Minttu

Emma: Minttu Black är inte lika god eftersom den inte smakar så mycket mint. 

Anm. Minttu Black smakar lakrits.

Laddar om

Du vet att du har haft en bra kväll när du kommer hem med en vattenpistol mellan brösten.

Nu laddar jag om för grillning ikväll, håhåjaja.

Bytt är bytt

Om man tittar under mitt skrivbord just nu så kan man se hur jag sparkar av mig mina bekväma jobbloafers och glider ett par pumps istället.

Sommarfest here we go.


Hopp och lek

Jag och Henry har något gemensamt; jag spelar också död när det är dags för gympa.


Marknad

Igår prickade jag in regnskur både på väg till och från jobbet. Extra blött blev det p.g.a de trasiga mjukisbyxskorna. När jag kom upp från tunnelbanan ville jag bara hem och dra på mig torra strumpor, men det var något som hindrade mig. Från det lilla torget hördes späda barnröster som sjöng en sång om hur mycket de gillar glass. Eftersom jag också gillar glass (förutsätter att det var Ben & Jerrysglass de syftade på) så kände jag en omedelbar connection med den här barnkören, gick upp till scenen där de stod och då såg jag att det var marknad!

Jag älskar marknader, hur den helt plötsligt dyker upp, lockar ut folk på gatorna och det blir sådär riktigt trivsamt. Önskar jag kunde stödköpa grejer från varenda stånd eftersom jag tycker att det är så härligt att de finns. Nu är det ju så att min smak inte riktigt innefattar hemsnidade mortlar, bordslöpare med talgoxar på, stirrande porslinsdockor och dylikt. Tur är väl kanske det för då skulle jag bli ruinerad. Men jag gillar att de här sakerna finns och man ska aldrig säga aldrig, snart kanske jag sitter där i ett hem som är helt proppfullt av små stentroll.

Nu får jag hålla mig till det ätbara som finnas att få tag på; hemmagjord sylt, nybakat bröd och brända mandlar.

Det var morfar som lärde mig äta brända mandlar, den där sorten med rosa klet runtomkring. Nu säljs ju sånna i vilken vanlig Konsumbutik som helst, men på den tiden så fick man bara tag på dem på marknader och liknande så när morfar ibland smög fram en påse med ojämna, knallrosa karameller i då var det fest!



Var så snäll

Älskade, underbara, fina vänner.

Skulle ni kunna göra mig en tjänst?

Sluta särskriv jätte+adjektiv. Exempelvis; jätte fin, jätte kul, jätte full, osv.

Den här T9-sjukan som drabbar oss dagligen kommer sakta men säkert sudda ut alla grammatiska regler vi lärt oss.

Tror ni att det irriterar mig? Det gör det, som av kran som droppar om natten. Jag kan inte gotta mig åt inläggen på
skrivihop.se. Då ska ni ändå ha i åtanke att jag senast idag skrattade hånfullt åt en dubbel horunge som jag hittade, men vid särskrivningar går gränsen, då slår min allergi ut.

R.I.P mjukisbyxskorna

De sköna mjukisbyxskorna är trasiga :(  När jag gick till jobbet imorse så regnade det så att ett par tygskor blev lite blöta är ju inte så konstigt, men det borde inte vara så farligt att det hinner bildas en swimmingpool i skorna under den lilla biten från min port till tunnelbanan. När jag kom fram till jobbet och tog av dem fick jag förklaringen; sulan har spruckit på BÅDA skorna.

Tycker attde de borde hålla mer än två veckor så jag får ta en sväng in till stan och reklamera.

Vad ska jag nu begravas i?

Oavsett hur lång en långhelg är så är den för kort

Har haft underbar, fantastisk långhelg!

I fredags gick vi på stan (shoppar alltid mer motiverat när jag är i Göteborg) för att sen gå hem och piffa inför kvällens altaninvigning. Tessan och Andreas har tagit hand om mig hela helgen, på pensionat Rosenblad/Pamp blir man verkligen bortskämd, Andreas riggade några riktigt goda grillspett när vi kom hem till Tobbe.

Lika bortskämd som jag blivit, lika fin var Tobbes nya altan. Där var det fullsatt under middagen och när solen försvann kröp vi in och fortsatte att festa. Trots att det var en lång kväll så kändes det som att den försvann väldigt fort. Utgång fanns inte med i planeringen, när vi promenerade hemåt vid småtimmarna hade solen gått upp igen och fåglarna kvittrade.

