Min helg i hurtig text (och knappt några bilder alls)

Hade redan glömt vad jag gjorde i fredags, men kom på att det var ju för att jag mest sov. Och läste boken: Dumpa honom - han vill faktiskt inte ha dig. Sen så kollade jag på film: He's not that into you. Filmen baserar sig på tidigare nämnda bok. Nu har min cyniska syn (hehe, säg det högt för er själva "cyniska syn") på kärlek och relationer förstärkts rejält.

Lördagsmorgon och jag gick ner i tvättstugan i hopp om att iallafall kunna slänga i en tvätt i spontantvättstugan, men hittade en ledig i tid i en av de vanliga bokningsbara tvättstugorna, ohh lycka! Förut var söndagar mina tvättdagar, men nu gillar jag lördagar mer. Förvånade mig själv med att stryka allting som behövde strykas innan jag hängde in det (istället för att hänga in torra och rena, men skrynkliga, kläder som måste panikstrykas när de ska användas) i garderoben.

Ner på stan för att köpa lite mer grejer att hänga in i garderoben. Två linnen, två par shorts (ge mig semestertider och mötesfria dagar snart så att det blir ok att gå i shorts på jobbet), en klänning, en blus, bikiniunderdel och säkert något mer som jag redan har förträngt.


När jag påbörjade första etappen i färden mot kvällens grill i Tyresö öste regnet ner. När jag, Anna och Sanna klev av bussen där ute på landsbygden så sken kvällssolen. Älskar tajming! En mysig kväll som sedan fortsatte in till stan och en utgång på Golden Hits. Det var mitt första besök där. Tar ett tag innan jag går dit igen. Om 5-10 år kommer jag nog vara mer redo för det stället. Men dansa är alltid dansa och det gillar vi. Har ni märkt att den där tiden har kommit nu? Den där tiden då det är ljust nästan dygnet runt. Att komma ut från krogen, ta partyskorna i handen och promenera hem i ljuset av soluppgång är sådär vackert att man får lite ont i hjärtat av det.


Hade en bokad morgonpromenadsträff med Åsa på söndagen, ingen bakfull dag i sängen här inte. Hade tagit mig söderut så vi fick njuta av solen i Årstaviken där jag tog helgens enda bild:

 


Promenaden fortsatte till Hornstull där det var loppis, Nordens största sägs det. Och det var verkligen stort! Återvinningsfesten heter den och det var fritt fram för boende i området att ställa ut ett bord på trottoaren för att låta sina gamla grejer hitta nya ägare. Gata upp och gata ner med bord, vi gick i flera timmar men hann ändå inte med allt. Det var mycket kläder och jag köpte några blusar och en helt bedårande höstjacka, men det bästa fyndet gjorde jag lämpligt nog i slutet av vår runda. En kryddhylla (modell Reda såklart!) ha under köksskåpet. Fick den till väldigt bra pris då två av glasbehållarna saknades och hade ersatts av plast, men sånt gå ju att komplettera.


Har ingen bild på min hylla, men den liknar den här:


Bild lånad från auktionshuset.se

Det var snudd på att jag fick träningsvärk av att bära hem den och benen var trötta efter att ha varit igång hela dagen så en stund med en bok på en filt i solen när jag kom hem gjorde gott. Men när boken var utläst och kroppen var utvilad igen blev det en tur förbi Solna centrum och en kvällspromenad tillsammans med Johan. Min söndag hade sett bra ut på en stegräknare. 


Det där med att vara lite efter

Så här blir det då och då när jag ska tipsa om musik:

Postat av: Stefan
Jag vill absolut inte vara en sån som kommer med pekpinnar och egna åsikter till höger och vänster men...du hade inte behövt lägga till honom som vän, du hade bara behövt sätta på p3 så hade du hört låten 6-7 gånger per dag...men som tur är så är ju inte jag en pekpinnskille så jag säger istället: Shit vilken tur att du blev vän med honom... ;)

Eftersom jag inte lyssnar på radio (undantag: Morronrock på Rockklassiker och sommarpratarna) så kan det vara så att jag ibland är "lite sen på bollen" så att säga. Tessan älskar till exempel att påminna mig att året var 2006 och jag hade precis kommit på hur bra
Song 2 med Blur va.

