Rosa Bandet

Helt rosa sida, låter inte riktigt som mig va? Men den 1 oktober inleds den nya Rosa Bandet-kampanjen till förmån för bröstcancerforskningen. Därför är jag mer än gärna rosa för en månad.

Bröstcancer är idag den vanligaste typen av cancer bland svenska kvinnor, även ett fåtal män drabbas varje år. 97 procent av de som drabbas är över 40 år, det kan alltså hända till exempel din jobbarkompis, tränare eller din mamma. Målet med kampanjen är att inte bara att samla in mer pengar till bröstcamcerforskningen, den syftar även till att upplysa kvinnor om hur de genom att undersöka sina bröst regelbundet snabbt kan upptäcka om det är något som inte känns rätt.

Vill du också visa att du stödjer kampen mot bröstcancer så kan du enkelt lägga in ett Rosa Band på din blogg. Det är bara att klistra in scriptet
<script type="text/javascript" src="http://www.prontocommunication.se/rosabandet/bandet.js"></script>
mellan <head> taggarna. På blogg.se hittar du den under Design --> Kodmallar.

Härliga Halmstad

Bussen var försenad både till och från Halmstad. Men vad gör det när det blev en så bra helg ändå. Aldrig förr har väl punschen varit sötare, skådisarna varit snyggare, en Espresso House-frukost varit så efterlängtad, glass och sällskap från Videomix passat så bra eller en filmkväll varit mysigare. Däremot så har den här helgen medfört ett stort problem: nu saknar jag er där nere mer än någonsin.

Det var skönt att åter beträda välkänd mark när vi kom in på kåren i fredags kväll. Och ännu skönare att se massa välbekanta ansikten. Seg som attan så blev det en rätt tidig kväll för att kunna hoppa upp tidigt på morgonen och åka till teatern och plocka ur rekvisitan ur lastbilen. Espresso House-frukost som belöning tillsammans med ett gäng sköna brudar. Varför finns inte Espresso House i Uppsala? Det är ju u-landsvarning på det. En sväng till lokalen och fixa ett kollage och därmed skaffat mig en plats i hasps historia. Sen drälla runt på teatern resten av dan (mera Espresso House) i väntan på att ridån skulle gå upp. Skådisarna bjöd in oss till gapskratt och ibland bara gap med för den delen. Första raden skrattar alltid mest när resten av publiken sitter tysta. 

Middag och fest i lokalen efteråt. Den bästa catringsmörgåstårta jag någonin ätit. Men den måste ha varit salt för det gick åt väldigt mycket öl till maten. Det blev dans sen och som alltid när det är dags för bugg tappade jag balansen några gånger, kanske borde jag börja dansa barfota så att jag slipper fläskläppar i fortsättningen. Efter att ha hunnit med en efterfest hemma hos D så kröp jag i säng någon gång vid sju halv åtta på morgonen. Därför var det kanske inte så konstigt att jag fortfarande var full när jag vaknade två timmar senare. Stackars E som fick stå ut med sånna drygheter så tidigt på morgonen. Hann med Halmstadpizza innan jag satte mig på bussen för en lååång färd tillbaka till Uppsala.

Sen dess har det gått en vecka nu. En fullspäckad vecka på jobbet. Tror att jag måste bli lite bättre på att knacka html-koder.

I fredags var jag snudd på för trött för att gå till Katalin, men där hamnade jag ändå till slut. Inte nog med det, jag följde med till BJ också. Kom hela vägen ut på krogen alltså, stannade t.o.m mer än 20 minuter men det är fortfarande inte min grej.

Det är lustigt hur snabbt man vänjer sig vid att ha sällskap när man ska gå och lägga sig. Nu har jag nytt sällskap. Winnerbäcks nya skiva Daugava kom ut i tisdags så nu somnar jag inte utan att ha lyssnat på Tidvis. Biljetterna är betalade och uthämtade. Den 12 november ses vi på Fyrishov.

So long!

