Wanna go north

Bitter över att inte var i Uppsala. Första Valborg ever som jag firar någon annanstans. Jag vill inte vara någon annanstans, jag vill vara i Uppsala. Just nu så ligger nog många hemma där och sover middag för att hämta sig från förmiddagens festande och för att samla nya krafter inför kvällen. Jag har pluggat hela förmiddagen, hur fel känns inte det? Inget ont om mina älskade vänner här nere vi kommer säkert få kul ikväll, men idag hade velat vara hemma, jag hade nog behövt det. Som det ser ut nu så verkar det bli svårt att komma hem i början på juni också, har fått jobbtider som jag inte vet om jag kan bli av med.

Härom dagen sa pappa till mig att inte glömma bort att andas ibland, ska boka in det nån gång nästa vecka tror jag.

Elvis Presley - Rock-A-Hula Baby

Förbannad!

Sjukt, sjukt förbannad! Ringde nyss hem och fick veta att lillebror blev misshandlad i lördagskväll. Idioter. Hade jag haft dem här hade jag antagligen också åkt på stryk men då hade jag iaf haft en chans att försöka ge igen. Ska någon slåss och bråka med min lillebror så är det jag och ingen annan. Idioter.

Fest fest fest

Onsdagkvällen skulle bli en lugn filmkväll hemma med T. Istället blev det grillning och Nintendo Wii tillsammans med byggarna och sen så avslutades kvällen på kåren. Vi grillade på Bolmens och sen så drog vi hem till T och A för att förfest aoch spela tv-spel. Jag är kung på bowling! Men att boxas var mycket jobbigare än jag hade förväntat mig. Det var mycket folk på kåren och har som vanligt inte riktigt koll på vart tiden tog vägen. Det är ett mysterium att jag aldrig lyckas ta mig hem i tid från kåren. Onsdagskvällen avslutade jag med att grilla hamburgare åt de som hade jobbat.

Bild 1: Grillat är godast
Bild 2: Bowlingbana i vardagsrummet
Bild 3: E har efterfrågat lite mer "GirlOnGirlAction" så den här är till dig
Bild 4: Grabbarna stod för allsången
Bild 5: Är inte pub lite snyggare än alla andra?

        


I fredags var det dags för den andra föreställningen. Den här gången såg jag den genom en kameralins för jag filmade hela föreställningen. Fick en blommar av världens gulligaste A! Blev jätteglad. Efter att all dekor och sånt var undanplockat så åt jag och J en sen middag på grillen innan vi fortsatte till spexlokalen. Jag hade tänkt ha en lugn kväll, men det är när man säger så som det kommer en flaska vin ivägen. Det var kul att träffa flera nya människor eftersom alla hade sina kompisar med sig. Det tillsammans med en hel del dans gjorde så att jag som hade tänkt gå hem senast kl 3 kom hem någon gång vid 5-tiden. Pigg på jobbet? Njää. Seg nu? Mycket. När jag kom till jobbet såg mina jobbarkompisar direkt att jag var bakis. Hur? Därför att jag hade smink på mig, något som inte händer i vanliga fall.  

Bild 1: Hela Hasp på scenen (minus vi som filmade)
Bild 2: Varför stå upp och dansa när man kan sitta?
Bild 3: Vinnande dancemoves
Bild 4: J står för årets roligaste toakort
Bild 5: Kisses
Bild 6: Mera kisses
Bild 7: Trolle
      

Stefan Rudén - Sofia dansar go go
(A och jag är mästare på den här, S kunde visst också)

Drygt på jobbet

Crappy början på dagen för nackspärren har inte alls gått över. Var all by myself på på golvet första timmarna på jobbet och massa kunder naturligtvis. Trodde att smärtgränsen var nådd när jag skulle släpa fram en tung duschkabin ute på lagret samtidigt som telefonen ringde nonstop. Just då kände jag mig verkligen inte som en people person. Men det hinner nog gå över tills ikväll, ska leka med T då =) Därför borde jag nog städa här innan dess...

The Vandals - My girlfriend's dead
(är det kanske så man ska göra om man vill glömma bort någon, låtsas att personen i fråga är död?)

Smärta

Aj aj aj. Vaknade upp med nackspärr och än har den inte gett med sig, det ser ut som mitt högra öra sitter fast i min högra axel. Ska jobba imorgon bitti, förhoppningsvis så har det gett med sig tills dess så att jag göra någon mera nytta på jobbet än att vända papper.

