Spökvandring

Ikväll ska jag på spökvandring i Gamla Stan. Det känns väl som en passande aktivitet för nån som inte ens vågar åka Blå tåget på Grönan utan att blunda och hålla för öronen.

En sak som är positivt är ju att när jag blir riktigt, riktigt rädd så vågar jag inte ens gråta. Visst, jag blir stel som en pinne, kan inte prata och blir kritvit i ansiktet men det är ju iaf betydligt mindre uppseendeväckande än att vid nästan 25-års ålder börja panikgråta och ropa efter mamma mitt bland massa främlingar.

Sa jag förresten att den här spökvandringen är min idé? Joråsåattsåärdet, när det går tillräckligt långt mellan gångerna av idiotiska infall så blir det såhär. Då blir jag styv i korken och får för mig att jag minsann inte alls är rädd för nåt. Igår tittade jag ju faktiskt på nazizombizerna i Död snö och vågade jag inte kolla på halva Skräckministeriet i förra veckan? Det gör mig tuffare än Tarzan i mina ögon. 


Bild från www.mikethepoet.com som anordnar spökvandringen.

 

Happy Halloween

Halloweenfesten var visst igår och inte ikväll, alltså hade jag en väldigt trevlig kväll igår. Amerikanarna som var där trodde inte på att det var rent bubbelvatten jag drack, de var övertygade om att jag hade vodka i också eftersom de aldrig hade sett en nykter svensk på fest tidigare. De trodde att vi drack vodka till frukost. Jag sa att det är ett missförstånd, det är ju ryssarna som gör det.

Det här med före- och efterbilder blev ju en sådan succé så jag tror bestämt att vi gör det igen!

 
Före - svettig och nytränad

 
Efter - läpparna, hatten och pistolen är på plats. Och så bonusen; klädbilden! Eftersom min lägenhet lider akut brist på ljus fick jag använda blixten i spegeln så man ser inte riktigt mina cowboyboots eller exakt hur extremt stor och vippig underkjol jag har, men så var det iaf.

Den gigantiska kjolen glömde jag då och då att jag hade på mig, därför drog jag alltid med mig lite burkar och glas ner från bordet när jag gick förbi. Som en vandrande minitornado, det kanske är något att klä ut sig till nästa Halloween?


Mitt festsällskap var lika snygga döda som levande

Halloween

Halloweenfest på lördag. Jag planerar att vara cowgirl.

Är det så fantasilöst att det inte ens är godkänt? Snälla säg inte ja för nu har jag fixat hatt, pistol och sheriffstjärna. Dessutom hittade jag en skjorta på Beyond Retro som jag kan tänka mig att använda till vardags också.

Fråga:
Har cowgirls rosetter på sina flätor eller inte?


Storhandlat

Nu är jag tillbaka i Stockholm igen och jag lyckades fylla shoppingkassarna till bredden. Passar mig perfekt att storhandla, såväl kläder som mat. Har inte ro att strosa runt på stan särskilt ofta och ibland går det månader mellan klädinköpen.

Inför VIP-kvällen hade jag redan provat ut det jag skulle ha, skrivit upp en lista samt numrerat alla poster på listan utifrån hur de var placerade i butiken så att jag inte skulle behöva tränga mig tillbaka ner till underklädeshörnan bara för att jag glömde plocka med mig de där strumporna jag skulle ha. Tävlingsinstinkten tog över totalt, vi stod och hetsade längst fram vid dörren och tack vare min genomtänka lista var jag klar på nolltid. Kände att det hela hade gått lite för enkelt så jag tog ett varv till och spontanplockade på mig lite saker. Vid det laget hade det fyllts på med ännu mer kunder i butiken och lite fick man ju kämpa för att ta sig fram ibland. Kände mig som en jägare som stolt visade upp sitt byte när jag kom fram till kassan.

