Bildlånandet från FB har börjat

Lånade bilden från Jessica, här har hon fått med hela bröllopsföljet:


Therese ♥ Andreas = sant!

Tårar, skratt och så all denna kärlek och lycka. Ja så skulle man kunna sammanfatta bröllopshelgen.

I fredagsmorse kom jag till Karlstad och höll Tessan sällskap när hon var och fixade naglarna. Lunch på stan sen tillsammans med henne och två av de andra tärnorna Katrin och Maria. Vi mötte upp Andreas, Thomas, Johanna och Pettersson i kyrkan sen för att öva.

 
Nagelfix och sen var vi på stan och shoppade...


Resten av kvällen fixade vi i lokalen och vilken skillnad det blev på före och efter!

   
Flitiga myror som ordnande blomsterarrangemang, dukning, ljud, bild, mm


Jag sov hemma hos Andreas syster Johanna och vi började fixa oss hemma hos henne innan jag åkte in till stan och mötte upp Tessan och de andra brudtärnorna på skönhetssalongen. Therese blev så vacker, så vacker så, som en sagoprinsessa.

  
Tessan fick håret och sminket fixat, men vi andra fick också leka med den stora sminklådan :)

Efter det åkte vi alla hem till Therese pappa för lunch och påklädning. Här började nervositeten bli mer påtaglig. Bilden på alla oss brudtärnor är tyvärr den enda jag har där man ser klänningen i helfigur (och då syns ändå inte så mycket under sjalen). Av förklarliga skäl så har jag inte tagit så mycket bilder, hade liiite annat att stå i under dagen och kvällen.

   
Lunch, tärnor och tajt klänning

Det var mäktigt att gå in i kyrkan och under vigseln var det många gånger som jag fick stirra stint på pianot framför mig för att inte gråta för mycket. När prästen sa att Therese och Andreas skulle vända sig om och för första gången möta släkt och vänner som man och hustru så slog det mig, bästis har gått och blivit fru! Lyckan jag känner för deras skull är så stor, trodde att det skulle vara mycket känslor i omlopp men att det skulle kännas så mycket hade jag inte anat.

Champagne i lokalen sen som följdes av middag. En lååång middag med massa fina, roliga och fantastiska tal och framträdanden. Alla gäster var verkligen på G från start så jag som toastmaster fick den bästa uppbackning man kan tänka sig. Det är en sån ära att få vara en del av deras stora dag och veta att de är nöjda med insatsen gör mig så glad. Talet gick också bra, men precis som jag trodde så behövdes en del djupa andetag innan avslutningen och det var tårar i ögonvrån, men sånt hör en känslosam dag till och jag var inte ensam om dem.

Det var så kul att få träffa brudparets andra släkt och vänner men extra skoj var det förstås att hänga med Halmstadgänget (+respektive). Som en klassåterträff och bröllopsfest i ett. Efter tårtan blev det dans. Och mer dans. Och lite till dans. Johan hade lovat mig en bugg, och som han levererade. Det var som att vi var över hela dansgolvet, samtidigt! Dirty dancing-dans med Andreas pappa och sen lurade jag i hans mamma Minttu ("det är som munskölj, jag lovar"), kramade och hängde lite med Tessans mormor, lekte sanning och konsekvens med ett gammalt strul, skrattade åt minnen och skapade nya.

Och slips som bandana, det blir väl aldrig trött?

           

Bild 1: Alla killar stjäl en kyss när brudgummen lämnat rummet
Bild 2: Kenneth håller ett av de många fina och roliga talen
Bild 3: Snyggaste grannarna! Och det är uppenbarligen inte bara vi tjejer som sparkar av oss skorna när det vankas dans
Bild 4: Fick tag på en av de sista!
Bild 5: Jag med finaste Johanna, hon och jag snyftade ikapp i kyrkan
Bild 6: Stiligaste brudgummen!
Bild 7: Och sen kom bandanan...
Bild 8: När jag och Tobbe sa att vi var syskon och folk sa att vi såg ju lite lika ut så måste det varit den här bilden de tänkte på
Bild 9: Bäste ordvitsaren!
Bild 10: DansDaniel och jag
Bild 11: Det här är det närmaste jag kommer en bild på mig och bruden
Bild 12: Klockan är efter fyra på morgonen och mormor Rosenblad är fortfarande pigg som en nyponros