Hallandsposten hyllar

James Bond i Hallands historia
1500-tal och 2000-taI möts i Halmstads studentspex


Halmstad anno 1503- på spaning i stan!

av Ulf Liedström och Mathias Johansson Regi: Daniel Eriksson I rollerna: Bjarki Arnarson, Maria Andersson, Nils Steineck, Carin Lindelöf, Anna Ivansson, Roger Möller, Alexander Caple och Magdalena Ranagården

Halmstads teater, 21 april 2007

Ta åtta vassa skådespelare, kärleksintriger, komplotter, en samspelt orkester, ett trevligt manus, en skånsktalande engelsk agent, konstiga kontraster och en drös kvicka ordvitsar. Rör om och krydda med en rejäl nypa humor, och låt en del felsteg och den lite för höga volymen på sångerna koka bort.

Klart att servera - ett spex som garanterat faller alla i smaken.

Halmstad är danskt territorium. Snön ligger två meter djup på stranden i Tylösand. Det är vinter år 1503. Den danska drottningen Kristina har suttit fängslad i Sverige i två år, och ska nu överlämnas av den svenska delegationen bestående av riksföreståndaren Sten Sture och biskopen Hemming Gadh. Överlämningen ska ske i Halmstad.

Årets Halmstadspex - "Halmstad anno 1503 ? på spaning i stan!" - kanske inte till punkt och pricka skildrar historiebokens berättelser, men publiken i den näst intill fullsatta teatern fick sig både en gnutta kultur och en hel del goda skratt.

In på scenen kommer den unge danske prinsen Kristian Tyrann dansande. Han har ett par stora hörlurar och en gigantisk mp3-spelare på ryggen.

Redan från början sätts ribban högt när det gäller kontrasterna mellan 1500-tal och 2000-tal. Ett tema som följer föreställningen igenom.

Snart uppdagas det att Sten Sture har mer i kikaren än att bara överlämna drottning Kristina. Han har i hemlighet anlitat en engelsk munk vid namn William av Baskerville som spion i det danska hovet. Tanken är att lägga beslag på Halmstads privilegiebrev, vars innehavare kontrollerar staden.

Det visar sig dock att prins Kristian av Danmark och hans sadistiska finansminister, tillika älskarinna, Sigbrit Willuns, känner till munkens avsikter.

Men privilegiebreven försvinner bland en mängd kärleksbrev, testamenten, inköpslistor och falska direktiv.

Helt oväntat kastar den brittiska spionmunken av sig sin kåpa och visar sig vara agent 007 ? James Bond ? med rätt att döda.

Med sitt knivskarpa intellekt och sin stilrena smoking trasslar han sig igenom kärleksintriger, konflikter, och mysterier för att lägga beslag på privilegiebreven för Sveriges räkning.

Tyvärr går allt inte riktigt som planerat, och Halmstads framtid måste till slut avgöras med ett parti av brädspelet Risk.

Det blir en spännande kombination när manuset blandar historiska skildringar med 1900-talsuppfinningar och 2000-talsproblematik, och kontrasterna bidrar hela tiden till att behålla publikens fokus.

De återkommande ordvitsarna är kvicka och sångtexterna för det mesta underhållande. Tyvärr blir volymen ibland en aning för hög vilket gör texterna svåra att urskilja.

Skådespelarna är alla utmärkta i sina roller, och en extra eloge bör ges till Carin Lindelöf som spelar Sten Sture. Gång på gång får hon publiken att vika sig av skratt med sin gnälliga attityd, feminina manlighet och sitt exemplariska skådespeleri.

Orkestern är samspelt och sceneriet, kostymerna och ljudet fungerar i stort sett bra tillsammans.

När ridån för sista gången drogs för bjöd publiken på stående ovationer. Det var föreställningen värd. Det var en ytterst underhållande pjäs de tre akterna igenom.

"Halmstad anno 1503 - på spaning i stan!" spelas även fredagen 27 april och lördagen den 5 maj på Halmstads teater, och för dem som har lust till ett gott skratt och en annorlunda historieskildring är föreställningen väl värd ett besök.

Källa:
http://www.hallandsposten.se/artikel.asp?oid=222872

Bildbevis

Här kommer utlovade snyggbilder från helgen. Det var inte lätt att hitta en på mig utan en vinflaska i handen...