Det som fick följa med hem:

→ Ett par örhängen
→ Ett armband
→ Två t-shirts
→ Åtta par strumpor
→ Två mössor
→ Ett par leggins
→ En stickad kofta
→ En halsduk
→ Två par mjukisbyxor/pyjamasbyxor
→ Tre långa baslinnen
→ En stickad klänning
→ En lång hoodie

Inga partykläder någonstans på den där listan, men det är sådant som jag panikköper samma dag som festen är, allt på listan är sånt jag behövt men inte tagit mig tid att köpa. Tack
Nina som tipsade mig om den här kvällen, det gjorde att jag sparade massa tid och pengar. Och så fick jag ju komma till Uppsala en sväng också, alltid ett plus.

Snabbis i Uppsala

Yes, nu står jag på centralen i Uppsala och bloggar. Mycket världsvant av mig.

Ikväll är det VIP-kväll på Cubus och eftersom jag har lovprisat deras linnen länge nu ska jag dit och köpa upp mig på ett lager.

Såg ni? Före och efterbilder, klädtips. Snart kommer det här att förvandlas till en modeblogg, sanna mina ord!

Festfärdig

Här kommer de utlovade "efter-bilderna", komplett med lockar, röda läppar och koketta poser. Den lite märkliga färgåtergivningen kan vi tacka min mobilkamera för.

 

Den där snygga t-shirten fick inte följa med ut, nästa gång ska jag lära mig att knäppa efter-bilderna efter att jag har bytt om också, kändes som överkurs i det här första försöket.

Mattor

Hade det inte varit för att jag redan tycker att golvet i hallen och köket i lägenheten är snyggt som det är så hade jag omedelbums klickat hem den här fina trasmattan i plast.

I vanliga fall är jag inte så förtjust i mattor, de är i vägen när man ska städa, svårt att göra rent, hittar inga jag gillar, osv. Nu inser jag att det beror på att jag har tittat på fel sorts mattor, jag vill inte ha sånna med diskreta mönster eller lurvigt material. Nä, ska det va så ska det va trasmatta i plast.


Ny leksak

I flera år har jag velat ha en systemkamera och nu har jag äntligen köpt en Canon EOS 1000D.

Igår morse var mamma, pappa och Wille på Elgigantens stora nyöppningsrea i Uppsala. Mamma och pappa skulle ha en ny kompaktkamera och lillebror behöver en ny kamera inför resan. Jag skickade en beställning på en likadan som den Wille skulle köpa så på torsdag kommer mamma hit med med min nya leksak. Att det blev en Canon är perfekt eftersom pappa har en del Canonobjektiv hemma som vi kan använda. Yey yey yey!

Hade jag haft den här nu så skulle ni ha fått en till sån där "kolla vad nöjd jag är-bild" men den minen vet vi ju hur den ser ut vid det här laget så ni kan nog föreställa er att jag står och flinar brevid kameran på den här bilden:


Festförberedelser

Imorgon är det fest! Då måste man börja fixa sig redan kvällen innan (jo, så står det i alla bloggar jag läser) alltså har jag redan börjat med förberedelserna. Först tänkte jag att det kanske räckte med att spela partymusik samtidigt som jag dammsög, men det kändes inte tillräckligt.

Därför kom rullarna fram, här ska lockas hår! Och så får jag inte glömma "före och efter-bilder", det gör sig bra i en blogg. Tanken är ju att man ska se så sjukt stor skillnad på före och efter (är det inte sjukt stor skillnad kan det ju knappast kännas värt att börja fixa kvällen innan, eller?). På mina bilder har jag lagt lite extra krut på just före-bilderna eftersom jag tror att det blir svårt att få till den där sjukt stora skillnaden annars.

 

Den uppmärksamme ser att det krävs hela två hårnät för att hålla paketet på plats.

Berlin, baby!

Äntligen blir det weekendresa. Den som vill med till Berlin den 11-14 mars nästa år får säga till, nästa vecka bokar vi! Vill man inte boka nu så är det ju faktiskt inte några konstigheter om man kommer på om ett tag att det ändå skulle vara ball att kika lite på det som är kvar av muren, käka korv och lyssna till ett helt folk som pratar som att de är stjärnorna i en porrfilm.