När solen redan var uppe sen länge så fortsatte några av oss efterfesten på hotellrummet. Det var sagt att receptionen skulle vara bemannad dygnet runt, men vi såg inte till någon så jag fick helt sonika klättra in där och hämta nyckeln på egen hand. Nyckeln till mitt rum hade Alex så istället var vi fyra som trängdes i en (liten) dubbelsäng inne hos Tobbe och David när det väl var läggdags vid halv 8 på morgonen. Inte så mycket till skönhetssömn alltså, men vad gör det? Allt minus på sömnkontot vägs upp av allt plus på kärlekskontot och det är vad den här helgen handlade om. Kärlek mellan par, familj och vänner.


Vackra människor, herregud vad jag glad jag är för er skull!


Hår och naglar

Har hittat bästa frisören och det går bra att betala henne med middag och smicker. Åsa har slingat min utväxt ikväll och jag blev så himla nöjd!

Regnbågen av på naglarna är där för att jag har provat vilken färg som passar bäst till klänningen.


Taltårar

Jaha, att hålla tal på lördag kommer alltså gå åt h*elvete. Kanske borde jag lägga upp avslutningen på projektorn eller nåt eftersom ingen kommer höra vad jag säger mellan alla tårar och snyftningar. Men fina människor förtjänar fina ord så jag får tejpa för tårkanalerna på något sätt och dra åt stämbanden för att unvika darr på rösten. Och det är hög tid att leta fram min vattenfasta mascara.

Nu finns det en riktig klänning!

Det var ganska många fula ord som slank ur mig när jag upptäckte att pressarfoten som man använder för att sy i dolda dragkedjor med inte passade. Löste det ändå men det tog rätt mycket längre tid än vad det skulle ha gjort med rätt pressarfot. Och jag ger definitivt upp tanken på att sy i en dragkedja i den andra sidan också bara för att justera siluetten. Nu är det "bara" fållning av den sista av tre(!) kjolarna kvar.

Ett proffs hade säkert fått till det hela snyggare, men jag är ändå väldigt nöjd och stolt. Jag har sytt efter mönster, använt foder och sytt i en dragkedja, allt än sånt som jag aldrig gjort förut.

Eftersom jag känner nu att det kommer kännas naket att vara helt baraxlad (inne och utanför kyrkan) så åker jag nog ner på stan imorgon eller på torsdag och köper tyg och svänger ihop en sjal också, bara sådär liksom :)



Jag borde väl fastna på någon bild på lördag så då får ni se det slutgiltliga resultatet, här är en tjuvkik på kjolen som är plisserad hela vägen runt.


Träning och stretch

Gick runt igår och tyckte att det var märkligt att jag inte hade mer träningvärk efter lördagens trippelpass.

Jag behöver inte undra längre, den kom idag. Konstigt vore väl annars, när jag skulle stretcha efter spinningen så halkade jag mest omkring på golvet, var helt genomsvettig.

Det blev verkligen en lyckad mix med styrketräning först (kettlebells), där jag förvisso höll igen lite på benen och gick all in på överkroppen, konditionsträning (spinning) efter det och innan passet var jag osäker på om jag skulle orka med ett 90-minuterspass men det var en jättebra instruktör så tiden flög fram. Älskar den där spagettikänslan i benen när man kliver av cykeln och gå med stela cykelskor mot omklädningsrummet. Avslutade med dans fuego (påminner om zumba) där hela kroppen fick skaka av sig den sista energin.

Letar knästrectchtips och hittade den
här sidan, där det är nr 4:8 som verkar vara bäst för mig. Men visst blir man lockad av nr 4:6 också? Sällan har väl fotriktiga sandaler och förförisk pose kunnat nämnas i samma mening.