Bild 1: Dryckesvisa
Bild 2: Lillebror och jag utanför teatern
Bild 3: Skådisarna är rätt så snygga utan smink också
Bild 4: Galamiddag
Bild 5: S var på sin vakt i lokalen
Bild 6: Sture och basisten
Bild 7: Jag, vinflaskan och J
Bild 8: Smile
Bild 9: Sug i blicken var temat
Bild 10: Strike a pose
Bild 11: Kabelpannband
Bild 12: D, T och jag

                             

Säkert! - Vi kommer att dö samtidigt
(ville gå hem vid 4, men jag stannade till 7 utan att våga säga mer än hej, återigen så lägger Säkert! orden i min mun)

1 done, 2 to go

Premiären gick hur bra som helst! Tillbringade i princip hela lördagen på teatern och nu känns det lite konstigt att den är över, nästan så att jag glömmer bort att det faktiskt finns två till föreställningar att se fram emot. Galamiddag efteråt när allting var undanplockat och klart. Det är så kul att se alla uppklädda och alla killar vinner på att ha kostym på sig, det är lätt det näst sexigaste utstyrelsen efter byggbyxor. Det kommer lite bildbevis senare men eftersom jag har ca 500 bilder från helgen så har jag inte hunnit välja ut godbitarna än. God mat, punsch och kostymklädda herrar, loves it! Hade dock en slemmig lärare till bordet, blä. När sponsorerna började dra sig hemåt så fortsatte vi till lokalen. Då var klockan efter två och tack vare den sena middagen så var min tidsuppfattning inte i närheten av korrekt. Tiden sprang iväg iaf och vid 7-tiden på morgonen så gled vi som var sist ut ur lokalen. Jag sov två timmar inne på media inne i Dormer innan jag åkte till jobbet. Mina jobbarkompisar barastirrade och skrattade åt mig när jag kom dit. De såg direkt att jag hade druckit rödvin ur flaskan hela kvällen och de märkte att jag inte slutade med det förrän vid 6-tiden. Men jag blir mkt trevligare mot kunderna när jag är lite full.

Visst var det segt på jobbet, men ingen bakfylla i sikte. Jag kanske har blivit botad? Dock så var sömnbristen påtaglig när jag kom hem från jobbet, den var så grov att den bidrog till nedsatt hörsel, säkert en helt normal bieffekt. Kollade på Peter och Petra med mamma och pappa på kvällen. Det är inte något av Astrid Lindgrens mästerverk, men helt ok. Intressant iaktagelse är att alla bilar som sågs i bild var röda, skulle vara kul att få reda på tanken bakom det eller var det kanske bara en slump?

Sov väldigt, väldigt gott inatt och nu snart ska jag iväg och vinka av mamma och pappa på tåget. Det är alltid trevligt att ha dem här, men det är så satans trångt! Var är min 7-rummare som jag beställde för över ett år sedan?

Hann förresten inte med allt på min to do list. Tanken var att jag skulle klara det mesta på den under torsdag natt. Det gick inte alls för jag och E kollade på Pirates 2 och Happy Feet då. En bit in i Happy Feet så somnade vi på soffan båda två, så nu har skvallertanterna något att prata om :p Jag har fortf inte sett hur den slutar för det kollade E klart på under morgonen samtidigt som jag färgade håret ,så en sak på listan hann jag med iaf. Fixade på teatern innan jag åkte hem och panikstädade inför familjens ankomst (fast nu har mamma städat på riktigt, jag blir bortskämd med sånt och lagad mat när de är här). Hann lucnha med dem innan jag åkte tillbaka till teatern för att kolla på genrepet. Familjen fick gå till after worken där jag mötte upp med dem sen. Det rådde campingkänsla i min lägenhet när alla skulle hitta sovplats.

Nu ska jag snart lämna dem på stationen och sen så blir det valberedningsmöte. Har en helt blank kväll i min kalender men känner mig jättesugen att hitta på ngt. Kan tänkas att detta sug försvinner någon gång i eftermiddag när jag inser att min sömnbrist inte är helt fixad. Blir det inte så får jag tjata mig till lite sällskap. 

Acid House Kings - Say yes if you love me
(trallvänlig pop som inte kräver något av lyssnaren)  

Melodikryss

Ikväll är det spexpremiär! Var på genrepet igår, vi har galet snygga skådisar :)

Mamma, pappa och lillebror kom hit igår så nu slåss alla för att få plats i min lägenhet, trevligt men trångt.

Nu är det strax familjefrukost och lyssna på melodikrysset.

