Online men ändå offline

Fatta hur mycket prylar jag har. Men ändå så behöver jag mer, mycket mer. Typ: en (helst två) bokhyllor, två dvd-hyllor, tv-bänk, sideboard, byrå, hallmöbel, datorskärm, fotölj, kökslampa, fönsterlampor, hylla till badrummet. And so on, and so on...

Men jag trivs! Jag går hem i tid från jobbet och det känns bra att gå runt hemma och pyssla. Och underbara mamma, pappa och lillebror som har hjälpt till så mycket. Helt fantastiska. På lördag ska jag bjuda dem på frukost i mitt kök, då blir det scones för nu har jag en ugn =)

Vad som är smått drygt är att jag har haft några svåra internetlösa dagar eftersom linan skulle kickas igång nu på fredag. Tyckte att det var lite konstigt att jag inte fått någon bekräftelse på detta så jag mejlade Blixtvik (mina nya okända internetleverantör) och frågade om det var säkert att de skulle leverera i tid. Det här fick jag till svar:

Hej Jasmine!

Tyvärr skickas ingen bekräftelse som berättar att du är inkopplad.

Hursomhelst blev du inkopplad den 25:e Februari.

Hallå?! Det är ju sånt som är väldigt väsentligt att veta. Här har jag levt i en total offlinenärvaro på min fritid när det  egentligen bara var en nätverkskabel mellan mig och ett värdigt onlineliv.

Papper (men inga mammor, höhö)

Klockan är strax efter 4 på natten och endast jag och tomten är vaken. Det känns helt motiverat att vara upp vid den här tiden eftersom jag måste packa och städa. Men jag tänker inte gå upp på vinden och börja rota i förrådet, det känns lite läskigt så här dags.

Sorterar papper också som jag hittar vartefter som jag städar, de hamnar i fyra olika högar:
1. Ta tag i snarast (helst igår)
2. Spara för att det är intressant
3. Spara för att jag måste (bankpapper, garantibevis, viktiga koder och dylikt)
4. Direkt i pappersinsamlingen

Går man igenom de här högarna igen sen om ett tag så märker man hur alla papper har halkat ner ett snäpp i "viktiga-papper-näringskedjan" och till slut återförenas de alla i pappersinsamlingen. Men eftersom jag nu med all plats i nya lägenheten kommer att ha rum för pappersinsamlingen i köket så kommer nog kännas som ett uppsving för alla papper som i vanliga fall skulle fått trängas inne på toaletten (där pappersinsamlingskassen står nu).

Glad fredag

Klart, fixat, done! Nu har jag nycklarna i min hand (eller snarare så att pappa har dem eftersom jag jobbar och har inte tid att hämta) så redan på söndag börjar jag fylla en tvåa i Luthagen med grejer. Så glömt allt jag har sagt om lägenheter innan, nu är det for real för nu är alla papper påskrivna. I år kan vi kika på forsränningen från min balkong :D

Antibiotikakuren är avslutat, huvud är lite rödvinstungt istället, ikväll väntar invigning och imorn bär det av ner till Halmstad på blixtvisit för att hämta det sista. Topp topp!

Överraskning

The gnäll continues...bihåleinflammation, behöver jag säga att jag känner mig rätt så sänkt. Döende på morgonen, hyfsat aktiv och pigg på dagen och sen dödläge igen när kvällen kommer. Men jag var ändå ute i Fjällnora idag och det var faktiskt riktigt mysigt. Kul att bli bortrövad sådär även om jag brukar ha lite svårt för överraskningar. Och så skrattade jag också, framsteg.

Gissa vem som somnade under schlagern igår? Fick kolla på text-tv hur det gick i omröstningen och det blev ju riktigt bra. Rätt låtar på rätt plats.

Det var så själva f...