Men den här då? Går den också på radio?

Fick köra google translate på texten för jag kände på mig att den var snuskig.

Och ja, det är den.

Nu vill behöver jag bara någonstans att vara

Klänning till midsommarafton - check


Meningen med Facebookvänner

Ni vet hur man ibland lägger till någon som vän på Facebook trots att man bara träffats på en fest en gång? Kan ju verka lite onödigt, men nu förstår jag att ibland är det ödet som får en att göra det. För hade jag inte lagt till den här personen på min vännerlista så hade jag aldrig sett youtubeklippet han postade på sin wall och då hade jag aldrig hört min nya favoritlåt.

Stromae - Alors On Danse


Clean desk

Vi har clean desk policy här på kontoret



Jag tar alltså inte åt mig när någon börjar prata om att det ser lite stökigt ut på min plats, det är bara min rebelliska sida som tar sitt uttryck här.

Breaking the law, breaking the law som grabbarna i Judas Priest skulle ha sagt.

Ett inlägg om rosa nagellack. Helt fritt från ironi.

För lite mer än en månad sen bet jag på naglarna


Nu lägger jag upp bilder på min nya favoritfärg på lacket.

Suraste

Jag surar.

Sue. Sur. SUR!

Musekonserten på Zinken är inställd. Det är bara Sverigespelningen som är inställd ty så råder lagen om all jävlighet.

Toastmaster!

Nu har Tessan lyckats igen! Fått mig att gråta av glädje alltså.

1. Berättar att hon ska gifta sig - megasnyft på Konsum
2. Frågar om jag vill vara tärna - diskret men synlig gråt på fest

3. Ber mig vara toastmaster på bröllopet - tårglansiga ögon på fest, men ingen tår föll, jag lär mig!

Är naturligtvis väldigt stolt över förtroendet. Och så sanslöst nervös också.

Börjar redan nu med att läsa på i
toastmasterguiden och övar på att gråta tårlöst (och gärna ljudlöst också).

Sommarfest

Fantastiskt pynt, fantastiskt sällskap, fantastiskt väder! En mycket lyckad sommarfest och trots att det var soligt, ljust och blommor överallt så har jag bara bilder inne från det svettiga, mörka dansgolvet på Flustret. Men som det dansades där! Mycket bra insatser från samtliga.


Öka på sömnbristkontot

Hem, släpa ut en filt i solen och somna där eller en AW i stan?

Jag tror att ni också vet vad det blir.


Maxi

Igår var jag och Åsa på plats när HM hade premiär för sin nya kollektion Fashion against AIDS. Egentligen var det linnebyxor jag skulle ha eftersom de var rea på dem under kvällen, men den blev en klänning från FAA-kollektionen också.


Bilder från hm.com

Har aldrig haft en maxiklänning tidigare (fast jag har en klänning som är köpt på Maxi, gills det?), men det är väl sånt som liksom smyger sig på en när man börjar posta modebloggsinlägg.

Gö te la booorg

Göteborg var härligt. Jättehärligt.

Jag kommer ner och hojtar att jag vill hitta på nåt och det ställer folk upp på. Jag är bortskämd jag. Vi hann med en massa aktiviteter och en massa avkoppling också. Träffade de som jag saknar, träffade nya ansikten som jag ska semestra med i sommar. Saknart redan.


Mina lekkamrater, här redo för 5-kamp på Liseberg

Heels

Klockan är snart halv tolv på kvällen och jag tror att mina grannar på våningen under håller med om att det här ett perfekt tillfälle för mig att gå in mina nya heels.



Som förresten knappt räknas som ett nytt par skor eftersom det är samma modell, men annan färg, som ett par jag redan har.

Minisemester väntar

Göteborg imorn! Woho!

"Tänk vad mycket bättre allting skulle vara om hela världen var ett stort technodansgolv"

Ni tyckte nog att det lät lite sjukt när jag sa att jag skulle åka till Berlin för att kolla på Scooter.

