Vågar mig inte upp på vinden

Det var inte meningen att jag skulle vara uppe så här sent, men jag fastnade framför datorn sådär som man kan råka göra ibland. Alltså har det hunnit blivit mörkt ute när det var dags att hämta den sista tvätten och när det blir mörkt ute så känns det som att det blir dubbelt så mörkt i tvättstugan (som ligger på en superläskig vind).

Jag öppnade dörren dit för att hämta min tvätt, men vågade inte gå upp. I vanliga fall brukar jag faktiskt våga kasta mig upp för vindstrappan och slänga mig på lysknappen, men inte idag för idag har jag kollat på på spökklipp på Aftonbladet och är därför harigare än vanligt.

Smaskare och spöken - det värsta jag vet.

Härliga Hoffmaestro & Chraa

Precis när vi kliver upp från tunnelbanan vid Slussen försvann de trista gråa molnen och sen sken solen under resten av kvällen. Åt ljuvlig sushi till middag, det kan vara så att jag måste åka till Söder lite oftare bara för att äta sushi. Efter vin och mat gick vi in på Mosebacke.

Det var fullt med folk eftersom det var slutsålt, men så fort Hoffmaestro klev på scenen så tänkte jag inte på trängseln. Det var en grym show och jag bara log och sjöng, sjöng och log. När de kastade ut en svettig handduk till publiken var det Linda som fångade den, ohh vad stolt jag blev då.

Vi stannade kvar på Södra teatern ett tag efteråt innan jag och Linda åkte hem till mig, med avbrott för en Sibyllaburgare på vägen.

Det finns hur många skakiga bilder som helst (det är svårt att hålla kameran rakt när man klappar händerna samtidigt) från kvällen, lägger upp några senare.


Tramsregn

SMHI ljuger uppenbarligen eftersom jag kan se regnet genom fönstret. Jag vet ju att man inte kan lita på meterologer så därför har jag packat ner min regncape, just in case.

Fast om det regnar så kommer det ju inte synas att vi är svettiga efter dansen. Man ska försöka se det positiva, jahadå.

Snart Hoffmaestro

Woho! Imorgon är det konsert med världens bästa Hoffmaestro och SMHI lovar uppehåll och sol.



Det är bäst att de håller det löftet eftersom jag ser fram emot bra musik, kall dricka och dans tillsammans med Emely och Linda.

Leksak

Linda, om det inte är städat när du kommer på tisdag så beror det på den lilla röda leksaken där till vänster. Den är så girig på uppmärksamhet förstår du.



Sista helgen

I fredags fick jag träffa en otroligt charmig dam. Blev bjuden på middag hemma hos Johanna, Daniel och lilla Stella. Trots att jag under kvällen hann med att likna henne vid en hundvalp, en kalv och ett marsvin så var hon det gulligaste barn jag träffat!




Först så åt vi massa gott grillat och sen blev det TP och öl resten av kvällen/natten. Det var ett TP där pluppfrågorna var på DVD, jättekul! Måste införskaffa det till min TP-samling.



När det hade blivit så ljust ute att jag vågade cykla hem (inga mylingar eller monster i sikte) åkte jag hem till mamma och pappa. Följde inte med ut till vagnen på lördagen utan istället mötte jag upp Linda på stan och så satt vi i Stadsparken resten av dagen. För en gångs skull hade vi tur med vädret - första gången den här semestern.

Nu är jag ganska nyligen hemkommen från Mattias och Linda. Känns konstigt att semestern är slut nu och att jag ska gå till jobbet imorgon, får man mjukstarta med lite sovmorgon kanske?

Liten bror blir lite större

Idag fyller världens finaste lillebror år! 22 år. Fast det kan nog inte stämma för jag är rätt säker på att jag är 22 och han är ju yngre...så nej det kan inte riktigt gå ihop det där.

