Vinnarhotell

Av en händelse så sov jag på Mornington Hotel i Bromma i lördags. Vad jag inte visste då var att jag delade hotell med Andreas Svanebo, vinnaren i Tjurrusets herrklass. Han kom i mål på imponerande 39:33 - respekt!

Per automatik så gör det här mig till lite mer vinnare :)


Tänk om

Jag såg världens snyggaste kille idag på Konsum. Alltså sådär snygg att jag rodnade bara av att stå bakom honom i kön. Vi pratar lång, manlig haka, bruna ögon (som glittrade!), skägg och RÖDHÅRIG.

Han släppte förbi mig i kön när det öppnade en kassa till. Kommer inte ihåg vad han sa (typ "kör på du"), kommer inte ihåg vad jag sa ("eh, ehm, eh (stamma lite mer) tack"). Och så log han så fint. Och köpte keso och lax. Jag älskar keso och lax.

Sen så var det inte mer med det. Han packade ihop sina varor och jag packade ihop mina, sen så gick vi åt varsitt håll.

Nu får jag tillbringa resten av livet med att tänka; tänk om! Tänk om jag hade sagt något. Tänk om han var lika trevlig som han såg ut att vara. Tänk om jag hade vågat. Tänk om han hade dissat mig. Tänk om han tyckte att det var lite charmigt att jag stammade och blev sådär röd om kinderna.

Ibland ska man kanske inte tänka så himla mycket utan bara göra.

Tjur Ruset - så var det

Herregud vad kul det var i lördags! Tjur Ruset är verkligen ett lopp utöver det vanliga och trots att jag hade förväntat mig en lerig bana så hade jag inte räknat med att bli SÅ lerig. Men inte heller att jag skulle ha SÅ kul.

Det är en lång redogörelse, men så är det också den längsta mil jag någonsin sprungit. Hela 90 minuter tog den.

Starten gick på en motorcrossbana och jag tror att ni kan tänka er hur en sån ser ut (ojämt underlag och backar upp och ner, upp och ner, upp och...osv). Redan här höll jag igen för att spara på knäna. Efter nån kilometer bar det av in i skogen på en endurobana (fortfarande backigt men smalare, mer svårlöpt och mer stenar och sånt på vägen). Sen kom ett plant parti där vi mötte konstruerade hinder i form av traktordäck, betongrör, bildäck och lite annat som vi skulle ta oss över.

Strax efter tre kilometer kom det första blöta hindret. Det var inte så jättedjupt, leran gick bara en bit upp på låren men jag halkade rakt framåt ner i geggan och blev därför lertäckt och genomblöt från topp till tå redan tidigt i loppet. Tur att adrenalinet pumpade runt i kroppen och höll värmen uppe för det var riktigt kyligt i luften.  

Sen fortsatte det med backig, obanad terräng. Mycket granris, stenar och kvistar som var ivägen. I de brantaste, mest sugande långbackarna var det inte så mycket jogg utan mera älgkliv för min del.

Vid sex kilometer kom banans största vattenhinder, vatten upp till hakan så det fick bli några simtag för att komma över, att komma upp ur det breda diket var inte heller helt lätt. En okänd tjej gav mig en hjälpande hand och det är något som visar väldigt bra vilken typ av lopp det här var. Det skrattades och skrek ute på banan, om nån trillade så fanns det alltid någon där och kollade läget. Termometern visade förvisso bara fem plusgrader, men det var ändå ett av de varmaste lopp jag sprungit.


Josef sprang i Nobinas herrlag och här kämpar han sig upp ur ett vattenhinder. Bilden är lånad från marathon.se, som har många
fler fina bilder från Tjur Ruset 2010.

