Ass

Haja att det här är pinsamt. Brukar det här vara min musiksmak? Nej. Är det troligt att jag typ välter bord bara för att komma upp på dansgolvet när jag hör den här låten? Nej.

Men ändå har den fastnat. Videon är superkass, ser ni att det inte ens är läppsynkat? Jag skäms, men inte tillräckligt för att inte låta er ta del av sånt (om det inte redan har börjat) kommer pumpas ut på dansgolven.



Underbara dagar

Har haft några helt fantastiska dagar! För att få med allt som varit bra kommer det här bli ett skrämmande långt inlägg.

I onsdags tackade vi av M på kontoret. Eftersom han ska flytta till Tyskland så var temat öl. Närmare bestämt köpte vi in samtliga ölsorter som finns på systemet. Så nu har jag smakat körsbärsöl, veteöl, spontanjäst öl och all annan öl. Och så delade jag och M på förstaplatsen i ölhäv.

Hittar inte mobilskladden nu så att jag kan föra över bilder, men kvittot var långt över två meter så ni kan ju tänka er att det blev bra. Lyckades även krascha Systembolagets kassasystem, tydligen går det inte att göra så många inslag på en gång. Ops.

I torsdag var U uppe på konferens så när jag hade jobbat klart gick vi och käkade och drack öl tillsammans med M på Good Times. Grabbarna kom dit sen, men vi tog en tidig kväll och gick hem innan derbyt.

Hann hem i tid för att shoppa ny datorskärm med mamma och pappa. Nu kan jag ligga på sängen och kolla på TV, skönt det.

På fredagen började jag och M med lite bubbel och middag hos henne innan vi drog vidare till förfesten på Söder. Vin och Fernet innan vi hoppade in i bilarna som skulle ta oss till det omtalade sunkkrogen Grand Garbo i Sumpan. Det var ingen som riktigt visste vad vi gett oss in på. Vi hade sett bilder, ojat och haft oss, sagt att "sådär tänker minsann inte jag hålla på". Ett drinkbord senare och vi ÄGDE strippstångsburarna. Alla som hade sagt att de skulle ta en lugn kväll glömde snart det. Så sjukt kul! Dansade precis hela kvällen, både till coverband och uppe i burarna. Vevandet med förortsarmen ville aldrig ta slut.

Tyvärr blev det inga bra bilder med kameran, men här nedan är lite bilder från deras hemsida:

 

Sov hemma hos M pch när vi vaknade upp sega och darriga så gick vi förbi pizzerian på vägen och satte oss i parken nere vid vattnet vid Reimers holme. Njöt av solen, bakismat och cola. Helt fab.

Ner på stan och leta skor som inte skulle göra ont på mina skavsår. Trodde att jag lyckades (men klart jag inte gjorde) så då kilade jag hem till E för lite mat och sedan göra sig redo inför kvällen. Cowboytema på Snaps, då får man passa på att klä upp sig. Kockan 19 var det sagt att vi skulle vara där. Vid den tiden hade vi inte ens kommit fram till M (rysligt vad många M jag känner) där vi skulle förfesta innan så den planen sprack rätt hårt.

Spana in oss (och M) som snygga cowboys:

   

Det medförde att vi kom senare till Snaps än beräknat, mötte upp resten och så blev vi kvar där hela kvällen. Dansade till konstig musik, varvat med öl och drinkar. När vi sitter vid bordet hör jag någon förvånat ropa mitt namn. Där var Å! Har inte sett henne på minst fyra år. Vi utbrast i glädjeskriv sådär som bara brudar kan (fast det här var brudskrik upphöjt i tio), hoppade runt och sen försökte vi resumera våra under tiden som var kvar. Riktigt kul att se henne igen.

Vid 3-tiden ville vi inte hem så då blev det efterfest hos någon tjej på Valhallavägen. Det blev mycket brottning när några tappra skulle testa sina krafter mot en tränad MMA-kille. Undertecknad kunde inte röra på mina såriga fötter vid det laget så jag avstod. Vid 6-tiden strosade jag barfota hem till E,  lyssnade på fågelkvitter på vägen och njöt av att solen redan var uppe. Hon drällde in någon timme senare och sedan sov vi som två klubbade sälar fram till 12.

Mötte upp M för stans godaste bakispizza på Forno Romano. Släpade oss sedan några steg bort till ett cafe med väldigt sköna filtar och soffor. Där satt vi och ojade oss i flera timmar innan det blev kväll och det var dags för mig att åka tillbaka till Uppsala.

