Jeans i kulörta färger

Såg precis JC:s reklam men crockerjeans i kulörta färger. Det skickade mig direkt tillbaka in i nostalgiland tillbaka till år 1994. Jag gick i fyran och samtalen i omklädningsrummet kretsade kring vem som hade flest jeans i olika färger. Känns rätt så aktuellt igen. But not for me, jag fegade med knallblåa och gröna och tror inte att jag är redo att ge mig på något värre (om ens det) så här tio år senare.

Byz - Moorebruden

Världens längsta tisdag

Yeah sitter i skolan nu och bloggar, har precis haft första handledningen inför c-uppsatsen. Vi var inte helt ute och cyklade, vilket kändes skönt men nu ska vi läsa lite porr och göra frågeställningen ännu snävare.

Har haft föreläsning 10-16 idag, rätt tungt för några som är vana att gå i skolan 9-12 en dag i veckan. Har fått uppgifter som heter duga och ska provopponera på 5 gamla uppsatser. Gissa vem som fick den tyngsta som man egentligen bör vara två på (men naturligtvis ska jag vara själv)? Jippie. Ska trycka in lite artikelanalys också tills nästa vecka. Vilken tur att jag jobbar i helgen, yyyyl!

Nu sitter jag i skolan för jag ansåg inte att det var någon ide att springa hem mellan handleningen och barvärdsmötet kl 18. När det mötet är klart ska jag kila över till hasplokalen och sy lite kostym.

Kommer nog somna utan vaggvisa inatt. Imorn väntar möte med A. Vi ska diskutera valberedninsarbetet till kårstyrelsen. Sen läsa uppsats hela dagen, för att sedan jobba på kåren hela natten som barvärd. Min kalender kommer jag kunna ge ut som roman vid årsskiftet.

Här är anledningarna till att jag inte hinner kolla på TV:

- Barvärd på kåren

- Kostym/fotograf i Hasp

- Sitter med i valberedningen till Kårstyrelsen

- Jobbar extra på Coop Bygg

- Pluggar på heltid

En kär vän nämnde för ett tag sen i sin blogg hur mycket tid hon fått över nu när hon börjat studera istället för att jobba. Jag kan inte få det att gå ihop alls. Det här blev ett rätt så gnälligt inlägg, men oftast så tycker jag faktiskt att det är kul alltihopa.

Mandy Moore - Stupid Cupid

Bokrea

Sådär ja, nyss hemkommen från bokreans första timmar. Har svettats i Halmstads bokbutiker tillsammans med andra bokmalar. Trodde dock inte att snygghetsfaktorn på de andra manliga shopparna skulle vara så hög, trevligt.

Inledde kvällen med film hemma hos T. Började med Offside, svensk film om ett misslyckat fotbollslag ute i landsbygden. Den var charmig och rätt så kul faktiskt, Jonas Karlsson får alltid spela missförstådd. Vi fortsatte med Omen sen, lät säkert fantastiskt när sex stycken tjejer gallskriker när hundattacken på kyrkogården visas. Stackars A som satt hemma och pluggade. Jag trodde dock att jag (som är mer lättskrämd än Lille Skutt) skulle tycka att den var läskigare. Tror t.o.m att jag kommer somna utan problem.

Har som sagt var besökt bokrean tillsammans med T och J. Nattens skörd blev:

- Bonniers Rocklexikon, en underhållande tegelsten på ca 1400 sidor

- C.M Bellman - Sånger, dikter och epistlar

- Barnens versbok, ren nostalgi

- Kärlek och uppror, ännu mer nostalgi

- Vad varje svensk bör veta, ett uppslagsverk om det mesta

- 101 goda råd om sömnad

- Dan Brown - Gåtornas palats

En skönlitterär bok utav sju möjliga. Är väl en sådan period just nu, dock stod jag och tummade på Mobergs Utvandrarna/Invandrarna ganska länge, kan tänkas att den inhandlas senare i veckan. Är dock inget fan av böcker med riktiga pärmar i vanlig fall, en pocket är så mycket smidigare att plocka med sig överallt. Men tror nog att "Vad varje svensk bör veta" ska få följa med mig till sängs nu så kanske jag är lite mer allmänbildad när jag vaknar imorn.


