Bromma

Mycket lyckat utslag på Brommabesöket. Underbar natur, tjusig klädhängare och snygg säljare. Eller säljaren var väl inte så jättesnygg men det var däremot hennes barnbarn som var där och hjälpte till. Mats, 28-årig gymnasielärare. I svenska, ohh I'm in love.

Idag ska jag laga mat. Riktig middag, Det blir första gången den här veckan.

Släkt med Duracell-Kaninen

Först in och sist ut på kontoret, igen. Det är inget gnäll bara ett konstaterande. Aldrig mer åka sista tåget hem på vardagar, att släntra in i lägenhete strax innan midnatt on a work-night funkar inte. Nackdelen med det är ju att jag inte hinner/orkar göra matlåda. Istället för god vitlök och korianderköttfrs imorn så blir det oinspirerad risgrynsgröt till lunch.

Håll era små tassar för mig imorn när jag har viktigt kundmöte.

Förresten, helgen var jättebra. E-besök och födelsedagsfirande, yes! Och löning, min första från mitt första riktiga jobb. Sånna bra grejer gjorde helgen aktiv rakt igenom, fast mest imponerande var nog ändå mina söndagsbestyr (joho, måste få skryta eftersom jag i vanliga fall är slö på söndagarna) då jag började dagen med en tidig promenad ut till Gamla Uppsala. Tvättstuga kl 12, in med första lasset och sortera musik medan jag väntade på att det skulle bli klart. Hänga tvätt, in med tre nya maskiner, hänga mera tvätt under tiden som de låg i maskinen, hänga upp all tvätt, kila upp och duscha och sen ta bussen hem till mamma och pappa för att ta in posten. Efter det upp till Gränby Centrum, hinna med att luncha med E, shoppa skor och väska, storhandla och preciis hinna i tid med att plocka ihop tvätten innan min tvätt-tid tog slut kl 17. Och allt detta efter två dagars flitigt vin - och drinkdrickande och åkande fram och tillbaka till Stockholm.

image282

Öhh, jag tror inte det

Vad har hänt den här veckan? Hur försvann den? Har jag gjort något vettigt?

Joo lite kanske, typ avslutat min studier helt (med bravur) och kämpat med en presentation som jag ska fortsätta med idag. Och idag ska jag dricka vin. Det kommer smaka underbart, som en gudadryck skulle jag tippa.

Och så kan jag inte känna mitt ringfinger, har inte gjort det sen igår kväll. Det kan vara ett tecken på att en förlamning är på intågande berättade en vänlig själ för mig, väldigt opraktiskt.

Shoppingträningsvärk

Hur ska jag få ihop en rapport tills på fredag? Torsdagnatt kanske? Batterierna på datorn räcker i ca 4 1/2 timme, räcker det? Troligtvis inte. Ska börja...snart.

Nu är biljetterna ner till Halmstad bokade och betalda, 18 timmar t/r på en buss, ska bli riktigt trevligt det. Åka torsdag kväll och komma fram på fredag morgon, gå till skolan och lämna in min sämsta rapport ever. Sen kommer jag ha tid att vara lite social och umgås med folk som jag har saknat. Buss igen söndag natt och sedan glida in helt outvilad på kontoret på måndag morgon. Härligt, vem behöver vila?

Shoppingträningsvärk, jag och M hann nog avverka några kilometer på stan idag på jakt efter handdukar, dokumetförstörare och annat dylikt.

Förresten, det kommer ordna sig med lägenheten. Bra det.


Magnifika Microplus-kannan

Min Microplus-kanna gör det igen! Den har tidigare bjudit mig på såser, kladdkaka och sylt (just det jag är 23 år och kokar min egen sylt) men nu har den gått ett steg längre. Jag älskar sticky rice, kladdigt thailändskt ris som man äter med händerna, men det tillagas inte som vanigt ris, no det ska ångkokas. Helst i en käck liten bambustrut. Alltså inget som jag har hemma. MEN! Såg att man kunde ångkoka grönsker i kannan samt koka ris också. Så vad blir det om man slår ihop de här två egenskaperna? Just det: ångkokt ris. Fantastiskt underbart gott sticky rice färdigt på 2 1/2 minut.

Jag ser framför mig hur microplus-kannan får spela huvudrollen i nästa "rädda världen-film" just därför att den klarar allt.

Shitty

Varför kan aldrig en enda plan hålla, alltid är det något som går fel. På måndag får jag veta om det löser sig ändå.

Det här kan bli en lång helg.