And off she goes! Nu är det dags att dra från jobbet och sätta mig på bussen som ska ta mig till goda vänner, vin och spex! Alla meningar avslutas med utropstecken vilken kan verka störigt men jag kan inte låta bli för det känns ju så bra att åka på en liten minisemester.

Jag städade ytterst lite och struntade i matlådan. Men packat det har jag gjort. Den nya fina övernattningsväskan väger bly. Det är ju bara lite kläder, humm får inte ihop den ekvationen.

Och endast ett par skor för ombyte. Det kan nästan räknas vid att leva vildmarksliv.

Does and dont's

Nu står han här i min lägenhet. Mikael. Databordet Mikael. Så fin så. Men satan i gatan vad dåligt jag sitter på den här klaffstolen. Ny stol är nästa projekt.

Fast det projekt som ligger allra närmast i tiden är att packa. Do it. Åker direkt till Halmstad efter jobbet imorn. Jag har packat nada. Inte ens städat. Inte gjort matlåda. Bara suttit och degat. Kollat på Idol tillsammans L och E. Tjat om vilken kvalitet det är på deltagarna i år. Trams, jag har inte hittat en enda som jag tycker om. Men vet ni vad som var bra? Hem till byn. Några män i en liten by i Jämtland ska sätta upp en show på Intiman i Stockholm. Jag hoppas att de verkligen är så äkta som de verkar vara. Det är skönt att se sånt som omväxling.

Väskproblemen är lösta. Partyväska, jobbväska, övernattningsväska, I got it all.

Dö cykeltjuv! Dö!

Må böldpest och hemorrojder drabba sen som stal min (egentligen pappas) cykel igår! Den här staden och cyklar är ett fenomen för sig. Min första tanke var att ta ett varv och försöka hitta en cykel som jag kunde ta för egen räkning. Men det sa pappa att så får man inte göra och det har han ju rätt i. Men jag var arg. Som ett bi. Och ledsen för pappas skull, var ju hans favoritcykel.

Men för en stund sen fick jag ett mms, en bild på morfars gamla cykel som mamma och pappa har varit ut till vagnen och hämtat. Jag vet att jag gnäller om det ibland, men i slutändan så skulle jag vara helt lost utan mina föräldrar.

Det blev till att gå till tåget imorse. Det är jätteskönt med promenader. När man är på humör. Inte på morgonen. Och speciellt inte när man är stressad.

Fast nu ska jag promenera på ett behagligt sätt. Ska möta upp N på stan här i Stockholm. Vi ska inte shoppa så mycket, nästan ingenting alls. Det gick ju jättebra i lördags, verkligen. Men jag behöver fortfarande halsduk, vantar och väska.

Men mest av allt behöver jag helg. Halmstadhelg :) Det låter bra när man säger det och söta rara underbara K har lånat ut sin lägenhet till mig över helgen. Och lika söta rara underbara E kommer och möter mig vid bussen.

Västkusthelg

Förresten. Jag åker till Halmstad på fredag. Så glad så glad :D Det ska bli en genomspexig helg. Rullar in med bussen vid niotiden på fredagkväll. Hela lördagen är vikt åt spex men där på fredagkvällen vill jag trycka in så många trevliga möten som möjligt.

20 timmar tur och retur. Lätt att det kommer vara värt det.

68 svar om mig

Tadaaa! Nu var det länge sen jag hade en lista. Denna är hämtad från: http://www.johdan.se/

1. Vilken svordom använder du mest?
"Satan i gatan" eller "kuken" 

2. Äger du en iPod?
Ja, men jag behöver minst en till

3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
06.00 (minst en timmes snooze, kliver inte upp före 7)

4. Hur många resväskor äger du?
En sån där hård och sen en rullväska

5. Använder du flip-floppar?
Så fort jag får tillfälle

6. Var köper du dina matvaror ifrån?
Oftast Ica Kvarnen eftersom jag är för lat att ta mig till Coop och jag hittar inte till Willys

7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Jag tar en bild på mig själv

8. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en kompis?
Kompis

9.Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
En lägenhet (eller det måste man ju kolla runt lite innan man bestämmer sig, det första skulle nog vara en extern hårddisk)