Backyard Babies - I love to roll

Ge mig

Ohh vill ha en sådan där telefon. Inte världens mest praktiska (vågar inte tänka på vad den kan väga) men habegäret är ändå stort. Det är tur att jag förmodligen aldrig kommer komma in på CES-mässan för då skulle min "vill-ha-nerv" överhettas.

Eftersom bokrean drar igång inatt så tog jag sovmorgon imorse för att orka med. För att inte göra slut på min extra energi så städar jag i sådär lagom långsam takt idag.


SPH-P9000




Melodie MC - Anyone out there

Wild Kids

Precis avnjutit ännu ett avsnitt av Wild Kids. Seriens första kärleksbrev har skickats med flaskpost mellan de rivaliserande lagen. Gulligare än så kan det nog inte bli. Romeo och Julia i kolmårdsskogen. Finns en otroligt präktig unge i ena laget som på frågan om hon helst vill ha en kille eller tjej till laget svarar "Spelar ingen roll, bara den är hel och ren". Verkar som hon har kollat lite för mycket på Sjunde himlen...

Jag är grymt avundsjuk på ungarnas energi, man ser dem aldrig gå någonstans, de hoppar, springer eller rullar alltd fram. Var får barn all sin energi ifrån? Och varför kan man inte köpa det på internet? Skulle vara väldigt smidigt att få en ranson energi postat till sig. Jag skyller dock på årstiden. Wild Kids är inspelat på sommaren och då hoppar, springer eller rullar jag också fram, jodå det gör jag.

Wild Kids visas ju på svt. Jag har ingen aning om när det visas på riktig tv eftersom jag alltid kollar på det på nätet på svt:s generösa hemsida. Finns massa kul att kolla på där, de mesta av deras produktioner ligger uppe.

Har bestämt c-uppsats ämne idag. Bdsm kommer det handla om, kan bli hur intressant som helst. Alla tankar och åsikter om ämnet tas tacksamt emot. Ska bli kul att se hur vi ska göra med våra empiriska studier :p


Svenska Akademien - ctrl+alt+del

Identitetsstöld

Är lite smått upprörd för kikade precis på en länk som mina föräldrar skickade. Den går till en dejtingsida där någon brud från Bräcke har använt sig av MIN bild och MIN profiltext från en community där jag är med. Störande, får hoppas att de tar bort användaren nu.


Säkert - Det kommer bara leda till nåt ont

Det är kul med listor

Den här typen av listor florerar i min inkorg med jämna mellanrum, lika bra att dela med sig här också.


Jag har:

(x)Rökt en cigarett
(x)Druckit så mycket att du spytt
( )Krockat någons bil
( )Stulit en bil
(x)Varit kär
(x)Blivit dumpad
( )Fått sparken
(x)Sagt upp dig
(x)Varit I handgemäng
(x)Smygit ut ur dina föräldrars hem
(x)Haft känslor för någon som inte känt tillbaka
( )Blivit arrestrerad.
(x)Gått på en BLIND DATE
(x)Ljugit för en vän
(x)Skolkat
( )Sett någon dö.
( )Varit till Kanada.
( )Varit till Mexiko.
( )Varit till Australien
(x)Flygit flygplan.
(x)Gått vilse
(x)Rest runt i Sverige
( )Besökt Washington DC
(x)Simmat I havet
(x)Känt som du skulle dö
(x)Gråtit dig till söms
(x)Lekt tjuv och polis
( )Nyligen ritat med färger
(x)Sjungit karaoke
(x)Betalat för maten med enbart mynt.
(x)Gjort något som du lovat dig själv aldrig göra
(x)Busringt
(x)Skrattat så mycket att någon dryck kommit ut ur näsan.
(x)Fångat en snöflinga på tungan
(x)Dansat I regn
(x)Skrivit till Jultomten
(x)Blivit kysst under en mistel
(x)Sett solen gå upp med någon du tyckt om
(x)Blåst såpbubblor
(x)Grillat på en strand
(x)Gått på en fest du inte var bjuden till
(x)Åkt rullskridskor
(x)Åkt skridskor
( )Tatuering
(x)Kroppspiercing


Hur mycket gillar du ditt arbete
Att coopa har sin charm

Födelseplats?
Akademiska i Uppsala

Favoritsemesterort?
Svårt att välja, men skulle ju inte protestera om någon skickade tillbaka mig till USA

Någonsin stulit en trafikskylt?
Jadå, inget fjortisrum är komplett utan en sådan viktig inredningsdetalj

Salladsdressing?
Vitlök

Favoritpaj?
Sweet potatoe pie

Favoritnummer?
2

Favoritfilm?
Är periodare, just nu är jag inne på musikaler. Sound of music, me like

Favorithelg?
Varje helg jämna veckor (jag jobbar udda veckor)

Favoritmat?
Hemlagade vårrullar, KÖTT!

