Kärlek och hat

Skitdag.

Cykellåset hade frusit imorse så jag bröt av nyckel när jag försökte få upp det (här blev gymnasieläraren lite förvånad över hur länge jag kunde svära över det). Småsprang hela vägen till tåget (ok, gick iaf superdupersnabbt), hinner stämpla in och ska precis öppna dörren till tåget när det börjar glida ut från perrongen. Mera svordomar, slänga plånbok på marken och sparka på stople. Ruskigt charmant var jag.

Eftersom det var värdelös röd dag (den är ju värdelös eftersom jag var tvungen att jobba) så tog det en timme till nästa tåg kom.

Väl i sthlm, hittat bilen och tankat så började vi köra runt i jakt på bra gömställen. Nu har jag sett metropoler som Södertälje, Huddinge och Tyresö på nära håll. Allt var klätt i ett tjockt vitt snötäcke som gjorde att vi fick krypa fram alltså hann vi inte med allt vi skulle.

Plåster på såren när jag kom hem var synen av min drömfotölj. En orange snurrfotöl i skinn från 60-talet. Det var kärlek vi första ögonkastet och jag funderar på att sova i den inatt eftersom jag inte vill skiljas från den nu när vi äntligen funnit varandra.

Schtekigt

Smygbloggar medan sällskapet pratar i telefon i tron om att jag skickar viktiga jobbmejl, lurad! Hehe :)

Fantastisk stek, efter det här jag nog redo att återfödas in i 50-talet och svänga ihop den här typen av middagar var och vareviga söndag. Eller kanske inte, eftersom förberedelserna tar typ en hel dag så skulle jag ju inte hinna tvätta och det stämmer inte ihop md 50-talsidealet för då fanns det alltid tid att tvätta.

För att spä på husmorsimagen lite så nyttjade jag stenmangeln idag för första gången i mitt liv. Ni vet där det
mordredskapet som fanns i gamla lägenheten också.

Blää-jobb imorn (på en röd eg. ledig dag) men nu väntar Jeopardy och badkar!

Sovmorgon

"Imorn ska jag ta en ordentlig sovmorgon, inte ens ställa klockan". Så lät jag igår, strax innan jag somnade nån gång efter kl 21. Vaknade väldigt utsövd imorse, gnuggade sömnen ur ögonen (gör man det går det inte att somna om, men det behövde jag ju inte heller) utan att titta på klockan. Kikar på den på vägen från toaletten (ett annat säkert kort som gör att man inte kan somna om) och den visar 06:07.

Jaha, det var den sovmorgonen. Jag som i vanliga fall tvingar upp mig själv absolut senast 06:30 för att hinna med tåget har inte längre vett att sova ut när jag får. Fast jag känner mig ju utsövd Och nu har jag tid för att unna mig att kolla på film istället för att sätta igång att pyssla som den egentliga tanken var. Pyssla nu går ju inte, då väcker jag grannarna.

Fick påskägg på jobbet igår, med sprit och godis i :) Och sen whiskey efter lunch för att fira in påsken. Jag har det bra jag.

Nörd, nörd, nörd

Yes! Fortfarande lika mycket läslus vid 23 års ålder som vid 13 års ålder. Därför vill jag hitta min oranga drömfotölj och skapa mig en läshörna. Plöja historieböcker och sy korsstyngsbroderier.

Hittade ett test (dessa virala test, vilken succe de är ur marknadsföringssyfte) där man kan mäta hur mycket boknörd man är. Här nedan kan ni se mitt resultat. Testa och se om ni slår mig!


Jag hjärtar orange

Jag gillar ju en blandning av gammalt och nytt hem i en hälsosam blandning. Vardagsrummet kommer att gå i grått och orange. Orange är en färg som man ser alldeles för lite av, den funkar inte på kläder men jag gillar den. Och så gillar jag 50-talet. Därför är jag hur nöjd som helst med att mamma och pappa hittade en orange köksvåg á la 50-tal på Sirus loppmarknad. Nyttig och prydnad på samma gång. Ska nog använda den på söndag då jag har planer att laga min första stek. Hajar ni? En söndags middag som innefattar typ två dagars förberedelser och en stektermometer.

Poff! Så blev jag lite mera vuxen liksom.

image287

Tattarlunch

Dagens lunch (för oss som inte äter på Rolfs kök):
Fryspizza från Konsum, toppade den med makrill i tomatsås och en vecka gammal bearnaisesås. Blev inte riktigt mätt på det så efter det käkade jag upp K:s nudlar (han hade redan ätit upp kycklingen), toppade även det med makrillen (mest tomatsås kvar i burken) och bea.

