Gott slut

Nyårsafton idag och nyårsfest ikväll. Alla andra funderar på vad de ska ha på sig, för mig är inte valet så svårt; nått som inte är nedpackat. Sen om det blir mjukisbyxor, skjorta eller badräkt vet jag inte riktigt eftersom jag helt besinningslöst har slängt ner kläder i olika väskor, noll koll på vad som ligger var. Mer spännande så.

Om nån timme åker jag, mamma och pappa till nya lägenheten med all mat (och hoppas hoppas att jag får plats med lite porslin också). Sen fortsätter jag att packa, tar en pyttepaus för att fira nyår hos Nina men sen kommer det inte bli mycket sömn fram till på fredag, all ledig tid går åt till att packa.


Visst vore det kul att kunna visa några höjdpunkter från året, nu så här i slutet. Men lite snabbt kan jag ju sammanfatta det: 
  • jag höll mina nyårslöften (ha ett jobb som ger betald semester och flytta till Stockholm)
  • jobbade mycket
  • skrattade dessto mer
  • blev förälskad
  • åkte tillbaka till Fort Myers
  • började på nytt jobb
  • skaffade nya vänner och hittade tillbaka till gamla
  • hann se Hoffmaestro hela tre gånger
  • höll en föreläsning på HH
  • åt absurda mängder kräftor
  • försökte boka en helikopter
  • pyntade balkongen med en björk
  • hade familjemys i Tallin
  • avslutade mina studier
  • njöt på WTAI
  • festade i skärgården



B-day

Så där ja, nu är det den 29:e december igen, det är fritt fram att börja hylla mig.

Grattis Jasmine!

Tack tack.


Christmas fun

Idag är tröttmössan på men det är inte så konstigt, igår var det ju den 25:e december. Efter en förfest fylld av drinkar, kul spel och Giftigt på repeat gick vi till V-dala dit resten av stan också hade tagit sig för att fira juldagen. Vi trodde att det skulle vara kö flera varv runt huset, men det var ju inte alls farligt, tajming! Dubbeltajming blev det när vi träffade på lillebror Berg i entren och fick ta över hans och kompisens v.i.p-band, tack tack Jonas!

Alla
var verkligen där, det var bra stämning och majoriteten av tiden spenderades på dansgolvet. det blev sent i säng, men jag är ju ledig ett par dar till så jag hinner vila upp mig. Hade en vag tanke om att kanske ta mig ner på stan idag men det överlåter jag åt alla extraprisjagande galningar.

Den här julen får MVG, längtar redan till nästa år :)



På begäran gav Tove mig en av de finaste komplimanger man kan få: "Jag tycker om dig för jag kan vara mig själv med dig"

God Jul

Vi vänder på det i år och öppnar paketen innan Kalle Anka i år, det gick ju bra det med. Fick fin fina klappar, nytt högtalarsystem till datorn - tack lillebror!

Snart kommer Micke och Jocke över, då blir det lååång sittning med massa god julmat (och vårrullar!), sen sällskapsspel, juldrinkar, nötter, godis och bara ha det hur skönt som helst.

Och julmirakel nummer två. Det första var att jag av en slump träffade Emely på stationen igår, tänk er flygplansscenen i Love Actually, så var det. Nummer två är snön såklart!

Jag brukar vara emot överkonsumtion av utropstecken, men det går inte att låta bli nu, jul är för bra och mysig för att man ska kunna låta bli dem :)

Ikväll, mys till max. Imorn, utgång med underbara kompisar!

Det är dags nu

På väg till nya jobbet.

NERVÖS!

Jag sa det först

Slynan Shirley Clamp har snott mitt bebisnamn! Känns som en typisk tjejgrej att sitta och prata om vad man vill döpa sina (eventuella) barn till, men yes I've been there done that. Så jag har ett namn som jag har paxat; Wilja. Nu vet inte jag om hon stavar det med W, men det vill iaf jag göra. En mix utav mitt eget mellannamn (Irja) och lillebrors namn (Wiliam).

Jäkla Shirley Clamp, hennes unge är bara 5 månader, jag paxade det långt innan dess. Hörde du det Shirley? PAX sa jag!

Årets julfest

Sista dagen på jobbet i fredags, fast det var inte någon vanlig jobbdag. Rundtur på Arlanda och work-shop i krishantering, en jättebra dag och kvällen blev ännu bättre. Underbar mat, fina tal och massa vin.

Jag fick en underbar avtackningspresent, något som jag drömt om länge: en resa med Rosa Bussarna. Hello Africa!

Efter maten åkte vi tillbaka till kontoret för lite mingel. Jag försåg mig med sånna här smaskiga drinkar:



Kvällen avslutades på Spy Bar och det kändes väldigt konstigt att jag inte ska till Pronto imorgon utan då är det nya jobbet som gäller. Har inte riktigt vågat känna efter hur nervös jag är, det kommer inatt när jag säkert inte kommer kunna sova.