Slappt ryggläge hela lördagen med film och pizza, sen så rundade vi av kvällen med några öl hos Carro.

Fyradagars! Det ni, sånt orkar bara sånna här unga och pigga människor.

Söndagen kom, regnet låg i luften men vi höll tummarna och åkte ut till Marstrand ändå. Belöningen blev strålande sol och en klarblå himmel som väntade när vi kom dit. Käkade i solen, vandrade runt på ön och gick upp till fästningen. Perfekt söndagsutflykt.

På kvällen innan jag skulle åka hem så var jag hem till Josse och Criss, åt middag där tillsammans med dem och Peter. Perfekt avslut på en perfekt helg. Fanns en hel hög med fler människor som jag hade velat hinna med att träffa, men det ger ju bara en anledning av åka tillbaka ner snart igen.

               

Bild 1: Maskrosbrud
Bild 2: Tessan i Jukeboxen (den enda karusell jag inte är livrädd för)
Bild 3: Vi spelade bort alldeles för mycket pengar på den här brickan
Bild 4: Crepsmannen, bring him to Stockholm!
Bild 5: Sebbe, Emely och Alex myser i soffan på Tobbes altan
Bild 6: Äta
Bild 7: En av många, många liknande bilder
Bild 8: Magda och hennes nya gudbarn
Bild 9: Dansanta damer
Bild 10: Hip hop
Bild 11: Tuffa Johan
Bild 12: Kapten Dave
Bild 13: Boys and a blue, blue sky
Bild 14: Kanonkul
Bild 15: Beauties
Bild 16: Sakta vi gå genom stan

Jag gillar den här kusten också

Härligt att vara på plats. Igår när jag kom ner käkade vi gott, drack öl och lyssnade på bortglömd musik.

Idag har jag och Tessan varit på Liseberg hela dagen, jag grät nästan i Balder, vi spelade bort massa pengar på chokladhjulen och så körde vi principen "varannan karusell, varannan öl". Avslutade kvällen med att möta upp Carro och hennes jobbarkompis i Linné. Åt fantastisk crepes, måste införas i Stockholm.

Älskar minisemester!

Förberedd

Nu är jag redo för att åka till Göteborg. När jag kom hem från jobbet igår så förberedde jag mig noga genom att packa. Eller vänta lite, det gjorde jag ju inte alls. Jag packade ju allt imorse och glömde säkert hälften på grund av panikpackning. Missade att packa igår då jag sysslade med en annan typ av förberedelse; maratontittade på Rena rama Rolf för att öva in den där dialekten och vänja mig av vid att kalla spåvagnarna för tunnelbana.

Snälla Emely tar med sig fiskespöt ner så att jag inte behöver smuggla ombord det på planet. Skönt.

Re-la-la-laxa

Visst ser det otroligt skönt ut att ligga i gräset och ta igen sig lite? Speciellt för nacken, sådär brukar jag också ha huvudet när jag är riktigt, riktigt avslappnad.


Grilla

Rätt låt vann! Synd att Sverige hamnade så långt ner på listan, Malena förtjänade verkligen ett bättre öde. Jag tycker att det var roligast att Johan tippade Litauen som vinnare, ett bidrag som t.o.m placerade sig sämre än Sverige.

Imorgon åker jag till Göteborg :) Har inte riktigt löst det än hur jag ska få med mig fiskespöt.

Btw. Tänkte grilla lite på min bakgård den 30 maj. Kom gärna förbi, släng ett stycke kött på grillen och så kan vi väl avsluta det hela med en utgång sen. Välkommen!

Bra film

Jag fick champange till popcornen! Filmen var också bra, tur att det var ett tag sen jag läste boken så att jag inte kom ihåg vem mördaren var. Sen blev det lite drinkar på Spy Bar innan jag avslutade kvällen med att få skjuts hela vägen hem till dörren. Tack tack för gentlemän.

Får skjuts till Uppsala idag också, ibland har man tur.

Nu jag jag lyssna på Norges bidrag för femtioelfte gången innan jag hoppar in i duschen.

Fredag redan?

Precis som resten av Europa kan jag inte sluta tralla på Norges bidrag. Ser fram emot lördag!

Men först är det fredag och den kommer blir minst lika bra. Blir en vit outfit för min del, är ju oskuldsfull som få.

