Förvirrad, bakis och bitter

Väldigt oplanerad utgång igår, men vad bra den blev! Låg ute på Nyhem och pluggade och folk runt omkring började korka upp så några samtal senare hade jag visst styrt upp förfest hemma hos mig efter fotbollen. Det var fullt med folk på alla barer så vi tryckte ihop oss på Idas krog. Trist att matchen slutade som den gjorde, jag tycker personligen att den var lite seg. Efter slutsignalen åkte vi som sagt var hem till mig och sen blev det kåren, som faktiskt var riktigt välbesökt för en gångs skull, kul! Jag tappade bort alla med jämna mellanrum, så allt var som det brukar med andra ord. Kom faktiskt hem strax innan kl 3, riktigt anständigt för att vara mig.

Handledning idag och vår handledare gillade vår idé med mansideal så nu är det bara att köra på, skriva, skriva, skriva imorn.

Ligger lite fel i tiden tror jag och fick hjärnsläpp och tog fel på tiden för HASP-mötet, klantigt, men hann iaf med att ta massa kort. Gillar inte när jag glömmer bort saker sådär, en dålig dag. Ännu sämre blev den av att jag insett att jag inte kan komma hem till valborg =( Första valborg i hela mitt liv som jag inte kommer fira i Uppsala. Saknar familjen och alla vänner. Kommer antagligen inte att ha tid att komma hem innan sommaren nu. Fan vad jag saknar er.

Är finally klar med kostymen, nu återstår en del fotogrejer.

Ett litet mattips: Hackade kokta ägg, blandat med tonfisk och en sås på matlagningsyogurt och kaviar, huuur gott som helst =)

Nu ska jag koll på Peter Pan, kommer antagligen se sisådär en kvart innan jag somnar.

Bild 1: Var evigheter sen jag och T tog en traditionsbild.
Bild 2: Jag och mina 2 hot blondes.
Bild 3: Akrobatiskt värre på tjejtoan.
Bild 4: E och O underhöll mig sista timmen innan hemgång.

        

Lauryn Hill - I used to love him

Rött eller grönt

Blev väldigt förvånad över att inse hur goda röda vindruvor är. Har har jag gått runt hela livet och trott att gröna var mina favoriter, vilket uppvaknande. Appropå uppvakanden så skulle jag vilja uppmärksamma det stora chipstestet, som gav häpnadsväckande resultat.

Presidieval igår, väldigt turbulent så nu har valberedningen något att ta tag i.

Efter valet blev det Shrek-tittande tillsammans med E. Jag identifierar mig direkt med Donkey, lite för på, lite för pratig, lite för mycket och totalt jättesämst på att fatta en vink. Men det var trevligt, nästa vecka blir det Shrek 2.

Nu ska jags sätta mig i solen och läsa om hur en riktig karl ska vara, kanske eventuellt också ta en promenad och strypa gräsklipparmannen som drog igång vid 8-tiden imorse.

Hoppas hoppas att kåren visar matchen ikväll, annars så får vi trängas på någon sportbar.

3 Doors Down - Life on my own

A walk

Fick kvällen fri igår så det blev en kvällspromenad på stranden tillsammans med S, sweet! Ville gå och lägga mig på en gång när jag kom hem, men det var lite för tidigt för att vara acceptabel sovtid. Kollade på Playa del Sol (försökte faktiskt slå på den riktiga tv:n men det var bara crap där), undrar hur många avsnitt som finns av den, grymt bra iaf. Efter det så hade det nästan varit okej att lägga sig, men då fastnade jag på skype med Mr. Germany.

Kom ändå i säng innan midnatt, vilket var skönt och nu nyss så kom jag in från en uppfriskande morgonpromenad med A. Snart dags att bege sig till skolan och läsa Cosmopolitan, det låter grymt jobbigt, jag vet :p

FUM-möte ikväll och presidieval, det är ungefär samma stämning här som i USA på election day. Rafflande.

Såg förresten Wild Kids förut, överpräktiga ungen har nu bytt stil helt och gått från "Bara vi får in en hel och ren person så bryr inte jag mig om vem det där" till att gå emot alla de andra i laget som vill ha in en som är en tillgång i tävlingarna bara för att hon vill ha in en snygg kille "för de i vårat lag är inget att ha". Haha. Lejonen fick safaritjänst sist och var då tvugna att plocka skräp på Kolmården. Den nya killen hittade en idol i plocka-skräp-ansvarige Benny "För att bli lika bra som Benny på att plocka skräp måste man träna ungefär 9-10 månader".  Konstigt att inte jag blir bättre på att städa trots att jag har legat i hårdträning för det hela mitt liv.

The Pack - Got my vans on
(det här är BBQ-night på coastal)

Från porr till sminktips

Jag har inte riktigt förstått allt det här tjatet om hur underbart det är med solen som nu tittar fram igen, mest för att jag skeptiskt förväntar mig ett oväntat snöoväder ända in i maj. Men idag tyckte t.o.m jg att det var skönt, vilket betyder att det var mindre skönt att sätta sig på biblioteket att plugga. Har bytt ämne på c-uppsatsen eftersom vi inte hittade så mycket litteratur om porr och perversa avvikelser som vi hade hoppats på. Nu blir det istället till att göra en text-, bild- och diskursanalys av Slitz och Cosmopolitan. Jag läser inte nån av tidningarna, däremot så fick jag hem min PC för alla idag, synd att jag måste storstäda (blev inte gjort igår) så jag hinner inte ens läsa ledaren.

Varför ska det vara så svårt för folk att lära sig hur man går i en spiraltrappa? De som går upp ska gå på den sidan där trappstegen är som smalast och tvärtom för de som går nedåt. Det funkar inte så i riktiga världen eftersom alla är så giriga och vill gå på sidan med de breda trappstegen så att stackarna som går nedåt måste hålla hårt i trappräcket för att inte ramla. Suck.