Under tiden på Pronto har jag lärt känna helt fantastiska människor som jag kommer sakna väldigt väldigt mycket, men bara för att vi inte är jobbarkompisar längre så är det ju trots allt bara jobbdelen i ordet som försvunnit, kompisarna är kvar.

En flytt till Stockholm gör ju att jag hamnar lite närmare också :) Och ni som är i Uppsala kan inte skylla på avståndet, jag har åkt den där sträckan t/r under mer än ett års tid så jag vet att det inte är så långt bort.

Julig helg

Känner ni? Jo men visst känns den, julstämningen som sprider sig överallt. Jag går nästan sönder för att det är så härligt! I helgen ska jag baka pepparkakor (för fjärde gången) och lägga dem i hemmagjorda flätade hjärtformade korgar.



Imorgon blir det work-shop ute på Arlanda hela dagen och julfest på kvällen, så idag är sista riktiga arbetsdagen på Pronto.

På lördag väntar svenskt/asiatiskt julbord på min gudmors restaurang, lätt den bästa blandningen. Hon älskar svensk julmat och kan inte riktigt förstå varför vi vill ha något annat men ger ändå med sig och lagar thaimat också. Köttbullar och vårrullar på samma kväll, bättre än så kan det inte bli.


Taking on 09 by turning 08

Yes, jag flyttar till Stockholm efter nyår. En tvåa i andrahand i Sundbyberg Centrum blir nya hemma. Jättefin 50-talslägenhet med lackat trägolv (tänk Pronto på Frejgatan), nytt kök, stort sovrum och högt i tak.

Tove, jag tog inte ens endaste bild, du får helt enkelt komma dit själv och titta :) Ni andra är också välkomna, såklart! Jag tänker Grand Garbo inför inflyttningsfesten, det blir ju nära nu.

Sa jag att det bara kommer ta 5-10 minuter till jobbet? Skönt, skönare, skönast.

Det stora skalvet

Hahaha, tror att nån är lite för fäst vid sitt pepparkakshus. Niklas berättar här för Aftonbladet hur traumatiskt det var när hans pepparkakshus gick sönder.


Sony Ericsson C905

Se där, nu har jag klickat hem min nya mobil. Den är stor som ett hus i mobilmått sett, bra det, då kommer jag inte tappa bort den i väskan.


Lite lättare

Vet ni vad som gör livet lite lättare när man vaknar upp på soffan efter en utekväll?

Titta på bordet, hitta resterna av falafelrullen som man inte orkade äta upp igår. I en helt perfekt värld står gårkvällens goggvirke (cola) också kvar på bordet så att man kan äta frukost utan att behöva lämna soffan.

Mmm, livskvailtet.


Äta macka

Jag trodde att det gick att komma undan med sånt här, att det inte märktes, men icke! Eftersom jag äter frukost på tåget har Arin uppmärksammat och hånat mitt sätt att äta mina mackor:



Just det, precis som ett dagisbarn äter jag upp kanterna först. Att skära bort dem är fusk och onödigt, men att äta runt - det är ett måste

Omröstning

Det här hajar inte jag; varför är inte Internetstapeln ifylld till 100%?

Det är ju trots allt en omröstning på Internet. 5,1% av alla deltagare måste blivit helt förbryllade när de insåg vad de höll på med.


Jag har bestämt mig

Yes! Extra extra-repris på trean och det är inte vilken repris som helst, det är den med Järvheden, Paulsson och Körberg, jackpot!

Förra gången kunde jag inte bestämma mig vem jag mest ville ha, men nu har jag gjort mitt val (i min egen utopi såklart): Robin, trots att han pratar skånska.

Så om ni ser Robin nån gång kan ni väl vara lite söta och fråga chans åt mig.

If love was a plane

När alla andra medarbetare är på nedervåningen och (försöker) baka pepparkakor får jag spela Brad Paisley hur högt jag vill här på övervåningen. Äntligen arbetsro.


Arthur Benjamin

Hur sjukt är inte det här? Anna skickade precis det här klippet. Det går inte att embedda det, men du är tråkig om du låter bli att klicka.

Det är inte äckligt, gulligt, roligt eller musikaliskt, men det är fascinerande. Som Rainman, fast han vet vad han gör.

Julbonad

Vet du vad en julbonad är? Den här ädla slöjdkonsten verkar ha gått dagens ungdom förbi, tur att jag finns och kan upplysa er om alla tant-saker som finns där ute.

En julbonad i papper kan liknas vid en poster, men det är ju de i tyg som är de finaste. Det är stora korsstygnsbroderier med juliga motiv som man sätter upp på väggen.

Jag kommer aldrig hinna med att göra en till i jul, men till nästa jul kanske?


Julfint

Jag måste sätta mig på händerna för att inte bli alldeles till mig och plocka på mig allt möjligt julpynt i affärerna. Det finns så mycket fint att jag nästan går sönder, vill att det ska se ut som om nån jul-älskande amerikan har pyntat mitt hem. Tomtar som vinkar, blinkande snögubbar, gigantiska snökulor och sen bädda in allt i ett lager av fejksnö, ohh i want it all!