Sysöndag

Synd på det fina vädret att sitta inne hela dagen, men vill man vara fin på bröllop så får man vackert sätta sig med benen i kors och sy sig sin klänning. Det går bra, vissa grejer var svårare än vad jag hade tänkt mig och andra lättare. Armarna är fulla med små rivsår efter alla provningar med knappnålar, märkte nyss att jag inte kan vissla eftersom läpparna blivit helt konstiga efter att jag har suttit med nålar i munnen (ska sy mig en handledsnåldyna sen) och det kommer bli en sen kväll.

Men det är så kul! Hade glömt bort hur avslappnande det är att syssla med handarbete. En blandning av långa raksömmar så att man ser att det händer något och svåra partier som kräver problemlösning och att man provar sig fram. Och i slutändan blir det (förhoppningsvis) en fin klänning.


Loppisfynd

Var på en loppis i veckan eftersom jag var på jakt efter ett munspel (Älskar det jag hittade! Killen i kassan sa att jag var bättre på det än på flöjten jag också provade, men eftersom han höll för öronen när jag spelade så får jag nog ta det med en nypa salt). Som det så lätt blir på loppis så hittade jag lite annat också, en långkjol och en spetstopp (kommer inte vara så vågad att jag kör med bara bh under som på bilden).


dag 23 – en låt du vill ha på ditt bröllop

Vad passande att jag kommit just så här långt i utmaningen nu när det vankas bröllop på lördag.

Får man välja två? En fin att dansa första dansen till och sen en till efterfesten.

Den finaste av fina kärlekssånger är A perfect day med Lou Reed. Ingen bröllopsvals men väl en bröllopstryckare (åh hur härligt är det inte att dansa tryckare? varför är det förbehållet högstadiediscon?). Och jag ser det här inlägget som att jag har paxat den låten, vilket jag tror är lite onödigt egentligen för ingen jag känner är så klyschig att de skulle välja den.




Sen så kommer det en efterfest. Eftersom jag har svårt att se att jag gifter mig med någon som inte kan spela luftgitarr så hoppas jag att han gör mig sällskap i introt. Har också svårt att tro att han kommer vara ett Scooterfan (jag har nämligen inte så mycket övers för blonderade helikopterplattor så länge de inte befinner sig i Tyskland) men ändå förstår hur hur mycket jag tycker om den här låten i både den här version och i orginalvarianten med Kiss.




Kom på en tredje! Har ingen aning om var den skulle passa in, men jag hörde den typ nyss och den slår an en känsla som jag inte riktigt vet vad den är för nåt, men det känns bra. Typ "jag är så himla kär i dig att alla problem försvinner när jag är med dig och du gör så att jag känner mig tryggast i världen-känsla".


Studentflak

Är det inte märkligt att när Stockholm City listar årets studentflakshits så är det precis samma låtar som ligger med på playlisten för Greklandsseglingen? Det måste vara för att gymnasiestudenter har så fantastiskt bra smak. Jaharå, så är det.




Men det jag undrar, blir student 2011 fortfarande champagnefrukostblödig över den här?:


Oglassigt killen, oglassigt

När jag strosade tillbaka till stan efter att ha haft ett möte ute
på Djurgården så köpte jag årets första glass och njöt av den
under solskenspromenaden.

Jag må så vara att jag äter glass väääldigt långsamt, tuggar
aldrig utan låter den bara smälta i munnen liksom. Men trots
att jag äter som jag gör är det som hände inte okej. Den
jämnåriga killen som gått bakom mig ett tag ökar på takten
och kommer upp bredvid mig och vräker ur sig:

Du, jag tror att den där glassen kommer snart.

Vad paff jag blev! Var det menat som en förolämpning? Eller
världens sämsta raggningsreplik? Han hade behövt ha glimten
från hela Cullinandiamanten i ögat för att lyckas landa den
isåfall. Men det fanns inte tillstymmelse till glimt eller
självdistans där.

Jag tittade på honom (troligtvis med avsmak) och svarade  Avundsjuk? innan jag gick därifrån.

dag 22 – en låt du lyssnar på när du är ledsen

Det beror ju på vad man är ledsen för. Krossat hjärta, nära och kära man saknar eller bara en sån där dag då allt känns som skit. För det sistnämnda så känns det onödigt tjatigt att säga Nirvana igen, men det är ju sant.