Det börjar bildas ett akutbehov av en extern hårddisk. Fick hem reklamblad idag som annonserade om en Packard Bell på 400GB för ynka 995:- Kan det vara så att den är stor som ett hus måntro eller har hastighet i stil med en snigel för annars låter det lite för bra.


Scissor Sisters - Might tell you tonight
("Just wear your sweaters in the winter, cause I wonuldn't want you to get cold..." den är bara för genomsöt sådär som bara kattungar och tonårsförälskelser är)


Uppsalabesök

Mkt bra helg! Var och mötte E på stationen i torsdagsnatt, jättekul att se henne. Vi däckade i säng ganska så på en gång för att orka upp kl 6 på fredagsmorgonen. Ullared! T var också med. Blev mkt shopping såklart (kunde inte bära min egen gigantiska väska själv sen). Jag var på jakt efter en vårjacka och hittade två så det var ett lyckat mission. Drabbades visst också av någon typ av sinnesförvirring för jag köpte en rosa pikétröja. Var kul att se E:s reaktion för hon hade aldrig varit där förut och hade inte förväntat sig att det skulle vara så stort. Köpte nya hårrullar så nu är det problemet löst. När man väl börjar närma sig kassorna så är det ju alltid något som får lämna vagnen igen, som inte längre känns lika livsviktigt som det gjorne när man slängde ner det några timmar tidigare. I fredags var det Alien-boxen och ett set ungsformar som inte fick följa med hem.

Väl tillbaka i hstd igen, så langade vi in våra shoppingfynd och gick på afterwork på kåren. Käkade mat, drack öl och massa tjejsnack. Stackars E led av grav trötthet och träningsvärk men jag höll kvar henne tills efter stängning.

Upp och hoppa innan kl 9 på lördagmorgonen. Tog en sväng förbi spexlokalen innan vi åkte ner på stan, för fredagens shopping räckte ju inte lixom...Hittade skor iaf =) Ett par ljuvligt sköna ballerina och ett par nya gympaskor som jag faktiskt behövde. Njöt av glass och godis i solen, sweetness.

Sov middag alldeles för länge, men hann ändå göra oss iordning för party. Jag hade förfest här hos mig. Krogen var u planen och merparten av förfestdeltagarna kom ut men inte jag T, E, E, M och N. Vi fortsatte hemma hos mig, E däckade rätt snabbt hur det nu är möjligt att sova till allsång av den kalibern som vi bjöd på. Vid 6-tiden imorse gick de sista och 9.30 var jag klarvaken och krävde bakispizza. Jag och E käkade och tog det väldigt passivt till det var dags för henne att åka hem. Helgen gick alldeles för snabbt, hallå hon kom ju nyss! Det var iaf väldigt kul att få ner besök.

Idag har jag varit i spexlokalen och brottats med min kostym, trodde jag skulle bli klar idag, men att få till det sista på ärmarna var mkt svårare än jag hade räknat med. har lunchat med t och mått rätt så bra, men nu börjar tröttheten ta överhanden. Så fort jag nuddar golvet så blir jag påmind att jag måste städa, det ser ut som vi hade en inomhusölsimbassäng igår. Ska städa, men måste nog kolla på Wild Kids först.

Bild 1: E och jag charmar kameran
Bild 2: Vi som orkade hålla igång hela natten
Bild 3: Den nya sommarkepsen med lufthål
Bild 4: Hejdå =( Jag och E väntar på hennes buss tillbaka till Uppsala

           

Regina Spector - Fidelity
(Musiktips från T, I love it! Kommer nog min signaturmelodi för våren 2007)




Inlämnat

Yes! Lämnade in hemtentan 15 timmar innan deadline, det är minsann rekord för min del. Tror att det här med pluggschema är min grej. Kom dock inte iväg till biblioteket kl 9 imorse som jag hade tänkt. Det berodde på att det blev mycket mera hårdkörning igår kväll än vad jag hade tänkt.

Efter en produktiv dag så blev det lite rutinmässig prepreparty-städning. Vi var alla barvärdarna, minus A, plus pubmästare hemma hos mig. Tur att vi var det för jag råkade lixom dra sönder gardinstångsfästena vid stora fönstret, osmidigt.

Har inte riktig koll på vart tiden på kåren försvann, men jag vet bestämt att om man snortar grädde svider det i näsan ett bra tag efteråt. Jag var en klippa i garderoben i slutet om jag får säga det själv, det är mycket lättare att vara trevlig mot fulla människor när man själv är tankad.

När jag började vandra hemåt så insåg jag att T hade mina nycklar. Han lovade att komma hem till mig med dem så jag satte mig och sov i trapphuset (läs:låg utslagen i själva trappan) i väntan på nycklarna. Men jag fick vänta länge för T var duktigt nitad så han hade helt glömt bort mig, krävdes lite påminnelse.

Bakispizza tillsammans med K imorse, sen släpade jag min vitlökssåsluktande uppenbarelse till biblioteket. Första timmen hände det mesta i dimma men sen så har flitens lampa lyst vid mitt bord och nu är tentan inlämnad. Vet inte riktigt om jag tänkt rätt, men den kompletteringen den sorgen.

Om ca 1 timme kommer E! Ska möta henne på stationen. Kan nog vara en bra ide att försöka städa undan efter gårdagen innan hon kommer.

 Strike a sexy pose!

 A styr upp hot shots

 Push up

 En lina grädde någon?

 T, jag och K var lätt nyktrast i baren...


Säkert - Och jag grät mig till sömns efter alla dar
(Säkert-Annika är hur bra som helst!)