En olycka kommer sällan ensam, det är väl så man brukar säga? Det stämmer nog det där, jag kommer inte berätta vad det är men den här helgen ska jag spärra in mig och förhoppningsvis återkomma lite gladare nästa vecka och försöka att glömma de kassa dagarna som varit. Stackars mamma som kommer bli firad av en bitter och ledsen unge.

That's life

Ingenting går vägen, sket sig med lägenheten (totalt denna gången), trött efter igår och allt är allmänt tillstrasslat.

image285

Too old

Jag är för gammal för det här, måste ha minst 2 veckors uppehåll mellan alkoholintagen och absolut inte dricka sig full 4 gånger på en vecka. Champangefnittrig i måndags, ambulansfylla i onsdags, minnesluckskväll i fredags och vintyngd igår. Värst blev nog onsdagen med personalfest på Boden. För många shots och så slutade kvällen på akuten, inte för att jag skadade mig men M fick sy lite. Nu ska jag hålla mig lugn en lååång tid framöver. Och fira E på ett mycket nyktert sätt ikväll. Mysigt

T-rex Lotta

The end med gymnasieläraren. Nog om det, måste koncentrerara mig på viktigare saker. Till exempel att dinosaurierna har kommit tillbaka. Denna gång i form av en riktig skräcködla:

image284

Bilden kommer från QX.se och är tagen på Gaygalan 2008. Satt och funderade en stund på vem transan var men sen såg jag att det var Charlotte. Truly scary, truly.

Var ute på Södertörns högskola idag, kikade in i föreläsningssalar och traskade runt i korridorerna. För ca ett halvår sen var jag en sån där student. Inte klokt vad fort man glömmer, känns som flera år sen.

Fodueboden imorgon med jobbet. Satsar på svält från och med nu så att jag ska orka dessert också. Jag tror ju inte riktigt på att det kommer gå (förra gången lyckades jag eftersom jag slutade äta ca en halvtimme före de andra). Men skam den som ger sig.

Josh Radnor

Förresten han svenskläraren är lite lik Josh Radnor (minus de stora öronen och med lite skägg). Och How I met your mother är min nya drog, nu har jag bara 5 avsnitt kvar av säong 1, dags att ladda upp med nya.

image283

Jag vet vad jag vill göra den 14 juni

Varför har jag inte hittat någon ny musik to fall in love with? Saknar att bli alldeles känslosam på en hel massa plan bara över att höra ett intro. Och så vill jag gå på Where The Action Is. Fattar ni hur bra det kommer bli? The Hives, Mando Diao, Hellacopters, Sahara Hotnights och Foo Fighters. Foo Fighters! Och The Hives, det är kärlek i ett svart och vitt paket. Hinner inte med något Hultsfred i år, men snälla, ge mig WTAI.


Dejt?

Det här kan vara början på en kärlekshistoria som lätt som en plätt kan förvandlas till en Hollywoodfilm med Amanda Bynes/Hilary Duff/ Lindsey Lohan  huvudrollen. Ni vet han snygga svenskläraren? Träffade honom på tåget hem, han var på väg till Uppsala för att träffa en kompis. Ok att jag traskade längs med hela perrongen eftersom jag var tidig och det var han också (hade ingen aning om att han skulle vara där), alltså är det mycket större chans att stöta på varandra där än inne i någon kupé. Men ändå, det är ju ett lustigt sammanträffande. Trevligt småpratande hela vägen och idag vankas det lunchdejt. Kan ju sluta hur som helst.

Somnade som en klubbad säl igår kväll, och kunde asolut inte somna om när jag vaknade klockan 7 imorse. Så nu är all musik överflyttad till nya hårddisken, nu återstår bara alla bilder (10 105 st!) som ska brännas och flyttas över. Undrar om det kommer att ta längre tid att än att flytta över musiken (ynka 2 185 st ljudfiler)? Kanske inte riktigt klar med överflyttningen än alltså. Tur att klockan bara är 9 på morgonen och jag har massa tid kvar av helgen.