Idag kom biljetterna till det där stora, fantastiska evenemanget som vi har pratat om i flera år (och när jag säger "vi" menar jag mig själv och Tessan). Det gå av stapeln på kvällen den 13 mars, Emely ska också med på det. Linda är inte lika lockad så hon hoppar det stora fantastiska evenemanget men hänger med till Berlin ändå, det är rätta takter!

Nu är jag sådär nöjd igen

Kommer ni ihåg hur nöjd jag såg ut på körkortsbilden? Det var ju lite mindre än en månad sen som jag tog den bilden och nu är det dags igen. Jag ger er en mycket nöjd nybliven lägenhetsägare:



Det är inte inflyttning förrän i mars jag så ni har gott om tid på er att fundera ut en inflyttningspresent :)

Är mycket kär i min 1½ på 44,5 kvm från 60-talet (med orginalsnickerierna kvar i köket!). Här nedan följer lite bilder och en karta som visar hur löjligt nära jag kommer ha till jobbet.


Så här ser det ut på innergården, man får kaniner också! De följer alltid med på köpet om man bor i Solna.



Här kommer man in i hallen och rakt fram ser man köket (badrummsdörren till vänster och dörrhålet till stora rummet till höger). Där framför glasväggen kommer jag att ställa min skobyrå sådetså.



När stambytet i april är klart kommer jag måla alla luckor vita men kommer naturligtvis behålla alla orginalbeslag.



Köket igen, men ur en annan vinkel. Den där tröttgula väggen får bli vit sen.



Vardagsrumsdelen. Den rödblommiga tapeten till vänster i bild kommer inte bli långlivad.



Sovalkoven (ligger till höger när man kommer in i stora rummet. Här på bilden står det en dubbelsäng där kommer jag få in min säng innanför kanten.



Badrummet är väl inte särskilt upphetsande, men det skall också stambytas i april och frächas upp. Jag när en liten dröm om ett badkar, vi får väl se hur det blir med det...






Som sagt var, nära till jobbet + lite annat :D


Älskade bibliotek

Visst är det helt underbart att det finns bibliotek? Speciellt det som ligger här i Sundbyberg, det har verkligen generösa öppettider och bra och kunnig personal.

Jag blir både upprymd och lite nedstämd när jag kommer in på ett bibliotek. Det är ju helt fantastiskt att man kan få låna böcker GRATIS (ja jo det är ju skattepengar och sånt som betalar det, men sånt betalar ju jag också och de pengarna hinner jag ju inte ens tänka på innan de dras från lönen). Men så blir jag lite nedstämd eftersom det finns så många böcker som jag aldrig kommer hinna att läsa. Ändå så kan jag inte låta bli att lägga tid på att läsa om de böcker jag gillar.

Efter att ha plockat på mig några tunga titlar från vuxenavdelningen så smög jag runt på barnavdelningen tills jag hittade den bok jag letade efter - Madicken och Junibackens pims av Astrid Lindgren. Jag minns exakt hur det kändes när jag läste den för första gången för sisådär 15-16 år sedan och ibland vill jag påminna mig själv om hur härligt det är att låta fantasin flöda, ha drömmar som är helt orealistiska (fast det är man inte medveten om än) och bäddas in i den där trygga känslan av att inte ha några större bekymmer än att man inte vill att boken ska ta slut alltför snart.

Jag är nog tuffare än somliga tror

Nu har jag gjort det igen, tittat på skräck innan läggdags. Har varit sugen på att kolla på Skräckministeriet som visas på SVT eftersom det verkar så intressant. Det var intressant också, det program jag tittade på hade temat "Japansk skräck" och hälften av programmet handlade om läskiga filmer där alla ser ut som tjejen från The ring. Jag har inte sett The ring och har inga planer på att se den heller, alltså satt jag under den här delen och höll för ögonen så fort det var något annat än skräckexperna som syntes i bild.

