Girls on Gotland 2011

Jag har blåmärken på kroppen, en röst som låter som rökig whiskey, sömnbrist, ont lite här och var och har gått upp minst 5 kilo. Det är nog många som skulle påstå att den här veckan på Gotland inte varit någon hälsoresa.

Jag håller inte med.

"Ett gott skratt förlänger livet" sägs det. Mina underbara, ROLIGA vänner kommer se till att jag blir långt över hundra år gammal. Så mycket kärlek, närhet och skratt. Blir tårögd när jag tänker på vilken tur jag har som har dem i mitt liv.

Att få prata ett språk som bara vi förstår, aldrig ha en kram längre än en armlängd bort, få dansa som en galning i solen, prata och bara vara.

Dat var så tomt, så tomt att vakna upp ensam här hemma. Tur att det här är början på en ny tradition och nästa år är vi tillbaka på fina Gotland. Då ska vi ha lättare bagage (lämna alla högklackade hemma), mera sol, se en rauk och skratta ännu mer. Jag längtar redan.

Älskar er!


Jaaa, SEMESTER!


Och i jul kommer en extrabilaga från vårat pepparkaksbak

Kolla, nu är det tydligen Eklunds i var och varannat nummer av Hemmets Journal :)


"Jag mår bra, men det kommer du aldrig få veta"

Piken "om jag inte svarar är jag inte intresserad" är tydligen inte välkänd hos alla:
 

Min väska kommer iallafall vara lätt

Försöker så smått börja packa inför Gotland. Har INGENTING att ha på mig. Panik.

Har full förståelse för tjejen i det här klippet:


En bra helg = mycket utropstecken

Det var en sån där helg igen. Ni vet en sån där då man inte hinner blogga.

Mysig tapasmiddag på Barcelona i fredags. Vi åt och åt och ändå tog det inte slut på faten. En tillhörande kvällspromenad på det gjorde min fredag.

I lördags blev jag av med min soffa och monterade ihop den nya. "Svårmonterad och man behöver vara minst två för att få ihop den" var vad Elin sa när jag hämtade den.


Så fin! Älskarn!

Är lite nöjd över att jag fick ihop den alldeles själv. Förvisso fick jag halvligga ibland för att stötta och justera med fötterna, men skam den som ger sig liksom.


På kvällen bjöd Arin in oss på takfest där vi roade oss med hans fynd i taxfreemusiken. Grill och dans på taket hela natten. En underbar sommafest som avslutades med nattbad i Fredhäll. Träningsvärk i skrattmuskeln när jag vaknade, så som det ska vara.

        


Nybadade träskmonster


Uppsalaiter på ett Stockholmstak. Bra grabbar hela bunten, gilla!


På söndagen åkte jag till Uppsala och åt en tidig middag med mamma och pappa på Brostugan. Där finns Sveriges godaste vårrullar!

Sen åkte jag, Nina, Emma och Linda ut på landet där Emma fick guida oss stadsbarn i blåbärsplockandets ädla konst. Varje frukost blir en lyxfrukost med egenplockade bär i yogurten.


Avslutade söndagskvällen med en fika på Linné, när det stängde där låg vi vid Fyrisån och pratade och myste så länge att jag råkade missa mitt sista tåg hem till Stockholm. Men fick som tur var skjuts hem, så himla snällt!


Hejdå och hej soffan

Äntligen har jag fått tummen ur och lagt ut min soffa på Blocket. Imorgon kommer en kille och hämtar den och först när den är borta kan jag få den nya på plats (det är mormor Milleruds gamla som har flyttat in). Tydligen ska det vara ett litet helvete att montera den, men jag ser det som en utmaning.

Fråga mig igen efter den här helgen om jag fortfarande ser lika positivt på saken.

Leksak!

Woho, nu finns min nya dator att hämta. Det är en nettop så att jag lätt kan flytta den mellan datorbordet/mangeln och TV:en.

