Sjukt kul

"Stå upp" på SVT med Jomas Järvheden är helt fantastiskt. Jag har precis ätit lunch och eftersom jag satt här på min plats på kontoret och åt så passade jag på att kolla på SVT Play samtidigt. Mina kollegor kollar lite misstänksamt när jag sitter med hörlurar i öronen och skrattar så att tårarna nästan sprutar. Programidén är att Tomas Järvheden börjar berätta en historia som har hänt någon av publikdeltagarna på riktigt, efter ett tag får personen ställa sig upp och ge sig till känna. Det fanns inte så många klipp på youtube så jag tycker att alla som känner för att skratta lite borde gå in och kolla på de här avsnitten på SVT.


www.svt.se

Web 2.0 är här

Lite annorlunda dag på jobbet idag. Bytte ut kontoret mot Strindbergsalen på Berns och har varit på "Disruptive Media" - en konferens om sociala medier. Det var många intressanta talare, men det märks att man har glömt skolbänken väldigt snabbt för det var inte helt lätt att bara sitta och lyssna en hel dag. Men jag har lärt mig en hel del nytt och det är kul att se att Pronto ligger så i framkant och redan sysslar med mycket av det som det pratades om idag. Nu blir microblogging my next thing.

Back in the days (nu snackar vi senaste delkursen) brukade vi skicka små lappar till varandra. Nu är det iChat som gäller istället. Men det ser faktiskt lite nördigare ut att sitta på rad med varsin bärbar framför sig och chatta med bänkgrannen. Tur att jag gillar sånna här nördigheter :)

"Jag har aldrig haft sex i en hoppborg"

Too old for tvådagars, ibland glömmer man bort det men så kommer söndagar som denna som man blir påmind igen.

I fredags blandade vi chefens födelsedag, premiärbesök i nya lokalerna, nya medarbetare och tackade av M som slutade. Vi gick ut hårt med champange på fastande magar och så tog vi det därifrån. Tack så mycket K som hade osm mål att supa mig under bordet, du lyckades rätt bra :) Jag är inte den rodnande typen, men när vi nya blev uppkallde och chefen pratade om oss så rodnade jag nog en hel del. Det kändes verkligen bra sen när folk kom fram och sa att de tyckte att det var kul att jag ska börja på Pronto, skönt att höra och efter i fredags gillar jag mina nya jobbarkompisar ännu mer. Lyckades outa mina problem med smaskare, konstatera att jag och chefen inte har samma killsmak och dricka champange som det vore vatten. Men vi som gillar lite tyngre musik är minoritet på kontoret så vi drog vidare till en hårdrocksbar på Sveavägen.

Efter ett par öl där, drog vi vidare till Fondueboden där M (min praktikantpartner) jobbar och hon servererade oss en väldigt sen middag. Att man aldrig blir för gammal för "jag har aldrig" bevisade vi då, det är ju också en så lämplig lek att leka tillsammans med sina nya jobbarkompisar. Ett tag såg det ut som att jag skulle hinna med sista tåget hem, men istället så slöt vi upp med de andra på Peacock, så vid 5-tiden dunkade jag i säng hemma hos M.

Väl tillbaka i Uppsala var det bara att ta sig i kragen och svida om och kila iväg på rugbyfest med dam och herrlaget. Det var trevligt med så mycket nya människor, jättejättegod mat och dans. Och nu vet jag var de heta männen håller hus; de spelar rugby :)

Upphämtad av mamma imorse, så jag har varit ovanligt produktiv för en söndag; IKEA, skoshopping, tvättstuga, storhandla och en kopp te med familjen. Nu ska det dröja många månader innan jag kör en tvådagars igen, iallafall tills nästa gång jag har glömt hur tungt det är :p

AW

Klart jag ska vara Turtle! Jag och T kan inte samsas så vi ska vara Michelangelo båda två. Ser fram emot att få åka igenom hela Göteborg i vår outfit. Jaha här sitter två Turtles på bussen, inga konstigheter där inte.

Snart är det dags för oss att utrymma kontoret och gå i samlad trupp till nya lokalerna. Där väntar det skumpa och mängder av annat i alkoholväg för vi ska fira våra nya lokaler och att chefen fyller år. Det här känns som ett ypperligt tillfälle att bli full tillsammans med mina blivande jobbarkompisar, lysande.