Favoritdag I veckan?
Onsdag = kåren

Favoritmärke på kroppstvål?
Nivea shower oil

Favorit TVshow?
Ehh är dålig på att kolla på TV, men Nip/tuc går ju faktiskt på TV

Tandkräm?
Sensodyne

Favorit mobilmärke?
Motorola

Favoritdoft?
Någon herrparfym jag inte kommer ihåg namnet på

Buss eller tåg?
Tåg

Kött, fisk eller kyckling?
KÖTT! Fast makrill i tomatssås är ju en fisk...

Aftonbladet eller Expressen?
Aftonbladet (gillar inte Expressens layout)

Vad gör du för att koppla av?
Läser icke-studentlitteratur

Hur ser du dig själv om 10 år?
Lite rynkigare, lite mer allmänbildad

Vad gör du när du är uttråkad?
Läser bloggar

Vad tycker du om att få?
Kärlek, mat och pengar

Framsteg

Gäsp, klocken är rätt så sent så här en lördagkväll. E gick hem för någon timme sen. Vi har kollat på melodifestivalen och spelat Super Mario. Jag blir bara bättre och bättre. Föll helt och hållet för Sarah Dawn Finer i deltävling 4, mkt bra att hon gick vidare. Verona tog min jumboplats med sin Paradisiotolkning.

Mina tyginköp igår måste haft lugande inverkan på mig. Sydde min hårrullepåse igår, den blev jättefin. Är mycket förtjust i det tyget, måste komma på något mer jag kan sy i samma tyg. Har symaskinspysslat lite idag också. Imorse åt jag lyxfrukost på stan med E och C. Efter det så trotsade vi snöstormen som fortf härjar. Dagens shoppingfynd blev:

- Mönstrad tunika som jag har spanat på länge, inte vågat prova men gjorde nu slag i saken

- Mönstrad klänning, tok-rea-kap som jag nu sytt om till topp

- Vanligt grått linne

- Brungröna stövlar med klack

I fredags kväll så snörde jag, för andra gången på kort tid, på mig ett par bowlingskor. Det var jag, E och C som förärade B&B ett besök. Jag och C hamnade snabbt på efterkälken när E slog strike på strike. Men den här gången så var jag som tur var inte hopplöst sämst, kom faktiskt tvåa. Fick t.o.m in två strikar, vilket är en avsevärdig förbättring från bowlingsejouren i Bromölla. Sammanfatting av helgen hittills är alltså stora framsteg i både bowling och tv-spel.

Har upptäckt en rolig sak som har med min hårklippning i onsdags att göra. Samma dag så valde min soulmate Jenn på andra sidan atlanten att sätta saxen i sitt hår också. Vi är så läskigt synkade. Har inte sett kort på det än men utifrån beskrivningen jag fick så låter det som att vi har klippt samma frisyr. Strange, men så är vi ju också two pees in a pot.

Ska komma med ett erkännande som de flesta säkert redan har lagt märke till. Jag är otroligt slö på att svara på sms, mejl och liknande. Jag gör det inte med flit, jag bara glömmer helt enkelt. Min utkorg är alltid fylld med påbörjade sms och mejl, men så dyker något akut upp (minsta lilla ljud kan distrahera mig) som jag tar tag i och poff så har det jag höll på med försvunnit i medvetandet. Så därför är det här en massursäkt till alla som suttit och irriterat sig på hur kass jag är på att svara. Förlåt.

Nu ska jag nog kolla lite Nip/Tuck innan jag lägger mig. Kammade hem säsong 2 på Tradera nu i veckan, ohh lycka.