För bara några veckor sedan bad jag Tessan att låta bli att spela Dansa fastän med Säkert! på bröllopet för då kunde jag inte höra den utan att gråta och var övertygad om att det aldrig skulle sluta göra ont i hjärtetrakten. Det gör inte ont längre (mest stumt, tackar som frågar) och jag kan höra den utan att gråta, men det kommer nog alltid vara en låt som förknippas med att vara ledsen. Fast den duger inte som svar här, det har varit för lite och för koncentrerad ledsenhet till den.

Foo Fighters har varit med på listan förut va (har hållit på med den så länge nu att jag har hunnit glömma)? Det gör inget isåfall, de är så bra att de får vara med flera gånger. Och har de inte varit med än så är det verkligen på tiden.

Tonight I'm tangled in my blanket of clouds. Där har vi hela grejen. Jag sveper in mig i mörka moln där man får vara ledsen.


Tänka sig bra

Brutna ben, blåmärken överallt, skärsår, det är sån smärta jag kan hantera. När det är yttre faktorer som har orsakat mig smärtan.

Men nu har jag ont i magen. Nästan så att det börjar göra gallstensont. Kan inte hantera det, vill bara gråta och ligga i fosterställning. Har i princip aldrig magont, min mage är en järnmage som man kan stoppa det mesta i (utom grädde) utan att den protesterar. Det är inget illamående det här, bara ren och skär knivhuggssmärta.

Ska ringa en hypokondrikerkompis som kan räkna upp alla tänkbara läskiga magsjukdomar så att jag som är motsatsen till hypokondriker ("Vadå inälvor som sticker ut genom köttsår i ryggen? Jaja, men de ska nog vara där") kan vifta bort alltihopa och tänka att det löser sig. Och simsalabim, bara genom tankens kraft så är jag frisk!

Det håller vi tummarna för ja.

Sommarplaner

Det här är Lindas sista vecka hemma hos mig (för den här gången?) och vi har väl hunnit umgås ungefär fem kvällar på fem veckor, skoj med sambo liksom.

Vi planerade sommaren, eller planerade och planerade, vi skrev en checklista på det vi vill göra så att inget glöms bort. Picknickar och sommarspelningar brukar ju komma av sig själva, men det är bra att vara beredd.

Även om Valborg var ett rejält startskott även i år så känns det som att det har varit lite lugnare fortsättning än förra året. Mindre terassfester och tenniskillar och mer ett glas vin och göteborgare med sjal. Men det här är bara början och det är ju det som är så härligt med att planera, allt ligger fortfarande framför oss!

Bröllop i Karlstad blir next big thing. Sen 30+30-fest på BJ innan den konsertspäckade midsommarveckan kommer. Flogging Molly och Foo Fighters här i Stockholm innan jag åker till Göteborg för att fira midsommar och därifrån åka till Hamburg och gå på Scooter (såå pepp!).

Komma hem och vända, packa om väskan och lägga ner mina bästa festivalkläder för att fara till Borlänge. Fick fuktionärsjobb som informatör där så en vecka har jag på mig att höra massa bra musik och skaffa mig festivalbränna (smuts). Och makrill i tomatsås och mjukost på morgonmackan, hurra!

När stockholmsveckan i Visby är över på anländer vi med hela tjejgänget till ön och festar, slafsar, skrattränar våra coremuskler och badar i en vecka.

Måste hinnas med ett Västkustbesök också, gärna med en tur till Tylösand igen.

Och så en sväng i Stockholms skärgård också tack. Har aldrig varit på Fjäderholmarna så dit vill jag åka. Ångbåtsbiff en sommarkväll är givet likaså fest på Sandhamn.

Traditionsenlig tjejhelg såklart, denna gång i Lugnet istället för Siggefora. Hinner vi med en kräftskiva där ute också kanske? Hoppas!

Mera bröllop i augusti och så blir det vandring med jobbet också.

Och sen så slutar semestern med flaggan i topp med segling i Grekland. Två båtar, ett härligt gäng och bara hav en vecka.

