Helt oäkta

Ojdå, råkade visst ta permanent färg istället för intensivtoning. Aja då kan det tar ett tag innan jag behöver färga om det. Mamma och pappa tycker inte om att jag färgar håret, så om ni skulle råka se mig tillsammans med dem i helgen, säg inget. Genom att alltid fixa till utväxten precis innan jag träffar dem så hoppas jag på att de tror att de, en med jätteblont och en med mörkbrunt hår, ska ha fått en unge som har brunrött hår (med betoning på rött). Det går sådär :)

De bonar golvet i alla korridorer i huset idag, men jag måste faktiskt in i tvättstugan så jag får försöka smita utanför dörren utan att någon ser mig. Den akuta strumpbristen gjorde sig påmind på jobbet när jag skulle hjälpa en kund. Var tvungen att kliva lite på hans tenogrund för att kunna skära till den och tyckte inte inte att det va lämpligt att trampa omkring på den med grova truckskor så jag tog av den. Han kollade ner på mina fötter och försökte dölja sin fnissning. Jag hade två olika strumpor på mig eftersom jag inte inte hade hittat ngr matchande på morgonen. Min torktumlare hör nämlligen till den strumpätande sorten. Precis som mitt badrumsskåp som livnär sig på hårnålar och soffan som slukar fjärrkontroller. Vistas hemma hos mig på egen risk lixom.

Städandet går trögt, undrar om det går bättre att diska? Ska testa det. Måste hitta ett oömt ombyte till kvällens fest med snyggavdelningen (vi är lätt hetare än kolonial, spal, osv) också.

Bild 1: Läskig hellugg och utväxt
Bild 2: Rätt färg och snett som det ska vara

 

McFly - Five colours in her hair

Elak

När jag cyklade hem från jobbet så fick jag köra sicksack mellan alla vattenpölar. Framför mig ser jag tre töntiga killar gå på rad så att de tog upp hela vägen. Att de var töntiga grundar jag på att alla tre var stora som hus och gick som de bar på varsitt kylskåp, dessutom verkade de lida av hörselproblem allihop för när jag plingade för att komma förbi så var det ingen av töntarna som flyttade sig. Jag hade alltså inte så mycket val utan var tvungen att köra i den stoora vattenpölen för att komma förbi dem. Jag cyklade snabbt och jag stannade inte för att kolla om de blev blöta för det kunde jag lista ut ändå tack vare deras skrik. Elakt men they had it coming.

På förfesten i måndags stod jag och pratade med kusinen från Toronto. Efter ca 10 min säger han "My God you're one evil lady". Jag är elak till och med på engelska.

Melody Club - Evil Thing
(and you know she is an evil thing...
fast innerst inne vill jag tro att jag är snäll)

Jag ler falskt och biter ihop

Regnet öser ner och åskar gör det också. Nyss kom en kund (iklädd regnjacka och gummistövlar) och bad mig (iklädd byggbyxor, truckskor med hål i och t-shirt) att hämta en betongplint på utegården. Hon ville inte gå ut själv eftersom det regnade. Jag tittade menande ner på hennes gummiklädda fötter och tänkte tyst "kunden har alltid rätt trots att de är idioter, kunden har alltid rätt trots osv" innan jag sprang ut i spöregnet.

Resultat: ett halvt kilo

Nu är den helt over, done, finito, färdig. Vår fantastiska c-uppsats om män och manlighet landade på 91sidor och jag vägde precis in den på 0,492kg. Ett halvt kilo c-uppsats gott folk, någon som vill läsa? Den har tjusig limbindning och reder ut begrepp som till exempel metrosexualitet, HBTQ och skogshuggartypen. Att helt släppa den är inte jättelätt, men i och för sig så är vi ständigt omringade av stereotypa framställningar och normer i vår vardag (vilket uppsatsen till viss del handlar om) så det är inte så konstigt att jag hela tiden upptäcker nya saker som vi borde haft med.

Snorar på jobbet idag, men det går framåt. Lite Hallands fläder på det här imorn så kommer jag att vara botad. För naturligtvis blir det Hallands fläder i år igen. Jag stod och velade länge och väl på systemet men kastade ständigt blickar åt hörnet där jag visste att den stod. Då är det dumt att låta bli. Blir grillspett imorn, men rödlöken är slut. Svår förlust, men jag ska kompensera det med rabarber, spännande att se hur det smakar.