Såg att några av mina komisar har grattat honom och det är så kul att se. När jag kommer att påpeka det så vet jag precis hur han kommer att reagera, han kommer säga "äsch", vifta lite med handen, nästan rodna och le sådär som bara lillebror gör (med ena mungipan, som att han försöker att hålla tillbaka leendet, men det går inte riktigt) och då ser jag att han blev väldigt glad över gratulationerna.

För sån är han min lille, lille bror; ler i smyg, snäll att hälften vore nog och en arbetsmyra med härlig humor.

Snart slut på semestern

Semestern börjar lida mot sitt slut, men som tur är så kommer att bli ett bra avslut. Imorgon åker jag till Uppsala för att fira lillebrors födelsedag på dagen och sen så ser jag fram emot grill och öl på kvällen! På lördag åker jag hem igen och då blir det utgång och söndagen som följer kommer att spenderas ute hos Mattias och Linda.

Det var ju en lite annorlunda semester i år eftersom så mycket tid gick åt till körkortet, men det har samtidigt varit rätt avkopplande. På kvällarna när skolan var slut promenerade jag längs vattnet och behövde inte tänka på någon annan än mig själv, inget jobb, inget hem som behövde städas, inga beslut som behövde fattas. Det kanske var precis en sån semester som behövdes.

Och trots att jobbet börjar igen (längtar faktiskt tillbaka lite) så finns det ju tid för skoj ändå. Hoffmaestro på Mosebacke och en tjejhelg som jag verkligen ser fram emot.

Och i höst tar vi en liten weekendtrip, heller hur? Bra det.

Firade med fönstershopping

Imorse satt jag i en datorsal hos Vägverket och svarade på frågor - teorifrågor.

När jag klickade på "Avsluta prov" var det knappt så att jag vågade titta på skärmen, men där stod det GODKÄND med stora gröna bokstäver. För att fira så bjöd jag mig själv på lunch på Underbar där Petra gjorde mig sällskap.

Sen så gjorde jag något som jag nästan aldrig gör - jag gick runt i stan i flera timmar. Så nu har jag nog provknappat på varenda netbook som finns i Stockholm city. Fast det blev bara fönstershopping, vet fortfarandre inte vad jag vill ha.

Tittade på glasögon också, det är med hatkärlek jag shoppar glasögon. Det är jättekul att få ett nytt par och i det här fallet så skulle de innebära att jag kommer att se bättre än med de jag har nu eftersom jag måste gå upp i styrka. Synd bara att det är så nedra svårt att hitta ett par jag gillar. Det är ju trots allt något som jag har på mig varje dag och då måste det kännas 100% rätt. Gillar fortfarande formen på mina nuvarandre men vill ju inte inte vara tråkig och köpa ett par exakt likadana.

Datorshopping = kul
Glasögonshopping = ångestladdat


Ett brutalt uppvaknande

På söndagar visas det dubbelavsnitt av Mad Men på femman. Gillar den serien, men måste den visas så sent på kvällen? Kl är nästan ett på natten när det sista avsnittet är slut. Så sent är inte jag van att vara vaken vilket får till följd att jag allt som oftast somnar på soffan. Det har jag lärt mig nu så för att inte vakna upp och ha ont i kroppen efter någon konstig sovställning så bäddar jag ut soffan varje söndagkväll.

Det är en bäddsoffa jag har där man fäller ut den så blir den bred som en dubbelsäng ovh man sover både på "sittdelen" och "ryggdelen". Vilken som är vilken del känner man direkt när man lägger sig för sittdelen har inte helt oväntat blivit lite nedsutten medan ryggdelen fortfarande är lika fast som när jag köpte den.

Jag föredrar att sova på ryggdelen och igår var det ingen undantag, jag somnade på soffan. Men sen så ramlade jag ner! Kan inte ens minnas sist jag ramlade ur sängen så när jag fick ett brutalt uppvaknade på golvet blev jag minst sagt förvånad. Jag hade alltså i sömnen vänt mig över till den mjuka sittdelen av bäddsoffan och den hade sluttat något så jag rullade helt sonika ner på golvet.