Vila upp sig är sånt som jag petar in mellan semesterveckorna.

Cuz there's no time, time, time for sleepin sleepin...


Långhelg i Barcelona

Barcelona blev det, ett första besök där för samtliga i familjen och alla var lika nöjda, men mest nöjd var nog ändå pappa och det gör mig så glad att vi fick chansen att ge honom en födelsedag att minnas.

Och så kan jag lägga till en i familjen som jag litar på; Wille har bokat biljetter, hotell och haft stenkoll på allt. Han har förövrigt det sjukaste lokalsinne jag träffat på. Jag fick liksom inget och han fick alltihop. Ungen behöver bara snegla på en karta eller återvända till en stad som han spenderade några dagar i som åttaåring och ändå hitta utan problem.

Vi bodde på ett fint lägenhetshotell om jag direkt såg är som gjort för ett återbesök med tjejerna nästa vår.

Barcelona var en härlig stad med fina färger, vackra fresker på vanliga bostadshus, havet, maten och så all denna sangria. Vi var på museet på Camp Nou, åt tapas vid La Ramla, gissade på hur lång tid det kommer ta innan Segrada Familia är klar, var på vattenshow, doppade fötterna i Medelhavet, fyndade på loppmarknad och avslutade det hela med att gå på FC Barcelona - Deportivo. Matchen i sig var inget att hänga i granen, men så mycket stämning runt omkring och att få vara på plats och fira ligatiteln och se Barca ta emot bucklan på hemmaplan gör den till en riktig häftig grej att spara i minnesbanken. Och jag är så sugen på mer arenafotboll! Borde försöka synka nästa Göteborgsbesök med IFK:s hemmamatcher.

Pappa var flitigast med kameran men här är några av mina bilder från ett soligt och varmt Barcelona:

                 


Ta kontroll

I påskas när familjen var här så pratade vi kontrollbehov och viljan att planera i förväg. Samtliga familjemedlemmar lider ganska gravt av det här behovet. Att dubbelkolla grejer ligger i vår natur och när det gäller planering så litar jag bara på pappa och det gör mamma också. Wille litar på samtliga familjemedlemmar och pappa litar inte på nån. Vi är alla extremt nyfikna och dåliga på att hantera överraskningar, jag och pappa är värst.

På måndag fyller pappa 60 och vi har bara sagt till honom att hela familjen ska hit till mig i Stockholm i helgen. Mamma har packat hans väska, han har ingen aning om vad som kommer att hända.

Vi andra har excelark (ja, jag sa ju att det var ett sjukt beteende) fulla med all information om helgen (tidtabeller, resvägar, tider, osv) och han har ingen aning. Han håller på att gå sönder av nyfikenhet.

Hehehe, det är som en snäll tortyrkammare det här.

Kvalet

Jag har följt melodifestivalen väldigt sporadiskt de senaste åren, men nu bor jag ju ihop med schlagerexperten så igår kollade vi på kvalet (jag tycker att Popular är en riktigt kass låt, men Saade är söt som socker och det är klart att det är kul att Sverige får vara med och tävla på riktigt på lördag).

Alla låtar reccencerades via Facebook, här är ett axplock:


dag 21 – en låt du lyssnar på när du är lycklig

Jag trodde att det här skulle vara en av de lättaste frågorna, men nu inser jag att musik är terapi för mig - jag vet vad jag ska lyssna på när jag är ledsen, trött, opepp, oav, men har ingen aning vad jag lyssnar på när jag redan är lycklig.

Något glatt och glättigt är det iallafall, något man kan fuldansa till (när jag är lycklig vill jag dansa), gärna en text som säger "här kommer jag och det finns ingen hejd på hur bra jag är". Ni hör ju att jag måste gräva i skämslistan för att hitta en lämplig låt här, något som är så himla mycket glädje att all banalitet försvinner.

När jag satt på loftet i HASP-lokalen i Halmstad och sydde Alex kostym (visst är han stilig?) så hörde jag den här låten om och om igen när skådisarna repeterade på nedervåningen. Så mycket svett, frustration och skratt som rymdes i de där lokalerna. Och rödvin och efterfester till lunch dagen efter. Ja, det är en massa lycka inproppat i den här 80-talsklassikern.