Öl på B&B

E sippar öl på B&B

C spanar

C på B&B

Turkyss

E ger klotet en turkyss


Sarah Dawn Finer - I remember love

Hemmapysslig

Yes, nu har jag höjt min mentala ålder till ca 50-60 år. Har maratonkollat på gamla Skärgårdsdoktornavsnitt på morgonen. Och nu nyss så kom jag hem efter att ha shoppat loss i tygaffären. Ska sy en förvaringspåse till mina hårrullar, symaskinen står redan framme. Köpte även ett (egentligen alldeles för dyrt) broderikit som jag kan pyssla med på lediga stunder.

Nån sa igår att jag verkar ha dragit ner på utelivet sen jag kom hem från Florida. Kanske ligger det något i det. Well well, allt har väl sina perioder och om det här broderiet är så kul som jag tror att det kommer vara så kommer det sociala livet ta ännu mera stryk. Eller så får det ett uppsving i form av ngn slags gammaldags syjunta, nån som är sugen?

Nu ere klippt

Jaha torsdag igen och jag är lite sliten. Igår var en bra dag. Var på stan med H på dagen. Jag har klippt mig! Inte bara toppat och lite etapper. Den här gången är det en riktig frisyr och luggen slutar precis under ögonen. Jag gillar den =) Sen så tänkte jag göra som alla andra brudar gör i sina bloggar, lista vad jag har shoppat:

- ett stort fotoalbum till mina Floridabilder

- hårrullar, hårspännen och hårspray för att styra upp min nya frisyr

- ett svartvitt blommigt linne

- födelsedagspresent till A

- ett grönt linne

En bra shoppingdag helt enkelt. Sen så bar det av hemåt för att vila lite innan jag gjorde mig redo för födelsedagsförfest hos A. Det är ju lite snöstorm här nere i söder så det var inte helt enkelt att cykla, men skam den som ger sig. Var en trevligt förfest med armbrytning, goda kakor och Abbaimitationer (jag var Björn och Benny). Det slutade med att det bara var vi tjejer som gick ut. Taxi till kåren, that's a first för mig.

Det var väldigt lite folk ute så stora dansgolvet var stängt. Men eftersom det var så bra musik på lilla så saknade jag det inte. Det blev en del mingel som vanligt och pga av musiken så blev det mer dans än vanligt. Var en hel del mkvare ute också, kul! När kåren stängde ville inte jag, E och S sluta festa (humm låter det här bekant?) så vi gav oss ut i snöyran och gick hem till S. Efter ett tag så råkade jag somna på soffan, var helt förvirrad när S väckte mig. Jag traskade hem och gick och la mig igen. Bakispizza med J förut idag, kollade på Wild Kids. Kul att se hur oförstörda människor är så ärliga och nyfikna på livet. Nej jag är inte bitter.

Dagens ansträngning var när jag gick och hämtade min cykel hos A. Nu ska jag bara fortsätta den här slappa dagen med att kolla på Discovery och läds min nya M3 som kom med posten idag. Gillar verkligen att prenumerera på olika tidningar, det känns som en present varje gång de kommer. Nyaste tillskottet är Pc för alla, har inte ens hunnit få mitt första nummer av den än. Illusterad vetenskap och Allt om historia står nu på önskelistan men jag har nog inte råd med båda, snyft snyft.


Nyklippt!


Insåg att jag skaffat Beverly Hillsfrisyr anno -96, men vad gör det

Armstrong


A och R bryter arm, R vann

Jag och min favo Tess


Obligatoriskt toakort

Redo för snökaos


S och E är påbyltade och klara för att pulsa i snön

Scary

Jag och S jämför handstorlek


Rage against the machine - Killing in the name

Med nål och tråd

Fortf inga bilder från förra lördagen, kanske är det meningen att de aldrig ska nå allmänhetens ljus. Har varit rätt så aktiv sen sist, dock med aktivitetskoncentrationen riktad mot skolan, vilket iofs var nödvändigt för att jag skulle kunna lämna in en hemtenta imorse. Har dock hunnit med lite pluggpauser för bla. barfest på kåren i torsdags. Höll mig då till en strikt whiskeydiet för att bli frisk.