Kolla hur mysigt slitna de ser ut =)



Något som är nästan lika mysigt är min röst. Den är så hes att det låter som att jag är på en sträng whiskeydiet. Får se om den hinner ordna upp sig inför Valborg på onsdag.

Ikväll efter jobbet tog jag och N en sväng förbi en vernissage och sedan blev det middag på italienska Vapiano. Grymt ställe! Hit kommer jag gå fler gånger.

Well, det var det hela. Eller bara och bara, det väntar ju fortfarande massa skoj. Valborg på onsdag och sedan är det långledigt. Ska in och jobba några timmar på fredag för på kvällen blir det drinkar på Inferno och vem vet vad som händer sen.


Dödsgammal?

Saxat från Tjuvlyssnat:

image291


Är det bara jag som fick ett litet knytnävesslag i magen där? Dags för 24-årskrisen och dödsångest på samma gång. Härligt!

Ikväll är det fest! Måste ju passa på medans man är ung och viral. Avskedsfest för M och utgång here in Stockholm. Övernattar här, har redan planerat in en bakispizza i parken på lördagen och sen blir det party på kvällen igen. Glamorösa webba-livet kallar.

Så det gick

Är det inte konstigt hur saker och ting blir. Min farbror dog idag, inte ens fyllda 70 år.

Jag gråter inte, vi hade inte den relationen. Men nu är alla på min pappas sida borta och det känns...konstigt.

Hur mycket betyder egentligen bakgrund, släkt och liknande. Är det inte i nuet vi lever? Borde man inte vara klar med det som varit, lärt sig och gå vidare. Jo, men å andra sidan så är det ju bakgrunden som man kan dra lärdom av.

Knepigt det där.

Alla minnen på ett videoband

Nyss hemkommen från föräldrahemmet. Pappa har som mission att föra över alla våra gamla heminspelade filmer till digitalt format. Vi satt tillsammans efter maten och skrattade. Jag var ett bedårande men hemskt barn. Här finns bevisen och den som ständigt var utsatt för min jävulskap är naturligtvis lillebror. Hemska trollungen tyckte att det var kul att: peta bäbisen i pannan med nageln, dra så hårt i mattan att söta lilla ungen åker av, alltid (verkligen alltid) ställa mig framför kameran om de någon gång försökte filma bara lillebror. Dessutom sjöng jag falskt, pratade med mat i munnen och stampade med foten i marken när jag blev arg. Men hoppsan, sånt gör jag visst fortfarande.

Men när jag åkte spark då var jag minsann söt och som återkommande tema i alla filmerna så hittar man mig rätt ofta uppkurad hos morfar så att vi kunde titta på tv eller läsa en bok tillsammans.

Jag vill filma mera, bevara hela livet så att när jag är 40 kan jag plocka fram festfimerna, dokumenterade tjejkvällar och after worker och istället för att göra som jag gör nu, minnas barndomen, så kan jag se tillbaka och komma ihåg hur det var åren där runt 20+.

Det var på tiden

Äntligen har jag fått tummen ur och fixat till mitt trådlösa nätverk, no more sladdar.

Så nu kan jag slänga runt datorn hur jag vill medans jag tittar på Prinsen & Jag, snyftar över ett lyckligt slut och skäms inte ett dugg över den låga standard som min filmsmak håller.

En skön spontanmiddag efter jobbet gjorde den här dagen lite roligare. Och bullar. Bullar lättar upp vilken jobbig dag som helst.

Förresten, hur onlineskadad är man om man väljer att gå in på texttv.se istället för att faktiskt trycka fram text-tv på tv:en (kontrollen ligger precis här brevid mig) för att se vilka program som kommer.


Sveriges snyggaste glass

Nu kan ni sluta fråga, fundera och undra över vem som är Sveriges snyggaste glass.

Det är såklart jag!

image290

Ladda upp ditt eget ansikte i en glass eller
rösta på mig. Kom igen nu!

Funny fest

Kom vi ut igår? Nej. Var det för att det var så trevligt hemma hos M? Ja.

Jättegod mat, fin lägenhet och en hel drös med nya människor. Vi demonstrerade hur man dansar "blomman" för den yngre genrationen, drack jäger och annat kul. Klockan blev sent och när det började bli dags att dra sig så hade jag missat alla nattbussar med råge så M var hur snäll som helst och lät mig däcka på hans golv.