Over-do och tacky är mina ledord i juletid:




Julfilm

Jag kollar på världens bästa julfilm; Love Actually. För att den inte ska ta slut för fort så tar jag lite pauser då och då, bloggar, diskar, hänger in tvätt och sånt. Jag måste göra så för den här filmen är så galet bra, tårar i ögonen redan i öppningsscenen, ja då förstår ni hur bra det är.

För att inte "titta sönder" den här filmen så kollar jag bara på den en gång om året (att youtuba de bästa bitarna lita då och då räknas inte). Och varje gång jag kollar så får jag mitt hjärta brustet i samma takt som Sam, skrattar åt Colin, charmas av premiärminisitern, avgudar Colin Firth och undrar varför jag inte ser fler filmer med Emma Thompson i huvudrollen.

Missa inte att kolla på den, på riktigt.

Födelsedagstips

Jag har inte bestämt än när jag ska ha min födelsedagsfest, men jag vet vad jag önskar mig, så se det här som början på min digitala önskelista.

En (gärna två!) sån här
pall från IKEA:



Ransta mörkgrå - samma färg som min soffa

Skönt med små subtila önskningar va? :)

Trasa

Fick hem mitt skyddfodral till iPoden idag och det medföljde en bra liten putstrasa också. Det är i sånna här stunder jag önskar att jag var en person som la den här trasan på ett smart ställe och sen kom ihåg var jag lagt den nästa gång jag behöver den.

Fast jag är inte sån, så hejdå lilla trasan, vi ses vid nästa storstädning.


Leta lägenhet

Jag sitter och letar lägenheter för fullt, from. sista februari nästa år har jag ingenstans att bo :(

Hittade den här annonsen, vad säger ni, visst låter det som något för mig?



Vill du dela en underbar lägenhet om 45 kvm i hjärtat av Södermalm; Skanstull, tillsammans med en kreativ, härlig tjej som arbetar inom träning/hälsa som bl a Yogalärare och Pilatesinstruktör samt är under utbildning inom Dans/Teater ?

Jag söker nu efter "den rätta/rätte" att flytta in, innan 1 december.

Lägenheten är i fantastiskt skick;

Öppen spis, badrum i sten med vattenfallsdusch och med "hotellkänsla",
kök med både gasspis och unduktionshäll, microvågsugn, stationär mixer, 32tums tv med diverse kanaler, tillgång till bredband... Allt finns !

Det är förstås viktigt att jag och du som flyttar in känner att personkemin stämmer.
Jag är vegan (med cookingskills !) och skulle uppskatta om vi inte har kött hemma (bli inte förskräckt !)

Så vill du dela boende med en sprallig tjej med bästa läge i Stockholm City ; Hör av dig !

Skicka iväg ett mail där du skriver lite om dig själv.

Lev väl och fånga dagen!

Online tillsammans

Hur vet man att man är kompisar på riktigt? Det kan nog vara när man sitter med varsin dator, dricker vin, turas om att spela musik, skålar ibland, men mest sitter man upptagen med sitt, fast ändå tillsammans.

Så skönt har jag det nu :)

Orup

När jag fyllde 13 år var det någon mindre uppdaterad släkting som gav mig den senaste Orup-skivan. Supertöntigt, jag bytte den direkt till något häftigt Absolut Music-album.

Nu sisådär 10 år senare har jag fått ett eget Spoitfykonto och Orup går på repeat. Jag varvar det med Mauro Scocco och han den där coola Tomas Ledin. Tur att jag inte visste då vilken tönt jag skulle bli som vuxen för hade jag inte haft en ball grund att stå på hade jag aldrig kommit undan med Orup idag :)


Hittade precis en Absolut Music-skiva där Orup, Mauro OCH Ledin är med allihopa. Sånna fina samlingar görs inte längre.

All I want for Christmas

Så här ska salt- och pepparkar se ut:


Söndag - igen

But no, söndag igen.

Om förra helgen var seg så tog jag igen det den här helgen. Pepparkaksmyset i fredags, Emma dumpade mig så jag strosade runt ensam på julmarknaden i lördags och klappade på en åsna, shoppade lite och hade det väldigt lugnt och skönt. Fullt med folk överallt, fina saker, massa goda ostar/korvar/glögg/osv att smaka på, ingen snö men det var ändå julstämning.

Hann hem för att sova middag innan jag tog mig iväg till Sollentuna där Mattias flickvän hade inflyttningsfest/födeledagsfest. God mat, nya trevliga människor, tiden flög verkligen förbi. Jag trodde att jag skulle hinna med sista tåget hem, men det fanns inte på kartan när det var dags, sov över där istället.

Bjöds på brakfrukost där innan jag åkte hem till mig där jag och Lillebror bjöd mamma och pappa på brakmiddag, för att sedan ta med dem på bio.

Ok, det gör väl inte så mycket att det är söndag då, jag har ju haft det bra. Igen :)