Sill och färskpotatis imorn, två saker som jag egentligen inte tycker om. Äter det ändå eftersom det hör till och jag är en traditionstönt ut i fingerspetsarna.

Trevlig midsommar!

Rödvin och hostmedicin

Äntligen på bättringsvägen, eller det är iallafall vad jag intalar mig. Det går fortfarande inte att höra att det är jag på telefonen, men nu har jag letat rätt på lite amerikansk hostmedicin som jag hade kvar och den hjälper. Den fick jag när jag gick till läkaren på FGCU och förklarade att jag hade slemhosta (ohh yes jag sa slime cough, men nu vet jag ju bättre).

Det kan ju också vara så att ett glas rött nere på stan igår har med förbättringen att göra. Fast ljummen kväll, sommarskor och alkohol låter inte riktigt som rätt medicin. Då har jag större tilltro till det trevliga umgänget som borde finnas som receptbelagt när man känner sig lite krasslig.

Hur som helst är det tur att det är på väg åt rätt håll, för i måndags väcktes jag ur min antimidsommar-dvala och det började rycka i "binda blomsterkrans-nerven".  Är säker på att syskonen Örmgård kommer styra upp något riktigt bra och så kommer T hem då. Blir det Hallands Fläder för tredje året i rad? Det visar sig.

Nu ska jag testa mina förkylningskrafter och åka till biblioteket. Det känns lite overkligt att jag har tid att läsa annat än kurslitteratur, men ohh vad skönt det är! När jag var yngre snittade jag ett besök i veckan på stadsbiblioteket. Har siktet inställt på Odysseus av James Joyce. Hoppas att den finns inne.

Ikväll väntar middag med H =)

Jimmy Cliff - Lonely Streets

Sjuk och nerbäddad

Strålande sol och varmt ute, men jag ligger inne och hostar och snorar, folk hör inte att det är jag i telefonen. Är väldigt uttråkad, men feberyran tillåter inte särskilt mycket aktivitet. Kollade på Miffo förut, helt bortkastad tid som kunde ha använts till att titta på en bra och underhållande film. Eftersom det har varit en händelselös dag så bloggar jag en en sådan där "cirkulera på mejlen lista" istället.

VAD GÖR DU: Kämpar för andas så att jag överlever natten.

NÄR DRACK DU SPRIT SENAST: I lördags blev det både, öl, sprit, vin och whiskey. Men så var det ju också den sista Hultsfredkvällen.

HAR DU LUGG: Inte en sådan där riktig rak lugg, men det är ju klippt som en snelugg. Fast i förkylningsmisären orkar jag inte inte fixa den, long live bandana.

FEST ELLER SLACKING: Fest, följt av slacking dagen efter.

GILLAR DU SPORT: Ohh yes, helst fotboll.

VILL DU HA BARN: Ja, men inte nu.

VILKA SPRÅK KAN DU: Svenska talar jag flytande (på Hultsfred var det första gången på länge som någon rättade mig när jag sa fel, så nu har jag börjat tvivla). Engelska pratar jag hellre än skriver, men bådadera fungerar. Det är skrämmande lite högstadiespanska som har lyckats bita sig fast. Sen så kan jag vara artig på finska.

BORDE MAN RÖKA PÅ PUBAR: Nej, däremot så borde det alltid finnas en utegård där man får ta med sig drickan ut när man ska röka.

ÄR DU STOLT ÖVER DITT LIV: Jodå.

VILKEN LÅT LYSSNADE DU SENAST PÅ: Flogging Molly - Seven deadly sins

VILKEN STAD VILL DU ÅKA TILL I SKRIVANDE STUND: Fort Myers, Florida. Saknar Jenn och de andra.

HAR DU NÅGOT DJUR? Familjens hund är ju inte bara min, men lite iallafall.

HAR DU NÅGRA TRUMMOR? Nej, bara kastruller och slevar.

TITTAR DU MYCKET PÅ TV? Nej, prioriterar film.