Smooth

Förresten, hallon, blåbär, jordgubbar, banan, naturell yogurt och en mixer. Smoothies is the best. Skulle man kunna leva på det kanske? Peta i lite proteiner och så är man all set.

I wanna be a superhero

Till och börja med, tack alla för era söta grattis-samtal, mejl, mess och inlägg här, det känns skönt att höra. Lika skönt som det känns att veta att jag kommer ut som nybakad student och får ett jobb, det är ju helt sjukt egentligen. Att veta att jag har en plats på nya kontoret, få en chans att jobba i en branch med framtid och få vara med på en arbetsplats där ingen dag är den andra lik. Shit vad kul det ska bli!

Men det är ju ett tag kvar tills dess, än så är det lite praktik kvar. Mer tid för mig att hinna lära mig mer saker. Good.

Köpte biljetter ner till GBG den 15 dec, 25 årsfest för E. Och vilken fest det kommer bli, superhjältetema, I love it. Nu är frågan, ska jag vara: Michelangelo (En Teenage Mutant Ninja Turtle alltså) eller en Power Ranger? Eller något helt annat, tips please!

image257  <----- eller ----->  image258


Ja! Ja! JA!

Har jättemycket att göra (som vanligt) men tänkte bara stolt berätta att efter ett lunchmöte med chefen (åt på restaurangen högst upp i Kaknästornet, vilken utsikt!) så är jag fr.o.m den 17 december Pronto Communications nyaste produktionsledare!! (<-- i vanliga fall är jag extremt emot flera skiljetecken efter varandra men jag är ju så satans lycklig!).

image256
Idag ler jag, hela dagen, jag lovar

All night long

Jaha, EM är inte klart än alltså, men det var ju en bra match ändå. Imponerande snygga mål av Spanien, heder till dem. Det kan ju tacka Anders Svensson som hjälpte dem så fint genom att helt stunta i sin markering. Well well, det här betyder ju att det faktiskt kan bli lite intressant spel på onsdag också.

Efter matchen satt vi uppe hela natten och drack whiskey och spela xbox. Jag spelar som en tjej, eftersom handkontrollen var sladdlös så kunde jag verkligen spela som en tjej, dvs flaxa med armarna och försöka svänga med hela kroppen samtidigt som jag tryckte på knapparna. Fast jag tror inte att det är en särskilt bra metod för jag vann inte en enda gång, därmed har jag räknat bort boxare, rallyförare och prickskytt som framtida yrken.

Hemvävd helylle flicka finnes

Sveriges största IKEA är verkligen stort. I torsdags bestod halva min arbetsdag av att gå på IKEA, hard work I know :) Sen igår var jag och två jobbarkompisar på nya kontoret hela dagen och skruvade ihop nya möbler, perfekt för mig som älskar att få montera IKEA-grejer. Och nya kontoret är så fint! Och stort, nästan tredubbelt så stort som vi har det nu, kommer ju gå vilse där. Det ligger närmare stan också så det tar ca 10-15 min att gå till centralen. Men inte alls lika många bra lunchställen och sånt i närheten, ynk. Kommer sakna franska delikatessbutiken, stammiswoken och soppköket. Och den där indiska buffén och salladsbaren och...ahh en hel massa andra bra ställen. Men skruva, det var kul.

Jag gnäller om dem ibland men oftast så är det riktigt skönt att komma hem till mamma och pappa. Åkte hit efter jobbet igår, käkade middag, badade länge och kollade på Idol. Sen satt jag och pappa och släktforskade och spelade synth resten av kvällen. Sov över här i mitt gamla rum så vi skulle hinna med melodikrysset med Astrid Lindgren-special imorse. Och nu på eftermiddag har mamma haft Tuppewereparty (jodå det finns fortfarande) här som jag var med på. Handlade gjorde jag också, läskigt dyrt men så håller det också. Nu har vi precis avslutat en middag med sticky rice, pilgrimsmusslor och heta räkor. Ni fattar varför jag kommer hem va? Så den här helgen har varit rakt igenom helylle. Fast jag är ju rätt så helylle i sig.