Andra halvan fick jag slappna av i handen eftersom den handlade om monster (typ Godzilla) och varför de har blivit så populära (de symboliserar "hoten från väst") och den sortens monster är jag faktiskt inte ett dugg rädd för. Blev så himla kaxig där i slutet att jag ska nog kolla på ett nytt avsnitt ikväll.

Naturligtvis var jag ändå tvungen att kolla på tecknat det sista jag gjorde innan jag somnade, men ändå! Inte blunda en enda gång under andra halvan av ett skräckprogram, kan vara så att jag satte nytt personligt rekord där.

Härliga helgen

Alldeles strax är det läggdags, ska bara invänta den sista tvätten som snart är klar i torktumlaren.

Har haft en väldigt skön helg, i fredag kom Linda hit och vi pysslade med vårt projekt tills sent på natten, kommer bli finfint när det är klart!

När Linda åkte hem i lördags kom Emely över istället. Vi var utrustade med raggsockor och mjukiskläder och låg i sängen precis hela dagen och kollade på serier och film. När Einar kom senare på kvällen föflyttade vi oss till vardagsrummet, utöver det så var det just så komaliknande lugnt som man kan behöva ha det ibland.

Idag har jag gjort som jag numera brukar göra på söndagar; promenerat runt i flera timmar i jakten på den perfekta lägenheten. Mycket energikrävande och tröttsamt, de som säger sig gilla sånt här ljuger.

Golden Circle Comedy

Yes! Ikväll är det stalkerdags! Ska kolla på Anton Körberg mfl. när de uppträder på Golden Circle Comedy. Skrattar ofta högt åt honom och Jonas i Morronrock så jag har höga förväntningar.

Hoppas verkligen att han inte googlar sig själv och hamnar här. Anton, om du läser det här så ska det inte alls stå stalker där uppe, där ska det egentligen stå stand-updags. Såklart, herregud jag råkade ju bara slinta lite på tangenterna.

Avdrag

Sånt som gör att man tappar vuxenpoäng:

Sitta på möte, titta ut genom fönstret och inte kan låta bli att utbrista "Det snöar!"


Höst vid Gunillaklockan

Med risk för att det kommer att bli upprepning i inläggen, men jag kan inte låta bli när jag har så här mycket fina bilder att leka med:


Ett, två, tre, hopp!

I lördags tog jag och Linda en morgonpromenad upp till Uppsala slott. Det var en otroligt vacker höstmorgon, jag hade kameran med så Linda fick ställa upp som motiv ett flertal gånger. Har massa fina bilder från den här morgonen med det var just en grej som jag tjatade om att få till; det perfekta hoppkortet. Som jag tjatade om dessa hoppkort under hela turen runt slottet. Linda hade aldrig gjort hoppkort tidigare så vi fick börja från grunden.


1. En feg början, en fot i backen är väl inget hopp! :)


















2. Mycket fin höjd i hoppet, men det var ju bara för att vi övade med hopp från bänken.























3. Ett alldeles strålande hoppkort! Domkyrkan i bakgrunden, bra höjd och fullt av energi!

Katalin

Spelning i fredags hamnar rätt långt ner på listan över de Hoffmaestrokonserter jag har sett, men det berodde på publiken. Grabbarna var fortfarande grymma, men de fick lite dålig respons tycker jag, iaf i början var ubliken lite svårflirtad. Det här var första gången jag sett dem inomhus, det gör ju också sitt till.

Men bara för att jag föredrar att se dem på en Mosebackescen som badar i kvällssol så var det absolut ingen dålig show i fredags för det.

I början av spelningen stod jag långt bak tillsammans med mamma och Wille, men efter några låtar frågade jag mitt sällskap om det var ok att jag ställde mig mitt i smeten av hoppande fans och det var det. Efter bara några minuter var jag lika svettig om efter ett träningspass, så till nästa inomhusspelning jag går på ska jag se till att klä mig ungefär som att jag ska på träning.











Äntligen

Fredag igen, men inte vilken fredag som helst; det är Hoffmaestrofredag!

Nu ska jag bara fixa några ärenden på stan sen så bär det av till Uppsala och spelning på Katalin med Sveriges bästa liveband.