HAR DU VARIT MED I LOKALTIDNINGEN: Jadå, i UNT var jag med i en artikel om hur farliga vägbyggen kan vara för förbipasserande barn. Jag var ett av de förbipasserande barnen. Sen så var jag med i Frotte på bild tagen under nollningen 2005.

VAD KOSTADE DET DU HAR PÅ DIG: Har lite dålig koll, dock så vet jag att allt är inhandlat med dollar så jag orkar inte inte räkna om. Linne $11, byxor $17, BH $7, trosor $5, bandanan var en present.

VILKEN FÄRG HAR DINA VÄGGAR: Ljust beige.

VAD GÖR DU NÄR DU INTE KAN SOVA: Läser.

HAR DU DUSCHAT IDAG: Ja.

VAD GÖR DU OM ETT ÅR: Har förhoppningsvis en betald semester för första gången i mitt liv.

BRUKAR DU LÄSA HOROSKOP, ISÅFALL BRUKAR DE STÄMMA? Jag läser, men inte 17 stämmer det.

BRUKAR DU SVÄRA MYCKET?: Nej, men jag brukar flitigt uttrycket "satan i gatan".

BÄSTA FIKAT: Är inte så bra på fika, föredrar lunch.

DET DYRASTE DU ÄGER: Ehh vet inte riktigt, antagligen mina datorer.

FAVORITPÅLÄGG: Makrill i tomatsås.  

VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG: Ljusgröna pyjamasbyxor

VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU: Bonde do Role - Solta o Frango (missade tyvärr deras spelning)

VAD ÅT DU SENAST: Glass, det var skönt för halsen.

HÅRFÄRG: Brunrött, med en utväxt som måste fixas till snarast.

FAVORITMÅNAD: Kan inte välja.

FAVORITDAG I VECKAN: När jag är ledig.

CHOKLAD ELLER VANILJ: Antar att det handlar om glass, isåfall vaniljglass med chokladsås.

VAD HAR DU FÖR FÄRG PÅ TANDBORSTEN: Lila och vit.

Hultsfred - hemma igen

Satan i gatan, det kan vara så att jag har slagit rekord i att packa upp mina väskor. I vanliga fall brukar de stå och skräpa i hallen i flera veckor men nu har jag inte bara packat upp alla Hultsfredkläder, jag har till och med hunnit med att tvätta dem. Men där tar min ork slut. Jag har ont överallt, i musklerna, i halsen och min hud ser ut som blågrönt fiskfjäll tack vare alla blåmärken. Förra årets Atlantisbyggare hade visst missat att berätta för oss hur jobbigt det var. Det låter mest som att jag har haft en hemsk vecka men så är det inte alls, för alla högtalarlyft kompenserades av en skön festival.

Vi började med en (försenad) roadtrip härifrån Halmstad i måndags, jag, M, E och L i en fullastad cab. Första ölen knäcktes på parkeringen så fort vi var framme. Upp tidigt på tisdagen för att bygga scen i gassande solsken. Efter att ha jobbat 9-21 var det riktigt kul att komma tillbaka till campingen och se att Camp Osis Snosis var på plats.

Lite mer jobb på onsdagen men sen så har vi varit lediga under hela festivalen och njutit av bra band, vin och härliga människor. Träffat en skön mix utav gamla och nya bekanta. Att vara på festival är som att gå runt i en liten låtsasvärld och bara leva för dagen. Naturligtvis så hann jag inte med alla band som jag hade planerat att se, men i gengäld så upptäckte jag nya favoriter så i det långa loppet jämnar det ut sig.

En lugn jobbvecka väntar, tur det för jag hinner ta igen mig innan det är dags för midsommar. Nu blir det bara soffan resten av kvällen, kolla på någon okomplicerad film och somna tidigt.