Nästa söndag ska jag lägga lite kuddar på golvet. Ifall att liksom.

Suraste

Herregud vad många grejer jag hann bli sur över på bara en kvart:

- Den som hade tvättid innan mig hade inte tagit ur sina grejer ur torktumlaren

- Den som hade tvättid innan mig hade använt alla galgar i torkrummet

- Precis när jag skulle försöka höra texten i en låt åkte pendeltåget förbi och då kan man inte höra något annat än dånandet från rälsen

- Blev kissnödig precis när jag hade lagt mig tillrätta framför datorn och visste att om jag reste mig och gick på toa så skulle jag aldrig hitta tillbaka till den sköna liggställning jag hade

- Fick ont i huvudet, alla grejer som jag surade över kändes därför dubbelt så jobbiga

- Kom på att jag troligtvis hade ont i huvudet eftersom jag inte ätit. Blev sur för att maten inte var klar

- Var tvungen att göra en macka eftersom jag insåg att maten skulle ta forever innan den var klar, blev irriterad på att smöret var så hårt att det slet sönder brödet

- Satte mig i soffan för att äta min sönderslitna macka och så var Cops det första som visades när jag satte på tven. Jag hatar Cops.

- Byggde upp mitt Copshat när jag tänkte på hur TV6 för ett tag sen ändrade visningstiden på det så att det numera visas vid den tiden jag brukar äta middag, förut låg det tidigare på dagen och då fanns det ingen risk att jag såg det. Ett jäkla sätt

- Satte mig här vid datorn för att skriva ett inlägg om allt jag surar över. Just nu spelas en dålig remix på den låt jag precis slog på. Blir naturligtvis sur på alla artister som ju värdelösa remixer på sina låtar.

Ibland sätter jag likamedtecken mellan "behöver" och "vill ha"

Nu är det så att jag har ett litet problem; eftersom jag dansade med alldeles för stor inlevelse till Scooter på Garbos i helgen så har jag tappat min kamera.

Nu ska jag köpa en ny men vet inte vad jag ska välja? Vill ju gärna ha en systemkamera, fast den kan man inte ta med överallt (speciellt inte till Gabos). Alltså behöver jag en kompaktkamera också. Eller gör jag det? Det blir ju faktiskt helt ok bilder med mobilkameran. Köper jag en kompaktkamera nu kommer jag få vänta ännu längre med att köpa en systemkamera.

Dessutom behöver jag en ny laptop. Den jag har är släpbar och så har den en skärm som kommer att ge upp any day now. Alldeles nyss ringde en säljare från 3 så nu har jag jag skaffat ett mobilt bredband nästan gratis eftersom jag redan lägger ner en förmögenhet på min mobilräkning. Är typ guldkund där, grattis 3. Alltså vill jag ha en laptop som är icke-släpbar så att jag kan gå runt och vara uppkopplad överallt utan att få träningsvärk av den släpbara datorn anno -06.

Visste låter det som att den sån där mini-PC skulle passa mig då? Fast då är det ju så att jag skulle vilja ha en Mac också.

Nånting (detta nånting är troligtvis min budget) säger mig att två kameror och två datorer är lite för mycket på en gång.

Tar tomten emot önskelistor redan i juli tror ni?

Helt golvad dagen efter

Vet ni hur man stavar till "helvetet på jorden"?

Svar: Svartlackat trägolv med breda springor. Det är jättefint men omöjligt att hålla efter så att det ser rent och snyggt ut, det går i princip inte. Vartendaste lilla dammkorn eller skavank syns oavsett om du dammsög i förra veckan eller för en timme sen.

Att försöka svabba det med bakfulla, skakiga armar är som att be om ett sammanbrott. Det vet jag eftersom jag precis testade det.

Inte för gammal

Här går jag runt och tror att jag är för gammal för att tappa bort kameran på fyllan och gömma sig för ex, men det var jag alltså inte.

