Söndagkväll

Efter kräftskivan åkte jag hem till Krister där det blev söndagsslappt för hela slanten med kladdkaka och film. En vanliga kladdakaka och en specialvariant med Minttu i till oss vuxna och det kan jag varmt rekommendera, supergott!

Vi kollade på Scooby Doo 2, men det vara bara en utav oss som hoppade till under filmen och drömde mardrömmar om monster sen. Vi kan väl säga som så att det var varken Krister (33 år) eller Victor (7 år) som gjorde det utan det var mest Jasmine (26 år) som inte klarade av sånna där skräckfilmer.


Kräftskivan

Mamma och pappas sommarstuga heter Lugnet. Man skulle också kunna kalla den för Lugnet före stormen för under 364 dagar om året är det väldigt lugnt där. Men på den 365:e dagen kommer stormen. Då fylls Lugnet med leksugna, kräftätande, underbara människor.

Jag är så glad att jag har en familj som vill vara med och göra det här till en tradition och jag är så glad att jag har vänner som ville vara med och göra det till en lyckad fest.

Bilderna talar väl egentligen sitt tydliga språk men det var en kräftskiva fylld med sång, skratt, dans, lekar, lägereld och campingliv.

Vi ses nästa år!

 


Jobbet är toppen, privatlivet är toppen, allt är toppen!

I onsdagskväll åkte jag till Helsingborg för att vara där på workshop med jobbet i två dagar. Det har varit två fullspäckade dagar, med väldigt högt tempo men där jag också har lärt mig så mycket. Det kommer bli en intensiv höst med ett gigantiskt projekt att jobba med och jag är så himla laddad! När jag kom hem igår hade Emma redan dukat och maten stod på bordet, väldigt lyxigt att ha en sån hemmafru. Jag satt och berättade för henne om vad som väntade mig på jobbet när hon efter en stund sa "Jag förstår inte riktigt allt du säger men shit! Du har verkligen ett vuxenjobb!". När när vi sen var förbi kontoret (jag var tvungen att fixa lite eftersom jag varit borta i två dagar) så sa hon att det var som att följa med pappa till jobbet (ja, jag lät henne sitta och dingla med fötterna på en stol bredvid mig medan hon fick leka och plocka med det som fanns på skrivbordet).

Kontentan? Ja, jag har nog ett vuxenjobb men det känns som en jättestor lekplats ibland eftersom där finns så mycket kul att hitta på.

Men nu ska jag koppla bort jobbet ett tag. Solen skiner från en klarblå himmel, jag vaknade (utvilad) av mig själv en minut innan klockan ringde och om några timmar åker vi ut till landet där hela familjen Eklund ska bjuda in till kräftskiva. Världens vackraste sensommardag, sommarstugan och vara omgiven av vänner och familj, det ska bli helt underbart!

Wordfeud

Alltså det här måste ju vara bästaste appen ever. Så himla beroendeframkallande.

De finns de som skulle säga att det har gått lite för långt när man ringer vänner mitt i natten för att berätta att man spelar mot en kändis, när man skryter om sina längsta ord på lunchen eller när man måste avreagera sig genom att nypa sin sprillans nya pojkvän (som är helt oskyldig) bara för att man blir sur när motspelaren snor den bokstav man tänkt använda.

Det har man inte. Herregud, det är ju bara ett spel.




Hehe, trodde ni på det där? Det är ju bara på liv och död menade jag.



Dinner and a movie

Igår anlände Emma till Stockholm för att sova hos mig innan sin första skoldag som var idag (men jag hoppas på att få behålla henne längre). Det blev en söndagsdejt med "dinner and a movie". Vi såg Bridesmaides och den var faktiskt sådär sjukt rolig som alla säger. Vi pratar sitta dubbelvikta av gapskratt och spontana applåder under filmen, så rolig var den. Gå och se den!