Kände mig jättepigg när jag vaknade, dvs ända tills jag rörde på huvudet. Om ni tycker att det känns lite jobbigt att gå igenom stan dagen efter att man varit ute och fortf har partykläderna på sig så kan jag skriva under på att det är ännu värre att sätta sig på ett tåg fullt med barnfamiljer och lukta sprit. Har dragits med bakfylla hela dagen och det är med nöd och näppe som jag har lyckats tvätta som vanligt.

Funny fest

Kom vi ut igår? Nej. Var det för att det var så trevligt hemma hos M? Ja.

Jättegod mat, fin lägenhet och en hel drös med nya människor. Vi demonstrerade hur man dansar "blomman" för den yngre genrationen, drack jäger och annat kul. Klockan blev sent och när det började bli dags att dra sig så hade jag missat alla nattbussar med råge så M var hur snäll som helst och lät mig däcka på hans golv.

Kände mig jättepigg när jag vaknade, dvs ända tills jag rörde på huvudet. Om ni tycker att det känns lite jobbigt att gå igenom stan dagen efter att man varit ute och fortf har partykläderna på sig så kan jag skriva under på att det är ännu värre att sätta sig på ett tåg fullt med barnfamiljer och lukta sprit. Har dragits med bakfylla hela dagen och det är med nöd och näppe som jag har lyckats tvätta som vanligt.

Lyckad föreläsning

Applåder och kindpussar efter föreläsningen. Det var jättekul! Stå där framme för en klass som lyssnade och antecknade vad JAG sa. De var uppmärksamma och kom med massa frågor som jag kunde svara på, som tur var. Och alla grattis och lycka till-hälsningar som ringdes och smsades gjorde mig riktigt glad och varm och så hjälpte det mot nervositeten också.

En trevlig kväll sen med barfotaförfest, dans på kåren och sen frisörsalong på efterfesten. Var inte pigg på planet på väg tillbaka till sthlm.

Inflyttningsfest hos M ikväll, det här ser jag fram emot! Ska strax slå in inflyttningspresenten, sminka och fixa och sen möta upp M på stationen. Och allt detta kommer jag göra till tonerna av Millas Mirakel. Nu är det fest!

 

Men in trees

Men in trees, det är bra det, nu är jag snart klar med säsong 1. Började kolla på det när jag bodde i Florida, såg att det har visats på TV här hemma, men jag kan inte följa sånt som går på TV. Hinner folk verkligen sånt? Mitt TV-beroende är obefintligt. Det som jag vill följa går på SVT-play. Det kollar jag ikapp mig på under helgerna. Tittar ni på TV på vardagarna? Vad kollar man på då? Och framförallt, hur har man tid?

Var på hemelektronikmässa i Globen igår, men innan vi gick in satt jag och E på Globenområdet  och njöt av sol och jordgubbar. Sen tog vi oss in och bejakade vår inre nörd där vi travade runt bland datorer, skärmar, kameror, skrivare, tv-spel och annat som är intressant för en pryltok. Måste ha en videokamera.

Middag med familjen på stan sen, blåmussolor i vinsås makes me happy.

Lillebror

Det händer inte ofta, typ inte alls faktiskt. Men nu har jag fångat lillebror på bild, fått med oss båda två på en och samma bild faktiskt. Det ska bli en present till mamma. Och om ni kisar lite så kan man nästa ana att han har ett leende på gång. Fina lillebror.

image289

Tråkblogg

Jotack, helgen var bra. Veckan som varit hittills är det inte mkt att orda om, jobb says it all. Men i fredags startade vi med middag och vin på kontoret, fortsatte till M:s sprillans nya fina lägenhet. Mera vin. Sen öl med E. Sov över i storstaden och njöt av en ljuvlig frukost från Cheez Albert,

Efter en sån start satte vi på oss kulturkepsen och åkte ut till Moderna Museet på lördagseftermiddagen. Strosade runt och mådde hur bra som helst. Pojkar och flickor: ni får inte missa Andy Warhol-utställningen som pågår just nu.

Sen blev det en mysig hemmakväll med gymnasieläraren här hos mig i lördags, vilket känns förvånadsvärt bra :)

I söndags kom äntligen hyllorna på plats, nu behövs bara ramar så jag äntligen kan få fylla upp vardagsrummet med Dali. Favoritmotivet har legat ihoprullat alltför länge nu.

Och idag är det redan onsdag, snart torsdag. Alltså är det helg snart och det betyder prylmässa i Globen på lördag. M på jobbet sa att jag är en större nörd än vad han är. Det väljer jag att se som en komplimang.

image288