Mycket på gång i mars

Har satt ut lite grejer på Blocket och nyss kom några och hämtade skänken och datorbordet. På tisdag kommer en kille och hämtar tven. Nu är det bara den lilla tv-bänken* kvar som behöver hitta en ägare, annars hamnar den på soptippen nästa helg.

Flyttpackandet idag blev fördröjt av ett gallstensanfall men nu är jag i full gång med att sortera, rensa och packa. Bara en vecka kvar till flytt nu och mindre än två veckor kvar tills vi åker till Berlin :) Där är våren på gång, idag var det 10 plus och sol vilket låter snudd på som högsommar i mina öron som inte känt någon annat än minusgrader de senaste två månaderna.

Heja mars, det kommer bli en bra månad!

*En timme senare: Nu är tv-bänken också borta.

Idolförälskelse - igen

Är så trött att det svider i ögonen men jag håller mig vaken av en enda orsak:

Markus Larsson chattar live på Aftonbladet om Melodifestivalen.


Jag ställer inga frågor, fnissar istället, trånar och läser hans svar.

Det kommer med åldern

Igår: Vid lunch hånskrattade jag åt kollega som hade svårt att sätta sig pga. stel rygg och ben som han fått av innebandyn på morgonen.

Idag: Smärtan i min rygg och rumpa gör sig påmind vid minsta rörelse.

Slutsats: Om tre år kommer jag också att få ont redan till lunchen.

Att hålla sig till listan

Grattis Solna Centrum! Det blev bra merförsäljning för er idag.

Jag åkte dit med ett enda syfte: jag skulle gå till Stjärnurmakarna för att ta bort några länkar i armbandet på den klockan som jag fick av mamma och pappa när de kom hem från Thailand.

I tunnelbanan på vägen dit funderar jag på om det är något mer jag tänkt att jag behöver som jag kan fixa på en och samma gång nu när jag ändå är där. Kommer på tre saker: simglasögon, någon köttbit till middagsmat och tomater.

Bra, då blir det besök på Stadium och Kvantum också.

Passerar Akademibokhandeln utan att så mycket som ens snegla åt bokrean. Duktigt. Är iofs enbart så duktig för att jag redan klickat hem böcker från Adlibris rea tidigare på dagen.

Går in på Stadium, i rulltrappan på väg upp hinner jag glömma bort vad jag skulle ha (simglasögon). Går istället runt bland träningskläderna, påminner mig om den där känslan jag hade imose när jag skulle packa träningväskan och det kändes som att jag bara hade en enda träningstopp som jag gillade (som såklart låg i tvätten). "Undrar om det finns fler i den modellen?".
Det fanns det. Plockade åt mig två stycken i olika färger. Inte förrän jag står i kön till kassan kommer jag på att det var ju simglasögon jag skulle ha. Upp för rulltrappan igen, hittar ett set där man får både simglasögon och badmössa. "Bra, jag har ju ändå funderat på att skaffa badmössa också för att inte slita på håret".

Går förbi HM och ser en fin blus hänga precis vid ingången. "Vi pratade ju faktiskt om blusar imorse, om hur praktiska de är på jobbet". Hittar fler och fler söta blusar, plockar med mig ett gäng in i provhytten. Vill ha alla, men tänker att man måste sätta gränser så jag väljer ut en. Hade räknats som förnuftigt om det inte var så att jag inte skulle ha någon blus överhuvudtaget. När jag kliver ut från provhytten kommer jag på att jag använder ju alltid samma byxor nästan när jag har blus, blir lite tråkigt i längden. Ut i butiken igen och hittar ett par fina byxor. Tycker plötsligt mer om byxorna än om blusen. Sätter gränser igen och hänger tillbaka blusen men köper byxorna. Duktigt med gränser, kanske inte lika duktigt att komma ut med någon som kostade dubbelt så mycket som blusen (som jag inte ens skulle ha från början).

Måste ta rulltrappan ner för att komma ut från HM. Vid strumpavdelningen ser jag att de har rea på tunna, rosa leggings. Måste faktiskt ha, gick en maska i mina i veckan. Står i den långa kön när jag får syn på någon roll-on-ögonkräm (extrapris) som ska hjälpa mot mörka ringar under ögonen. Har haft en intensiv period på jobbet nu pga. vädret vilket har bidragit till påsar under ögonen. Inte så snyggt, plockar åt mig en sån ögonkräm också.

