Traderat

Efter att Emma lärt mig hur proffstraderare jobbar så klickade jag i veckan hem fler delar till min servis "Gefle Agneta"

Här är uppläggningsfat, skål och tre djupa tallrikar som jag hoppas kommer med posten snart



I verkligenheten är de inte sådär röda, utan mer rödbruna. Jag letade rätt länge efter servisen för mig men när jag såg Gefle Agneta så visste jag att this is the one. Hittills så har jag (förutom det på bilden ovan) mattallrikarna, assietterna, djupa tallrikar och den lilla kannan. Om någon är ute på loppis och ser några andra delar så får ni gärna tipsa mig (eller köp för guds skull så gör vi upp i godan ro efteråt).

Kaffekopparna verkar finns i två olika utföranden, med och utan blommor, men tekopparna har jag bara sett utan blommor. Vill helst ha med blomdekoren, men den utan är fin den också.



Mörkblå kärlek

Åkte ner på stan med en enda uppgift: köpa nya byxor.

Hittade vanliga svarta jeans, bra det var det som jag hade tänkt mig. Men sen så hittade jag nåt mer. Jag hittade byxorna som jag kommer att ha på mig varenda dag hela sommaren (och våren när det blir tillräckligt varmt). Och resten av livet också skulle jag tro. Så fort jag drog igen gylfen och knäppte knappen så började vår kärlekshistoria. Det kan vara så att jag gjorde en liten lyckodans där i omklädningsrummet, så kan det mycket väl vara.



En bild kanske säger mer än 1000 ord men de här byxorna måste upplevas.

Det blev ännu mer shopping. Förutom det som syns på bilden här nedan så fick jag med mig ett gult linne med giraff på (klär inte i gult men blev kär i giraffen), två hårband, två nagellack (
stopp & väx funkade, jag har slutat bita!) och en blommig sjal.


Filmfest

I lördags var det ju maskeradfest och jag slutade inte som Jasmine (men kanske skulle ha gjort det ändå för Aladdin var ju faktiskt på festen).

Nej istället tömde jag en hel sprayburk i luggen och gick som Mary från Den där Mary.

 
Svårt att posa som Mary och samtidigt hålla i kameran

 
På den högra bilden har jag fått sällskap av JW från Snabba Cash och Mr. Smith från Matrix.

(osmickarande ljus och galna ögon på sista bilden får jag skylla på mobilkameran)

Helgnöje

- Jaha Jasmine, vad gjorde du i söndags kväll då?
- Äh, inget särskilt, satt framför datorn bara.



Mysig kväll

Fick fint besök igår, Josse och Criss är uppe från Göteborg. Sitta här hemma och prata, ut och promenera och äta middag, väldigt mysig kväll! Gör mig extra sugen på att åka ner en sväng så sätt en notering i kalendern att jag finns på plats i stan under kristi himmelsfärdshelgen.

Idag ska jag försöka hinna med ett besök ute i Barkarby innan filmfesten ikväll, behöver lite förvaringslådor så att den här lägenheten sakta men säkert kan tömmas på sina sista kartonger.


Island skickar hotbrev


Jobba sent

Ska träffa en dam på centralen ikväll som jag har köpt lite grejer av. Inte sånna där skumma saker som behöver byta ägare i mörka gränder eller så, nej det är porslin som jag har köpt.

Damens tåg kommer in sent, så sent att det passar bra att gå på ett sent pass på gymmet, alltså är jag fortfarande kvar på jobbet. Känner att jag kan sakna den där tiden då jag var så sjukt morgontrött att jag inte kom hit förrän kl 9 och fick sitta kvar sent. Stillheten under sena kvällar är helt annorlunda än stillheten på tidiga mornar. Ska unna mig lite fler sena jobbkvällar i fortsättningen, så får det bli.

Maskerad

På lördag ska jag på maskeradfest med tema Movie.

Började skriva det här inlägget för att jag ville ha tips på vilken filmkaraktär jag ska klä ut mig till. Helst skulle jag vilja vara Jasmine från Aladdin, men inser att jag inte har den platta mage som krävs för att greja en sån outfit.



Men nu behöver jag ingen hjälp längre för precis när jag la in den där bilden så kom jag på vam jag ska klä ut mig till.

Vem jag ska vara?

Det får ni se på lördag.

I call dibs

FYI

Jag kommer att ha en ljusgrön, blommig klänning med utställd kjol på sommarfesten.



Den går nedanför knäna och har inte en tillstymmelse till urringning. Tänk Malin i Saltkråkan så förstår vi varandra. I put the j-ljud in ljuv så att säga.

Så, pax för ljusgrön klänning alltså.

Hemska, hemska jag

Har så fruktansvärt dåligt samvete.

Imorse spelade vi innebandy som vanligt eftersom det är fredag. Jag går alltid in 100 % i närkamperna, men utan att spela fult. I kamp om bollen så råkade en kollega trampa på min klubba och slog upp en gammal fotskada. Han fick linka av planen och jag känner mig som bov. Till saken hör att det har tagit väldigt lång tid för honom att bli bra från den där första skadan, tar det lika lång tid den här gången så kommer jag att gå runt med tyngt samvete en lååång tid.