Alex som Kristian Tyrann


Träningens dag

Det må så vara att jag missar Göteborgsvarvet, men då får jag chansen att vara med på Träningens dag istället som anordnas av Friskis&Svettis.

Jag var med på den förra året och är lite besviken över att de inte kör samma upplägg som då; utomhuspass i Rålis (och några parker till har jag för mig). Nu är det uppdelat på flera olika anläggningar som alla har olika program.

För egen del planerar jag kettlebells, spinning (90 min) och dans fuego (typ som zumba) på Sveavägen. Trist att missa rockspinningen på Lindhagen men det blir för hattigt att åka mellan olika anläggningar.

Kan redan nu tänka mig vilken träningsvärk det kommer att leda till...gillart!

Det sitter bra men är inte så hångelvänligt

Det kan inte bara vara jag som fått för mig att man får en vitlökskänsla på läpparna av det här läppstiftet:


Bästa bruden och fina vänner

Den här helgen skulle jag kunna göra om och om igen. Efter jobbet i fredags hämtade jag och Emely bilen och styrde söderut mot Göteborg. Många mil senare var vi plats och jag somnade ovaggad hemma hos Carro.

Tidigt på lördagsmorgon mötte vi brudtärnor upp svensexegänget och åkte hem till Tessan och Andreas. Vi lyckades verkligen ta den blivande bruden på sängen och båda två såg rätt förvånade ut när vi stormade in allihopa. Tessan fick irra runt med ögonbindel och hörlurar ett tag och när hon fick ta av sig dem så visste hon inte var hon befann sig, men i parken väntade resten av tjejerna och vi åt frukost och drack champagne. Det var så länge sen jag träffade allihopa samlade så det var inte bara Tessan som njöt av att ha alla på plats.

Efteråt väntade femkamp och lunch på Liseberg. Och chokladhjul! Att vi inte vann något får vi skylla på Tessan, tur i kärlek men otur i spel ju.

Bruden var på strålande humör hela dagen och bjöd på sig själv på ett helt otroligt sätt, man blev glad bara av att titta på henne. Efter att ha kramats med lisebergskaninerna fick hon byta om till något som andades sent 90-tal och vi gick till Studio 19 där hon framförde Britneys "You drive med crazy" på ett helt nytt sätt (den är sååå mycket bättre på värmländska). Alla vi andra tjejer fick köra på refrängen och jag är förvånad om Studio-Per fick bort allt fnitter som hörs i bakgrunden.

Frågesport och champagnehäng på den finaste innegård jag sett var en perfekt upptakt inför middagen på Chateau Beirut där vi fick klä på oss orientaliska dräkter. En meze dukades fram och i slutet av middagen dök en magdansös upp och försökte lära oss att skaka på höfterna. Mycket användbar kunskap för kvällens sista stopp: utgång på Excet.

Det var en sådan lyckokick att stå där på scenen med hela tjejgänget, fuldansa och få skriksjunga med i musiken. Tessan dansade på bordet och det var lyckokick igen när vi hörde Scooter inne på technogolvet. Träffade Axel och Cagner också så de fick hänga med på ett hörn och låtsas som att de inte hade något testosteron alls i sig. En efter en droppade alla av och sist kvar var jag och Cagner som ägde dansgolvet. Ny lyckokick av att strosa Avenyn fram med klackarna i handen och titta på soluppgången. 

 
       


Det blev inte många timmars sömn på söndagen för både jag och Carro vaknade tidigt (och mådde kalas), gick lite ärenden på stan innan vi mötte upp Amie för brunch och sen intog vi ryggläge i Kungsparken. Göteborg var varmast i landet i söndags och det var helgens femtioelfte lyckokick att känna solen i ansiktet, vara dagen efter-loj, skratta åt allt och bara vara. Magda och Johan kom också och gjorde oss sällskap och det var svårt att slita sig och sätta sig i bilen och åka hem igen på kvällen.

