fundera över livet i fem minuter.

Sköterskan sa att jag hade perfekt blodvärde, alltså verkligen toppresultat. När det blir en VM-gren kommer jag spöa skiten ur alla!

Okej, det där sista sa kanske inte sköterskan, men jag såg att hon tänkte det.

Utmana gärna mig och mitt perfekta blodvärde -
ge blod

När väst kom till öst

I helgen kom Göteborg till Stockholm. Carro var här på besök och Josse och Criss flyttade hit! Underbart är kort vad gäller fröken Örmgård, men de andra två kommer jag ha möjlighet att gnaga ordentligt på under ett år nu.


Carro och Emely med goda drinkar på Tiki Room


Morgonlyx

Imorse fick jag skjuts hela vägen fram till jobbet. I vanliga fall kanske inte det är något att hoppa jämnfota över (bor ju 5 minuters promenadväg från kontoret), men igår så sov jag hos Krister i Uppsala och då var det guld värt att slippa åka tåg och dessutom hinna umgås lite extra på morgonen