Skalman

Pluggpaus. Sitter vid datorerna på biblioteket och jobbar upp lite ångest över att jag inte sitter försjunken i mina böcker. Kommer snart nå ångesttoppen tror jag.

Hungrig, det gör att jag inte kan koncentrera mig, varför vill ingen luncha? Har t.o.m med mig matlåda idag. Det här är tredje dagen i biblioteket och nu har mjukisbyxorna kommit fram. T frågade hur jag mådde imorse, han tittade ner på mina byxor och förstod direkt.

Hade det inte varit för ångesten så skulle jag bjudit på en analys av Bamse och vulkanutbrottet. Här är iaf ett utdrag av det avsnittets roligaste dialog:
Bamse (stressad) : Vi måste skynda oss så att vi hinner upp innan vulkanen får sitt utbrott!
Skalman (riktigt förbannad): Använd inte så fula ord!
Bamse (ställd och oförstående): Jag sa inga fula ord
Skalman (fortfarande sur): Du sa skynda och det är det fulaste ord jag vet.

Haha! Skalman is my man!

Backyard Babies - I love to roll
(Hultfredsminnen, börjar bli lite sugen igen)


I miss you

Håller fortfarande pluggschemat, för mig är den här typen av självdiciplin en helt ny erfarenhet. Kul att det bara tog 15 år i skolan för att jag skulle komma underfund med min studieteknik.

Barvärdsfest imorn, förfest hemma hos mig = jag måste städa

Var sälv i spexlokalen idag för första gången, kändes lite väl tyst och tomt. Men nu är det bara en bit på ärmarna kvar sen är kostymen klar! Det sista tänkte jag fixa med en tung bakfylla som sällskap på söndag.

Nu är det slut på frukostmat igen, måste fixa det innan E kommer så att hon inte ska behöva leva på pastafrukost.

Fick hem Bamses bästa på lovefilm.se idag, äntligen tecknat!

Dagens snyftare: Mr. Germany kan inte komma som det var planerat, vi får skjuta på det :(
Saknar honom och grannarna helt galet mycket, håller tummarna för att Jenn ska få en Europaresa i examenspresent så att hon kan komma hit och köra shake face, dricka jelloshots, shoppa skor och sjunga huvud-axlar-knä-och-tå med mig.

Teddybears Sthlm - Little stereo
(Mr. Germanys favorit)

 
Jag och Jenn är kungar på luftgitarr


Mr. Germany och jag på Ft. Myers beach

Det är inte lätt när det är svårt

Var uppe helt otroligt tidigt igår (med mina mått mätt igår, dvs 07.30) för att komma i god tid till biblioteket. Ligger faktiskt i fas med min planerade pluggtid, gäller bara att keep up the tempo idag. Just nu ligger tvätten i maskin, så fort den är klar ska jag bosätta mig i biblioteket hela långa dan, sen sy lite kostym ikväll om det finns tid och möjlighet till det. Och absolut inte glömma bort att ringa hem till stackars ensamma föräldrar, känns som att jag inte varit någon gullig dotter på sista tiden, har aldrig tid, hemska unge.

Igår hade vi valberedningsmöte i 7(!) timmar. Det var ingen lätt match att välja vilka vi skulle nominera, kände mig smått överhettad när jag kom hem. Men då fick jag ett helt ärligt städryck (till skillnad från min sedvanliga panikstädning). Höll på en stund, men sen så fastnade jag i telefon med E som kommer på besök på torsdag :) Vi ska shoppa loss på Gekås på fredag och hinna med en afterwork när vi kommer hem. Gå på stan på lördag och sen tentafest på kvällen, hon firar sin första tenta och jag min sista.

Yes, tvätten äntligen klar, nu ska det studeras!

Louise Hoffsten - Never gonna be your lady


Googlestalker

Ha! Skyltskrivaren på jobbet är sönder, det är ett litet steg i kriget mellan mig och skyltarna och det här slaget vann jag. Idag har jag roat mig med att googlat gamla högstadieförälskelser, suttit och hummat för mig själv och tänkt saker som "Oj vad snygg han blivit", "Jasså han sysslar med musik", "Shit vem hade anat att han skulle deka ner sig" osv. Kom på den idén när jag och en J satt och pratade om gamla ex och vad de gjorde nu för tiden.

Sleep nu (orkar inte ens kolla på Wild Kids), ska upp och hoppa tidigt för att plugga och få ett bra bord i biblioteket. Sen blir det valberedningsstuff hela eftermiddagen.

E-motion - Into eternity
(given partylåt back in the days, i högstadiet var det techno och hiphop som gällde)

Personalrum

När jag har min lilla lilla rast så vill jag helst slippa prata nonsens med mina arbetskamrater, vill ha en chans att vila trevlighetsminen för att orka med att använda den på kunderna. Ohh jag låter som en riktig bitter tjurig person och om jag inte får en lugn minut ibland så blir jag det. Om de ville prata om något intressant så skulle det kanske gå an, men oftast så handlar det om något jobbrelaterat (hallå, jag har rast!) eller om något som står i tidningen (i 9 fall av 10 handlar det om att allt som står i tidningen är hemskt). När jag jobbade på akademiska så sov alla när det var rast, det är mera min melodi. De enda som går att luncha normalt med på jobbet är de andra byggarna.

För att uppväga mina osociala tankar så var jag och födelsedagsfirade U efter jobbet igår. Spela spel och dricka vin det är bra grejer. De andra fortsatte ut, men som den förvärvsarbetare jag är så drog jag mig hemåt. Är sämst i världen på att att hamna på krogen, men nästa helg gott folk, då ska ni få se.

Dagens första dilemma: Utsläppt eller uppsatt hår på jobbet? Spännande...