Kommer ett gäng bilder till när jag har samlat in dem från de andra

Bild 1: Viktig jobbintervju+roadtrip=mindre bra lösning
Bild 2: En mumie var lös på funktionärscampingen
Bild 3: Det är inte ofta man ser någon så fäst vid sitt arbete
Bild 4: Jag och Byggare Bob är såå tajta
Bild 5: Enda sättet att få tyst på L :p
Bild 6: Sa jag att vi jobbade hårt?
Bild 7: Mohahaha!
Bild 8: De fyra "hunktionärerna"
Bild 9: Vi plockade fram de fina drinkglasen vid speciella tillfällen
Bild 10: Pappfigurer, klart att vi måste testa
Bild 11: Jag och E nere vid vattnet
Bild 12: Billy Talent spelade Fallen Leaves, yeah!
Bild 13: Killarna från Kalmar var våra trevliga grannar, det gillar jag =)
Bild 14: Magnus Betner dök oväntat upp, det du T!
Bild 15: En av min favoritbilder, Svenska Akademien uppträder
Bild 16: I Laakso hittade jag en ny favorit
Bild 17: Gentleman var skön och bjöd upp till dans
Bild 18: Svårt att toppa det här på snygghetsskalan
Bild 19: Sångaren i Wolfmother har rött afro, loves it!
Bild 20: Säkert! spelade Någon gång och då var inte tårarna långt borta
Bild 21: Old man Ozzy
Bild 22: I hemgjorda regnställ gav vi oss ut för att lyssna på...
Bild 23: ...Turbonegro
Bild 24: Förfest i Camp Osis Snosis
Bild 25: K fick avsluta i "klunken"
Bild 26: Hasselhofdans
Bild 27: Jag och Djuret - Boys make good pets
Bild 28: O hoppar sönder sitt tält, time to go home

                          

Hultsfred på plats

Nu står jag i ett internettält på Hultsfredfestivalen och har det precis huuur bra som helst! Festivalen har precis kickat igång fast vi har ju varit här sen i måndags och slitit. Satan i gatan va tungt det var att rigga ljus och lasta utrustning, det gör ont i armarna när jag applåderar men det är värt det. Vårt tält är på väg att rasa, jag har blåmärken överallt och jag är vinoliserad men det är så det ska vara. Hittills har vi hunnit kolla på Tingsek och Flogging Molly, good shit. Eftermiddagen och kvällen är späckad (hur ska vi hinna dricka öl?) nu väntar: Billy Talent, Velvet revolver, Sahara Hotnights, KoRn, Timbuktu & Damn, Hatebread, Svenska Akademien och avsluta med Timo Räisänen. Nu måste jag kila, matpaus med en god steak. Dessutom så har jag duschat, iaf en gång =)

Jag gör inte pung!

Mysgrillning

Nyligen hemkommen från Bolmensgrillning på A:s uteplats. Han flyttar upp till GBG imorn så alla möbler som ska till tippen använde vi som utemöbler, väldigt bekvämt faktiskt. Det var en blandning av mkvare och annat folk. Vi samsades om sex stycken engångsgrillar och hamburgarna var värda att vänta på för gott blev det! Det var en sådan där mysig kväll. Men imorgon är det arbetsdag och eftersom jag precis kom på att det är en röd dag (lika med OB) så känns det inte så jobbigt längre att ta sig upp imorn.

Var inte alls så produktiv idag som jag hade planerat men jag har fixat ärenden på biblioteket iaf, lånat Fem myror är fler än fyra elefanter-boxen av T och fikat hemma hos A och tränat. Fast det låter ju faktiskt rätt så produktivt :)

Nationaldagen imorn och kungen och drottningen ska komma hit till Halmstad och åka Paddan på Nissan. Attans att jag jobbar. Men imorgonkväll blir det fotboll. Måste väl finnas någon slags lag att om landet ifråga har nationaldag samma dag som matchen spelas så borde det laget vinna autimatiskt.

Bild 1: Utemöblerat
Bild 2: Ynk, T ska lämna mig själv i hela två veckor :(
Bild 3: A och A flippar hamburgare som riktiga proffs
Bild 4: Det är sånt här beteende som får mig att le inombords
Bild 5: Gissa vilken av skruvarna som H råkade äta av misstag sen :p
 
    

Das Fussball Fraulein - Scora nu
(jag är redo för hårda tag från hela Sveriges fotbollslag...scora nu, satsa tryck in den...porrig fotbollslåt, heja Sverige!)

