Åldras med stil

Stod bakom en moppe vid ett rödjus när jag var på väg hem från jobbet. Förvånades först över att den var så tyst, så uppenbart otrimmad. Personen som satt på den var väldigt småväxt, "inte åldern inne?" tänkte jag. Hade helt fel. Moppeföraren var en liten dam som definitivt hade passerat pensionsåldern.

När det slog om körde hon så långsamt att jag hann förbi med cykeln (fast hon körde faktiskt om mig vid bron sen). Sådär ska jag också vara när jag blir gammal, måste bara lära mig köra moppe först.


Rosa Bandet

Nu är det dags för årets Rosa Bandet-kampanj! Det känns kanske som att ett Rosa Band på bloggen inte gör så stor skillnad, men det gör det, genom att ge ökad synlighet för den här sjukdomen och göra kvinnor uppmärksamma på hur de kan göra för att upptäcka symptom i ett tidigt skede.

Det här är något som naturligtvis är viktigt året om, men genom att ha en särskild månad som är Rosa så kan vi ta oss tid att tänka lite extra på det just under den här tiden.

Vill du också ha ett Rosa Band på din blogg? Om man använder blogg.se så gör du ändringarna i kodmallen och klistrar in följande text där det nu står <head>:

<script type="text/javascript" src="http://www.prontocommunication.se/rosabandet/bandet.js"></script>


Svulstigt

Det blev fredag, underbar kväll med de sköna damerna från jobbet. Bra snack, bra whiskey sour, bra mat. Vi skulle fortsätta ut sen, men det tar på krafterna att jobba som vi gör i veckorna så jag tog det sista tåget hem.

På lördagen var det födelsedagsförfest hemma hos Johanna. Bra det också, men kan vi inte sluta fylla år nu? Känner mig gammal när vi kan sitta och säga "och kommer du ihåg då för 10 år sen?". 10 år!

Resten av sällskapet åkte till BJ eller hem. Jag går hellre hem än sätter min fot på BJ eller Platina, men igår var jag bara hem och vände efter förfesten för att sedan åka till Smålands, möta upp Tove och Karin + sällskap.
Vincent uppträdde och stämningen var på topp.

Råkade hamna på efterfest sen så vid 10-tiden imorse såg det ut som att jag var ute på en "walk of shame" trots att jag inte hade något att bikta.



Nu är det söndagkväll och repeatlyssnar på Top 100 Pop Love Songs, ömkar mig i bästa Bridget Jones-stil. Svulstiga popballader om den vuxna kärleken som gör ont, det är avancerad tortyr.

Det finns en låt som är svulstigare än de andra; Meat Loaf med I'd Do Anything For Love. Visst känns det som att man går sönder lite mer för varje gång man lyssnar på den?


Kvällsfika

Efter två Stockholmsnätter är det skönt att ligga i sin egen säng igen. Gick hem i normal tid, hann t.o.m handla, kors i taket.

Satt utanför Åhlens när jag kom tillbaka till Uppsala och väntade på Emma och Nina när min stalker dök upp igen. Den snubben är riktigt creepy alltså, fast bara grejen att han dök upp som gubben i lådan igen var så absurd att det blev komiskt och jag hade svårt att hålla mig för skratt. Kändes som en evighet innan de kom och räddade mig.

Kvällsfika på Café Linné sen, den här gången är det inte bara snack, det här måste vi göra till en vana. En god vana =)

Imorgon: Middag och utgång med tjejerna från jobbet.
Lördag: Fira Johanna!

Irriterande 1

Tanken är att det är här med människor och förteelser som jag finner irriterande kommer vara ett återkommande ämne och numreringen finns inte till för att ange vad jag finner mest irriterande, jag tar dem som de kommer, allt är lika störande.

Människor som springer till tåget när det är gott om tid till avgång
"Där kommer en tönt". Så tänker jag när jag ser folk springa längs med perrongen trots att det är flera minuter tills att tåget ska gå. Bara för att de vill ha en bra plats. Enda, ENDA tåget som det är ok att göra så till är 08:00-tåget eftersom där är platserna slut ca 10 minuter innan avgång.