Tänkte också lite längre än näsan räcker och hade på mig andra kläder under lunchen för det kan knappast finnas någon över 5 års ålder som spiller lika mycket som jag. Inte faller det i knät heller eller ner på golvet, har ju två stycken stötdämpare som alltid får ta smällen så att jag allt som oftast har en fläck i som sitter i brösthöjd.

Ska bli kul med bio och fest, jag vill ha champange till mina popcorn tack.




Strumporna med stort S

Bara för att jag skulle leka modeblogg och skriva om mina nya strumpor från Kappahl så finns just de strumporna inte med på hemsidan.

Fantastiska är de iallafall. Sånna där som inte syns ens om man har ballerinaskor på sig. Var lite skeptisk först eftersom de är i spetsmaterial men nu är jag helt såld. Sliter av mig skorna på jobbet bara för att visa upp mina nya söta strumpor.
Om jag dör på sommaren vill jag bli begravd i de här strumporna. Och mjukisbyxskorna såklart.

Pizza

Undrar ni också hur jag kan få sån perfekt rektangulär form på min pizza?





Det stavas Pizza-Kit



Bara att rulla ut och pensla på den medföljande tomatsåsen. Sen är det bara att toppa med den fyllning man vill ha.

Vem orkar vänta på en jäsdeg när man kommer hem från jobbet? Inte jag iallafall.


Vidare

Det var med nöd och näppe jag orkade hålla mig vaken genom hela röstningen igår, fick spärra upp ögonen med hjälp av fingrarna där i slutet. Den här pensionären går gärna och lägger sig vid 22 på vardagskvällarna.

Skönt att Sverige gick vidare! Var mycket stolpskott med tycker jag, ringde väl Linda 2-3 ggr bara för att jag var så upprörd.
Kul att Portugal gick vidare också, den låten gillade jag. Hade läst mycket om Finlands bidrag innan men den imponerade inte. Det gjorde däremot Island.

Tveksamt om jag kommer hålla mig vaken genom hela semifinal 2 så det blir en del bidrag som jag inte känner igen på lördag. Då blir det seriöst tv-tittande med egen poängbedömning. Ses då i Uppsala =)

Svart eller vitt?

På fredag ska jag + kollega på visning av den nya filmen Änglar och demoner och sen blir det efterfest på Spy Bar. Kommer säkert bli jättekul, men frågan är bara vad jag ska ha på mig. I inbjudan står det:

Klädsel: Syndigt svart eller oskuldsfullt vitt



Vad skulle ni välja?

Väderstreck+berg

Jag brukar gå in på unt.se för att läsa Stefans blogg. För ett tag sen så dök det upp en ny blogg i deras lista:

 

Jag har lite namnproblem och tror att den där Susanne Westberg är svenskan som suttit i fängelse i USA. Tycker att hon verkar vara en kul typ eftersom hon tydligen ser på hela fängelsevistelsen som en semesterresa till Malta. Men sen så tycker jag att det är lite lustigt att hon får sitta och blogga från fängelset. Kollar upp det och inser mitt misstag, hon som sitter i fängelset heter ju Annika Östberg.

Men när man tittar på bilderna på de båda brevid varandra och lägger till det faktum att båda heter väderstreck+berg i efternamn så är det väl inte så konstigt att jag tog fel?






Pigg sallad

Det är på måndagar som man har störst chans att få se riktigt smaskiga matlådor, det är resterna från söndagens mysiga helgmåltid som får följa med i matlådan. Nån grillbit, lite potatisgratäng, smarriga såser, ahh ni vet. Sånt som man äter tillsammans med familjen på söndagkvällen. Sånt gör ju inte jag. Nej jag äter ju sushi eller fil på söndagkvällarna, det beror helt och hållet på om jag orkar gå ut och köpa mat eller inte. Oavsett vad det blir så får jag inga smaskiga rester över. Då känns det extra tråkigt att dra fram någon trött korvlåda ur frysen när alla andra sitter där med sina grillbitar.

Så jag tar till mitt hemliga lunchlådevapen - den superfräscha salladen. En explosion i färger som genast drar blickarna till sig, en lunchlåda som får folk att säga "ohh det där ser gott ut". Det här är ingen trött sallad, nänä. Här finns basutbuset (tomat, gurka, paprika, majs) men sen så fylls det på med pestopasta, mozzarella, färsk basilika ("vems mat är det som luktar så gott?" så kommer det att låta när jag öppnar locket) och serranoskinka.

Tävla i det tysta, det är så jag jobbar.