10. Har någon någonsin kallat dig lat?
Har någon någonsin INTE kallat mig lat?

11. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej, men för att hålla mig vaken (och kanske någon lite sömntablett på långresor för att slippa jetlag)

12 Använder du huvtröjor?
Ja överallt förutom på jobbet

13. Kan du vissla?
Ahh visslar dagligen med i Giftigt

14. Vilken är din favoritattraktion på ett nöjesfält?
Inte är det spökhuset iaf. Jag skriker som en tjej oavsett vad jag åker

15. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Klart de gör, men det betyder bara att jag är tillräckligt intressant att prata om

16. Vilket riktnummer befinner du dig i?
08

17. Tittade du på tecknat när du var liten?
Ja, tittar fortfarande på tecknat

18. Hur långt är det till ditt närmaste köpcentrum?
Två minuter bort

19. Hur många syskon har du?
En liten bror 

20. Är du blyg inför det motsatta könet?
Mycket

21. Vilken film kan du alla replikerna till?
Yrrol, allt med Sune, Nattbuss 807

22. Äger du några popband t-shirts?
Jadå, en fin Winnerbäcktröja som jag inte har sett på ett tag när jag tänker efter...

23. Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Köksbord? Jag äter i sängen

24. Läser du för skojs skull?
Japp

25. Pratar du några andra språk?
Engelska, sen så kan jag vara trevlig på spanska och finska

26. Diskar du din egen disk?
För det mesta

27. Har du gråtit offentligt?
Med jämna mellanrum

28. Har du en stationär dator eller en laptop?
Både och

29. Försöker du alltid lära dig nya saker?
Det är ju det som livet går ut på

30. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Ja, vill ha en tatuering

31. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Trevligt om han gör det, men inget han "borde"

32. Kan du kasta macka?
Ja. Man jag tycker det är slöseri med fullt ätbar mat

33. Har du någonsin varit på Jamaica?
Nix

34. Vad har du med dig in på bion?
Får jag ta med vad jag vill? Då skulle jag vilja ha ett par hörlurar som jag kan få plugga in så att jag får kanonljud och slippa lyssna på alla äckliga smaskare

35. Vem var din favoritlärare och varför?
Just då var han jätteläskig, men Mr Norman Stern lärde mig mer än att bara läsa innantill

36. Har du dejtat någon av en annan religion?
Nää

37. Vad har du för väder?
En solig höstdag. Stockholm visar sig från sin vackra sida

38. Har du en blogg?
Ja, du läser den just nu

39. Vilka var dina favoritämne på gymnasiet?
Svenska, textkommunikation, engelska, multimedia och foto.

40. Gillar du att flyga?
Jag älskar det

41. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Humor och intelligens

42. Vilken är din favoritdrink?
Oboy och minttu, I'm a simple girl

43. Gillar du din boende-situation?
Den är ok, men jag skulle kunna tänka mig bättre. Typ en ugn

44. Vilken är din mammas hemstad?
Uppsala

45. Din pappas hemstad?
Uppsala

46. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Inatt sov jag bara en halvtimme, lever väl nu, men är inte särskilt funktionsduglig

47. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Yes

48. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Nej, jag skrev lappar, det var ljudlöst

49. Vilken är din favoritfrukt?
Avocado

50. Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Mmm, en jobbig språkpolis

51. Tror du på liv på andra planeter?
Jag hoppas det

52. Vem var den senaste personen som gjorde dig ledsen?
Oj det var länge sen, kanske E när han sa att min hund var ful

53. Tror du att Gud är man eller kvinna?
Tror jag på Gud?

54. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Föredrar att prata mjukvara framför nagellack

55. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Pappa hörde det när han var ute och reste, något annat var inte på tapeten

56. Gillar du senap?
Nej fy

57. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Det löser sig alltid för det måste det göra

58. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Jag bangade ju bungyjump så jag skulle nog inte våga

59. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Har inte den blekaste 

60. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Tradera ägs ju av Ebay så det senaste var nog en Nip/Tuck dvd-box