Avenged Sevenfold - M.I.A
(överlag så är inte det här några favoriter men jag älskar den här låten)

Att vara ensam

Det är skillnad på att välja om man vill vara själv och att behöva sitta ensam för att man inte har någon att vara med. Att känna sig ensam och övergiven är hemskt och jag tror att alla har känt det så någon gång. Men ikväll så är den ingen sådan där Bridget Jones All by myself-ensam jag är, ikväll så är det i högsta grad självvald ensamhet. Den här veckan har varit fullspäckad så den här pausen innan jobbhelgen drar igång är välbehövlig, pyssla lite och kolla på film. Det blev inge tecknat igår kväll och ikväll är det Masjävlar på tv som jag slötittar på. Har sett den förut och tyckte väl kanske inte det var någon höjdarfilm, blir lite illa till mods av den. Kanske för att den handlar så mycket om ensamhet, jobbigt ämne. Sånt där man inte riktigt ska prata om.

Blabla, aja så blir det när jag äntligen får en stund över att tänka lite, sånt som inte hinns med mellan allt pluggande, jobbande, möten och allt annat. Pratade med mormor idag, pratade om morfar. Saknar honom fortfarande jättemycket men det är bra att minnas. Världens bästa morfar som som aldrig krävde nånting, som man bara kunde vara med och göra ingenting. Att ha människor runt omkring som man kan göra ingenting med är viktigt. Utan sådana människor skulle jag känna mig ensam.

Nu är filmen slut och jag ska plocka fram någon bra bok, kura ihop mig i slapparkläder (gigantisk stickad tröja som egentligen är pappas) och känna mig lite duktig över att jag för en gångs skull inte varit sist med att börja med hemtentan.

System of a Down - Lonely day

Musiktips tack

Var öppen utfrågning av årets sökande till presidiet. Jag sitter ju som bekant i valberedningen så jag var där och kikade. Är verkligen inget lätt val. Efter frågestunden åkte jag till spexlokalen och sydde lite, har fållat sisådär hundrafemtioelva små tygbitar. Skulle vara så skönt om jag nån gång hade typ en halv dag över så att man fick ordentligt mycket gjort.

Egentligen så visar klockan på läggdags för mig, men är ändå lite sugen på att kolla på film, har en hel hög som jag inte hunnit med en. Vill ha något lättsmält (läs: något man kan somna till) i ljusa färger så det lutar åt Little Chicken. Fast det var väldigt länge sedan jag såg Shrek, blev lite sugen på den nu bara för att jag och E prata om den igår. Verkar ju iaf vara något tecknat jag är sugen på och då brukar Turtles vara det första självklara valet. Humm får grunna lite på det där, stort beslut.

Är lite trött på mina playlists, men idag har jag bytt lite musik med T, skönt med omväxling! Om det är någon annan som har lite tips so bring it on, som det synes så är jag som vilken allätare om helst.

New Ordet - Temptation

Gym class heroes

Satte på datorn för att betala räkningar, sen skulle jag stänga av dne igen för att inte bli distraherad. Funkade sådär bra, inte alls egentligen. Insåg nyss att klockan på datorn går en timme efter, yl! Det betyder att jag ligger en timme efter i planeringen.

Tycker att ni ska spana in den
här videon, en ripoff på Supertramps Take a look at my girlfriend, men den lille cupidkillen är bara för söt.

Scooter - I was made for loving you
(skäms ibland lite grann för vara en sådan sucker för Scooter, men den här covern kan jag inte tröttna på)

Funyons

Rekordstädning på kåren idag, vi var klara runt 02.30. Kan bero på att stora dansgolvet var stängt och det var en toklugn kväll men rätt så lite folk, jag satt och lökade fram till 11 innan det började hända något.

Är som vanligt uppe i varv efter att jag har jobbat, kommer nog ta ngn timme till innan jag törnar in. Ska nog läsa mig till sömns så att jag kommer upp i bra pluggtid imorn, har en del att hinna med för sen blir det valberedning hela kvällen.

Craving just nu: Bud light och funyuns

The Mamas and the Papas - Glad to be unhappy

Allsång på skansen

Har kollat på sista avsnittet av Leende guldbruna ögon nu, sockersött slut, helt rätt! Det fick mig inte helt osökt att tänka på Allsång på skansen. Ett alldeles förtjusande sommarnöje enligt mig, hann inte med det förra sommaren vilket är synd och skam. Ett besök på Allsången ska dock göras ordentligt med lång väntan hela dagen, ha med sig filtar och picknick, gå några varv och kolla på djuren och sen direktsändning. Har gjort några spontanbesök på Allsången och bara kommit dit några minuter innan sändningen börjar, men det är inte alls samma sak. Måste hinna med minst ett besök dit i sommar.

Tvättar idag för att ha något som matchar barvärdströjan ikväll. Det är stabsgasque ikväll och tentaperiod, därför kommer det nog inte bli så mycket folk med de som är där kommer nog hålla barmästarna nog så sysselsatta.

Lasse Berghagen - En kväll i juni

4 saker om mig

Ännu en sådan där lista som hamnade i inkorgen:

Fyra saker om mig - Saker som du kanske eller kanske inte vet om mig.

A) Fyra (ideella) jobb som jag haft:
1. Barvärd
2. Fotograf
3. Sömmerska
4. Barmästare

B) Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1. Moulin Rouge 
2. Wag the dog
3. Den lilla sjöjungfrun  
4. Kill Bill 1 & 2 

C) Fyra platser jag har bott på:
1. Ft. Myers, FL, USA 
2. Halmstad
3. Uppsala
4.