Det blir min hemsnickrade klänning, familjen och E har lagt sina röster. Sitter med massa knorrar i huvudet som jag ska gå runt och skämmas med hela dagen på teatern idag bara för att ha lockigt hår på middagen ikväll.

Stressigt

Nyss hemkommen från kåren, jobbat som barvärd. Väldigt lugnt kväll, lite slagsmål med diskmaskinen i slutet men det brukar jag ju ha. En snygg U:are som jobbade, trodde inte sådana fanns :p

Fattar inte hur jag ska hinna med allt på min to do list:
- storstäda innan familjen kommer
- fixa galamiddagsklänningen (vilken det nu blir)
- färga håret
- skriva metod + analys
- tvätta
- sola
- diverse möten

Detta ska vara klart innan fredag eftermiddag. Ska sova på saken och se om det finns ngt man kanske kan stryka. Men det mest går ju faktiskt under kategorin livsviktigt.

Mika - Grace Kelly

Jag är inte kär

Det här var min favorit på skivan Kalles Favoriter för några år sen. Har aldrig sett filmen, men nu när jag kollade på klippet så riktigt skär det i själen att se att Disneys produktioner inte alls håller samma mått som de gjorde när man var liten. Eller så kanske det är jag som har svårt att ta till mig de nya när man blivit lite för stor och lite för cynisk, men det tvivlar jag på med tanke på hur mycket jag gillar barnfilm. Såg att Happy Feet släpps på imorgon, då blir den min :)

Sitter och pluggar nu (dvs läser Slitz) i väntan på att tvätten ska bli klar. Snart skola och analyseringsdags, än så länge rullar uppsatsen på bra.

6M-val ikväll. Såg att det var två motkandideringar så blir spännande att se hur det slutar. Hoppas iaf att det inte drar ut på tiden för jag skulle vilja hinna till lokalen och fixa till Trolles kostym. Premiär på lördag!

Mer rödvin åt folket

Hel fab weekend! I fredags var det after work på kåren med quiz. Vi gick ut hårt och satsade på topp 3, men det höll inte hela vägen. Gjorde inte så mycket för det var en skön kväll ändå med mat, vin och sol. Kom hem någon gång efter midnatt sådär lagom rödvinstrött.

Blev väckt av A på lördagmorgonen för hon bjöd in mig, R och A på våffelfrukost. Hur ofta blir man så bortskämd? Nej just det, aldrig. Efter att ha pluggat in tre våffeljärn i samma vägguttag så gick en säkring, men goda våfflor blev det till slut.

Fortsatte dagen på östra stranden med sol och årets första benplaskande i havet. Iskallt var det men när benen väl hade domnat bort så var det skönt. Avslutade stranddagen med glass, precis sådär som man ska göra.

Grillning och vollyboll på Nyhem sen. Vollyboll är verkligen inte min sport, helt okontrollerat sträcker jag ut armen och hoppas på det bästa (dvs att någon annan i mitt lag ska lyckas bättre än jag med att få över bollen). Jag brukar förbättra mig succesivt under sommaren och någon gång i augusti så händer det t.o.m att jag har lärt mig att passa. Tyvärr så kommer vintern sen och så är jag tillbaka på ruta noll igen.

När det blev för kallt för att sitta ute så kilade vi upp till mig. Vid det här laget slutade Fröken Duktig att dricka så jag kom relativt utvilad till jobbet på söndagmorgon.

Vi läste horoskop när vi var på stranden och där stod det att stenbockar skulle ha en crappy vecka och än så länge så har den inte varit någe vidare. Lånade ut min cykel till E idag och nu har han råkat tappa sin nyckelknippa (med min cykelnyckel på). Såklart var det inte med flit men det är bittert ändå därför att alla vet att cyklar med vajer som lås är mkt lättare byte än de med ett sådant lås som jag har nu.

Fick imponera med min verktygslåda och kunskap ikväll när jag hjälpte H att sätta upp hyllor i hennes lägenhet. Blev hur fint som helst, jag vill också möblera om. Eller iaf få det städat.

Såg näst sista delen av Wild Kids nyss, hur tänker SVT när de lägger ner en sådan skön programide? Blev alldeles rörd av att se ungarna prata om hur tråkigt det är att de snart ska skiljas och flytta hem igen. Det är sådant som får mig att tänka på Florida. Det tillsammans med att jag pratade med Mr. Germany igår gör att jag vill sätta mig på första bästa plan tillbaka, eller iaf ta en semestertripp till Tyskland.