Jasmine (född 1984) och Emma (född 1985) hade inga problem att hitta sina platser



Ett KILO godis. Eller 1, 002 kg om man ska vara exakt.


Malou och Ivan = sant

Vackert brudpar, roliga tal, levande musik, sanslöst god mat och dryck (hädanefter ska jag bara gå bröllop för vänner inom restaurangbranschen), romantiska miljöer.

Stort grattis och tack till Malou och Ivan!

   


Fredagsmys på blodigt allvar

Nä, den där utomhusbion i fredags regnade inne och det med besked. Det blev ingen vanlig bio heller och inget block party. Hemmakväll och sällskapsspel istället eftersom vi stack ut huvudet genom fönsteret och konstaterade att vi nog skulle gå under i den där syndafloden om vi försökte ge oss ut.

Jag vann i "kampen mellan kvinna och man". Två gånger. Sen ville inte Krister spela mer. He he.

Han ville spela yatzy istället. Ta revansch för förra helgen. Och det gjorde han, men besked. Han spelade så bra att han knep en andraplats på topplistan. Som den dåliga förlorare jag är så tog jag det inte så bra. Nu måste jag avinstallera appaen och ladda hem den igen för att nollställa topplistan för såhär kan jag ju inte ha det:




Frisk! (nästan iaf)

Sömn, jobba i sängen istället för vid skrivbordet och ett besök från medicinmannen var det som behövdes. Sen så åt jag minst 15 vitlöksklyftor också, det hjälpte nog till det med.

Men nu är jag typ frisk!

Kommer må prima på Malou och Ivans bröllop imorn men innan dess så håller jag tummarna för att solen som skiner just nu trotsar alla väderprognoser och fortsätter att skina ikväll.

I onsdags var vi ett gäng som var på mysig utomhusbio i Rålis och ikväll har jag tänkt njuta av det igen.


I onsdags: kräftor, snacks, muffins och kvällssol

Och skulle den gå i moln så finns ju alltid vanlig bio och så är det Grolsch Block Barty på söder.

TGIF!


Rapport från sjuksängen

Att vara hemma och vara sjuk är inte så svårt när man får ett mysigt sällskap som tittar förbi en stund, pussar en på feberpannan, fixar lunch och har med sig hembakta bullar.

Sjuuuuk

Feber som kommer och går, en hjärna som är full av snor och en hosta som kryper längre och längre ner i luftrören. Inte tillräckligt sjuk för att ligga däckad, men alltför sjuk för att känna mig pigg.

Bläää är min respons på det. Blääää!

Slapp och nöjd

Helgen blev precis sådär underbart härligt slapp som jag hade tänkt mig. Eller nä, den blev bättre än jag hade tänkt mig! Efter bokläsandet åkte jag till Rålis och åt en gigantisk glass tillsammans med Emely och Lisa i solen. Sen vidare till Uppsala och en kväll full av mys, god mat, lek och sen ligga i timmar och prata och lyssna på musik.

Sovmorgon på söndagen, mera mys, titta i tygbutiker, sova middag.

LJUVLIGT.

Lättillgänglig lycka

Ibland kan lycka något så enkelt som att gå och lägga sig i hyfsad tid och vakna av sig själv exakt 8 timmar senare. Underbart, nu ska vi se om det finns någon ledig maskin i spontantvättstugan så kan den här lördagen räknas som fulländad.

Bokpaketet kom fram i tid och solen lyser också, det betyder att en bok på soffan blir en bok på en filt på gården.


Dagens svåraste beslut - bestämma vilken jag ska börja med

Rösta Rockbjörn

Ska lägga min röst i Rockbjörnen, men vissa val är svårare än andra. Vem hade gissat att jag skulle klicka Håkan Hellström på "Årets manliga liveartist"? Men då tycker jag att ni ska ta en till titt på vilkan man hade att välja mellan, ja herregud...




Den här var inte heller någon lätt en:

Chris Medina har jag inte hört, Jedward var de där obehagliga killarna från Eurovision eller hur?