Då kommer ni tycka att det låter ännu sjukare att vi planerar en ny Scootersemester. Den här gången ska de spela på Oktoberfest i Kemnitz. Jag vet ingenting om Kemnitz, men det går ju att lära sig.

Det är sånna här planer som smids när man lämnar mig och Tessan ensamma en helg. En helg där vi skulle ta det så himla lugnt. "Absolut inte gå ut" sa vi. Partyklänningarna åkte konstigt nog på ändå.

"Men vi kommer inte bli så sena iallafall" sa vi när vi gick hemifrån mig. Aningens motsägelsefullt att säga så och sen stanna till stängning. Men hur ofta får man gå ut med sin bästis och stå och veva på technogolvet hela kvällen? Inte så jätteofta, nästan aldrig faktiskt så då gäller det att passa på när chansen bjuds.




Vi posar MYCKET ansträngt, tar vätskepauser och åker Stockholms längsta rulltrappa

Biljard

Jag är inge vidare på biljard. Skulle man vilja vara helt ärlig så skulle man kunna säga att jag är riktigt, riktigt dålig. Blir inte bättre heller.

Men nu kommer det att bli ändring på det. Efter att ha sett bilder från gårdagens spel så tror jag att hemligheten ligger i att inte hålla kön som en snöskyffel.


Det handlar om ordvalet

Så här ser det ut när jag ljuger på Facebook:



Att städa brukar innefatta en dammsugare och den har inte varit ute ur städskåpet den senaste veckan. Men jag hoppas ändå kunna imponera på Tessan. Borde inte vara jättesvårt, sist hon var här så levde jag i flyttkartongland och den fanns inte ens en ihopmonterad soffa för henne att sova på.

Alltså ska jag stolt peka på soffan och låtsas som att jag inte har något kök så behöver hon inte gå in där.

Lathet kanske någon skulle kalla det. Jag tycker att listighet låter mycket bättre.

Nu modebloggar hon igen

Jag vet att det kanske inte är så att jag absolut behöver ett par nya skor. Men ni måste ha i åtanke att jag är en kvinna som känner sig rätt så naiv och har tappat tilltron på hela det manliga släktet utan att ens kunna trösta mig med vin eller choklad. Då finns det bara skor att tillgå. Och vilka skor sen! De är inte det snyggaste ni sett. Inte heller det fulaste. Det kan vara det mest alldagliga par skor ni sett. Och det är ju det fina med dem, funkar till allt och är fantastiskt sköna att bära.

Funderar på att sova i dem, men nöjer mig med att ställa dem brevid sängen så blir de det första jag klär på mig imorgon när jag vaknar. Det garanterar en bra start på dagen.


Pussbuss

Det är enbart för att jag är så alert när det gäller omvärldsbevakning och håller koll på konkurrenterna som jag fastnade för den här artikeln:



Och rubriken måste man ju bara älska i all sin övertydlighet.

Nu lägger jag på

Sista tjatinlägget, jag lovar.

Men hade på riktigt glömt bort hur jobbigt det var med telefoner som inte ringer så som man vill att de ska ringa. Skräp är det. Inget mer sånt tack. Det var knappt så att jag hann ut på planen igen förrän det var dags att springa tillbaka till omklädningsrummet och här tänker jag stanna.

Finns så mycket kul att se fram emot att "han som aldrig ringde" snart kommer att vara glömd. I helgen kommer Tessan upp från Göteborg. Då ska det turistas och bara hängas. Ett besök på Skansen, promenad på Djurgårn, sånna grejer.

Helgen efter det är en långhelg och den kommer jag att spendera i Göteborg. Härliga fina Göteborg som är fullt av härliga fina människor.

Katt nästa

Jaha, nähä. Tyst telefon.

Då blir det katter ändå alltså.


...


Och så ska jag sluta tvätta håret också.

Ring då


Valborg 2010

Vilket härligt valborgsfirande det blev! Sol, fullsatt på filten och bara massa stora leenden på dagen. Just dagen brukar ju vara höjdpunkten på sista april, men i år var kvällen minst lika bra. Fest hemma hos Elin och Stefan med en mix av välkända ansikten, gamla bekanta från förr och nya trevliga människor.

Är det ok att redan nu börja längta till nästa år?