Idag var sista dagen att söka höstens kurser. Tog påbyggnaden här i Halmstad och företagsekonomi i Göteborg, får väl se var jag hamnar =)


Bild 1:
A och A njuter av våffelfrukost
Bild 2: R med gravidmage orsakad av våfflor
Bild 3: A och R joxade med trasan på stranden
Bild 4: A och T njuter
Bild 5: A lapar sol
Bild 6: Riktigt så här bra såg det inte ut hela tiden när jag spelade
Bild 7: D och R fick vänta länge på bollen ibland
Bild 8: K med receptet för en lyckad kväll; rödvin
Bild 9: V, A och L myser på filten

                       

Idiotkund

Det är inte klokt vad vissa kunder kan vräka ur sig! Jag stod och plockade med lite fröer och sånt när ett äldre par gick förbi mig och skriker till P (min äldre, manliga kollega) "Öhh vi behöver hjälp!" Han bara tittar på dem och säger att det går lika bra att fråga mig som står precis bakom dem. De ser lite förvånade ut, de såg kanske inte mig tänker jag. De får hjälp att hitta de rör och avloppsdelar som de skulle ha och när de ska gå så vänder sig mannen till mig och säger "Tänk att du kunde det trots att du är tjej". Jag står rätt så paff och tittar efter dem när de går mot kassan. Önskar att jag hade sagt något, för det är inte första gången man får höra liknande saker här. Men det här var första gången någon verkligen sa det rakt ut. Idiotkund.


Någon gång måste du bli själv

Det här vet du inte om, men jag väntar på dig
Någon gång måste du bli själv och jag väntar på dig
Jag bidar tiden och det kommer ta tid
Jag har inte sagt nåt än och jag väntar, väntar
Du är inte så fin, men det är nåt med dig
som om att komma hem första gången, ja du sa hej
Det är så logiskt, alla fattar utom du
Du inte en aning, att jag tänker på dig precis just nu
Någon gång måste du bli själv
Någon gång måste du blir själv


Hon har ett falskt leende, jag har sett det
Hur har du undgått det alla de här åren?
Och jag har sett dina pupiller växer när du är med mig
Du vet inte om det än, men det kommer att bli du och jag till slut
Någon gång måste du bli själv
Någon gång måste du bli själv
Någon gång måste du bli själv


Här har Säkert! verkligen slagit huvudet på spiken. Spelas den här på Hultsfred kommer jag få rysningar som räcker långt in på natten.

Kollade på film med E ikväll, såg Pirates of the Caribbean, kom fram till att Johnny Depp är sanslöst snygg i den, men att filmen i sig är lite för lång.

Löning och after work imorn, lovely!


Cykeluthyrning AB

Nyss hemkommen från kåren, såg ett per som jag inte sett på ett bra tag, trevligt! Dock rätt lite folk, det är tentaperiod. Appropå tenta så satte E full pott på sin, jag är djupt imponerad. Själv har jag också utfört skolarbete idag, c-uppsatsarbetet rullar på, ska upp igen imorgonbitti. Gäller bara att komma ihåg att jag inte har nångon cykel för den har väldens snällaste Jasmine lånat ut till E (inte samma E som ovan) så den får han ta och cykla hit imorgonkväll när det vankas filmkväll. Den ska inte sluta som den förra, fortsätter jag att krossa glas i den här takten får jag snart dricka vin direkt ur flaskan.

Ikväll har jag bjudit A och hennes syster C på middag. Vi hann med lite spel innan vi drog till kåren. Förlåt alla som har fått lite suspekta sms, jag har inte köpt nya solglasögon och jag tycker inte att din lägenhet luktar avlopp :) Får nog tyvärr inte publicera A:s sexy dance, men den var het, jag lovar.

Trodde någon att jag lyckats göra mina kursanmälningar än? Nää, ska ta tag i mitt liv imorn.

Sa jag förresten att jag har fått ok från rockparty att jobba på Hultsfred? Ska bygga scen och sen så ska jag dricka vin, hänga i backstagebaren och upptäcka nya favoritband resten av tiden. Jag, E, M och L som åker, kommer bli hur bra som helst. Undrar vart vårt tält tog vägen förra året?

Sleep nu

Against Me! - You look like I need a drink

Det går inte att vinna utan att våga

Lön på fredag, lön på fredag. Tills dess är det existensmininum som gäller. Har iaf betalat galamiddagen. Klänningen kommer dock bli skitful, inte alls som jag tänkt mig. Får dricka mera vin så kanske det inte märks.