Harddrive - inplugged

Det kan vara så att jag är tekniskt underbarn ändå, eller kanske inte men igår var jag riktigt duktig som löste hela hårddiskshistorien på egen hand. Dessutom med bravur och en bra mycket bättre lösningen än den där FAT-formateringen. Och allt detta efter lyckades jag utföra efter en AW. Förvisso inget galet alkoholintag men tillräckligt för att jag ska förtjäna en klapp på axeln. Vi var några på jobbet (eller de allra flesta faktiskt) som gick till Inferno efter jobbet. Me like, AW-pris på öl, goda drinkar, stiligt och ligger ett stenkast från kontoret.

Jag har faktiskt förståelse för om ni inte tycker att det här klippet är roligt (även om jag gillar det) men det ger iaf en liten inblick i hur jag har det på jobbet, eller åtminstånde vad jag hör sisådär 10 gånger om dagen.


Ett ljus gick upp

Har kommit till lite nya insikter idag.

1. Megastore anställer enbart idioter med lässvårigheter
2. Entourage får aldrig ta slut. Aldrig, det är briljant
3. Jag är inte helt tappad bakom en vagn när det gäller datorer, men jag är inte så bra som jag skulle vilja vara.

1. Börjar med inkompetenta Megastore (hoppas att de googlar sig själva så att de hittar det här). Den vara som jag beställt levererades inte i tid, detta gjorde att jag ville avbeställa varan, skickade ett mail och meddelade detta. Fick ingen bekräftelse på att avbeställningen hade gått igenom så för att vara säker ringde jag till kundservice, 5 gånger utan svar!

Efter att jag hade gjort min första beställningen fick jag veta av en bekant att det var väldigt svårt att få kontakt med Megastore och han hade fått fel varor vid sin beställning, detta gjorde att jag valde att gå till Megastores egen butik på Sergels torg. Där var personalen nonchalant och kunde inte hjälpa mig, de kunde inte avbeställa eller se status på min order. "Skicka ett mail" var svaret jag fick. Nu (20 dagar efter utlovat leveransdatum) fick jag ett mail från Megastore där de meddelar att min vara kommer att levereras under dagen. Deras utbud må vara bra men ingenting kan uppväga deras usla, obefintliga service.

2. Gillar samtliga karaktärer i Entourage, gör någon någonting dumt så vägs det alltid upp av något bra i ett annat avsnitt. Nu har jag tagit Turtle till mitt hjärta också, det dröjde ända fram till avsnitt 301. Nu får de inte svika mig, jag vet att jag har säsong 4 också som väntar på mig, men sen då? Då börjar jag om igen, för så bra är det.

3. Fick min julklappshårddisk idag, äntligen! Som jag har tjatat om detta behov (snart ett år). Och jag har nog faktiskt lyckats lösa hur jag ska installera, partitionera och formatera den för att den ska funka med både Mac och PC. Jag vet hur jag ska göra, vad jag däremot inte vet är om jag verkligen bara kan partitionera upp den i 32GB stora hårddiskar, för den verkar kunna köra FAT32 på en part som är 191GB, men då försvinner mer än hälften som opartitionerat och jag kommer inte åt det utrymmet. Ni fattar vad jag menar va? Nästan där men ändå inte.

I like to move it move it

Nix, blir ingen 08 i år. Har pratat med jobbarkompisar och bostadsmarknaden är inte helt rätt i nuläget, kommer antagligen se bättre ut om ett år. Men flytt kommer det bli iaf, fast inom Uppsala. Närmare bestämt en tvåa på Fyrisgatan. Så nu vet ni det, främre Luthagen is the next stop.

Bli 08 under -08?

Man kanske borde flytta till Stockholm ändå.

Väldigt trevlig middag i fredags med några jobbarkompisar och deras vänner. Den här gången orkade vi t.o.m dessert (chokladfundue!) och då hade vi ändå beställt in en extra gryta vid middagen. Härliga människor, god mat och lite vin, det är sånt som är absolut bäst i längden. Jag måste gjort något bra i mitt tidigare liv eftersom jag alltid hamnar på jobb med världens bästa jobbarkompisar. Innan middagen avslutades kvällen på kontoret med en improviserad musikquiz inne hos oss i grabbrummet (det är svårt att komma ihåg att kalla det något annat trots att jag också sitter där). Men de är inte bara roliga mina kära kollegor de är så sjukt duktiga också, upphör aldrig att bli imponerad.