Nu står fläkten på full gas och hela efterfesten andas Carolas Fångad av en stormvind! Heja!

Svininfluensan



Jodå jag klickade i "ja" på den andra frågan. Trots att jag inte riktigt vet vad som händer när man får svininfluensan. Dör folk fortfarande?

En vän till familjen sitter i karantän på Cypern dit han skulle åka tillsammans med två kompisar. En av kompisarna har nu insjuknat i svininfluensan och därför befinner sig de andra två i karantän. Helt plötsligt så känns den här (blivande?) pandemin mycket mera verklig än vad det gjort tidigare

Spotifyplaylists

Älskar alla som delar med sig av sina Spotifyplaylists, utan det så skulle jag höra väldigt lite ny musik. Eller bli påmind om favoriter som jag glömt bort. Finns såklart en massa som går bort för att det inte faller mig i smaken, men jag slutar aldrig att imponeras av människor som lägger ner så mycket tid på att sätta ihop den "ultimata playlisten".

Det finns playlists för allt! Temalistor är roligt, för vem har inte någon gång känt sig sugen på att höra samtliga (som finns att få tag på på Spotify såklart) låtar som använts i
FIFA 98-09?

And then I screamed...

Idag hade jag massor utav teoritid eftersom jag har strukit några av mina körlektioner (inte min idé, var körläraren som sa att de inte behövdes, men jag tror inte honom, jag tror att han bara ville ha lite ledigt för att kunna åka och köpa färg).

Eftersom solen sken och mina ögon började kännas fyrkantiga av att stirra på datorskärmen tog jag med mig mina teoriböcker och la mig i Stadsparken.


Läste, strök under och skrev upp. Var så himla flitig. Jag var faktiskt så flitig att jag bestämde mig för att det var ok att blunda i en kvart (ställde såklart klockan). Jag somnade så fort jag slöt ögonen, men det var inte väckarklockan jag vaknade av sen, nej det var något som kvackade. När jag log upp ögonen så stod en and och stirrade på mig på ca tio centimeters avstånd. Har ni sett det där youtubeklippet med pandamamman som blir rädd när pandababyn nyser? Precis så reagerade anden när jag öppnade ögonen och skrek högt. Den liksom flaxade baklänges med vingarna och försökte snabbt komma bort från den galna människan som skrek bara för att den ville nosa lite.


Lika barn hittar inte alltid rätt

Jag är så glad att jag kunde åka hem till Uppsala i helgen och fira Nina på hennes 25-årsfest. Trots tappra försök av både Johanna och Daniel så höll jag mig ändå rätt så nykter, vill ju inte bränna bort alla de hjärnceller där mina körkunskaper råkat fastna. Det hann bli tidig morgon innan jag promenerade hem till mamma och pappa. Hur det gick till förstår jag inte, jag skulle ju gå hem i god tid. Tänkte som så att sån inställning brukar ju kunna fallera om man råkar bli full men inte ens det blev jag. Alltså måste jag haft riktigt trevligt eftersom jag inte ens fyllelullat bort tiden =)


Nu är jag tillbaka i Eskilstuna och idag kunde man se mig svischa förbi på motorvägen. Min körskolärare om jag hade förra veckan har gått på semester så jag har fått en ny. Han är jättebra, fast det är bara ett litet fel - han har lika dåligt lokalsinne som jag har.


Typiska konversationer i bilen:
Han: Ta höger mot Stockholm i nästa rondell.

(Jag råkar visst köra rakt fram mot Göteborg)

Jag: Oj hoppsan, jag tror att jag hamnde lite fel nu.
Han: Jaha, det märkte jag inte, vart är vi på väg nu då?


Jag: Sa du att jag skulle ta vänster i nästa korsning?
Han: Jag kommer inte riktigt ihåg, från vilket håll kom vi?


Och sådär har det fortsatt. Men det är ju jättebra att jag får öva så mycket på att vända för att komma tillbaka på rätt väg, det blir mycket mer verklighetstrogna övningar då eftersom det är så här jag kommer ha det resten av livet.