61. Tycker du om att krama folk?
Inte folk i allmänhet, men ja, de jag tycker om brukar få en kram då och då

62. Äger du en digitalkamera?
Ja

63. Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Gjorde en sådan där facescanninggrej. Jag blev då lik David Hasslehof

64. Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Ja, mer än jag har rätt till egentligen eftersom jag själv glömmer rätt ofta

65. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Unga kvinnor, Lasermannen, Livet som en porrstjärna. You name it, jag bölar hela tiden

66. Vad är du allergisk mot?
Pepparkakor och barrträd. Typ julen alltså

67. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Inte ett dugg, jag älskar kött

68. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Det hade inte kommit på någon back-up


Middag, Frödinge och karaoke. Good times

Jag gick inte ut på krogen ikväll. Och jag kommer inte göra det förren den kväll då jag känner mig helt helt hundra . och galet sugen på att gå ut. Är trött på meningslösa försök så därför låter jag bli. Jag förstår om det låter helt twisted jag förstår mig inte själv på varför det blir så här. Hoppas på den där tiden som läker alla sår.

Men jag sitter ändå här och försöker unvika stavfel, för det blev både vin och öl ikväll. Förfesten var kul, det är när det är dags att gå ut som det slår slint. Födelsedagsfest för L ikväll. Hon bjöd på (nästan) grillat och potatisgratäng. Vill du får mig att göra vad som helst? Bjud på potatisgatäng.

Karaoke sen. Vi har misshandlat massa svenska klassiker och mer därtill. Tyckte faktiskt att det lät riktigt bra emellanåt. Det gjorde nog inte E som kom dit nykter och höll för öronen när vi vi tog ton. Det krävs nog en grupp tondöva personer för att uppskatta varandra. Eller några liter vin.

Absolute love på stan idag. Det känns som en smekning att ta på sig min nya kofta. Dess blotta existens visar på materialiserad lycka verkligen fungerar.

Sen så skulle jag vilja ha en häftapparat. En riktigt stark sak så att jag kunde häfta fast mobilen vid örat när det ringer. Det hör ju aldrig det annars. Nu hade jag tur och fick tag på min long lost twin på andra sidan atlanten ändå, me T ska jag trakassera en stund till. Om hon inte svara därför att hon sover så lär hon ju inte vakna av några samtalsförsök till icg därför har jag inte gjort mig skyldig till något brott.


Jag fick spela min musik ikväll. Tack för den passningen L, jag hörde inte ens några högljudda protester. Jag bearbetar er sakna men säkert :)

Sa jag att norska är gulligt? För det är det.


Vill ju så gärna

Har jag sagt att jag gillar mitt jobb? Då säger jag det igen; jag gillert! (<-- för att visa min språkbegåvning tar jag det på värmländska). Igår peppade vi med raketen på kontoret och sen lite AW för att fira ett stort avtal som vi fick. Och så håller vi tummarna för att jag verkligen ska få vara med och jobba med boklanseringen i höst. Skoj skoj skoj!

Spexförställning nästa helg och jag sitter faktiskt och kollar på tåg och bussbiljetter just nu...Dumt egentligen för det jag behöver dit ner är ju en stor bil så att jag äntligen kan få med mig alla grejer upp. Men jag vill ju se spex!

Handväskor

Läste i någon artikel att en kvinna köper i genomsnitt ca 900 st handväskor under sin livstid. Mamma sa att skor räknades in där också men det tror jag inte. Det betyder alltså att jag har hur långt som helst kvar tills jag fyller min handväskekvot. Och nu behöver jag en ny väska. Eller snarare två stycken. En jobbväska och en partyväska. Men jag har riktigt svårt att hitta någon jag vill ha. Därför överlämnar jag det här åt er tjejer. Ni har koll och ni har så många väskor att ni skulle kunna tapetsera med dem, tips tack! Weekendväska (som jag egentligen inte behöver) har jag hittat på alldeles egen hand.