Imorn måste jag gå och hämta ansökningspapper inför hösten, kan inte skjuta upp det längre.

Blää skjuter upp och fegar ur är det enda jag gör.

Calaisa - You are mine
(everyone has someone that they never forget and you are mine...Du är min)

Morfar

Idag skulle världens bästa morfar ha fyllt år. Saknar honom fortf fruktansvärt mkt.

Påsken var helt fab

Love påsken! Det är en så skön högtid som inte innefattar en massa krav. Sen så är det bara påsken som varit felfri ur festsynpunkt för min del. I år var inget undantag. Firade långfredagen med att sitta uppe extra länge. Jag och E skulle ha filmkväll. Efter en hel del drinkar och filmer så tog den slut vid halv 6 på lördagmorgon. Inte mycket sömn för Jasmine som var i uselt skick när jag släpade mig till lokalen kl 9 för att fixa skådisarnas kostymer.

Hasp delade ut ballonger till giriga barn och gjorde reklam för spexet. Med mörka solglasögon för att dölja baksmälla och mörka ringar under ögonen så var nog inte jag världen bästa reklampelare men skådisarna var iaf grymt snygga.

Skulle ha sovit middag var det tänkt, men det hann jag visst inte med. Lördagens planer var spexig påskmiddag hemma hos A och sen vidare till T:s födelsedagsfest. Mitt middagsbidrag var ostgratinerade ägghalvor som verkade gå hem. Helt underbar påskmiddag! A:s hemgjorda (jättegoda, även för en som inte gillar sill) inlagda sill satte en mkt mogen och passande touch på det hela. Att jag som inte gillar fisk så särskilt mycket åt och t.om njöt av sill och janssons är ett otroligt bra betyg. Hemrullade köttbullar, lax, potatisgratäng, mozzarellasallad och fint målade ägg bjöds det också på. Alla utom jag kunde bita av nubben. Innan jag fyller 30 ska jag ha lärt mig det. Vi spelade spel och lekte(?) sanning och konsekvens. Den mogna silltouchen uppvägdes av kvällens roligaste aktivitet: busringningar.

Några begav sig ut på krogen, några gick hem men jag fortsatte till Gamle Tull för att fira T. På vägen dit tog jag fel på ett bowlingklot och en pingvin, sa jag att jag inte kunde bita av nubben? Stackars födelsedagsfirarna som fick stå ut med mig och stackars E som jag hade i luren när jag träffade på mördarpingvinen. Fick sällskap av K och P hem, vi tog en omväg runt McDonalds innan jag däckade i säng.

Upp och hoppa imorse, jobba glidarpass på jobbet, men fick bära hundratals kilon med sten så är helt slut nu ändå.

Halmstad BK mot HIF på Örjans vall imorn, det är inte utan att man är lite sugen.

Bild 1: Frusna skådisar på stan. Den svartröda kostymen med puffbyxor har jag sytt =)
Bild 2: C och A lägger en sista hand vid vår lovely påskmiddag
Bild 3: Mat!
Bild 4: Tror att S blev mätt iaf

        

Hörde jag skål?
ATT DU GJORDE!


Önskas: dubbelmacka a la Wilson

Som vanligt bör jag städa, E kommer hit ikväll och vi ska kolla på film. Det är bra med besök för det är egentligen den enda städmotivationen som fungerar på mig.

Har jobbat glidarpass idag, 10-15. En ny kille som börjat hos oss på byggen. Kikade på anställningsbeviset, född -89. "Där försvann ytterligare en chans för först in på 90-talet" var A:s kommentar. Först in på 90-talet är ett välkänt begrepp bland de flesta i min bekanskapskrets, ska bli riktigt intressant vem som vinner. Troligtvis så kommer det att ske genom en lika rolig slump som E:s student 2006-ragg. Hur som helst så är det skönt att vi har fått in en ny, någon som jag kan mer än och som tycker att jag är duktig =)

Har börjat sy på min klänning (lr iaf nålat den). Egentligen så skulle jag nog ha behövt lite hjälp med det eftersom jag nålar på mig själv vart efter och kör utan mönster, men eftersom jag är så fullkomligt genialisk så fick jag ihop det ändå. Appropå genialisk: "Jennie Al, det kan man kalla ett genialiskt namn". Kommentar från en av högstadietidens favoritfilmer Nattbuss 807. Dumt att inte den finns på dvd.