Bästa brunchen

Brunchen med pappa blev väldigt lyckad! Vi åt gott, lyssnade på mysig musik, strövade runt på söder, kollade i second hand-butiker, läste bostadsannonser bara för att se vem som kunde hitta flest särskrivningar och felstavningar. Gjorde sånt som vi tycker är kul helt enkelt =)

Jag berättade om mitt första besök i Stockholms konserthus, var där på jobb i fredags och såg bla. Alcazar. Pappa har också varit där, fast han såg The Doors. 1-0 till pappa.

När vi satte oss på bussen, respektive tunnelbanan, så hade båda tårar i ögonen, fast det var sånna där lyckotårar som man får när allt känns så himla och bra och man är helt tillfreds med tillvaron. Och det är något jag och pappa är experter på - lyckotårar.


Pappa avslutar brunchen med en kaffe i solskenet


Mosebacke kör jazzbrunch varje helg fram till midsommar. Helt ok mat, tonfiskröran var fantastisk!


Nya skorna - som mjukisbyxor fast för fötterna


Precis ätit glass vid Medis


Det blåste hårda men varma vindar


Staty på busstaket?

Helgfrukost

Visst är det underbart att börja en söndag med en sån här härlig amerikansk frukost?



Pancakes, lönnsirap, bacon, ägg och mimosa =)

Fira pappa

Nu ska jag alldeles strax stoppa fötterna i mina nya favoritskor (tygskor som är som mjukisbyxor - fast för fötterna) och åka in till centralen och möta upp pappa. Vi ska på Mosebackes jazzbrunch och sen strosa runt lite i stan, äta glass och bara umgång, underbart!


TGIF!

Och där kom solen som jag hade beställt, va bra. Då blir det AW på nån uteservering efter jobbet, man behöver ju inte vara synsk för att lista ut vart vi kommer hamna.

TGIF!


Inget regn hos mig, nähärå

Jag förstår inte riktigt alla som klagar på regnet. När jag går från jobbet så har de regnat varenda gång den här veckan, men när jag kommer upp från tunnelbanan i Sundbyberg så skiner alltid solen.

Väldigt praktiskt det där att ha solen på sin sida. Fast på lördag får den gärna skina lite på Söder också för då ska jag bjuda pappa på Mosebackes jazzbrunch.

 + SUNBYBERG = sant

Boka biljett

Emely, läser du det här?

Det är dags för oss att boka biljett nu så att vi kommer ner till Göteborg. Så att vi inte missar att gå på Liseberg, äta fisk, ta en tur i skogen, gå på altanfest och annat som man brukar göra där nere.

Eftersom jag inte får någon riktig semester i år får jag boka in massa sånna här minisemestrar istället. Och det är minsann inte fy skam det heller!

Lämplig lektyr

Hur härlig är inte den där känslan som infinner sig varje år ungefär vid den här tiden? Ni vet när man för första gången hör fågelsång och ser hur det ljusnar när man är på väg hem från krogen. Det är så härligt att man inte ens känner skavsåren från de nya vårskorna som man har fått efter att ha dansat halva natten.

Yes, det var en bra långhelg som inleddes med valborgspicknick och avslutades med söndagsfilmen på 3:an. Däremellan har jag njutit av solen, druckit rosé, grillat och läst ut sex stycken böcker.

Det låter ju lite imponerande, sen att varje bok bara var på ca 250 sidor behöver vi ju inte nämna, sex stycken låter mycket tyngre. Och så kan ni gärna få tro att det enbart var klassiker och verk av nobelpristagare som jag har plöjt igenom. Jorå, så är det, för alla vet väl att Margit Sandemo har fått Nobelpriset?

Här skulle det vara en bild där jag ligger på gräsmattan och läser i solen, men tydligen så funkar inte det att ladda upp bilder just nu så ni får använda er fantasi.

Gu vad glad jag blev!

Idag fick jag höra en nyhet som fick mig att börja gråta vid bröddisken på Konum. Men som tur var så var det enbart lyckotårar. Det var Tessan som ringde för att berätta att Andreas har friat och de ska gifta sig! Efter att ha snyftat i säkert tio minuter (lättrörd är mitt mellannamn) så lyckades jag pipa fram ett grattis till slut. Är så otroligt glad för deras skull, två så underbara människor förtjänar verkligen all lycka.

Stort, stort grattis till världens finaste Therese och Andreas!

 

Jag ska redan nu börja ladda upp med näsdukar inför bröllopet för jag har en känsla av att jag kommer vara som en vattenspridare i kyrkan =)