Pepp! Pepp! Pepp!



Fanmejl!

Ni vet sånna där idolförälskelser som man hade i tonåren? Jag har sånna fortfarande. Fast jag håller det naturligtvis på en sund, icke-stalker nivå. Det beror inte på att jag har sådan respekt för offentliga personers privatliv, nä det är för att jag är för feg för att förfölja dem. Tur det kanske.

En av mina favoriter är Anton Körberg:



På mornarna leder han (tillsammmans med Jonas Nilsson) radioprogrammet Morronrock på Rockklassiker. Idag skickade jag ett mejl för att tacka för ett jättebra program:

"Jag skulle tippa på att min arbetsgivare älskar er, för det är ju faktiskt er förtjänst att jag numera kommer in så tidigt till jobbet - allt för att hinna lyssna på så mycket Morronrock som möjligt! Tack som fan för ett grymt program!"

Och jag fick svar! Från Anton himself:

"Tack för underbart värmande ord! Hälsa arbetsgivaren också =) Massa kramar! Till dig alltså, inte arbetsgivaren…"

När jag läste det så fnissade jag och log. Idolförälskelsen lever vidare.

Spotify

Det finns en gräns för hur mycket reklam en vanlig Spotifylyssnare står ut med. Min gräns gick vid Basshunter.

Nu har jag ett premiumkonto - allt för att slippa höra Basshunter försöka vara rolig på knackig engelska.


Svensktoppen

Just nu sitter jag inne på Svensktoppens sida och försöker bestämma hur jag ska rösta. Under fyra veckor har jag makt att vara med och bestämma vad som ska dyka upp på den här listan.

Man ska välja en en etta, en tvåa och en trea. Ettan och tvåan var lätt, men trean kräver några genomlyssningar.

Det här finns det att välja på:



När jag såg Ugglas namn där på listan så skrattade jag ett sådant där elakt hehe-skratt. Hon kommer säkert ligga etta ett bra tag till, men idag har jag en chans att göra vad jag kan för att putta bort henne därifrån. Hehe.

Jag röstade såhär:
1. Du är min man
2. Om du lämnade mig nu
3. The only ones


Sköna fredag

Fredag - alltid lika skönt

Efter jobbet mötte jag upp Arin och vi åkte hem till Pelle och Mickan för att kolla på deras nya lägenhet. Den var jättefin, fick mig att längta ännu mer efter att flytta.

Lite mat sen uppepå det och så åkte jag hem och kom nyss innanför dörren. Nu blir det en okomplicerad film som jag kan somna framför.

En alldeles lagom dos av både socialt umgänge och slappande, det är det som gör fredagarna så sköna.

Värdefulla minnen

Sådärja, bara knappt tre år senare så har jag äntligen fått tummen ur och framkallat en massa Floridabilder. Det var länge sen jag kollade igenom dem och utav ca 4000 bilder har jag nu lyckats välja ut runt 400 st.

Bara genom att bläddra bland bildmapparna får mig att minnas och jag kan fortfarande känna hur varmt det var i bilen när AC:n gick sönder. Jag vet exakt hur det lät när vi satt framför tven och skrek "Oh my God!" i kör för det var då vi kollade på det där avsnittet av Nip/Tuck när Sean i har sex med sin dvärgkollega. Jag minns hur det kändes att sitta på en marketinglektion och möta lärarens blågrå ögon, börja tänka febrilt eftersom det betydde att man alldeles strax skulle få en svår fråga. Jag minns hur min puld skenade när jag mötte ett vildsvin på min kvällspromenad. Jag vet hur det känns att stå på Fort Myers flygplats, kramas hejdå och gråta så att man tror att hjärtat ska brista.

Jag vet att jag inte behöver några fotografier för att komma ihåg det här just nu, men minnen har en tendens att bli lite luddiga med tiden och då vill jag ta fram mitt album, bläddra i det - le, fundera, säkert gråta en skvätt och då minnas allt lika glasklart som jag gör nu.