I fredags inledde jag min karriär som sömmerska, är väl ingen stjärna än men det går framåt och jag har faktiskt tillverkat två stycken puffbyxben, ska sammafoga dem imorn om jag hinner. Vad jag inte hinner imorn däremot är ölprovning på Carlsberg, trist att missa det, men den skulle pågå hela dagen och jag börjar ny delkurs imorn. Till på köpet så ska jag plus my fellow resenärer hålla föredrag för tvåorna om hur det är att studera utomlands.

Sinnessjukt trött just nu efter att ha kämpat med hemtentan natten till idag för att sedan sitta inne 5 timmar och spela NES tillsammans med T. Hon piskar mig i Super Mario men jag är stadigast på handen när det gäller att skjuta ankor.

Kunde inte hålla mig borta från melodifestivalen i lördags så det blev pluggpaus då med. Heja Nanne och Måns men hur 17 kunde Sebastians låt hamna som den gjorde när Magnus var så solklart mkt bättre?

Vill bara påminna allmänheten hur gott det är med kanelbullar. Jag hade glömt bort det men tar nu mitt ansvar för att se till att inga andra gör det. Love mandelmassakletet i mitten.


Nanne - Jag måste kyssa dig

Kick-offer och influensa

Host host, yl och gnäll jag har influensa. Drog igång ordentligt i måndagskväll och nu har jag snor rinnandes ur ögonen, typ. Men innan jag blev sjuk hann jag med en fullspäckad helg. Kåren kick-off i fredags. För att kompensera för min svaghet i onsdags så valde jag alkoholfritt hela kvällen och det gick bra det med. Lotsade en trevlig norrlänning in i kåren-atmosfären. Det var faktiskt en ovanligt lyckad kårenfest, folk stannande kvar efter (den jättegoda, hemlagade) maten och lekte och umgicks. Mitt lag vann frågesporten som handlade om sittande 6M, suprise :p Va kul att vinna iaf. Blev en rätt så tidig kväll för mig som var hemma innan midnatt, men det var alldeles lagom.

Upp tidigt lördagmorgon och packa ihop lillebrors saker och panikstorstäda innan familjen anlände på eftermiddagen. Firade söta rara lilla mamma när de kom sen var det raka spåret till Båstad, installera lillebror i den söta lilla staden och sen speed tillbaka till Halmstad. Dags för kick-off nr 2, denna gången med HASP (Halmstadspexet). Jag missade bowlingen, men med tanke på hur katastorfalt dålig jag är på det så gjorde det inte så mkt. Åkte istället hem till C och sänkte det sista i Dooleysflaskan, därefter iväg till HASP-lokalen. Middag med punch till. E hade lovat att jag bara skulle behöva dricka en (punch har lite kräkframkallande effekt på mig). När det var dags så svepte jag min, misstag, man ska tydligen bara smutta på den typ forever. Hävdade ändå att jag hade gjort mitt på punchfronten och kunde fortsätta skåla i öl. Trots det fick jag mer punch i glaset, tack S. Well well, det var ju inte riktigt lika illa som tequila som tur var.

Jag är ju nybliven Haspare, men träffade en hel del trevligt folk så det ska nog bli kul. Fotograf är min roll och fotade gjorde men tyvärr så funkar inte länken idag så att jag kan visa resultaten. Även denna kväll så begav jag mig hemmåt relativt tidigt, hade ju trots allt mamma och pappa kvar i lägenheten över natten.

Farvälvink till föräldrarna, iväg till lokalen och städa innan bakispizza. Jobba söndagkväll och hela måndagen och sedan dess äcklig influensa.

En ljusglimt i eländet är iaf att jag har fått ihop mitt nintendo 8-bitars! Jättekul men hade glömt att det var så svårt. Måste nog öva mkt mer och skriva mindre hemtenta, ja ja bra fördelning.

Alla hjärtans dag idag, min tredje i rad som singel. Inte utan att det känns lite ensamt. Ska kanske ta och mejla Mr Germany för att muntra upp mig lite. Fast har iofs blivit uppmuntrad redan idag, fikade hjärtbakelser tillsammans med E och fick ett gulligt kort på posten med, så lite älskad är jag nog allt :)

Finns det något bättre än att duscha efter att ha legat äckelsjuk ett tag? Just nu så gör det nog inte det.


Elvis Presley - Are you lonesome tonight?