14:55

Helt sanslöst lång sovmorgon blev det. När jag slog upp mina ljusblåa visade klocken på 14:55. Ser det som ett teckan på att jag kanske behövde den där sömnen. I vanliga fall så sover jag till max 11 när det vankas sovmorgon. Ogillar egentligen att slösa bort en hel dag så där, men den här gången så kan jag unna mig det. FUM-möte nu ikväll, så nu är det uppdraget också slutfört.

När jag kom hem så låg ett nytt nummer av Allt om historia och väntade på mig, lovely. Det kommer bli en helkväll för mig med nördtidning och avocadosnacks. Är beroende av avocado.

En helt tom dag framför mig imorn. Hur gör man? Eller helt tom halvdag iaf, på eftermiddagen ska jag hem till A. Men fram tills dess? Eftersom det finns stora risker för att jag drabbas av rastlöshet så ska jag städa och träna iaf.

Alla Uppsalabor: boka in den 25 juli, I'm coming home! Stannar tills den 30 juli så under den tiden så ska jag gnaga riktigt ordentligt på er.

Middag, examen, fest och bio är good shit

Satan i gatan vad bra helg det blev. I torsdags skulle jag äta en middag och sen tacka för mig, trodde jag. När det hojtades från baren att försten att ta en shot skulle få ett pris så var jag och K där på två röda, en naturlig mkvreaktion. Kvällen slutade på Bulls och vi gick därifrån när de enträget bad oss att dricka upp så att de kunde stänga.

Tack vare bakfylla så försov jag mig på fredagmorgon. Exakt hur många skolavslutningar har man inte haft mardrömmar om att man ska försova sig? Men nu vet jag att det inte är så farligt. Champangen fungerade som en återställare och lunchens gulligaste inslag bestod av ett stycke bebis. Fick en del söta gratulationer (tack!) men lillebrors hälsning träffade mitt i prick och hade jag inte en klump i halsen innan det så kom den definitivt då.

På kvällen åt vi ljuvlig mat på Plaka. Personalen var inte lika ljuvlig, men what the hell vi fick ju gratis efterrätt =) Eftersom Halmstad fyller 700 år den här veckan var det helt löjligt fullt med folk överallt. Men Blue Thai har alltid plats för oss, trots att vi passade på shotskannan den här gången.

Upp och hoppa på lördagmorgon för att coopa lite. En rätt så lugn dag och jag mådde så pass bra ändå att jag inte fick tokryck på idiotkunder som tänder en cigg när de står i kön.

Hem och speedfixa mig för att jobba på kårens pubtömning. Psykologprat med en stackars överförfriskad gäst livade upp det hela lite. Efter stängning så klarade jag faktiskt mitt misson, fast det var riktigt nära att jag glömde skorna när jag skulle hem. Har också fått ett till mission som jag se till att klara för resten av livet; aldrig mer ut och klättra på tak, när ska jag inse att jag är höjdrädd för att som är bergodalbanehögt och lägre?

Sista bakispizzan på Medaya, den satt fint. Gav mig och S ork att justera det sista i uppsatsen, ambitiöst värre. Sen så fick jag äntligen titta på medeltidsbyn som byggts ypp till fördelsedagsbarnet Halmstads ära. Jag, A och R strosade runt i värmen och tittade på söta hästar (inte den läskiga stora sorten), inspekterade katapultskjutning och sånt.

Nu är jag nyligen hemkommen från bio med F. Inte träffat honom sen innan jag åkte till Florida, så det var trevligt. Vi var och såg Pirates 3. Jag blundade inte en enda gång! Kanske för att jag har vant mig vid bläckfiskansiktet. Inget slår ettan och den här var lite för lång, men klart sevärd. Orlando är så mycket roligare att titta på när han inte spelar helyllekille.

Måndagmorgon imorn jag får sova hur länge jag vill. Hela den tanken har ett sådant där rosarött skimmer över sig. Väck inte mig förrän tidigast till till middag, imorn ska jag ta igen en termins förlorad sömn. Och sen gå på möte, mitt sista möte. Det är mycket "mitt sista" nu. Scary och förbannat skönt.

Bild 1: Jag kommer att sakna er
Bild 2: Det började så fint men...
Bild 3: ...när vi fick tag på sprutgrädden var det kört
Bild 4: Lurvig och oläskig häst i medeltidsbyn

   

Cher - Dark Lady
(jag har en Cherperiod just nu)