Det är bara ok att springa till tåget om man kommer missa det bara för att man går i normalt tempo.


Gamla statister

Ok, det här är baserat på hyfsat förlegad fördom, men jag har funderat på en sak: hur hittar man statister som har passerat pensionsåldern?

Det finns ju massa siter där man kan anmäla sig som statist, men gör gamlingar sånt? I Scrubs finns det ju statistgamlingar i nästan varje avsnitt, var hittar de alla? Kan det vara så att de har varit statister sådär lite då och då under hela sitt liv och bara fortsatte av farten, eller kör man auditions på ålderdomshem?


Slippa göra innan man dör

I Aftonbladet var det en artikel om en bok skriven av Richard Wilson, ”Can’t be arsed – 101 things not to do before you die”. Som en motreaktion på alla "things to do before you die-böcker". Jag gillar min sån pricka-av-lista som jag har i en bok, men det är ju skönt att se att det finns nån som pekar på att man inte ska glömma bor de små sakerna i vardagen. Dessutom ger det här mig belägg för att att inte se "Nyckeln till frihet" som alla tjatar om.


Må inte dåligt om du missar de här...


...filmerna

”Taxi driver” - Aldrig ens börjat titta på

”Singin’ in the rain” - Love, love, love! Borde kanske koppla in dvd:n och kolla på den igen.

”Casablanca” - Den står i hyllan och jag VILL se den, har inte bara haft tid eller ork eller lust än...

”Pulp fiction" - Har gett den ett antal försök, somnar alltid

”Nyckeln till frihet” - Somnade


...böckerna

”Stolthet och fördom”, Jane Austen - Läser den i parti och minut, om och om igen

”Iliaden”,Homeros - Betyder det att jag inte ska försöka läsa ut den (för hundrafemtioelfte gången)?

”Krig och fred”, Leo Tolstoj - Den var inte så bra som jag hade förväntat mig

”Klockan klämtar för dig”,Ernest Hemingway - Den här får man faktiskt inte missa

”Sagan om ringen”, J R R Tolkien - Såg filmen innan jag läst boken, alltså gillar jag filmen bättre

...skivorna

 


”Thriller”, Michael Jackson - Känner inte till någon mer låt än titelspåret

”The dark side of the moon”, Pink Floyd - Bagrundsmusik, skulle inte kunna plocka ut en enskild låt (förlåt pappa)

”Exile on Main Street”, Rolling Stones - Error

”Low”, David Bowie - Error

”Never mind the bollocks”, Sex Pistols - Error

...upplevelserna

 


Går lika bra att se på bild.
  Grand Canyon - Ska jag visst se!

  Simma med delfiner - Been there, done that, det var kul

  Fotbollsderbyt Boca Juniors–River Plate - Ähh ge mig en VM-match istället så är jag nöjd

  Thailand - Det var fint, förresten, har inte alla varit där vid det här laget?

  Flygplanssex - Den kan jag faktiskt hoppa över, finns ju så andra mycket roligare platser

Källa: ”Can’t be arsed – 101 things not to do before you die”


Andra Avenyn is back

För 2 minuter sen insåg jag att ikväll är det säsongspremiär av Andra Avenyn. När jag bytte tv-bänk förra helgen slet jag ut alla sladdar utan att märka upp dem som jag brukar göra när jag kopplar ur någonting. Panik! Men jag är ju så bra och otroligt tekniskt lagd så nu är det rätt kanal på, ett nytt glas portvin står på bordet och jag är redo :)

Blåvitt!

Har inte kopplat in min TV än, därför lyssnade jag på matchen på radio.

Gött det där, riktigt gött. Segerskålade med mig själv i badkaret.



Förresten vad håller ni på med egentligen, jag vill spontangå på bio och så är alla upptagna. Gnäll!