D) Fyra TV-program jag älskar att titta på (ser dem förvisso aldrig på TV):
1. Nip/Tuck
2. Wild Kids
3. Lost
4. Stockholm live

E) Fyra platser jag har semestrat på:
1. Thailand
2. Ayia Napa 
3. Florida
2. Makrill i tomatsås 
3. Potatisgratäng 
4. Sweet potatoe pie

H) Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu:
1. Ft. Myers 
2. Tyskland
3. Afrika
4. Uppsala

Pavlos hundar

Seminariumet imorse gick bra. Det var lätt för oss att sitta där och opponera, gnälla över undermålig teorikoppling och oklara frågeställningar i gamla uppsatser. Ska bli kul att se hur det ska gå när vi sätter igång att skriva våra egna.

Efter skolan kilade jag iväg och köpte frukostmat (som jag åt till lunch). Hann även med att uppröras över att senaste avsnittet av Playa del sol inte ligger uppe på SVT. Dyker det inte upp innan torsdag ska jag skicka ett argt litet mejl.

Lyckades bli ordförande i valberedningen till presidiet. Kändes litegrann som när jag blev chefredaktör på ett projekt i gymnasiet, lite oväntat och förvirrande. Aja, gick sen från ett möte till ett annat, satt på kåren och fixade folk som kan jobba imorn på kåren. Hysterisk tentaperiod just nu, svårt att få tag på folk. Men det ska nog gå ihop ändå.
Mera kostymarbete, vilket iofs inte känns särskilt betungande, mest kul. Synd bara att jag inte har tid att pyssla mer med det. Nästa gång puffärmar blir populärt igen (trender går ju igen, borde snart vara dags för 1500-talet att komma tillbaka) så kommer jag veta exakt hur de ska se ut =)

Kom inte hem i alltför farlig tid, strax innan 20 skulle jag tippa. Satt här och andades en stund innan jag åkte till C för att kolla på film. Hade rätt stora förväntningar på Music and lyrics eftersom Hugh Grant var med, men det är ingen film ni behöver springa benen av er för att se, han har peseterat betydligt bättre. Humm måste nog kolla på
Love actually snart igen, den är underbart bra.

Jag har insett att jag har drabbats av Pavlos hundar-fenomenet. Så fort jag stiger in i trapphuset till mitt hus så blir jag akut kissnödig, hinner inte ens kolla postfacket eftersom jag måste skynda mig upp till lägenheten (som naturligtvis ligger på översta våningen. Detta blir extra jobbigt om man tex vart och handlat eller av annan anledningen måste släpa med sig massa väskor, påsar och dylikt upp. Kommer aldrig lära känna mina grannar eftersom jag har noll tid på mig att kallprata. Funderar på om det är genetiskt eller bara psykologiskt då mamma har samma hang-up som mig. Okända trapphus fungerar däremot utan problem, det är bara mitt eget utlöser detta beteende.

Galet trött nu, ska förse mig med lite välförtjänad sömn.

The Mo & Kris le Mans - Nostalgia locomotive
(såå mycket våren -03, en ovanligt solig och spännande vår)


Stuck

Yyyl! Panik, har kört fast i opponeringen av "min" uppsats. Crap för mig, men den är ju så bra att det är svårt att inte bara berömma den, hittar inga frågetecken. Och jag ska vara klar om en kvart, yyyl igen!

Gick upp kl 5.30 idag för att plugga, narkolepsin är borta nu. Har absolut ingen frukostmat hemma (eftersom jag åt upp filen till middag igår), gjorde tortellini till frukost idag. Måste hinna handla om jag inte ska förvandlas till hobby-italienare som käkar pasta till frukost, lunch och middag.

3 Doors Down - Away from the sun

Ge mig ett täcke

Sömnbegäret bara växer. Hade trott att dagens solenergi skulle råda bot på det men icke. Eller man kanske inte får så mycket energi om man sitter inne på biblioteket och får nöja sig med att spana på solen genom stora glasfönster. Igår gick jag och la mig efter Wild Kids och det slutar kl 21. Kunde iofs inte somna, söndagsgrubbel är way to irriterande. Stor sensation i Wild Kids igår när mina favoriter lejonen för första gången gick om björnarna, heja! Önskar att jag okså kunde få vara med i Wild Kids och vinna en resa till Afrika. Igår var det ett jobbigt avsnitt för kärleksparen, när de andra barnen och programledaren retades. Men att då köra med att dra täcket över huvudet verkade funka, undar om det fungerar för 22-åringar också?

Idag har jag plöjt c-uppstatser hela dagen lång till, är sugen på att se Konspiration 58 nu, den verkar spännande.

Blev lite till kostymfixande ikväll och ännu mer blir det imorn. Deadline 1 april, än så länge håller jag nog ett ok tempo. Hem till K efter det för att prata c-uppsatser. Nu återstår "bara" att läsa en till uppsats och sen skriva sammafattning på allihopa, uää! Vill sova nu, herregud kl är ju efter 22. Vill iofs också hemskt gärna se sista avsnittet av Leende guldbruna ögon. Nej hinner jag absolut inte med, eller kanske?

Fullspäckat imorgon med. Går ut hårt med opponeringsseminarium på morgonen. Sen nämnde någon picknick, jag är inte omöjlig, har lite dötid fram till till valberedningsmöte på eftermiddagen. Kan behöva picknickenergi för att sedan kila iväg på barvärdsmöte och därifrån ta mig vidare till spexlokalen. Idag lämnde jag lägenheten kl 12 och återvände runt 21.30. Tror inte att det blir riktigt lika kort tid imorn.

Nu är det heavy vecka framför mig, yl gnäll. Ska vara barvärd på onsdag också. Sen ska all annan tid ska gå till tentaskrivande. Jobbar helg och sen blir det mer tentaskrivande tills E kommer från Uppsala torsdag nästa vecka. Skoj! Får ibland lite kommentarer där uppifrån norr som gäller min dialekt, men får jag bara omge mig med lite uppsaliska så brukar den vara som bortblåst efter någon timme.