Klent

Nix jag kunde inte hålla mig, var på kåren igår. Först hem till A och träffade hennes syster, himla trevligt! Kom nog in på kåren rätt sent, strax innan 1 skulle jag tippa. Mingel, dans och barhäng hann vi ändå med. Hade nog fortf lite magsjuka kvar i mig när jag vaknade.

Fick hem min Magnus Betner dvd idag, borde hålla mig och kolla på den tillsammans med T, men är väldigt väldigt frestad att dra på den och krypa till sängs. Inte mkt vettigt idag, vilken överraskning.

D fyller år idag, grattis mannen the big 25!

Folksamling




Marit Bergman - No party

Bromölla och allmän svaghet, min egen i synnerhet

Sådär ja, Skåne avklarat. Det va en jättekul helg, att få se allt som H berättat om och få träffa nya människor. Insåg att kontrasten mellan små och storstad faktiskt existerar. Trodde inte att det normativa synsättet skulle skilja sig så mkt beroende på var man är uppväxt men i vissa fall så gjorde det verkligen det. Ta det här med att skaffa barn, i Uppsala känner jag inte till många i min ålder som har barn, i Bromölla var det inget ovanligt alls. Säger inte att det ena är bättre än det andra men det är verkligen inget liv jag skulle kunna tänka mig. Sen att det finns sviniga killar är ju ingen nyhet men det verkar som de verkligen får en chans att blomma ut på landsbygden. Bromölla var en mysig stad och så mkt som jag dansade ute har jag inte gjort på länge, men det är som sagt var inget liv för mig. Halmstad är egentligen alldeles för litet för mig, hela Sverige känns lite för litet för tillfället.

I helgen kommer hela familjen ner. Lillebror ska flytta in i sitt rum i Båstad och min lägenhet ska äntligen bli fri från hans grejer. Kommer soo not sakna mattan. Hinner dock knappt spenedera någon tid tillsammans med familjen, har Hasp kick-off på lördag och då ska jag ha hunnit hämta mig från kåren kick-offen på fredag. Ska också hinna tokstäda här hemma, lämna in lillebrors cykel, plugga och ringa jobbet. Vet inte om det gör någon större nytta att jag skriver ner det jag måste göra, borde väl sätta lite press på mig iaf.

Fick precis vin och kåren förfrågan men det kommer inte hämta. Har precis återhämtat mig efter en 24-timmars magsjuka, behöver lite rehab för att orka helgen tror jag.

Borde verkligen skriva oftare så att det inte bara blir en upprapning av vad jag har/ska pysslat med utan vill istället få in lite åsikter, tankar och funderingar (är det samma sak, bara olika benämningar på det?) Nu dök det in en till förfrågan, magsjukeoffret verkar poppis idag och känner mig plötsligt väldigt kåren-sugen...stå emot stå emot. Eller ta dig iaf i kragen, duscha och skicka en födelsedagshälning till E som blir hela 22 idag, grattis grattis vännen min!

Halmstadbor i Bromölla



Helena, Emma och Ramona



Little old wine drinker



Looking hot på bussen



Jag och dagens födelsedagsbarn


Humör = på topp

Fullspäckad vecka, precis som jag vill ha det. Dock går tiden lite snabbt just nu, borde vid det här laget redan vara nere på stan och fixa alkohol inför ikväll. Idag ska jag till det omtalade Bromölla, uppleva den skånska myllan och se hur de raggar på Altona. Kommer nog med andra ord bli en kanonhelg. Har för övrigt varit en kanonvecka.

I tisdags kom jag med en hel del användbara inlägg på lektionen, well done all thanks to Norman Stern som gjorde mig lite mera orädd.

Onsdagkvällen tillbringade jag med U, vi skulle ta det rätt lugnt och dricka lite vin för att senare spana in Tre Drag på kåren. Vi gjorde allt det utom tog det lugnt. När lamporna på kåren tändes drog vi vidare till Hasplokalen för att fortsätta festandet med A mfl.

Igår passade jag på ölen men njöt dessto mera av konserten med Melody Club här i Hstd. med vår närvaro så höjde vi medelåldern avsevärt men vad gör det. Söta poppojkar med för små rumpor och bra musik.


Pop Niklas i Melody Club



Tre Drag på kåren




Melody Club - Crash