Badbomb

Borta bra men hemma bäst. Speciellt när hemma visar sig från sin bästa sida, dvs; ett varmt bad (med badbomb, tack hörrni!), en ny bok, några bitar Toblerone och ett glas portvin.

Sitter du och suckar avundsjukt nu? Det förstår jag, vem skulle inte göra det.

Checka ut

Snart dags att checka ut, fast båten går inte förrän ikväll så det blir promenad på stan tills dess. Köpa sprit och annat nödvändigt.

Det blev en bra dag och kväll igår. Somnade i ansiktsbehandlingen, tortyrmuseet var hemskt (och intressant!), maten vid munkklostret var så så SÅ god! Jazzklubben var mysig, fullt med folk i alla åldrar, bra band, god öl.

Nu tittar lillebror lite menande mot min väska, han har förstås redan packat sin, vek alla kläder och la ner i prydliga högar. Redig unge det där. Jag ska också packa (läs: trycka ner sakerna där det finns plats) men först vila för ikväll blir det karaoke på båten!

Från hotellobbyn

Blogg direkt från Tallin. Uppkoppling här är under all kritik, så om det här kommer upp får ni se det som ett litet mirakel.

Ska skriva mer om hela vistelsen "overall" så att säga, men nu kommer bara en spännande update efter några timmar i frisörstolen. Mitt röda går typ inte att göra något åt, men det är på god väg att växa bort så jag får ge mig till tåls. Men ljusa slingor, det blev det!

Före:


Efter:


Godkänt?

Nu: Iväg til ansiktbehandlingen, sen förhoppningsvis besök på tortyrmuseum, middag i ett munkkloster och avsluta kvällen på jazzklubb.

Tata!

Bestulen

Trött, arg, bitter, sur.

Ställ tillbaka min cykel, den har varit min sedan den 10 april 1998 och jag vill ha tillbaka den. NU!

Den som ens andas "synden straffar sig själv" åker på stryk, det är inte läge att komma med sånt nu.

80-tal =)

Hörni kompisar, tack för igår! Alla var väldigt snygga igår, vissa var så bra att man fick gåshud.

Det blev en 80-talsfest med tävling, sång och dans. Och Hot Shots! Det absolut endaste sättet ni kan lura i mig kaffe.

Alltid kul när jag lyckas mixa ihop mina olika "gäng". Tack för alla fina presenter, men bäst av allt var att ni kom :)

Bild 1: Jag är redo!
Bild 2: Främling, första tappningen
Bild 3: Främling, andra försöket
Bild 4:
Vilken kvinna! Vilka axlar!
Bild 5: Kvällens gulligaste
Bild 6: Maximalt matchat
Bild 7: Mera matchat
Bild 8: Här har han iaf skjortan på
Bild 9: Brottningsförsök nummer 17?


Enköping

Vilken kväll det blev igår! Avtackningsfest för (mycket saknade) kollegor som slutat. Ingen hade fått veta något om vad som skulle ske under kvällen. Först drinkar på kontoret sen gick vi till Centralstationen, vi lät mer än en grupp hormonstinna 15-åringar på klassresa, härligt tyckte säkert alla medresenärer. Klev på ett tåg till Enköping och ockuperade hela bistrovagnen, fram med skumpa, skålade och skrålade.

Väl framme i Enköping går vi till Kioskbolaget, Prontos egen kiosk. Mera drinkar. Nästa stopp var överraskningsbesök hos Gabriels föräldrar. På vägen dit stukade Yonas foten och hoppade in som hjälte och skulle bära honom. Orkade ca 10 meter. Men när vi kom fram till trapporna så gjorde jag ett nytt försök, orkade två trappsteg sen föll både han och jag rakt bakåt. Hoppsan.

Drinkar igen innan vi gick ut på det som var Enköpings svar på Spy Bar. Det blev karaoke. Mycket karaoke.

Efter stängning kom en buss och hämtade oss. Jag har noll minnen från bussresan tillbaka till Sthlm, sov hela vägen och kommer lite vagt ihåg hur jag tog mig till kontoret, somnade vid 5 och sen upp igen två timmar senare.