Oj! Kanske dags att göra middag också...Tror minsann att dagens meny består av fil och flingor.

Jennifer Brown - When to hold on
(kanske en av mitt livs viktigaste tryckare, skoldisco i sexan, efter det spelade jag in den låten om och omigen på ett kassettband och lyssnade bokstavligen talat sönder bandet)

You silly sleepyhead

Överraskningsfödelsedagsfest för D igår och tror faktiskt att han blev riktigt överraskad. Det var trevligt och så, och vi hann kolla lite schlager då och då också, men jag var verkligen inte i mitt esse. Var trött och inte alls särskilt partyladdad. Har drabbats av narkolepsi light för jag somnar stup i kvarten. Nu börjar ryggen ta stryk för att jag har somnat på soffan för många gånger. Eftersom jag somnar hela tiden så är jag nu sur och grinig eftersom kroppen inte mår bra av för mycket sömn. Eller så är det kanske bara lite vanligt söndagsgrubbel som spökar. Crap.

Var uppe tidigt imorse och begav mig till spexlokalen för att sy lite kostym, det börjar faktiskt växa fram en riktig outfit nu, vad jag kan! Skådisarna övade dans idag, underhållande :p

Såg förresten andra avsnittet av Leende guldbruna ögon, en klar uppryckning från det lite sega premiäravsnittet. Får dock lite ont i magen av att titta på det för att jag känner medlidande med karaktärerna i serien. Min favorit var när sammi fegade ur och sa "Asså du vill inte ligga med mig, jag är inge bra". Och ikväll är det ett nytt avsnitt av Wild Kids, me like.

 Födelsedagsbarnet!


The Sounds - Rock N roll

(something sweet, something strong, seems like love no longer can turn me on)

Mästerkock

Geggan förvandlades till en underbar lasagne, är så mycket bättre på att laga mat än jag trodde. Skönt. Dejtade ett kock för att tag sen och t.o.m med han tyckte att det smakade smaskens det jag lagade. Dock så är det tråkigt att laga mat till baka mig själv. Appropå saker man stoppar i munnen så kom jag härom dagen på en gammal favo: keso blandat med uncle bensås, yummie!

Kommer missa schlagern ikväll och om jag inte snabbar mig så kommer jag säkert inte hinna iväg till festen heller. Men heja The Ark!

Katarina and the Waves - Walkning on sunshine
(min feel good-song enligt något personlighetstest, stämmer kanske inte riktigt men den är bra ändå)

Geggig mat

Har precis premiärlagat lasagne. Fast vet inte riktigt om den geggan jag precis ställde in i ugnen ska få räknas som lasagne. Nånting säger mig att den inte kommer smaka likadant som mammas. Men jag använder iaf ugnen vilket för mig är lika med seriös matlagning.

Jobbade stängning igår kväll, sista timmen fick jag sällskap en trevlig securitaskille. Skönt! Sista timmarna innan stängning brukar annars bestå av noll mänsklig kommunikation överhuvudtaget. Till alla er som sitter hemma vid 21.30 en kväll och är lite sugna på att kolla på en ny diskmaskin, gör det! Garanterat inga köer.

Sen speed hem från jobbet för att hinna syskonumgås lite med lillebror som åkt hit från Båstad. Vi slappa och kollade på film
Talladega Nights, kul film! Deras favoritrestaurang i filmen är Applebees, sakna, sakna, sakna.

Vakna tidigt imorse när lillebror gick upp och sen han åkte har jag pluggat, duuuktig!

Snart dags att plocka ut geggan, spännande

Don McClean - American Pie

Förr i tiden

Läste igenom gamla dagboksinlägg som jag skrev i 17-18årsåldern. Slogs av två saker. Den första är att jag hade glömt bort vilka humörsvängningar jag hade då, det kunde gå från dur till moll i 180. De gjorde att jag betedde mig dumt ibland och förstörde något av det finaste jag någonsin haft. Dumt, dumt, dumt, bara att läsa om det får mig att vilja duka huvudet i väggen. Klant-Jasmine

Den andra saken jag lade märke till var hur mycket jag festade. Hur orkade jag? Var det verkligen så kul? Nu för tiden (låter som att jag är minst medelålders) så är jag oftast i jobbig obalans efter bara en after work. När jag var yngre så brukade jag reta mina föräldrar när de gnällde efter något glas vin, förstår dem mycket bättre nu. Idag var en ovanligt bra dagen efter, men annars så kan jag vara riktigt klen. Sånt som kommit med åren. Sen så tycker jag inte att det är lika roligt att gå ut idag som det var för bara 2 år sen. Iaf inte lika ofta. Vill göra saker istället, helst något som jag kan vinna i =) Sen så är jag ju iofs aldrig omöjlig, igår hade jag inte valt bort party för allt smör i småland, det var en bra kväll.

Well, dags att sluta blicka bakåt, fullt fokus framåt. Coop imorn igen, sen ledig helg. Plugg+party på lördag. Plugg+kostym på söndag. Blir bra det.

Min nya Allt om historia är bra spännande, men somnar nog snabbt ändå.
 
C.M Bellman - Fredmans sång N:o 21

Avtäckningsfest

Lite trött idag men vid bättre humör än vad jag hade väntat mig. Igår var det avtäckningsfest med Hasp. Lite vin och öl här hos mig innan det var dags att bege sig till bussen. Frågesport på bussen som hade hemlig destination. Team Pekka var förkrossande bra, temat var tv-signaturmelodier. När Turtlessignaturen kom kunde jag glänsa i följdfrågorna. Det var lite punchstopp och jag fattar inte vad jag gnällt om, punch är ju gott!