Hade filmkväll med T i onsdags. Jag hade lyckats tjata mig till att få se Wendell Baker story som tyvärr inte var så bra som jag hade förväntat mig. Men eftersom bröderna Luke och Owen Wilson är med i den så spelade inte handlingen så stor roll. Vi hade även plockat med oss Maffiabröder (eftersom den står på vår lista över filmer som vi ska se), men den fick ge vika Eurotrip. T har sett den massa gånger om, men för mig var det först gången och nu är jag såld, den var kanon. Hamnade på kåren en snabbis sen innan jag gick hem. Tror att jag ska sluta dricka gold strike och cola nu, den känns inge bra längre.

image46

Hollywoods snyggaste syskonpar



Manligt och kvinnligt

För det är ju så kul med listor, hittade den här i mitt planlösa bloggläsande:

Min kvinnliga sida:
[ ] Köpt en hårfön?
[X] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[X] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[X] Pratat känslor?
[X] Tänkt på att matcha mina kläder?
[X] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[X ] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[X] Funderat på namn åt mina barn?
[ ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[X] Druckit Cosmopolitan?
[X] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[X] Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[X] Känt mig sugen på en kopp te?
[X] Känt glädje över att få blommor i present ?
[X] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[X ] Blivit arg utan anledning?
[X] Gråtit efter 9 fyllda år?
[ ] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[X] Pratat skvaller?
[X] Varit arg/sur utan att tala om det?
[X] Kramat en kille?
[X] Dansat?

19 poäng


Min manliga sida:

[X] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[X] Ätit en blodig stek?
[X] Läst en biltidning?
[X] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[X] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[X] Skött grillen under en grillfest?
[X] Läst en bok av Jan Guillou?
[X] Läst ett nummer av slitz?
[X] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[ ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[ ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ?
[X] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[ ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[X] Diskuterat bröst?
[ ] Gjort lumpen?
[X] Läst Nick Hornby?
[X] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[ ] Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[ ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[X] Lagat någonting på egen hand?
[ ] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan?
[X] Tävlat i att dricka öl?

15 poäng


Var lite med kvinnlig än manlig, vilket ju verkar stämma. Med tanke på c-uppstsen så känns allt som hjälper till att förstärka könsstereotyper intressant just nu.

The Sounds - Like a lady
(kiss every man while you still can, like a lady, den här låten blir aldrig uttjatad)

Gotland

Wii! Fick påskpresent från världens sötaste föräldrar, så nu har jag en påskig kanin i mitt fönster. Kom nyss hem efter att ha postat min present till dem. Är kanske inte en så hemsk unge ändå.

Nu är Absolut Gotland (AG) betalt. Den 10 maj intar jag tillsammans med massa andra studenter från hela Sverige den stora ön i öst. Tråååkigt mycket party det kommer bli då, längtar.

Ska snart iväg till spexlokalen, knäppa de sista skådisbilderna. Måste passa på att jag göra lite reklam för årets spex också. Det kommer bli hur bra som helst, föreställning 21, 27 april och 5 maj, klart att du ska gå!
Här kan du kolla in årets haspare.

Galamiddag efter premiärföreställningen, så idag har jag varit runt och letat klänningstyg. Om jag kan få ihop en 1500-tals outfit så borde inte en vanlig klänning vara för svårt hoppas jag. Hittade ett ljuvligt tyg i svart och guld. Förhoppningsvis kan jag ha mina guldskor till det, annars får det bli de högklackade från 2005 års finsittning. Har även skickat in ansökan om att jobba på årets Hultfredsfestival, hoppas att det går vägen.

Humm hade egentligen tänkt göra fisksoppa med kräftor i, men är fortf mätt sedan lunchen. Om jag inte äter nu kommer det bli försent med middag när jag kommer hem. Det är inte lätt att få in några rutiner när den ena dagen inte är den andra lik.

Siv Malmkvist - Jazzbacillen
(Jag är nu som en köttbit på en glödhet grill, en av de bästa liknelser jag har hört)

Jag är en så snäll människa

Det är iskallt! Kan bero på att jag stått ut i kalla vårkläder och babblat med U i nån timme, men det kan också bero på att jag har fönstret öppet. Borde stänga fönstret men det luktar instängt så snabbt här inne.

