Brev till min rygg

Kära Rygg,

Jag har förstått att du inte så tycker så bra om mig just nu, det har du gjort klart genom att bibehålla din ilskna röda färg och svida lika mycket som tusen piskrapp. Det är inte så att jag klandrar dig, jag vet ju att jag gjorde fel som inte skyddade dig när du behövde mig som mest. Men nu ligger jag vaken om natten, skriker förlåt och vänder mig i plågor, hör du inte det?

Idag gjorde jag allt jag kunde för att gottgöra dig, smörjde in dig med en löjligt hög solskyddsfaktor och lade över ett linne för att du inte skulle behöva möta solens strålar. Är det inte dags att sluta fred nu?

Vänliga hälsningar,
Resten av kroppen

Sommarhelg

Sommaren är här på riktigt! Härlig utomhuslunch på Underbar för att runda av arbetsveckan. Åkte hem till Uppsala och mötte upp tjejerna på stan, Josse är upp på besök :) Vi satt i Stadsparken hela kvällen, drack vin, proppade i oss ost, frukt och annat gott. Perfekt början på min lilla minisemester.

Ut till Siggefora på lördagen och solade och badade med Emma och Johanna. Jag var så duktig så, för att inte chocka min kontorsvita hud så smörjde jag in mig med en tia, ögonlock, näsa, bröst, vader, ingenting glömdes bort. Förutom ryggen. Nu lyser den röd och svider. Jäkla rookie mistake.

Förfest med grill hemma hos Emma, härligt att kunna cykla ner på stan sen utan att frysa. Det blev Platina igen, drack drinkar jag inte behövde och tog inte ett enda danssteg. Kvällen slutade där den hade börjat; hemma hos Emma där jag däckade på söffan, på rygg såklart så att solsvedan kändes extra mycket när jag vaknade.

Strålande väder idag, men jag girade efter skugga. Bakismat nere vid ån med Josse och Linda, sen åkte Linda till jobbet och jag och Josse gjorde sånt som man egentligen inte får göra på soliga dagar; vi låg inne på soffan och kollade på film. Jo ibland får man faktiskt det.

Nu har vi varit på en liten kvällspromenad, suttit i Stadsparken och pratat. Underbart att ha dig uppe här gumman!

Ska avsluta kvällen med lite goda kräftstjärtar och Dr Quinn, vardagslyx. Ses på stranden imorn!


Fysisk omöjlighet

Hur är det möjligt att vara både full och trött men ändå inte kunna däcka?

Tallin

Yes! Spa-helg den 17-21 september bokad. Hela familjen tar båten över till Tallin och skämmer bort oss några dagar. Dessutom är ju Tallin en gammal Hansa-stad och så finns det ett Dominikanerkloster som historianörden inom mig vill se.

Kollade precis upp lite priser på alkohol, lika bra att passa på ju. 4 1/2 liter whiskey för 1000 kr, känns helt överkomligt.

Ouch!



Jag kollar på Dr Quinn under lunchrasten. Hon får sin (friska) tand utdragen, utan bedövning!
Knappt så att jag vågar titta.

Tummen mitt i handen

När slutade man göra sånna här roliga serier?


Bänkmys

Hur kommer det sig att trots att jag har bott och andats ovan jord de senaste åren men ändå inte lyssnat på Hello Saferide förrän nu? Instant kärlek!

Igår låg jag hoprullad i fosterställning igen, ont ont i magen. Men det gick över under dagen och på kvällen kom Emma hem till mig. Vi svängde ihop en middag, åt på balkongen och tog med oss ost, jordgubbar och vin till Fyrisån. De har byggt riktigt sköna bänkar där som man kan ligga i. Myyyys! Räkna med att hitta mig där då och då.


Vin och räkor

Regn i torsdags så det blev inga räkor. Vi tog det på fredagen istället (Linda & Elin, hoppas att ni kan vara med nästa gång). Emely sa att hon skulle ta med sig en "hemlig gäst" men det var ändå en väldigt trevlig överraskning att se Tobbe sitta och vänta i trappan när jag slutade. Vi åkte till Malou och lämnade lite grejer innan vi begav oss upp på Skinnarviksberget (FYI, Stockholms högsta punkt). Shit vilken klättring det var, men fin utsikt så det var värt det.