Strax vankas det fruktsallad och efter det ska jag hem till T och kolla på fotbollen. Blir väl kanske inte riktigt lika helylle som resten av kvällen men jag ha bytt ölen mot rödvin så det låter ju rätt moget ändå

Grattis Pappa!

Jobb, jobb, jobb. Det har varit fullt upp hela veckan. Men i fredag åkte jag direkt till GUC efter jobbet. Gymnasieåterträff för alla elever som har gått ut därifrån. Jag kunde inte ens komma ihåg vilken bussplats man brukade kliva av på, hittade inte riktigt ingången på skolan heller och väl där inne fick jag fråga vart toaletterna låg. Det är ju knappt 5 år sedan jag slutade där, pinsamt dåligt minne. Kikade runt, hälsade på folk (fast först hängde jag på lillebror och gnällde över att jag inte såg några jag kände) och lyssnade på tal. Och mitt under något av de väldigt långa talen så såg jag honom: Snygg-Lars. Vår lärare i naturkunskap, föredetta ubåtsmilitär. Han hade inte åldrats en dag, fortfarande så löjligt snygg att jag liksom inte hörde talaren längre när jag tittade på honom. Men jag kom inte ihåg att han var så kort, kanske har krympt?

Sen samlades alla journalistikare och käkade tillsammans, alla som hade anmält sig kom inte, det var synd men vi som var där hann nog prata igenom hela klassen och få lite koll på vad alla sysslade med. Jag hade tänkt mig att glida hem och sova tidigt efter maten, men vem kan motstå att följa med till ÖG? Gick med till K i luthagen för att förfesta och sedan hamnade vi på ÖG, så bra musik! Dansade hela kvällen innan det var dags att promenera hem i snöfallet. Det var då jag för första gången kände att jag inte gillar vintern. Fast det är ju inte hela vinterklimatet som jag inte gillar det är en speciell sak: det är halt och isigt. Det går inte att cykla och man måste gå långsamt. Det får snöa hur mycket som helst, vara svinkallt, men måste det vara halt?

Upp och hoppa och gå till tåget för att vara på plats på Stockholms centralstation klockan 8 på lördagmorgonen. Bakis och trött men det var ändå kul att höra vad besökarna tyckte om utställningen. 

Uppsala igen sen och träffa lillebror på stan, luncha med honom och kika efter present till pappa. Försökte hitta bussen hem till Nyby, svor högt för mig själv och förbannade allt vad byggnadsarbete heter. Hem dit en sväng för att klippa lillebror, han ropade på pappas hjälp när jag plockade fram trimmern, just den biten är inte min starka sida.

Med en nyfriserad lillebror och mamma och pappa som sällskap så anlände vi till restaurangen. Champangen stod redan på kylning när vi kom. Inget mousserande vin här inte, jag brukar inte vara förtjust i äkta vara, men den här var helt underbar. En mysig middag, med mycket prat och sedan väntade en överraskning. Vi firade Fars dag lite i förväg. Han öppnade paktet, ett vitt blockljus med svart utsmyckning. "Lite The Hives-känsla" sa pappa precis innan vi plockade fram present nummer två. En musiktidning med The Hives på omslaget och en post-itlapp som sa att att han skulle bläddra fram till s. 20. När han öppnade tidningen på rätt sida låg där flygbiljetter till London och biljett till The Hiveskonserten där. Jag har aldrig sett någon bli så chockad. Eller så glad heller för den delen. Till saken hör att lillbror vann två biljetter och resa till den där spelningen. Både jag och pappa anmälde oss genast som frivilliga att följa med, men det var redan klart att lillebrors bästa kompis skulle med. Men så visade det sig att den här killen inte kunde. Lillebror våndades och ringde mig för han visste inte vem av mig och pappa han skulle välja. Jag behövde inte många sekunder på mig för att bestämma att pappa borde åka. Och att få se pappas glädje igår är mer värt än alla konserter och London-resor. Jag hoppas att mina båda favoritkillar kommer få en toppenresa.