Min andra stationära har tio år på nacken nu och är seg som en snigel på kryckor, dags att den får en värdig pension. Och det är på tiden att jag får en ny leksak :)


Vandraren har ingenstans att gå

UNDERBAR blogg!

Jag vill också vara på luffen. Nä kanske inte på luffen, men ut och vandra iallafall.

Nästa sommar vill jag vara ute och gå i den svenska naturen, nyttja lite allemansrätt, fiska och kanske se något kul djur på vägen. Så måste det bli.

Hey hey John Blund, kom och ta mig

Hade sömn varit en OS-gren hade jag vunnit guld.

Så har det varit ända till nu. För andra kvällen har jag svårt att sova, det kryper i det högra benet, jag känner mig lätt illamående av värmen och ingen sida av kudden känns tillräckligt bra.

Ögonlocken känns som cement men jag kan inte ändå inte koppla av. Skulle vilja kolla klart på fotbollen (spännande!) men hoppar den eftersom jag måste upp tidigt imorn och behöver sova för att orka upp.

Borde väl kanske gå ut och gå en runda för att bli av med obehaget i kroppen men känner att jag inte riktigt har tid med det.

Trodde aldrig att jag skulle bli avundsjuk på det här men han ser ut att sova så gott




Veckans veggo

Sedan ungefär ett år tillbaka så har jag haft som ambition att äta fisk och skaldjursrätter minst en gång i veckan. Inte så svårt att lyckas med då jag gillar fisk. Ibland blir det bara en tonfiskomelett men oftast så försöker jag variera mig för att utöka min egen receptbank.

Nu är det dags för nästa grej; äta vegetariskt en gång i veckan

Och då ska det inte vara bara sallader, jag är verkligen inte van vid att laga helt vegetarisk mat så det blir en utmaning. Förhoppningsvis en god sådan!

Jag börjar idag med en vegetarisk lasagne där bottenskiktet ser ut såhär:


Här har jag stekt ihop champinjoner, lök, hackade valnötter, ruccola och babyspenat (minst 400 g grönt). Det här första lagret täckte jag med också med några skivor aubergine innan jag la på lasagneplattorna. Ovanpå det fuskade jag och använde färdiggjord ostsås istället för bechamelsås tillsammans med resten av röran innan nästa lager av plattor och så lite ost på toppen av det.

Just nu står den inne i ugnen och luktar väldigt lockande!

E.l.f (igen)

Äntligen har e.l.f fyllt på sina lager! Istället för att vänta på något specialerbjudande så slog jag till nu när så mycket av det jag haft på önskelistan fanns inne för beställning. Förhoppningsvis hinner det komma innan jag åker till Gotland (bara 1½ vecka kvar!).


Glassig macka

Eftersom glassen Sandwich heter just Sandwich så äter jag den på samm sätt som jag äter en macka:

Kanterna först!


Det här skulle jag kunna äta varenda dag

Tack vare Amandas blogg åt jag en underbar lunch idag: laxrullar med sallad

Ta några skivor kallrökt (gravad går också bra) lax, bre på färskost, klipp lite gräslök över, peppra och rulla ihop dem till lagom storlek. Pressa citron över rullarna och servera tillsammans med en god sallad.

Löjligt enkelt och löjligt gott!



Trosenblad och Pamp i Stockholm

2011 har bara nått halvtid och jag har ändå redna hunnit träffa Therese och Andreas fler gånger i år än vad jag gjorde under hela 2010. För det klickar vi på like-knappen.

De kom hem till mig sent i fredags och efter en mysig helgfrukost i lördag åkte de iväg på släktträff i Bålsta. På eftermiddagen åkte jag ut och hämtade dem. Då var tanken att vi skulle ha satt oss på någon uteservering, men det blev sådär som det ofta blir, att det är så kul hemma att man inte kommer iväg i tid. Istället kom vi till Snaps lagom till att uteserveringen stängde, men det fick bli drinkar och dans där inne istället.