Kul fotbollsförfest i onsdag och bra match trots att det blev oavgjort. Men efter ca 20 minuter på BJ fick jag nog och gick hem. Nånting slår slint, typ krogskräck istället för torgskräck. Ska hålla mig borta från krogen ett tag nu. Men fick ju ge några gotlänningar en rundtur på stället, alltså var jag inte den med sämst koll där inne :) På söndagen gick jag till bottten med pizzamysteriet. Hoppade hemkörningen och gick dit med E. Själva pizzan kostade bara 45kr, såsen 10kr. Det betyder att hemkörningen kostade 35kr. Knappast rimligt. Vad som inte heller är rimligt är att man måste köpa till dricka och sallad. Hade glömt den förtjusningen som alla kände när vi kom till Halmstad, denna pizzeriatäta stad som älskade sina studenter och hade så fina erbjudanden. Och never ever har jag betalt för dricka eller sallad vid avhämtning eller utkörning. Jag får bara bita i den sura pizzan och vänja mig. Det var en skön söndag iaf. Jag däckade på soffan och E på sängen. Med vidöppen dörr.

Håret är nästan svart nu. Svartlila. De första dagarna blev jag lite rädd när jag såg mig själv i spegeln, men nu känns det bra. Frächt sa de på jobbet och det låter väl bra. Min handledare sa också att det bästa med mig var att det går att lita på mig. Hey well done Jasmine.

Bild 1: Nog är det mörkt alltid
Bild 2: E försöker skaka ur de sista dropparna i tetran. Classy
Bild 3: Jag och N i fin halsduk
Bild 4: E och syskonen Magnusson
Bild 5: Luftarmbrytning
Bild 6: Man kan inte festa utan att hamna i köket

     

Trevliga främlingar

Shoppade avskedspresenter till fransmannen på kontoret igår, nu har jag lärt mig hitta ytterligare några gator, fjäder i hatten åt mig för det. Han fick en korg med typiska svenska saker som tex: Kalles kaviar, köttbullar, sill, filmen Sällskapsresan, Absolut päron och ett antal nubbar. Så på eftermiddagen blev det vin och tårta. Den första alkohol jag druckit på 2½ vecka. Jag kunde lika gärna ha injecerat det där glaset med vin för så snabbt gick det upp i huvudet. Dansuppvisning bjöds det på och så var det någon som slog på det Nintento Wii som står i personalrummet. Yes jag gillar mitt jobb :)

När jag vara tillbaka i Uppsala var det dags för mig att gå och fika med främlingar från
Citypolarna. Bra idé Jasmine. Träffade flera trevliga människor och jag kommer definitivt gå på flera aktiviteter. Inte alls det där vanliga hamna-på-samma-förfest-sitta-och-kallprata. Prata konst, whiskey och genusvetenskap, det gillar jag. Nya kunskaper, nya människor och nya upplevelser, det är det livet handlar om.

Nu ska jag sluta smutta på min whiskey och börja göra mig iordning för förfest med viktig match och sedan utgång.

3 x snyggt. Snygg video, snygg låt och snygga bandmedlemmar.
Jag ska gifta mig med samtliga i Billy Talent, de vet bara inte om det än.


Utsugarpizzeria

Yes, jag har halvdag imorn. Då ska det shoppas på arbetstid och sen väntar vin och tårta på eftermiddagen. Och halvdag betyder sovmorgon, lovely. Har skickat en siteskiss till min handledare nu så jag kan sova med gott samvete.

Eftersom jag jobbade över lite så kom jag hem senare än vanligt, att tänka på middag hade jag varken ork eller lust till. Beställde en pizza istället. Försökte låta bli att tappa hakan när budet sa att kalaset skulle gå på 90kr!. Min sista pizza i Halmstad kostade 40 kr. Samma ingredienser, samma tillbehör. Måste varit utrotningshotad skinka på den här jag fick ikväll eller nåt. Appropå pizza, idag ringde M på jobbet efter piza till lunch, han bad om något "kebabinspirerat". Skulle man beställa det från den här utsugarpizzerian som jag valde så skulle väl en sådan pizza kosta som en trerättersmiddag. Nästa gång ska jag buda pizzan från Halmstad och det kommer ändå bli billigare.