Lillebror hade andra planer efter maten men mamma och pappa följde med mig till Stockholm för att titta på utställningen. Vi tog ett glas vin uppe i Sky baren innan det var dags för dem att åka tillbaka och för mig att plocka ner fotoutställningen. Det som tog oss timmar att sätta upp var nerplockat på mindre än en timme. Budade grejerna till kontoret, åkte dit och tog emot och plockade in dem. Då kände vi oss rätt så välförtjänta av lite firande så vi kilade bort till restaurangen där M jobbar. Helt slut när jag satte mig på sista tåget hem, blev veckans första sovmorgon imorse.

Men nu är ett uppdrag slutfört, nya väntar. Precis som jag vill ha det.


Total utmattning. Total lycka

På 41 timmar har jag sovit en timme och jobbat 33 timmar. Det låter varken klokt eller sunt någonstans och det är det inte heller. Jag kommer inte göra om det. Min läppar värker efter att ha bitit av tejpbitar hela natten, fötterna dunkar och sömnbristen ligger som en dimma framför ögonen Men tröttheten oh allt det där andra slås ut av den totala lycka jag känner. Och den här gången kan jag faktiskt sträcka på ryggen och känna mig riktigt stolt över att vara en drivande kraft bakom den succe som vernissagen blev idag. Är det så här det känns när drömmar slår in? Jag tror faktiskt det :)

Appropå något annat så är jag visst med i en artikel i senaste Computer Sweden, det var ju inte riktigt meningen, men så kan det gå.

Vernissage

Vernissage imorgon. Ikväll ska vi bege oss till centralstationen för att montera utställningen, ska bli så spännande att se fotografierna. Men det kommer bli en låång kväll, kommer med allra största säkerhet få sova hos en jobbarkompis för jag lär inte hinna med sista tåget hem.

Om jag är trött redan? Det kan jag skriva under på. Men det ska bli kul att svinga en hammare igen, fick ett långt mejl från tryckeriet där de beskrev hur en dykert såg ut och hur vi skulle göra med den, please sa jag, jag har ju jobbat på snyggavdelningen. Så tonight blir det kontorsråtta goes byggarbetare.

Och imorgon kväll firar vi med bubbel på Radisson.

Memory lane

Plockar lite här hemma, rotar bland gamla skivor för att jag letar efter några bilder, hittar inte skivorna jag behöver, de ligger säkert kvar i Halmstad. Däremot hittar jag en packe med gamla brända cd-skivor, från den tiden när man brände en ny skiva inför varje fest. Att lyssna på de här skivorna skickar tillbaka mig till högstadie- och gymnasitiden. Vissa grejer diggar jag fortfarande med i, vissa skäms jag nästan över, men alla är ändå minnen. Medveten om att det kommer att skada min häftiga rockbrudsimage så kommer här är ett litet axplock av låtar som jag en gång i tiden tyckte förtjänade sin plats på partyskivan:


666 - Bomba, hela skivan var ju bara såå bra


Ännu mera Bomba, här med King Africa


Sporty Theivez - No Pigeons


Ricky Martin på Gothiadiscot, det var som en kod för att börja hångla


Eiffel 65 - Blue, N hade inte du den här som ringsignal?


One minute man, ett solklart måste på många, många fester


Kevin Little - Turn me on, vad tänkte vi med?

Ni får inte dö

Middag hemma hos mamma och pappa igår, hur skönt som helst. Fredagar är hela körda för mig när jag kommer från jobbet, vill bara sova och bli ompysslad. Det är precis så som det blir när man åker dit. Vi åkte till farmor och farfars grav också, och till morfar i minneslunden. Pratade, mindes, grät och skrattade. Eller snarare jag grät. Det är 18 år sedan farfar dog. Då kom jag på att pappa har klarat sig utan sin pappa i 18 år. Jag skulle inte ens klara mig i 18 dagar utan min pappa. Eller mamma. Kan man kalla en 50-åring för föräldralös eller räknas det inte när man är så gammal?

Rolig rugby

Man kunde nästan se det högra knät växa i realtid, nu är det nästan dubbelt så stort som det vänstra. Men vad kul det var! Har varit på min första rugbyträning, var allt bra lost men det ska nog gå bra det här med. Sjukt dålig kondis bara, som en kontorsråtta i kvadrat. Pinsamt Jasmine. Men det här var inte sista gången jag spelade med en oval boll, det kan jag lova.