Pysselsöndag

Vad söta ni är som undrar hur det går med mitt pyssel :) Hela dagen har jag och pappa slipat, målat, målat igen och nu tapetserat byrån. Den är inte klar än (skära till kanterna och lacka den ska jag göra imorn) men jag är redan kär. Efter det återstår bara jakten på de perfekta knopparna. Eftersom det är skotema på kan det tänkas att jag helt enkelt borrar hål och låter några skosnören som man kan dra i i sticka ut. Eller något helt annat. Kul är det iaf, är så glad att jag valde att tapetsera också istället för bara måla.

Melodifestival igår och vi kommer skicka en skräcködla. Men hon har ju vunnit förr så det är väl bara att se till att göra en repris. Men det är Nordmans låt som jag nynnar på och och som jag ler åt när jag tänker på hans fina dans. Heja Nordman. Både jag och L hade honom som etta (jodå såklart vi satt med egen poängtabell och fyllde i vartefter).

Världens bästa AD

Jag har världens snällaste ADHD här på kontoret! I sin ägo har han haft ett ex av en tapet som jag blev kär i så fort jag såg den. Och idag fick jag den, som en present bara sådär :) Den heter "Svärmor" och är designad av Lisa Bengtsson. Nu kommer den antingen att få pryda min hall som en fondtapet eller så kommer jag att tapetsera om byrån. Är den inte ljuvlig?

image286

Gästföreläsare

Hur många känner ni som har blivit tillfrågade om att komma tillbaka till sin gamla skola som gästföreläsare? Här är en iaf =) Den 9 april ska jag lära några stackars högskolestudenter allt jag kan om word-of-mouth marketing, det är inte utan att jag går runt och känner mig lite nöjd.

Det är bye bye med gymnasieläraren. Visst han var söt, men är man sådär svartsjuk så orkar inte jag. Punkt

Pinsamt i hyllan

Återigen blir det här med pinsamma skivsamlingar aktuellt. Håller på och packar upp böcker, skivor och filmer i hyllorna. Tack vare bredbandets intåg så är det ytterst få av skivorna som är köpta på den här sidan år 2000. Det syns. Och jag skäms en hel del över några exemplar i samlingen. Men det är ju rätt kul att gå tillbaka ibland och lyssna på låtar som betyder mer minnen än kvalitét. Därför får Puff Daddy och Aqua stå kvar i hyllan så att jag kan minnas och skämmas på samma gång.

Vilken är er pinsammaste skiva/singel i samlingen?

Bra grejer

Fredag som betyder; snyggmöte, lunch med ZM x 2 och spritfest. Bra grejer det där. Och imorn kommer U, vilket kommer betyda ohälsosamma mängder rödvin, bra diskussioner och avslappning.

And I've been spotified, mycket mer än så behövs inte för att bli glad.

Förresten så kan det vara så att jag är bäst på biljard, iaf om jag spelar i lag med M. Efter en fenomenal stöt från undertecknad stod vi som segrare efter ett hårt och jämt gruppspel. Segern var lika söt som drinkarna efteråt. Det är sånt som gör onsdagar lite roligare. Fast det sällskapet förgyller ju alla mina dagar.

Shopping shopping

Shopping hela dagen lång. Imorse klev jag upp tidigt för att hinna göra smoothies och baka scones innan mina favoritkillar kom på besök. Vi löste melodikrysset och jag fick beröm för mitt flit. Alla nöjda.

Tog en sväng förbi second hand butiken på hörnan, det blev en grön vårjacka till mig och bokhylla till lillebror. Dumpade lillbror hemma så att han kan fortsätta packa ihop sina grejer och flytta in in min gamla lägenhet. Fortsatte till Ikea med pappa. Snälla rara pappa traskade runt där inne med mig och delade min lycka när jag i fyndhörnan hittade just en sån bokhylla som jag behövde. Och klädställning som jag strax ska skruva ihop. Och mera lampor. Och galgar. Och en hink. Och...ja ni fattar, en hel massa grejer. Men bäst av allt var att vi lyckades få med oss en gul Ikea-kasse hem. Blåa kassar har ju varenda svensk ett helt gäng av hemma, men den gula kan man inte köpa. Den kan man bara råka få med sig. En raritet alltså.

Storhandlat mat också och släpade nyss in alla kassarna från dörren. Vill sova, men istället ska jag skruva klädställning och laga mat. Om det finns någon som förtjänar vin ikväll så är det jag. Kolla på melodifestival och dricka vin. Oddsen för att jag ska somna efter tre låtar är väldigt låga. Det är ju lite av årets trend för mig att sova mig igenom minst halva deltävlingen.