Idag har jag dubbelhaspat och fotat två grupper till. Sista imorn, sen är programbladsfotandet klart. Imorn är det tisdag och tisdag betyder möte, i värsta fall så kan jag behöva trycka in valberedning, barvärd och haspgrejer på samma dag. Samt skriva på c-uppsatsen. Tisdagar är inte min favoritveckodag, alldeles för mycket vecka kvar till helgen.

Får ibland höra att jag är en otrevlig och elak människor. Idag har jag uppvägt det lite genom att låna ut min cykel till E, en helt genomsnäll handling. Jag kan om jag vill, men oftast så vill jag inte.

Älskar de roliga texter till de bilderna som är i säkerhetsinstruktionerna på flygplan:

image45
Källa: www.airtoons.com



Det går bra nu

Sådär ja, jag vaknade som tur var på rätt sida, så nu är mitt vanliga solskenshumör tillbaka. Det förmörkas dock lite av att jag vet att jag ska jobba stängning ikväll och utkämpa ett nytt slag med skyltarna. Har övergivit min tvätt i tvättstugan över natten så jag ska strax ner och hämta den innan jag åker till jobbet.

Jag vill ha en ny soffa, den som jag har nu har varit med om lite för många rödvinsäventyr för att kunna klassas som ok längre.

Det är helt värdelöst att 12-22 eftersom det inte finns tid att göra någonting annat då, men det ger iaf tid till att äta frukost i flera timmar, just my style! 2-timmars frukost som övergår i lunch är totally fab.

Förresten angående det där med folk som smaskar, jag har ju kompisar som lider av denna åkomma. Jag står ut med det eftersom ni är så underbara i övrigt men jag kommer aldrig sluta försöka få er att sluta smaska =)

USCB Allstars - Never better
(Feels like I'm in a corner, standing, handing out my heart, to anyone who looks like you...)

Grillat is tha shit

Vad hände? Gick från övertänt, superlyckligt och harmoniskt tillstånd, tills nån gång runt kl 18 idag slog det över och jag blev skitsur och hatade hela världen á la missförstådd tonåring. Igår var en helt underbar vårdag, skrev på c-uppsatsen på morgonen och la grunden för ngt riktigt bra med vår utmärkta titel på uppsatsen: Man, mus eller mittemellan?

Efter flitigt studerande så var jag sådär sanslöst desperat efter att hitta på något. Efter att, i bästa Donkeystil, tjatat hål i huvudet på T så gick hon med på att lunchgrilla med mig. Alltså dags för 2007 års premiärgrill! Maten smakade naturligtvis ljuvligt och det blev en riktig långlunch.

Desperadot i mig ville fortsätta hitta på någonting, typ dricka öl. Inte ens endast liten person ville gå med mig till after worken så jag gick dit på vinst och förlust med hopp om att träffa någon jag kände. Jackpot! Bra kväll, bra kväll. Kollade klart på Peter Pan när jag kom hem, den är ju sorgligt ju, hade jag helt glömt bort.

Idag på jobbet ville jag alldeles självmant lyfta lite tunga grejer bara för att jag kände för det, tog emot alla kunder med ett leende och trallande omkring. Sen helt appropå ingenting så blev jag anti allting. Gjorde en lista i huvudet över saker som jag stör på mig på:

- cykelförrådsdörren där jag bor, det krävs vilja och lite våld för att få ut cykeln

- kunder som slöar och är ivägen när jag kommer med trucken på jobbet, skär av hälsenorna på dem och släng dem på hög

- håll till vänster när du går, höger när du cyklar, det är inte så svårt

- människor som smaskar borde landsförvisas till något land dit jag aldrig kan tänkas vilja åka till

- bara för att det inte finns några andra bilar runt omkring utan bara cyklister betyder det inte att det är ok att låta bli att blinka när man svänger

- smeknamn som känns lite krystade är bara töntigt

- onödiga plastförpackningar, det är inte bra för miljön

- tvättrådslappar som kliar och lyser igenom kläderna

- att reaktionen på "Nej jag tycker inte om färskpotatis" är snarlik den reaktion man får om man säger "Vadå, jag tycker att det är okej att slå spädbarn"

- att Carlsberg kommer ta bort den sockerfria cidern Bright ur sitt sortiment, den enda cider jag tycker om

Den här listan skulle kunna fortsätta i all evighet, men nu ska jag istället låta mitt tjuriga humör vila för natten och hoppas att jag vaknar på rätt sida imorn.

Bild 1: T är jag kan nästan äta rått kött-hungrig
Bild 2: Kött, kött, kött =)
Bild: Vattenmelon till efterrätt