Mumsade på bröd, räkor, ost, makrill, melon, jordgubbar och ostbågar. Sköljde ner alltihopa med rosé. Mattias gjorde oss sällskap efter ett tag. När det blev för kallt gick vi inom Malou, tvättade av oss fisklukten och drog vidare till Trädgården. Tobbe hade ett misson med kvällen: att supa mig under bordet. Han lyckadas. Nästan lite för bra.

Det slår aldrig fel, när jag är ute med de här två så kan jag vara säker på att det blir en bra kväll. Sjukt bra kväll. Den slutade när Emely letade efter sin väska (den låg i DJ-båset) och jag och HJ kollade på soluppgången och käkade upp de sista ostbågarna.


Dr Quinn, igen

Måste ha! Den kommer bara säljas i USA, fast den kommer ju hinna släppas innan jag kommer dit...Om jag ser till att ha den beställd från Best Buy i tid tills att jag kommer till Fort. M så sparar jag ju frakten till Sverige, man skulle nästan kunna säga att jag tjänar pengar på att köpa den.

Har kollat klart på hela pilotavsnittet och nästan hela avsnitt två. Sjukt bra!



Fiiiiin box!

Provligga

Visst borde man få provligga? Ni vet den där typen av förhållande som inte börjar på krogen, hopp i säng första natten och sen börja dejta, utan den andra sorten som börjar med en oskyldig (kanske t.o.m nykter) flirt, trevande dejter och så är man kär och så gott som ihop utan att ha haft sex. Någonstans innan man blir kär borde man få provligga, så att man inte faller dit rejält och så visar det sig sen att man köpt grisen i säcken.


Från: tjuvlyssnat.se

90-talsserier

På något konstigt sätt har det gått mig förbi att alla säsonger av Dr. Quinn har släppts på DVD. Fantastiska nyheter. Har äntligen fått hem första säsongen och hunnit kolla på halva pilotavsnittet. Vi krypa upp i soffan och maratontitta på de resterande 16 avsnitten.

Det kan inte vara många avsnitt som jag missat av den serien, jag och mamma kollade alltid tillsammans. Konstigt nog kan jag inte komma ihåg var vi satt någonstans och tittade, vardagsrummet? TV-rummet? Mitt rum? Har inga som helst minnen av omgivningen, allt jag kommer ihåg var att vi satt som klistrade framför skärmen, gick bara på toa under reklamen.

Kul att kunna titta på den igen, nu vill jag bara ha de kompletta samlingarna av Tre Kronor, Rederiet, Blossom och Parker Lewis så är min 90-talssamling fullständig.

Vilka gamla serier vill ni se igen?

Stockholm Boogie

Hur bra är den inte? Jag hade bara sett Stockholm Boogie en gång tidigare, det är några år sen nu. Glömt bort hur bra den var. Då visste jag inte ens vilka Hoffmaestro var, nu vet jag det så den här gången var den ännu bättre!



På torsdag ska vi slå oss ner där på berget, treeevligt! Hann träffa Emely en snabbis på lunchen idag, hon visade mig var det fanns Cheep Monday-skor för 50 spänn och så pratade vi lite räkor. Jag är väldigt sugen på räkor nu. Och rosé, nästan mest sugen på rosé faktiskt.

Spilla

Det slår aldrig fel. Ibland så käkar jag ris till lunch. Bara ris alltså, och soja. Det är sticky rice så man äter det med händern, doppar i soja eller vad man nu gillar att doppa i. Jag gillar soja.

Men jag spiller alltid. Det är väldigt dumt att äta den rätten till lunch de dagar jag har eftermiddagsmöten. Kladda med händerna och skita ner sig, är det så en vuxen människa förväntar bete sig? Nä det är ju inte det. Klant.


Det Okända

Jag är ju som bekant skiträdd för allt vad skräckfilm heter. Men jag kan inte låta bli att titta på Det Okända, det brukar gå dubbelprogram nu på söndagarna. Började kolla på det första avsnittet, men det utspelade sig i en lägenhet så jag bytte kanal. Törs bara titta om det handlar om gamla hus som befinner sig geografiskt långt ifrån mig.