Note to self: Satsa på killar som håller på med orientering eller skriver kartböcker. Humor och sånt kommer på andra plats, det viktigaste är att han hittar.

Cirkulationsplatsen och jag

Igår regnade det. Och regnade. Och regnade. Jag läste i tidningen om översvämningar, såg på nyheterna att de varnade för vattenplaning.

Var alltså på helspänn hela dagen (även när jag krypkörde) och kände efter med alla sinnen, då och då sa jag till min lärare "Vad var det där?! Var det vattenplaning?". "Nej du backade bara lite snabbare än 2km/h, jag förstår att det kändes ovant." svarade han bara då.

Mot slutet av dagen började jag slappna av, trots piskande regn som smattrade mot rutan så hade det gått ganska bra och jag hade bara några minuter kvar av dagens sista lektion. Vi skulle ta en sista rondell och sen tillbaka till bilskolan. Jag står och blinkar höger (vid den gräna punkten på bilden) i väntan på min tur att köra in i rondellen. Börjar köra men glömmer bort att jag ska höger och nånstans vid den rosa punkten ropar min lärare "höger skulle du ju!". Istället för att fortsätta ett varv till som en lugn och sansad person blir jag alldeles till mig, svänger höger, och så pang! Där sitter jag fast med framdelen på bilen uppepå mittenrefugen till höger (den blåa punkten) med ett tjusigt koppel av tvärnitande bilar bakom mig. Lika bra att göra sånna här missar i rusningstrafik så att man får mesta möjliga publik ju.





Jag har uppkörning och ca. tre veckor, det känns väl tryggt och bra?

Rapport

Jag sitter här på mitt rum, hänger över datorn som står på ett bord en halvmeter bort. Det är bara där jag har mottagning, sätter jag mig bekvämt tillrätta i sängen och lägger datorn i knät försvinner den här ynkliga lilla uppkoplingen jag har hittat.

Därför blir inte det här något långt inlägg om hur bra jag är på att hitta dragläget i uppförsbacke, eller hur jag fegar när jag svänger, eller att jag idag för första gången backade något snabbare än gångfart. Nä sånt kommer jag inte berätta om.

Min lärare är helt förbluffad över mitt dåliga lokalsinne. "Skojar du med mig eller? Hur kan du inte komma ihåg det där skymda gathörnet, vi åkte ju här för några minuter sen och då sa jag att du skulle svänga vänster och sen höger för att komma tillbaka till bilskolan. Herregud, det var ett lokalsinne i världsklass det där hörrödu."

Hurra! Min körskolelärare tycker att jag är en elev i världsklass!

Kräknervös

Det ska regna i Eskilstuna imorgon. Och jag som inte vet hur man sätter på vindrutetorkarna!

Herregud det finns så mycket som kan gå fel. Så fort jag läser en tidning så ser jag bara stora rubriker överallt som basunerar ut "Singelolycka! Frontalkrock! Dödskrasch!". Letar efter någon undersökning som säger hur många som dör på körskolan. Hittar ingenting, alltså mörkar de något. Jag ska ha på mig mina finaste underkläder varje dag för man vet ju aldrig när man kommer dö.

Så känns det nu, för så här nervös var det länge sedan jag var. Åkte till kontoret idag för att plugga lite. Blev ännu mer nervös av det så jag höll på att kräkas i rulltrappan på vägen hem (jag kräks när jag är nervös, ganska så opraktiskt faktiskt).

"Det där kommer att gå fint".

Sådär har alla sagt, men tänk om det inte gör det? Tänk om jag är ett hopplöst fall som faktiskt inte fixar det där som alla andra klarar av? Den tanken skrämmer skiter ut mig ska jag säga er.

Klumpen i magen blir större för varje plagg jag packar ner. Kommer inte kunna somna inatt. "När man kör bil måste man vara utvilad, annars är man en fara i trafiken". Så sa de på riskutbildningen och tänk - inte ens det kommer jag att klara av.