"I'm not gaga for Gaga" som Maya från Pretty Little Liars skulle ha sagt, så hon går också bort.

Tokio Hotel? Haha. Ha.

Heja Bullhjälpen!

Ja jag har också gråtit till bilderna från Afrikas horn och sms:at in pengar. Men det finns de som gör så mycket mer och som jag blir så himla, himla imponerad av på flera plan. Nioåriga Milla är ett barn som hjälper andra barn:




Alvar Aalto

Titta här va kul! Ett Alvar Aaltomuseum i Finland. Skulle gärna åka dit och titta på allt fint som han har gjort (att stå och stira på V-dala nationshus bara blir ju lite tråkigt i längden) och få se hur den berömda Savoyvasen växte fram.

Kan det vara den där lilla delen finskt blod i mig som gör att jag tycker så mycket om Aalto?


Höstkläder är den enda höst vi får prata om

Jag vill ha den här outfiten i ALLA färger.

Tack.



Vi hejdar oss lite med hösten tycker jag

Nä, nu vägrar jag allt det här pratet om att hösten är här. När jag kommer hem från semestern i slutet av september så kan vi kanske börja diskutera saken, men inte förrän dess. 

Det är ett litet genidrag det där nämligen, ta en sen solsemester och så vips så har man förlängt sommaren!

Nästa år gör jag samma sak för då blir det sensommarbröllop i Florida. Äntligen ska jag åka tillbaka, äntligen får jag träffa Jenn igen och äntligen så får hon sin prince Eric på riktigt. Förlovningen är inte officiell än, men svenska vänner får tidiga heads up för att hinna boka biljetter i tid, det är tur det. 

Men det är nästa sommar det. Ikväll badar och grillar vi för än finns det massa kvar av sommaren 2011.


Tvivlar inte på att det kommer bli ett roligt bröllop för de här två


Fullsmockat

Hade (as usual) en toppenhelg i Göteborg. Ska visa sen vad vi gjorde den tiden då vi inte testade dejtingappar.

Men nu är jag sliten. Mina semesterveckor har varit ledigt från jobbet men ändå fullsmockade med grejer. Roliga grejer såklart, men inte så mycket vila. Inte så mycket "bara vara". Helgerna som har passerat mellan semesterveckorna har också varit rätt så fullsmockade. Sen i slutet av april har det varit rätt så fullsmockat.  

Nu väntar bara en halvsmockad helg. Konsert och skojigt besök på fredag, det blir kalas det. Men vet ni vad som händer sen på lördagen och söndagen?

INGENTING

Badkar och hemmakväll är vad som händer. Sov ut i egen säng är vad som händer.

Förhoppningsvis hinner min bokbeställning komma innan helgen. Isåfall så händer läsning på soffan också. 


Vuxna människor umgås trådlöst

Som ett expriment så laddade vi ner olika dejtingappar i helgen. Därför såg umgänget i fredags så här roligt och gemtytligt ut:




Men nu vill jag veta vem som har tipsat den där appen om att jag oftast faller för killar som heter något på J?


Kvällsdopp

Har man inte semester och är badsugen så får man nöja sig med kvällsdopp med det är inte fy skam det heller.

Jag älskar att bo så nära vattnet att det är bara att traska ner till Pampas på några minuter när man känner för att svalka sig.

Åsa gjorde mig sällskap efter jobbet och sen avslutade vi med middag på gården.

Hittade en stor grill på gården också så nästa tisdag blir det repris på badet med efterföljande grillmiddag.




Nä, ge mig mer semester!

Jag gillar mitt jobb, det gör jag verkligen. Men jag gillar sol och lata dagar mer.

Man snart väntar minisemester! En helg på västkusten med mina boyz (insert valfritt gängtecken här). Inget planerat, men så har vi jobbat förr och det har alltid blivit bra i slutändan.

Fast redan imorn blir det skoj med picknick och minigolf!


Sköna killar med stil