Hur länge man än stannar så är det ändå alltid för kort :(


Brun belysning

I år kan vi väl flytta in stranden här på mitt kontor istället för att ha den där den alltid brukar ligga?

Det är nämligen den där tiden på året igen då jag förundras över hur brun jag ser ut i de här lysrören och hur jag gör för att haka ner ett av dem från taket och lite diskret alltid bära med mig det så att ni andra också ska kunna se hur brun jag är.


L8r!

Jag ska berätta allt om den alldeles, alldeles fantastiska möhippehelgen nere i Göteborg.

Men först ska jag laminera skyltar. I torsdags laminerade jag sex stycken. Idag ska jag laminera 90 stycken. Det kan gå precis hur som helst.

Vi ses i slutet av veckan när jag är klar. Eller död. Det beror liksom lite på.

Möhippa

När ni läser det här så jag jag förhoppningsvis redan i Göteborg (utan att ha kört ihjäl mig på vägen) och har precis kidnappat Tessan för att fira av hennes sista frökendagar.

Hoppas på mycket strippor!

Fredagspresent

Ni ska få en present av mig! Det har varit lite väl mycket våld här i bloggen så för att ni inte ska få för er att jag går runt och slåss mest hela tiden till vardags (undantaget örfilsfesten med Samir i lördags) så ska jag vara snäll och ge bort en lista över mina manliga favoritbloggar (kvinnorna spar jag till nästa gång jag behöver bättra på mitt rykte). Varsågoda!

Wayne Nilsson - Så bitter och så rolig. Bjuder på bra musik och veckans djur. Svär med stil.
Fredrik Backman - Pappaledig frilansjournalist. Det är så svårt att veta vem som är roligast, Fredrik som talar utan att tänka eller hans fru som försöker trimma honom i lämpligt socialt småprat på förskolan. Jag har hittills missat bloggfikat (varje torsdag kl 20) men ser fram emot att få tillfälle att vara med snart.
Hannes Hervieu - Standupkomiker och politiker som får båda delarna att funka ihop i bloggen. Enligt senaste inlägget ska han börja bjuda ännu mer på sig själv, like-knapp på det!
Joel Josefsson - Här är inget ämne för litet, stort eller banalt att tas upp men man kan allt som oftast räkna med att det kommer att kännas relevant trots att man själv aldrig reflekterat över det tidigare.
Viktor Milonjic - Nyligen bröt han ut träningsdelen ur bloggen så den finns här numera, men läser man dem parallellt så får man en perfekt mix av träningsupptakten inför ett ironmanlopp och en blogg med roliga skyltar, vardagsbetraktelser och jakten på kärlek.

Egentligen så skulle det bara vara en fem i topp men nu i veckan så har jag läst ikapp mig i Andreas Hellströms Spring för fan och det är något så ovanligt som en rolig löparblogg (jodå jag läser "vanliga" löparbloggar också och de är bra, men det händer inte ofta att jag skrattar högt när jag läser dem).

Se så, nu har jag serverat fredagsmyset åt er, bara att klicka sig fram i väntan på Så ska det låta.


Grodan

Igår födelsedagsfirade vi Åsa på Grodan. En kombination av nya ansikten och sånna ansikten som jag inte sett på nästan tio år, kul! Och jag ville bara sno med mig alla glas hem för att de satt en söt liten groda på varje glas, men sånt gör ju inte vuxna, nyktra människor (borträknat min pappa som fick med sig både det ena och det andra från Sloppy Joes i Key West). Tog ingen bild, men tänk vanligt vinglas med en tryckt liten groda på. Är du där och känner dig full och orädd så ta ett åt mig, tack tack.

Jag gick hem ungefär samtidigt som tequilan kom in. Att fortsätta med ut och dansa lät kul i tanken men hade aldrig funkat i praktiken. Och vad jag vet sitter de fortfarande kvar och luktar på korkarna.



Jag och födelsedagsbarnet för någon månad sen på Polismuseet


Inte så snäll, men jag gör iallafall goda bullar

Igår på lunchen konstaterades det att vi var för få spelare så vi var tvugna att ställa in fredagsinnebandyn.