Det börjar inte bra det här, inte bra alls. Hur det slutar ser vi först om en månad.

Att utforska Eskilstuna

Snopp, snopp, snopp.

Går runt och säger det högt för mig själv för jag måste liksom öva på att avdramatisera hela det ordet.

För tänk om jag är ute och kör med min bilskolelärare och så säger han:

"Jaha det har ju gått fint det här, men idag tänkte jag att vi ska testa på lite nya områden så vi kan lämna Söder för en stund. Du kan ta höger i nästa korsning så kommer vi ner till Snopptorp"

Då får jag inte börja fnissa. Därför måste jag öva lite.


Myggfri semester

Läste i någon tidning att det är extremt mycket mygg i Sverige just nu eftersom vädret gick från fuktigt till jättevarmt. Jag är bara tacksam för att det inte är någon som har givit de där myggen en GPS för än så länge har de inte hittat till Stockholm.

Jag fick tag på en balkongplats hos Anna i fredags och där satt vi hela kvällen/natten. Hon hade ordnat en fantastisk fest och det blev en perfekt början på min semester.

Tjejfest på G

Semestern har börjat, solen kom tillbaka och ikväll gör jag och ett tjugotal andra tjejer Anna sällskap i hennes (hyfsat) nya lägenhet.

Just nu är allt riktigt, riktigt bra :-)

Nu ska jag snabbt in i duschen för sen väntar cava, tapas och tjejfest!

Scrunchien är tillbaka

Lejonparten av det jag hade på mig som yngre är väl trender som jag inte hoppas kommer tillbaka (kjol över byxorna, USA-sockor, flanellskjorta knuten i midjan, osv), men det finns en comeback från det tidiga 90-talet som jag välkomnar med öppna armar;



Den sliter inte lika mycket på håret som vanliga hårsnoddar, använder man den för att sätta upp håret i knut så blir knuten lite större och luftigare och så kan man ju matcha den med kläderna.

Det var scrunchien som var min inkörsport in i handarbetets härliga värld. Med mammas tröga symaskin massproducerade jag sånna här, men konstigt nog har jag inte sparat en enda. 

Därför är det dags att börja massproducera igen, det blir något att sysselsätta mig med när jag sitter ensam i Eskilstuna om kvällarna. Inget Internet, ingen TV - bara jag, några tygbitar och nål och tråd.

Stryk det där jag sa om 30 grader

När temperaturen i lägenheten äntligen krypit under 30 grader så gör jag en liten tabbe; ställer mig och stryker.

Poff, så steg temperaturen (iaf den i min precis närheten och det är ju den som känns) till minst 100 grader. Hade jag haft en sådan där snitsig USB-fläkt så hade jag pluggat in den i datorn för flera minuter sen. Men nu har jag inte det så istället får jag söka på manpower.se och se om det finns någon där som söker sommarjobb som personlig fläktare (fluktare däremot kan jag hoppa över).

Skinnställ

Är det bara jag som tycker att det ser lite skojigt ut med skinnställ så fort användaren inte är i närheten av sin MC eller befinner sig i utpräglad "biker-miljö"?

När de kommer knarrande på jobbet, Konsum eller stranden så försvinner lite av coolheten. Då ser det bara knarrigt och väldigt, väldigt varmt ut.


(Bild lånad från Blocket)

Heta drömmar

Det går inte att sova i min lägenhet, det är helt enkelt för varmt (32 grader inomhus var gårdagens minimumtemperatur). Att sova med öppna fönster går tyvärr inte eftersom det är så livlig trafik och pendeltåg utanför. Vid 5-tiden imorse kunde jag äntligen somna, men då var det ju bara någon timme kvar till klockan skulle ringa.

Börjar nästan se fram emot att åka till Eskilstuna för det kanske innebär att jag kommer kunna sova en hel natt.