Det är som en bilolycka, man vet att man inte borde kolla men kan inte låta bli. Jag vet att jag kommer hålla för ögonen och bara se hälften av programmet, men jag kan inte låta bli. Just nu handlar det om ett barnspöke som tar över tankarna hos barnen i familjen där det spökar. Sjukt scary.

Kubbkross

Mina fötter är snudd på festivalskitiga eftersom jag har sprungit barfota hela helgen. Härligt.

Igår krossade jag mamma och pappa med en brutalt snabb kubbomgång. Jag gick ut hårt genom att slå ner tre av deras kubbar. De hade fullt sjå med att få ner de förlorade kubbarna när det deras tur. När jag fick kasta för andra gången krävdes det fyra pinnar för att få ner de resterande två kubbarna i deras baslinje. En pinne gick åt till att få ner kungen och sen kunde jag stå där och triumfera med den sista pinnen kvar i handen. Nästan så att jag skäms lite över vilken blodig brutal kross det blev, stackarna hann inte ens dricka upp sin drink innan matchen var över. Mohahaha.

Nu måste jag försöka skrubba fötterna rena. Storstadsrena.

Lugn och ro

Jag har det skönt, jätteskönt faktiskt. Suttit ute och jobbat hela dan, blivit servad med värsta frukosten och nyss ätit massa gott från grillen. Att komma ut hit är verkligen att koppla av från allt, Trodde att det skulle vara svårt att ta med jobbet ut till min lugnaste plats på jorden men det var inga problem, det vanliga lugnet förvandlades till arbetsro.

Göttans!

Där var den!

Jag förstår att jag tjatar nu, men sladdhistorian har fått ett lyckligt slut :) Tack mamma och pappa för att ni är lite försenade, då fick jag tid över för att leta lite till. Sladden låg i bokhyllan, ett hyffsat tänkbart ställe. Så nu ska jag fixa med bilder i helgen.

Ska också hinna brodera, läsa två böcker (+ lyssna på en talbok), sova massa, kolla på 6 timmar Villervalle i Söderhavet (har Sex and the city-filmen på dator också, tror ni att jag är lite sugen eller?), gå långpromenader med Lukas, ev. bada, fixa med grillplatsen, osv. Det är på min fritid alltså. Jobbgrejer som innefattar massa massa research, pressutskick och sånt som jag ska göra på jobbtid. Sitta helt ostörd och jobba, lyx!


Optimist javisst

Packa packa packa! Har letat sladd på tänkbara (datorväskan, viktiga lådan, sladdpåsen) och otänkbara ställen (skafferiet, tidningsstället och underklädeslådan) men utan resultat. Men jag hittade mina BH-band som jag letat efter jättelänge! De låg i underklädeslådan, eh, otippat?

Men jag har inte packat. Mamma och pappa kommer om 20 minuter. Jag ska hinna till ICA också. Gott om tid. Jättegott om tid.

Jag är frisk!

Min söta lilla näsa fick ju en ordentlig smäll i fredags. "Den ser lite sne ut" fick jag höra resten av helgen. Var till läkaren i måndags och jomenvisst, brosket hade flyttat sig så det var därför den inte var sin vanliga uppnästa raka form. Men det kommer läka av sig självt. Bra, annars måste jag försöka spöa judukillen som delade ut smällen.

Kollade upp en annan sak också när jag var hos läkaren. Lite annorlunda sjukdom så det slutgiltliga beskedet från min journal hamnade i tidningen.



Så då vet ni att det går bra att dementera de där rykterna som brukar kunna blossa upp ibland.

Fröken Smidig

Jaha du Fröken Smidig, var har du gjort av kamerasladden som du hade fuuull koll på förra veckan (dvs, var helt säker på att den låg i en av de blåa tvättkassarna från IKEA)? För där är den ju inte och hoppsan! Minneskortet börjar visst bli fullt. Inte passar det i min minneskortläsare heller. Skitdumt koncept. Skitdumt att vara slarvig.

Har samlat på mig en hel hög med jobb som jag ska ta itu med ute i Siggefora. Åker ut dit nu ikväll och är tillbaka inne i stan igen på söndag. Som en ny människa förhoppningsvis. Håller tummarna för att sladden på något magiskt vis har dykt upp av sig själv till dess. Hur ska jag annars kunna visa er sötaste trollEmely på Sunkit i måndags?