Nu sitter jag här, bakis, bakis, bakis. Städar som en galning och försöker stoppa tiden lite. Inflyttningsfest här ikväll, nu laddar jag om.

Ses ikväll :)

Matlåda

Jag äter nudlar till lunch, nästan jämt faktiskt. Med lite olika tillbehör; makrill i tomatsås, smaksatt keso, soya, chilisås, avocado, ägg, majs. Det är inte så att jag blandar alla på samma gång, men ändå, i slutändan så är det ju ändå nudlar+nått tillbehör. Inte jättespännande, men enkelt och gott. Stor tonvikt läggs här vid enkelt som kriterium eftersom jag kan tillaga det på plats om det är så att jag inte har matlåda med mig.

För en utomstående kan det vara svårt att tänka sig hur det ser ut när vi äter lunch på kontoret. Det är lite grann som "Hela havet stormar". Allas maträtter bedöms, främst utifrån, doft, konsistens och utseende. Äter man inte upp så finns det oftast någon som gärna offrar sig på resterna. Fast mina nudlar är det ingen som direkt ojar sig över eller lägger märke till förutom ett medlidsamt ögnkast ibland som säger "stackars Jasmine, nudlar idag igen".

Men imorn hörrni! Då blir det fredagssmaskens med korvröra och ris. Goda starka korvar blandat med apelsin, äpple, lök, paprika och så lite lime uppepå det. Och riset är sånt där på påse, in med påsen i micron, efter två minuter så har man perfekt ris.

Förresten, det luktar sjukt gott också.


Örhängen

Ok, 80-talsfest på lördag alltså. Jag kommer köra på det sportiga temat med benvärmare och så. Men vilka örhängen ska jag ha? Så plastigt eller så stort som möjligt?



Plastiga blåa (mammas gamla så de är helt autentiska).



Eller "guld" som hänger ner nästan i linje med hakspetsen.

Ni bestämmer

Stora frågor, djupa insikter

Berättade förut om min gamla multimedialärare som var med i tidningen, nu har han varit i rampljuset igen och då kom jag på att jag har ju fortafarande inte visat min första powerpointpresentation som han hade sparat och skickade över till mig för ett tag sen. Läs om hur det gick till här.

So here goes, det är lite synd att ni bara kommer få se printscreens från den och därmed gå miste om alla häftiga övergångar, men hey, man kan inte få allt.



Ojoj, vad kan det vara för svåra gåtor som en naiv, kaxig 18-åring med "I know it all"-inställning ska försöka sig på att lösa? Atomklyvning? Raketforskning? Botemedel mot cancer? Mmm så är det säkert.




Haha, och du trodde att det var kramp som var svaret? Strax efter att den här bilden togs försökte jag dricka öl UNDER vattnet. Det gick...sådär.




Ahh, en klassisk frågeställning som många har försökt besvara. Tycker att jag lyckas rätt bra med att ge ett hyfsat nyanserat svar.




Humm, det har jag ju riktigt aldrig fått reda på. Men känner mig rätt säker på att det har att göra med att jorden är rund, dragningskraft och solen. Typ. Utöver det så skulle jag jättegärna ha en sån där USA-bikini igen, den var ball.




Yes! Inget går upp mot lite religionsfrågor. Solklart svar också. Fast jag säger fortfarande inte vad GGG står för.




Och så en historiafråga som tar upp utveckling av elektriciteten som fick sitt verkliga genombrott på marknaden under det tidiga 1900-talet. Innan dess var det alltså männen i familjen som fick ansvara för tvätten. Här får man anta att tvättmaskinen och den moderna elektriciteten var samtida för annars tycker jag synd om grabbarna.




Här väljer jag att ta upp kriminalitet och alkolism som ett problem, vilken är ett klassiskt sätt att närma sig den här typen av samtalsämnen. Fast något svar på vad som är det största hotet (klimathotet var inte uppfunnet 2003 och kan därför inte räknas) har jag tyvärr inte.