Sen tog det lång tid innan vi kom hem pga. stopp för kaninjakt. Här ser ni Andreas göra en tjurrusning mot några ninisar, utan att lyckas fånga en enda. Men lika glad för det är jag för vissa av de där kaninerna är så inavlade att de får anses mer som skadedjur än något gulligt som man kan mata med maskrosblad.




På söndagen blev det glass på Skansen och sen middag hemma hos mig innan de åkte tillbaka till Göteborg. Kom snart tillbaka! 


Fest på ballen

Väldigt oplanerad utgång igår på Flustrets balkong. Men vem kan motstå en skön tjejförfest på Elins gård? Det slutade verkligen med en helkväll så därför ser det ut såhär på mitt skrivbord idag:


Är ovanligt piffig på kontoret eftersom jag gick direkt hit från tåget, både outfit och smink från gårdagen är kvar.

Vi började som sagt var hemma hos Elin, de andra grillade men sånt hann inte jag med så jag åt på tåget från Stockholm till Uppsala. Det måste ha varit en tropisk natt igår för jag satte inte på mig kavajen förrän vid 4-tiden imorse, det var alltså som gjort för att dansa på Balkongen hela natten. När det stängde fortsatte vi att headbanga på Bullit.


Sen började jakten på fyllemat och det är tydligen snålt med sånt en torsdagsnatt i Uppsala. Ett äpple på Statoil är INTE ett godkänt substitut:


Botan var min wingman för kvällen och mitt i det här dansklippet vill han ha ett snack med mig om min killsmak. Den duger inte, alla som jag föreslår ser tydligen ut som nördar. Alla som han förelår ser ut att vara riktigt kaxiga typer. Inget framgångsrecept, men jag uppskattar hans försök.


Utelunch

Det är klart att man aldrig vill sitta inne på ett kontor när solen skiner utanför, men det är tur att vi har en innergård dit man kan ta med sig sin matlåda och njuta av solskenslunch. Har fått dille på baconinlindad sparris, här med keso, melon och mozzarellasallad till.

I förrgår skivade jag upp campinjoner och blandade dem med finhackad chili och lite olivolja. Det som var kvar av den blandningen fick också åka ner i salladen och herre vad god det var, prova!


Fred, kärlek och en sjukt bra festival

Det tog mig sisådär två dygn men nu har jag börjat återhämta mig från en vecka på Peace & Love-festivalen. Jag, Linda och hennes Leksandskompisar Lovisa, Johanna och Cicci bodde i ett av funkiscampingens största tält. Vi må ha varit det rörigaste campet men vi var ändå ensamma om att ha utomhusbelysning :)

Massa bra musik (såklart), massa öl och massa härliga människor. Strössla lite fantastiskt väder över det så har du ett framgångsrecept.

Att välja bästa konserten går inte. Maskinen var inte bäst musikaliskt men där var det de festaste röjet, Volbeat var bara rakt igenom grymt, Journey lät sjukt bra och det gjorde Kings of Leon också. Och The Strokes! Och The Arks Calleth You, Cometh I var tårframkallande.

Mest ledsen över att jag missade: Deadmau5, Wilmer X och 30 Seconds to Mars

Mest nöjd med: Senilsnörerna till mina solglasögon

Mest använda uttrycket: Oj oj oj...

Vanligaste måltiden: Makrill i tomatsås

Läskigast: Min stalker som jag skaffade mig redan i början på veckan

Roligaste mötet: Hitta Svante och Smed i funktionärsmatsalen

Bästa upptäckten: Varmt rödvin smakar som glögg

Känsla vid duscharna: Kvinnofängelse


Underbart med festival helt enkelt och skulle någon säga "här, ta min Hultsfredsbiljett" så skulle jag inte tveka en sekund. För nu har festivalförkylningen börjat gå över, ryggen har återhämtat sig från flera nätter på liggerunderlag och jag har ätit lite vanlig mat och då är jag liksom fit for fight igen.

Här - ett gigantiskt bildregn utan undertexter (för bilderna talar för sig själva):