Men tillbaka till bostadsproblemet. Att pendla i veckorna gör mig egentligen inte så mycket, men när det blir som igår, en trevlig middag som övergår i att vi sitter kvar på Boden efter stängning, då är det tråkigt att vara den som beger sig först (trots att klockan faktiskt var strax innan 2). "Kanske dags att flytta till Stockholm snart?" var det sista M sa innan jag gick utanför dörren.

Ska vi leka Gissa utgångspriset på den här fina tvåan vid Odenplan som jag lätt skulle kunna tänka mig

     

Back to work

Att börja jobba igen efter lite julledighet är precis som att börja skolan efter jullovet, alla hälsar glatt på varandra, visar upp roliga youtubeklipp och annat kul man samlat på sig. Lite svårtstartade, så det är väl för väl att det är kortvecka. Middag på Fondueboden imorgon efter jobbet, det blir en saftig salivtillströmning bara av att tänka på det, ska börja svälta mig redan nu :)

Förresten, är lite sugen på att avfärga håret och börja om på en ljusare kula...igen. Vad tror ni? Kanske inte riktigt sådär ljust, men mer ljusbrun än mörkt brunrött iaf som det är nu.

image277

Det är duktiga Pronto som har gjort den här frisyrapplikationen åt Veckorevyn,
testa!

Paket!

Jippe, jag har fått presenter, alldeles finfina födelsedagspresenter, tack söta rara flickor! Har redan hunnit leka med dem, så fort jag kom innanför dörren slägde jag mig i sängen och fick en härlig Elvisdos. Och nu så här innan läggdags har jag filat fötterna (tror bestämt att de krympte minst två storlekar) så att de inte längre kan användas som vapen.

Och god mat fick vi också, pratade vuxenprat (banklån, giftermål och jobb) och vanligt prat också. Bon voyage L som sticker iväg ett tag på söndag!

Kärlek och svält

Nej jag har inte lämnat tillbaka böckerna än och nu börjar det bli tveksamt om jag kommer klara av den uppgiften eftersom jag har glömt att äta. Det kurrade nyss i magen och då började jag fundera på vad jag åt till frukost, lite svårt att komma ihåg det först tills jag insåg: ingenting! Slog på datorn det första jag gjorde när jag vaknade (sov med den i sängen inatt, hörde jag någon säga sjukligt?) och efter det så har jag suttit här hela dan och glömt bort att äta. Hur kan man glömma bort sådant som man har gjort varje dag i hela sitt liv? Helt klart är att jag lider av dålig överlevnadsinstinkt. Efter en snabb inventering så ser jag att jag helt saknar frukostmat och vanlig mat är det också lite dåligt med. Detta pga av extram lathet och pengabrist som förhindrar mig att handla. Tid har jag för en gångs skull haft, men istället valt att prioritera brroderier, filmmarathon och bloggläsande samt viktig historie- och datanördlitteratur.

Nu är frågan om det är värt att göra någon kulinarisk ansträngning eftersom jag om några timmar ska bort på middag (som förresten ska bli alldeles ypperlig trevlig). Borde alltså duscha och göra mig iordning, pausa lite (överansträngd pga hunger you know), traska ner på stan, lämna tillbaka böckerna och låna nya (joo, kommer inte kunna hålla mg) sen fortsätta promenaden E, möta upp henne och tillsammans vandra till L där middagen kommer att hållas. På vägen kan vi diskutera ögongodis i form av M, planlösningar, rostfria kök och annat mysigt. Appropå det så är jag kär, undrar bara hur jag gör för att flirta till mig den här fantastiska skapelsen:

         

Boklån

Måste ta mig utanför dörren. Ner på stan, gå till biblioteket, lämna tillbaka böcker. Inte låna nya eftersom det är så jobbigt att gå tillbaka med dem. Imorn kickar jobbet igångigen efter ledigheten, skönt att aktivera sig igen.

Btw, helrätt t-shirt:

image269

Tack söta saknade

Idag fick jag kort från två av min absoluta favoritpersoner i hela världen. Dagen har verkligen inte börjat bra ("nej vi kan inte se något mejl från dig, du står inte längre i Uppsalahems bostadskö") men när jag kollade posten så blev det faktiskt mycket bättre. Det är allt bra synd att ni är så långt borta för just nu känns Göteborg ungefär lika långt borta som Florida. Jag vill ha filmmarathon, gå på bokrea mitt i natten, äta på McDonalds och inte komma ut på krogen. Och så vill jag skriva AMAZING med versaler, göra smores och spela beer pong.

image268

Mmm, beer pong och Bud Light, ge mig!