Här händer det grejer! Helt radikalt väljer jag att utnämna Systembolaget på Rhodos bargata till det nya Mekka. Till vilken helig skrift ska jag vända mig för att lägga fram det här förslaget? Dessutom tas alkoholfråga upp igen, men ses här inte som något problem, det är tvärtom lösning på alla problem.




Tänkte du också på syre, mat och vatten? Fast man ser ju tydligt att jag får i mig vätska på bilden uppe till vänster, jag ser inte heller särskilt syrefattig ut på någon av bilderna och bilr jag hungrig så får jag väl helt enkelt hugga in på en polare.




Ja det var verkligen många stora insikter som rymdes i en elvasidig powerpoint. Förstår inte varför inte alla forskare bara ger upp. Hallå! Svaren finns ju här. Fast det finns fortfarande en sak jag undrar över; Jakob, varför fick jag inte MVG?


Sluta borra

Mår skit idag, håller tummarna för att det inte ska vara samma skräpförkylning som alla andra har haft. Om vi säger så här; det ser inte ljust ut. Har åkt hem från jobbet och planen var att sova bort den här dagen för att så att säga "kväva sjukdomen i sin linda". Men det brann ju i mitt trapphus för ett tag sen och nu håller de på och fixar till den utbrända lägenheten.

De borrar. Borrar HELA tiden. Man kan omöjligt orka hålla i en borr nonstop så länge som de har gjort så de kör säkert i skift de svinen.

Samtal en trappa ner:
Borrare 1: Tror du att det finns någon här i huset som skulle behöva sova bort sin feber idag?
Borrare 2: Ahh hon med den tunga datorväskan som stapplade in nyss såg rätt blek och hängig ut.
Borrare 1: Perfekt! Då kör vi på lite extra idag, skiter i ta lunch. Hit med den största borren vi har!

Skoj på skivan

Söndag igen och jag ligger på soffan och kvider, som vanligt. När kommer pizzan?

Kräftskiva ute hos Daniel igår, jag har tre myggbett som bevisar att vi sysslade med uteaktiviteter så som allsång och spring på utedass. Inneaktvitiviterna bestod av mera sång, kräft/kött-ätning och dans. Eurodiscodans på hög nivå. Va sa du? Var det 10 år sen jag senaste dansade så? Då kan det förklara dagens träningsverk. En omgrång Scatman John till och jag hade strykt med, eller iaf min bh. Dagens underkläder är inte vana vid sånna avancerade danssteg.

Det var en riktigt kul kväll, eloge till värden!

Bild 1: Det var gott!
Bild 2: Fejkade oskyldiga, ljuva miner
Bild 3: Spela då!
Bild 4: På dansgolvet, den här bilden är till dig Erik eftersom jag vet att du läser :)


Vardagslycka...

...är att sätta nyckeln i låset hemma precis när det börjar falla stora regndroppar från den mörka himlen.

Kladdkaka

Är det försent att anmäla sig till juryn?


Astrid Lindgren

Ok, jag vet att mina filmtips inte sträcker sig så mycket längre än barnfilmer och Dr Quinn, men det är ju det ni vill ha eller hur?

Söta rara pappa har fixat fram Astrid Lindgrens novellfilmssamling från -88; Allra Käraste Syster, Gull-Pian, Något tamt åt Lame Kal, Hoppa Högst, Inga rövare finns i skogen och Go' natt herr Luffare.

Förstår ni hur bra de här är? Har ni sett dem? Om inte, do it!

Hemma

Sitter hemma hos mamma och pappa, tittar på fotboll tillsammans med lillebror och dricker saft. Rätt så trivsamt det här. Förutom att jag blir trött, det finns ju så många sköna sovplatser här (soffan, andra soffan och sängen). Men man kanske ska åka hem ändå, har ju precis lagt över Astrid Lindgrens Jul på datorn. Tack pappa :)