Ska göra hans favoritgodis och muta honom med det för att döva mitt eget samvete. Och så ska jag sluta vifta så mycket med klubban på innebandyplanen.

Favoritte

Om det är så att man har lite svårt att hitta en tesort som man gillar är det då ok att när man äntligen hittat den, gömma undan just den sorten i den stora telådan på jobbet så att kollegorna inte får tag på den?



Har googlat det här såklart och det går inte att beställa som privatperson i Sverige, närmaste onlineshop finns i Tyskland.

Färgblind med dyslexi - eller bara förvirrad

Idag gjorde jag det.

Det där som man inte själv kunde förstå när man satt i kassan - hur kunder försökte dra fel medlemskort som att de inte hade någon aning om i vilken butik de var.

Stod inne på ICA och fattade inte varför såg så konstigt ut i displayen när jag drog mitt Medmerakort.

Började förklara för kassörskan att jag inte alls är dum i huvudet, utan bara lite förvirrad, och att jag också har suttit i kassan och då kunde inte jag förstå hur folk kunde dra fel kort, osv. Då framstår man inte direkt som förvirrad utan snarare som dum i huvudet.


Sol? Ja. Varmt? Nej.

Undrar var den här "gassande" solen som alla pratar om finns? Jodå, solen lyser från en klarblå himmel här också, men det är ju fortfarande förenat med köldskador att gå ut utan halsduk och vantar. Vinterjackan har fått vila några dagar, men nu är den på igen. 

Var ute på långpromenad i söndags i det fina vädret, men utan underställ hade den varit allt annat än härlig.

Är det jag som är en fryslort eller är det alla andra som är optimistiska galningar utan inbyggd termometer?

Present


I fredags fick jag vackra tulpaner av en ännu vackrare vän


Och kortet innehöll en perfekt överraskning!

Me and the boys

Ibland önskar jag att jag var kille så att jag till fullo skulle kunna sjunga med i den här låten



Slade och Sweet på samma scen i ute i Tylösand den 14 juli, vem vill åka med?

Smakar rävgift

Har börjat använda "Stopp och väx" på naglarna. Det smakar rent ut sagt helvete.

Det är ju meningen, jag vet det. Men varje gång jag glömmer bort mig och petar med ett finger i närheten av munnen så fastnar litegrann av de där vidriga medlet på läpparna, alltså kan jag inte ens slicka mig runt munnen utan att få i mig lite rävgift.

Jag tror på det här medlet, det kan ju inte ha funnits forever utan att vara effektivt.

Semesterplanering

Woho! Nu är första inbetalningen till Kroatiensemestern gjord, i augusti sätter jag för andra gången i mitt liv min fot på en segelbåt. Kan inte det där med styrbord och babord (barbord vet jag däremot vad det är), tycker att fenderskämtet i Sällskapsresan är fantastiskt roligt, vet inte riktigt var Kroatien ligger men ändå har jag en bra känsla inför den här resan.

Känner inte alla som ska med vilket bara gör det hela ännu roligare, nytt land, nya människor men samma gamla rosé kommer bli en bra mix.

Påskhelgen

Vilken påsk det blev!

Tack till Emma och Linda som var här och fyndade på loppis, hängde, promenerade, shoppade, gick på bio och hjälpte till med att fixa här hemma.

Har bara någar utav lördagens loppisfynd på bild men det var på lördagen jag gjorde det största inköpet: nytt soffbord



Eftersom jag är totalt oförmögen att slänga saker så behöver jag någon som pekar med hela handen och säger åt mig att göra mig av med lite grejer. Det lyckades Linda och Emma med idag så nu är kartongerna borta från köket och jag har äntligen fått dit köksbordet och stolarna




Hemmafixare

Ibland så känner jag mig lite stolt över mig själv. Oftast sammanfaller de här tillfällena med de gångerna jag plockar fram verktygslådan och fixar nånting.

Nu har jag äntligen fått upp min garderobsstång. Först fick jag såga till den med en metallsåg eftersom jag har den gamla sortens garderober med lite ovanliga mått sen har jag borrat och skruvat fast fästen så nu sitter stången på plats.


R.I.P



På min autograf från honom (som jag har haft typ...forever) står det "Från Lillen Eklund till Lillan Eklund"

Det är påsk och jag mår bra

Igår var det middag med jobbet på "Greken på hörnet", en trevlig kväll och fick hälsa på en kollegas alldeles fantastiskt söta bebis. Blev en jättetrevlig kväll och nu blir det massa mer trevligheter under påskledigheten.

Ska träna strax och sen åka till Uppsala, påskfira med familjen ikväll och sen åker jag hem och får besök av Linda och Emma i helgen.

Är på så odrägligt bra humör, studsar fram när jag går och ler. Ingen särskild anledning alls egentligen utan bara en känsla av att allt är så himla bra här och nu.

Det är påsk. Har gjort eget påskgodis till påskäggen. Ikväll ska jag hänga med familjen och lillebror är hemma igen. Semesterplanerna börjar se riktigt, RIKTIGT bra ut. Skrattar tillsammans med roliga kollegor. Känner mig frisk och stark. Älskar att vara hemma i min egen lägenhet. I helgen är det megaloppis. Jag ska få besök av fina vänner. Har anmält mig till ett motionslopp.

Allt är helt enkelt så bra just nu.

Glad påsk!