Det var gott med mat när vi kom fram, kommer dock inte ihåg vart vi var någonstans. Spex och sång stup i kvarten så man fick tugga snabbt mellan varven, men det va kul! Pippi Pelikan är kung. Efter middagen (med ruskigt gott rödvin till) så åkte vi mot kåren. Vi hade lilla dansgolvet för oss själva innan vi började mingla ute bland resten av gästerna. vid 2 var det the end för kåren men festen fortsatte för en del av oss. Efterfest på Nyhem i 28:an. Vid 3-tiden så tog jag mitt sunda örnuft tillfånga och gick hem och därför så vaknade jag relativt utvilad idag. Är trots det inte så sugen på att åka till jobbet.

På fredag kommer lillebror! :)

            
Lag Pekka                    Skådisarna            Hulkenhanden     Kvällens snygging i mitten
                                      spexar                    och jättemunnen




       
Sängkammarblick     Linda            Muntra       
                                  Bengtzing

Gone at the vind

Hårrullarna är spårlöst försvunna. Hela kartongen med badrumsgrejer verkar faktiskt ha blivit helt uppäten av mitt vindsförråd. Skrämmande.

Panikstäda nu innan E kommer, har nämligen pluggat under min egentliga städtid.

SVT:s nya serie Leende guldbruna ögon levde inte riktigt upp till mina förväntningar, men jag ska ge den ett till försök.

Nu ska jag dricka vin, lyssna på schlager, fixa håret och panikstäda =)

Ann-Christine Bärnsten - Ska vi plocka körsbär i min trädgård?
(har hört att sångerskan inte hade en aning om det underliggande budskapet i låten när hon sjöng den, taskit läge)

Spaning på stan

Kom precis hem från spex-avtäckningen på kåren. Årets spex heter "Spaning på stan" och handlar om svenskar, danskar och ett privilegiebrev som kommit på villovägar. När jag har suttit och sytt kostym så har jag hört skådisarna repa och det kommer bli en kanonföreställning, kom och titta! Ikväll är det avtäckningsfest och jag är laddad. Måste bara hitta hårrullarna först...och ställa in mig mentalt på punch.

Skönt att höra att jag inte är det enda Wild Kids-fanset. Jag håller på lejonen, de har den coolaste hejarramsan, tuffaste tjejerna och så har de ju Fredrik också. "Vet ni vad det här kallas? Propaganda kallas det". Den lilla killen är bara för skön.

Godaste snackset just nu: kräftstjärtar. Farligt gott, jobbigt dyrt i längden.

Fick just se en söt sak från Mr.Germany, it made my day =D

Selena - I could fall in love with you

Charlie goes to candy mountain

Antingen så hatar man det här klippet eller så älskar man det. I love it!

Lyllostar

Har kollat på Wild Kids igen och kärleken sprudlar i lagen. Blir spännande att se vad Rebecka och Frida svarar på Williams och Gustavs fråga-chans-lapp. De präktiga ungarna börjar bli märkta av att leva i vildmarken, nu är det ingen som är hel och ren längre utan istället pratar de om att skjuta kameler och att otrohet inte gills när man är barn. Humm stämmer lite grann överens med ursäkten "Men vi har ju inte samma riktnummer". Dock kan livet i Wild Kids vara hårt, iaf om man är förlorare. När vinnarlaget fick spela in en skiva med Linda Bengtzing så smög förlorarna på dem och en av av förlortjejerna säger "Det skulle vara min högsta dröm att spela in en skiva med Linda, vem skulle inte tycka det? Vilka lyllostar de är". Hela uttalandet kan diskuteras men det var just ordet lyllostar som var så kul, trodde inte att det hade överlevt 90-talet.

Nu tvättstuga och göra att seriöst försök i förrådet i jakten på mina hårrullar.

Disturbed - The game

Jag förklarar krig

Idag har jag slagits med skyltar på jobbet. Jag är bra på mycket saker, men hänga skyltar är inte en av mina talanger. Råkade ha sönder ett plastskydd till skylten för att den trillade ner så många gånger. Efter 20 minuters tappert kämpande så kom det nästan en ilsketår. Efter att ha insett att en tre meter lång pinne med en skylt på var lite för övermäktig för mig så tog jag till plan B: jag klättrade upp på färgburksberget och satte fast skylten på det sättet. Från och med nu är skyltarna mina svurna fiender.

Någon som är snällare än skyltarna (som är ondskan materialiserad) är min chef. Jag kommer jobba varje helg från v. 13-18, men nästan bara söndagar. Jag gav honom dagarna för spex-föreställningarna och han misstänkte att jag skulle vara lite bakis de söndagarna så han gav mig lökartider. Thx boss!

Har varit gnällig idag och när jag kom hem frå jobbet kom jag på en till sak att gnälla på. Slaktade cyklar, varför inte bara slänga din cykel om den inte går att trampa på. Gör det istället för att låta den ta upp massa plats i det överfulla cykelstället.

Nog med bitterhet, den går nog över om jag slipper skyltarna ett tag.

Fall out boy - Grand theft autumn

En liten bit av mig

10 favoriter:
Färg: Grönt
Mat: Vårrullar
Band: Winnerbäck & Hovet  
Film: Wag the dog  
Bok: Vad varje svensk bör veta
Sport: Fotboll  
Årstid: Sommar  
Veckodag: Onsdag
Glassmak: Half baked (Ben&Jerry)
Tid på dygnet: 3 timmarna innan läggdags

9 för tillfället:
Humör: Postjobb-trött  
Smak: Ingen  
Kläder: Gröna pyjamasbyxor och brun tröja  
Bakgrund: Musik - Hinder med Nothing good about good-bye   
Nagellack: Nej  
Tid: 22:54  
Omgivning: Relativt ostädad lägenhet  
Irritationsobjekt: Att det inte går att ofeta vissa grejer jag skriver, en bugg hos blogspot                  
Tankar: Kommer jag somna i lunchrummet imorn?