B som i bag, B som i box

Tänk om jag inte hade haft datorn med mig ut på Sandhamn, då skulle vi inte kunnat lyssna på den här i taxin?



Var död när jag kom hem från vagnen, men efter medicin från Järnvägsgrillen och en dusch så var jag med i matchen igen. Hem till Linda och Gunnar för att säga hej till Arin som kommit hem igen. Jag och Linda gick igenom gamla listor.

"Slaffsflickor ska alltid utmärka sig på fest. Exempelvis: roligast, fullast, snyggast, mest pinsam"

Mest pinsam?! Hur sjutton tänkte vi där? Fullast är ju inte heller särskilt åtråvärt. Tur att våra värderingar har uppdaterats något sen det här. Men igår kändes det nästan som att man var 18 igen, hemmafest med galen dans och kökshäng. När solen hade gått upp somnade jag på soffan. Ytterligare en helg där jag inte sovit hemma, sviiin. Men jag vill ändå ha mer hemmafester, det är ett väl fungerande koncept.

Kan du köra oss till Sandhamn?

Jag är inte riktigt med i matchen idag. Igår åkte vi hem till chefen för lite öl och grillning efter jobbet. Väldigt soft och trevligt. Fick ett sms av Anna ute på Sandhamn. Jag blev sååå sugen på att åka ut. Fick med mig Ebba på noterna, men tyvärr hade sista båten gått då. Men taxibåt går ju. Kollade hur många av de andra som var sugna. Samtliga ville med. Operation båttaxi startade. Tog minst en timme att få tag på en båt. Under den tiden hann jag också ringa efter helikopter, men de körde tyvärr inte så stora sällskap. Båten vi skulle åka med gick från Stavsnäs så vi packade in oss i bilar och det blev en låång färd genom stan, ut på landet och fram till den lilla hamnen.

Sjukt mycket dans på Seglarn när vi kom fram. Jag var duktigt trött efter det så det blev en sömning hemfärd för mig. Efterfest hos Paul när vi kom tillbaka till stan. Jag slumrade till i slutet och när de andra väckte mig var klockan snart åtta och jag hann med åttatåget hem till Uppsala. Satte mig direkt på en buss när jag kom till centralen så nu sitter jag ute i vagnen i Siggefora. Sovit och superslappat hela dagen. Dags för hemfärd snart så det är bara att ladda om för kvällens bravader. Ska försöka sminka över min fläskläpp och svullna näsa som Yonas gav mig, hygglo hörrö.

Kvällens finaste moment:
Kille 1 känner att han måste spy så han ställer sig på bron vid hamnen och gör sig redo.
Kille 2 mår inte illa men han tycker synd om Kille 1 så han väljer att stoppa fingrarna i halsen för att sympatispy.

Gulliga ni är grabbar.

En på miljonen



Hur ofta får man en sån här chans igentligen, helt fantastiskt. Ska jag klicka? Vet inte om jag vågar, tycker att varningstriangeln känns lite avskräckande.

Jättehuggormar



Shit vad rädd jag blev! Först trodde jag att artikeln handlade om huggormar som är lika stora som en vuxen man, men sen läste jag bildtexten och såg att det var ett bildmontage. Vilken tur.

Brudens far

Den filmen (eller uppföljaren Brudens Far 2) visas så ofta att man kan tro att tv-kanalerna får betalt för att visa den. Nu har jag bara sett en liten bit och gråter redan, slår aldrig fel.

Måste få gå på ett amerikanskt storbröllop någon gång, sätter all min tilltro till Jenn att hon styr upp det. Appropå det så är det svårt att låta bli att göra upp planer inför i höst om ändå är ganska långt borta. Men besök på Denny's, Forever21, Bush Gardens, Coconut Grove, Best Buy, Applebees, Wal-Mart, Gap (ehh, hela Miromar tack), och massa mer borde vi väl hinna med? Humm måste kanske planera noga ändå så att jag inte missar något :p

Nu är det vigselscenen, jag kan knappt se vad jag skriver för alla tårar. Jäkla film.