B var förbi förut ikväll. Vi har inte setts på flera år, men allt var ändå precis som vanligt. Jag babblar på och han med jämna mellanrum plockar han ner mig på jorden igen :)

Här nedan kan du kika på den mest hjärndöda refräng som rullar på MTV just nu


Alive but busy

Förstår att alla är nyfikna på hur jag har det. Jag har det riktigt bra :) Skrev på ett sekretessavtal i förrgår så jag kommer inte skriva så mycket om vad jag gör. Men jag kan lova att det är kul grejer. Dagens uppgifter består av lite fix med hemsidan, research och försök att förstå danska. Korrekturläste ett bokutkast igår. Så får ni iaf ett litet hum om vad jag sysslar med.


Men det tar på krafterna att pendla. Ska köra slut på pengarna på busskortet, sen blir det tåg och det tjänar jag minst en timme om dagen på (fast det kommer ge stora hål i plånboken). Men det här med rutiner, det kommer jag nog gilla när jag väl har vant mig vid att gå upp halv sju om mornarna. De andra här på kontoret kommer och går på lite olika tider men jag kör 9-17 precis som Dolly Parton. Stupar innanför dörren när jag kommer hem om kvällarna, igår släckte jag lampan vid tio-tiden på kvällen. Det tar på krafterna att borsta håret om mornarna och hitta på alternativ till mjukisbyxorna.


Jag saknar Halmstad, eller själva staden saknar jag inte för jag trivs med att röra mig i både Uppsala och Stockholm. På morgonen tar jag på mig mitt världsvana och blasé ansiktsuttryck men egentligen så tycker jag att det är lite spännande att sälla sig till de lämmeltåg av människor som stressar i tunnelbanan på morgonen. Om en månad ser jag nog blasé ut på riktigt. Och ni som har gjort er lustiga över min dialekt, ring om en vecka så får ni säkert höra något skojigt. Mamma och pappa mobbar mig redan, så E det är fritt fram för dig :)

Som sagt var så saknar jag inte Halmstad, men människorna där, er saknar jag! Nya fina bäddsoffan bara väntar på att bli invigd, feel free to use it :)

Ikväll kommer B förbi och ser hur jag har det. Har inte sett honom på flera år. Får ju satsa hårt på att utöka umgängeskretsen nu när man är "ny i stan" igen, nog för att de vänner som är kvar är toppen men man kan ju aldrig ha för många. Därför ska jag fika med massa främlingar imorn, spännande :)

Har du långtråkigt?
Lyssna på lite roliga fylleringningar för att fördriva tiden.


Slö, slöare, Jasmine

Film, film, film. Har spenderat hela dagen och kvällen i sängen och tittat på film efter film. Flyttstressandet hann upp mig nu, därför har jag inte ens varit utanför dörren. Detta kommer leda till rastlöshet och överflödsenergi imorn, bra det. Då kanske jag inte kommer ha tid att hinna oroa mig inför praktikstarten på måndag. Haha troligt, är livrädd och tänker på det konstant. Tänk om de är otrevliga, jag kanske inte fattar vad de pratar om eller bara allmänt bete mig som en idiot i deras ögon. Ynk, ynk, ynk. En lugnande whiskey innan jag sätter på mig bussen kanske? Ahh att lukta sprit vid första mötet verkar ju inte så dumt, hellre det än svett.

I pauserna mellan Se upp för dårarna, The Notebook, The Holiday och massa Scrubsavsnitt har jag läst
Rocky. Fulkultur på hög nivå alltså. Näringsintaget har bestått av roccoulasallad och briéost, det måste ju vara i proportion (stavning?) till aktiviteten. Fast nu skulle jag inte banga för lite rödvin och en omgång Yatzy för att fullborda den är dagen.

Bio igår kväll, flera högljudda skratt vilket kan ses som bra betyg. Men gillade nog boken bättre, allra helst som ljudbok.