Jag: Men åhhh, jag vill ju slåss!
Kollega: Spela menar du väl?
Jag: Ehh ja, det var ju det jag sa?

Efter att ha tänkt en sak men sagt en annan så vänder jag mig till den nya lilla praktikanten (som jag aldrig pratat med tidigare) och frågar (läs: beordrar) om inte han vill vara med. Synd att jag inte tog ett kort på honom just i det ögonblicket för då hade man kunnat använda det på wikipedia för att illustrera ordet "livrädd".



Man måste se möjligheterna inte problemen

Arbetsuppgifter jag tycker är trevliga och kul när det är lugnt på jobbet: laminering

Arbetsuppgifter jag blir extremt stressad av när det är mycket på jobbet: laminering

När jag står och svettas och stressar vid laminerningsmaskinen (vääärldens mest långsamma och varma apparat) och det kommer in en käck kollega i kopieringsrummet och säger "Oj, vad gör du för nåt kul? Och du, är det inte ovanligt varmt här inne?" så brukar jag tänka att det finns alldeles för lite vapen på mitt jobb.

När det kommer in en sån där käck kollega och säger de där sakerna samtidigt som hon tuggar på sitt tuggummi med öppen mun så brukar jag tänka att det inte gör något att det inte finns så mycket vapen på mitt jobb eftersom det nog går att göra rätt mycket skada med en limpistol också.

Det går tio StarcomAdrian på en MySpaceRobert

Igår var det alumniträff för gamla Prontomedarbetare, kul! Vissa hade jag inte sett på evigheter och det var intressant att höra vad alla vad alla håller på med nu för tiden. Vi försökte komma fram till några siffror gällande schlagerfesten; hur många fick ligga? (många), hur många polisanmälningar fick vi? (fem) och hur många var egentligen på festen? (här är det en stor diff, vi har bud på 170-320 pers). Och så viktigast av allt, när gör vi om det? Nya VD:en lovade att hon skulle hyra en grotta eller något annat oförstörbart till 10-årsjubileumet och det låter ju som en bra idé.


Trött PR av PapelinoPeter


dag 20 – en låt du lyssnar på när du är arg

Först blir jag ledsen, sen blir jag arg.

Det brukar vara i den ordningen som känslorna kommer. Och alltihopa bottnar egentligen i en besvikelse som antningen är riktad mot mig själv (när jag underpresterar), andra (som sårar mig) eller världen (som är orättvis).

Ibland går det så snabbt att jag är ledsen när jag börjar lyssna på den här låten för att vara så in i bomben förbannad när den är slut.

Och sen när den har gått på repeat tillräckligt länge så känns det bättre. Den har hängt med ända sen den där tiden så man var ledsen och arg för jämnan (läs: puberteten) och den håller än.

Här är den, min näsduk och boxpåse:


Och som det levererades!

Herre min gud och dra mig baklänges på en liten vagn, vilket Valborg det blev!

Vi började med fin pannkaks- och champagnefrukost hos Jimmy, det var fullsatt på gården och solen lyste. Bättre start på dagen kan man inte få. Efter det fortsatte vi till Ekonomikum och tog plats på filten. En rosa häst vajade i vinden och visade vägen.

Trots att solen gick i moln stundtals så var det ändå varmt och stämningen på filten var på topp. Efter några timmar där så var vi några som gick vi hem till Stina för lite gårdshäng och för att lämna av filtar och allt sånt innan vi drog vidare till Birger Jarl. Galen dans på bord, stolar och högtalare.

Grillning och fest hemma hos JQ på kvällen och sen så avslutades det med efterfest hos Elin. Här önskar jag att kvällen tog slut för min del, men ibland är man dum i huvudet och gör fel. Så jävla onödigt att avsluta en fantastisk dag på det sättet, men det är bara att tugga i sig ångesten, lära av sina misstag och se till att aldrig göra om dem. Te på filten är nog inte en så dum idé ändå.

            
   
            
   


Linda sa att den går över. Om några år...


Jadå bilder kommer snart, men det tar liiite tid att tömma kameran...