Efter omvägen på HM går jag till Stjärnurmakarna, det ska ta tio minuter att fixa klockan så jag går över till Apoteket mittemot under tiden jag väntar för så fort jag såg Apoteksskylten kom jag på att min handkräm på jobbet tog ju slut idag. När jag står vid handkrämen så ser jag Stopp-och-väx, sånt där medel man ska använda för att sluta bita på naglarna. "Borde verkligen sluta bita på naglarna". Köper det plus nagelbandsolja "bäst att vara extra snäll mot naglarna nu så att de växer snabbt". Det är på riktigt omöjligt att komma ut från Apoteket med bara en grej.

Hämtar ut klockan och går till Kvantum, tomater och kött stod på listan. Man kunde köpa tre kartonger med körsbärstomater för priset av två. Kommer äta tomater till allt för ett tag framöver. Hittade kött också. Och några grönsakskonserver. Och avocado. Och musli.

Inte så lätt att hålla sig till listan alltså, men jag såg ju till att fixa armbandet på klockan iallafall.


10 saker tjejer gillar hos killar – i smyg

Aftonbladet har skrivit en artikel om 10 saker som tjejer tänder på hos män men som de inte vågar stå för att de går igång på.

1. Skäggstubb

2. Nördighet

3. Hårigt bröst

4. Flitig bokläsare

5. Gråter till filmer

6. Sjunger med i låten medan man dansar

7. Grått hår

8. Att vara svettig efter träning

9. Glasögon

10. Sportdåre


9 av 10 är sånna grejer som jag alltid (helt offentligt) sagt att jag gillar hos en man, gissa vilken grej det är som inte står med på min lista?

Vadå trafikkaos? Nu förstår jag inte alls

"Trafikkaos" har varit ordet på de flesta löp de senaste dagarna och det mesta på jobbet handlar om det också. Spårtrafiken drabbas, bussarna kommer inte fram eller måste plockas ur trafik för att köra ersättning för spår. De som kan tar bilen istället vilket bidrar till extrema köer på vägarna.

I allt det här kaoset finns det en enda linje som har rullat som den ska hela tiden - blå linje mot Hjulsta. Det är min linje det.

Köper en trisslott i eftermiddag och ser om turen fortsätter att vara på min sida.

Fast i Uppsala

Det blev ingen Göteborgsresa, men istället så hamnade jag i Uppsala. Det var inte helt lätt att ta sig hit, men jag gav mig in i matchen innan SJ gav upp helt och därför kom jag fram till förfesten lagom tills melodifestivalen började. Det var riktig tjejförfest hemma hos Rosa med massa gott plocksnacks och tjejspel.

Det blev en ganska sen utgång och det blev en sen kväll överhuvudtaget för vi hamnade först på Max och sen på efterfest. Den mest komiska efterfest jag har varit på, skrattade konstant där i några timmar. Fick dessutom med mig ett tjusigt stringtidningsställ hem, kul med fynd sådär i trapphuset.

Det blev inte många timmars sömn, men jag var ändå uppe i god tid för att ta mig hem till Stockholm. Klockan är nu halv åtta på kvällen och jag sitter fortfarande i Uppsala. Ska strax ge mig ut för att göra ett nytt försök. SJ är ju som bekant inte särskilt stabilt när det är sånt väder som det är.

Jag, Linda och Elin tog en vinterpromenad i solskenet så solenergi plus världens roligaste servetris på pizzerian gjorde den här dagen bra ändå trots att jag inte kommit hem som planerat. Har träningsvärk i magmusklerna efter att ha skrattat i nästan ett dygn nu och det får ju ses som ett strålande betyg på den här helgen.





Nu är klockan halv elva på kvällen och jag har hunnit vara hemma en liten stund, hittade ett tåg till slut.

Jobbet

Jag får vara kvar!

Ser fram emot att få gå och lägga mig och kunna vakna utvilad och avslappnad. Det var ett tag sen sist.

Satans snö

Nu ansluter jag mig till den stora skaran som är trötta på vintern. Blev inget
Göteborg eftersom det är snöoväder i hela mellersta och södra Sverige. Just
den här helgen såklart. Lagen om all jävlighet har alltså inte förändrats ett dugg.



Skriver upp på inköpslistan

Imorse tog mina sista fryspåsar slut.

Gu vilken tur att vi ska till Ullared imorgon!


Ögonskugga

Det är ju tur att jag är en sådan välkänd klumpeduns för annars skulle det nog inte vara så många som tror mig när jag försöker förklara sånt här genom att säga att jag sprang in i en dörr.



Och visst är det populärt med röd/blå/gul ögonskugga? Om inte så tar jag och skapar den trenden nu.

Vägbeskrivning

Fick vägbeskrivning av kollega om hur jag ska ta oss till Göteborg på fredag.