8 första: (första alltså...inte nu)
Bästa vän: Sara  
Screen name: siggefora  
Husdjur: Marsvinet Millan 
Piercing: Öronen  
Förälskelse: Martin Joelsson  
Musik: Abba
Bil: Ägde 1/3 av en Ford
Kyss: Kommer sorgligt nog inte ihåg

7 senaste:
Cigarett: Long time ago  
Mat: Revbensspjäll  
Dryck: Cola light
Biltur: Från Bromölla till Halmstad
Kyss: Några veckor sen  
Spelad låt: Hefner - Love will destroy us in the end  
TV-program: Stockholm Live  

6 har du någonsin:
Dejtat någon av dina bästa vänner: Nej
Brutit mot lagen: Ja
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: Ja
Varit med på TV: Ja
Kysst någon du inte känner: Ja

5 nej tack:
Kläder: Cykelbyxor  
Mat: Blodpudding  
Musik: Håkan Hellström
Dryck: Hard cider
Personlighetsdrag: Snobberi

4 saker:
Du gjorde igår kväll: Drack vin, cyklade, fotade och pratade i telefon
Du kan höra just nu: Musik, bilar, msnljud och "öppen dörr-festen"
Du inte kan leva utan: Syre, föda, vätska och kärlek
Du gör när du har tråkigt: Bloggar, läser, spelar tv-spel eller pysslar med handarbete

3 personer:
Du kan berätta allt för: T, T och J
Du tycker om: Mamma, Pappa och Lillebror
Du inte gillar: Juliette Lewis, Anna Book och slemmiga datakillen

2 val:
Kaffe eller te: Te
Vår eller höst: Vår

1 önskan: Att jag och mina kära får vara friska


Lördagstrött

Jag bor i en studentlägenhet vilket gör att toleransen för mycket festande runt omkring är hög. De flesta tar dock oftast hänsyn till sina grannar och det är bra ljudisolerat här (så länge inte nån står i korridoren och pratar, då hörs allt). Har lagt märke till ett återkommande fenomen. När man har fest i sin lägenhet så är oftast lägenhetsdörren stängd och festen är inget som öriga boende märker så mycket av. Är det däremot fest i någon av lokalerna som finns på vare våning står oftast dörren till dessa på vid gavel och hela korridoren får lyssna till allsång. Minst sagt störande tycker en trött utarbetad gnällig Jasmine.

igår blev det en trevlig kväll. Började med bubbelvin tllsammans med A hemma hos mig. Sen en snabbis till AW på kåren, men det var bara en vätskedepå i vår färd ner på stan för att gå på Helvetets afterwork. Bra med piano och skönsång, minuspoäng för det undemåliga ölutbudet. Studsade inte till jobbet imorse men kröp inte heller.

Jobbar nu hårt på att orka hålla mig vaken fram till månförmörkelsen inatt, orka orka. Kommer iofs inte kunna somna med "öppen dörr-festen" här nedanför ändå.

The Streets - Dry your eyes

Bratkillen

Vem behöver sömn? Inte jag tydligen. Åtminstonde tyckte inte min kropp det när jag slog upp ögonen helt klarvaken vid 10-tiden imorse. 10 är ju sovmorgon i vanliga fall men eftersom jag törnade in vid 5.30 imorse så är det inte riktigt den sömnmängd jag är van vid. Jobbade på barvärd på kåren igår. Det gick väl bra, var mestadels elektro som jobbade och vissa var det inte så lätt att hålla reda på men med tanke på att det var så många nybörjare så var det väl en ok kväll. Lite dåligt samvete dock för alla som fick träffa en väldigt grinig Jasmine när de anlände lite runda under fötterna runt midnatt. Just då var jag stressad och betedde mig inte helt ok, sorry mates.

Kvällen uppoffring tycker jag ändå är att jag gick med på en date med en bratkille bara för att få honom och lämna stället så att vi kunde sätta igång och städa. Min förhoppning är att hans alkoholintag bidrog till en hel del minnesluckor och han därför inte minns mig alls. Jag hoppas att jag har den turen iaf för bakåtslickat är inte riktigt min kopp te.

Kom hem ifrån kåren vid 4.30 imorse och som vanligt helt uppe i varv. Ringde mina favoritamerikaner och pratade bort någon timme innan det var dags för läggdags både för dem och för mig. Saknar dem massa och hade gärna tagit en sväng över nu och firat spring break med dem. Varför får inte vi på högskolan sportlov. Om löfte om att verkligen sporta hade gett mig en veckas sportlov så inga problem, lite orientering kanske skulle varit bra nu när jag har utvecklat ett sjätte sinne för kartläsning.

Åkte ner på stan för att spana efter en bok på bokrean som jag hade fått vittring på. Slut :( Slösade alltså min hippa mjukisbyxoutfit på ett fruktlöst stadsbesök, attans. Dock så fick ju T nöjet att luncha med mig i ovan nämna hippa outfit så helt bortkastad var den inte. Den lämpade sig även för thaimat hemma hos H så när jag tänker efter så var det nog ett utmärkt val.

Nu ska min överansträngda stackars dator få defragmentera i fred (den har kronisk träningsvärk) och jag ska läsa mitt uppslagsverk och drömma om cola. Väldiga cravings för det nu, lite grann som en sympatibakfylla så här en torsdag.

USCB Allstars - You've Got My Number