"Ta vänster när du kör ut från parkeringen. Alltså inte det hållet som du kör när du ska hem. Sen så håller du höger i tre timmar. Då kör du rakt fram och om ytterligare tre timmar är du i Göteborg"

Jag blir så glad av att umgås med människor som förstår vilken nivå man måste lägga sig på när man pratar med mig om vägbeskrivningar.

Vilse

Ska det verkligen vara så här svårt att köra bil? Eller det är väl mest själva hittandet som är svårt. Hade först lite problem med att ta mig ut från Uppsala när jag skulle hem i söndags. Sen så chockade jag mig själv med att ta rätt avfart från E4an hem till Sundbyberg.

Igår skulle jag köra till jobbet (billigare parkering där än hemma), åkte lite vilse. Idag körde jag till jobbet, åkte lite mindre vilse än igår, men ändå vilse liksom. Nu får bilen stå här på jobbet tills det är dags att åka till Göteborg på fredag.

Det blir ju ett äventyr i sig att se om vi kommer fram dit eller inte.

Nästa helg

Nu är snart ännu en helg över. I veckan som kommer så får jag besked om jobbet, men det hjälper inte att oroa sig för det nu så jag fokuserar på det roliga som händer nästa helg istället =) Då blir det roadtrip ner till Göteborg. Hela gänget åker till Ullared på lördagen och sen blir det fest på kvällen, avslutar med ett besök på bröllopsmässan på söndagen innan det bär av hemåt igen.

Eye (uttalas [aj] )

Skynda, skynda, skynda till pendeltåget. Springa uppför trapporna till plattformen, trycka upp dörren med all min kraft, ta sats för att springa de sista metrarna fram till tåget som står inne med öppna dörrar.

PANG!

Springa rakt in med ansiktet i dörren som jag precis öppnat, det öppnades visst inte så mycket som jag hade tänkt att den skulle göra. Försöker naturligtvis låtsas som att ingenting hade hänt när jag helt vimmelkantig ramlar in i vagnen. Folk tittar en del, "attans, de såg smällen, gu vad pinsamt" tänker jag. En tant som ser snäll ut lutar sig fram mot mig och säger "du vet att du blöder en del va?".

Nej det visste jag inte, ni ser det lilla röda såret där på bilden (brevid den stora svullnaden, ja just precis) va? Fattar inte hur det kan komma så mycket blod ut ett så litet sår. Tur att jag har blivit så vuxen att jag alltid har med mig pappersservetter, fick bort blodet och kunde gå på stan utan att alltför många hajjade till. Om de gjorde det så beror det på att det numera ser ut som att jag har ett litet horn där vid ögonbrynet.


Färgfest

Nu tar jag på mig mina byggbyxor, greppar sprayburken, går ner i hobbyrummet och byter färg på köksmöblerna


Fröken Söt

Var på utförsäljning i söndags, fastnade vid ställningarna med kläder från Fröken Söt. Massor av fina kläder fanns det, men det mesta sys bara i storlek S-M så det kommer jag inte i, men en tunika (min är inte blå, den är brun- och vitrandig) blev det iaf:



Försökte komma på varför jag kände igen märket Fröken Söt så mycket, men så kom jag på det!



Jag känner ju en alldeles egen Fröken Söt :)




Oro

Har en ständig klump i magen och vaknar varje morgon med spända käkar och huvudvärk.

Det ska varslas på huvudkontoret. Hoppas få besked snart huruvida jag får vara kvar eller inte.

Därav har det varit tomt på inlägg den senaste tiden och kommer väl vara så ett litet tag till.

Födelsedagsfirandet

Det blev karaoke!


Fira Emma

Ett nytt gallstensanfalla igår igen :( Jag var taggad för en tur till Strands klubb Mörkret, men det fick bli totalmörker här hemma istället.

Ikväll är det Emmas 25-årsfest som jag har sett fram emot jättemycket. Tog ett allvarligt snack med stenarna igår och sa att de ska ge fan i att förstöra den här kvällen också. Just då verkade de ganska medgörliga eftersom jag precis matat dem med morfin, men man vet aldrig.

Vi håller tummarna för att jag utan problem kan sätta mig på ett tåg till Uppsala och få fira Emma hela natten lång.



Blir det karaoke ikväll också Emma?

Megaloppis

Jag vet vad jag gör den 3-4 april. Då är det ny megaloppis i Solnahallen. Fritt fram för den som vill hänga med och leta fynd.


Tänk er 2 ½ Vaksala torg, fast inomhus =)