Efter ett containerhinder (klättra över en stor byggcontainer) som var strax innan sjukilometersskylten gjorde knäna riktigt ont så jag kunde inte spurta på när det kom små raksträckor då och då. Det var kanske tur det för då hade jag krafter kvar till det som visade sig vara det jobbigaste på hela banan - en myr på nästan en kilometer. I början av den sprang jag, men den där satans myren tog ju aldrig slut! Varje steg var spännande eftersom man aldrig visste om det skulle vara vatten upp till knäna eller bara upp till ankeln. På de orörda delarna av myren kunde man se hur isskorporna glänste på vissa vattenpölar. Ordentligt kallt med andra ord och då och då försökte jag vicka på tårna för att försäkra mig om att de fortfarande var kvar. Marit pulsade på en bit före mig men hon intygade efteråt att mina frustrationsrop hördes över hela myren.

Lite mer spring i skogen sen, några mindre vattenhinder och krypa under ett nät innan vi kom till det sista vattenhindret som var mer gyttja än vatten. Fastnade totalt med benen när jag skulle upp, men som tur var låg Martit precis framför mig då så jag fick hjälp upp. Att sitta fast där i gyttjan och se den extremt branta backen som väntade på mig var lagom tungt för psyket. När jag kom uppför den var det bara spurten in i mål kvar.

För den som vill testa ett lopp utöver det vanliga så kan jag verkligen rekommendera Tjur Ruset. Det är inget lopp du kommer att persa milen på, det var trångt på banan nästan hela tiden och skaderisken är hög. Du kommer bli skitig, dina skor kommer aldrig bli detsamma igen och efter vad jag har hört blir banan jävligare och jävligare för varje år. Jag var fortfarande ganska pigg när jag kom i mål eftersom jag tog det väldigt lugnt ute på banan (vilket också syns på tiden). Nästa år håller jag tummarna för att kroppen är hel så att jag kan ge järnet på riktigt. Häng på då, jag lovar att det kommer bli en upplevelse!

        

Bild 1: Damlaget fv: Marie, Marit, jag, Åsa och Jonkan
Bild 2: Tjusiga tjejer
Bild 3: Lerig, nöjd, men framförallt - jag är i mål!
Bild 4: Lera överallt. Det gick åt många tops för att få rent de där öronen
Bild 5: Att tro att man ska komma helt torrskodd genom Tjur ruset är att hoppas på för mycket, men det krävs lite otur för att bli riktigt så lerig som jag (och många med mig) blev
Bild 6: Jonas ena sko fastnade i ett vattenhinder och han sprang den sista kilometern med bara en sko
Bild 7: Här kommer Olev med god fart i slutspurten
Bild 8: Josef har bara några meter kvar till mål

Menar du att jag INTE är den nästa Mariah Carey?

Igår följde Emma med mig hem till mamma och pappa och åt middagen. Efter maten satt jag, Emma och pappa och sjöng låtar som legat som listettor från 60-talet och framåt. Det lät både mer och mindre bra (mest mindre bra men med mycket känsla).

Efter maten och sångstuden åkte vi hem till Elin. På vägen dit beklagade jag mig över att vi är så himla omusikaliska i vårat tjejgäng.

Jag: Hade vi bara varit lite mer musikaliska så hade vi ju kunnat starta ett band.

Emma: Men det kan vi ju göra ändå, om alla gör det som de är bra på.

Paus

Emma: Du ska ju kanske inte sjunga då...


Med på listan över töntiga saker

Ahhmenåhhh, orka snusförnuftiga facebookstatusuppdateringar:


Oerhört besviken

Loppet som jag hade förhoppningar att persa på blev istället mitt sämsta på länge och jag sprang in på (för mig) skittiden 1 timme och 5 minuter. Strax innan 5 km gjorde sig knäna påminda igen och andra halvan av loppet fick jag växla mellan att springa och gå. Varje meter jag gick var en plåga eftersom jag så gärna ville springa istället. Men jag höll igen ändå för jag vet ju att jag bara skulle förstöra knäna ännu mer om jag körde på.

Är så otroligt besviken och om de som sprang förbi mig hade tittat noga så hade de sett bittra tårar som darrade i min ögonvrå vid några tillfällen. Inte bara för att det blev ett sådan fiaskolopp utan för oron över knäna.

Jag bad om en fest och fick två

Jag har varit har lidit ett svårt festbegär senaste tiden. Och så kommer Emma och säger att att hon ska på inte mindre än två fester den här lördagen. Då var det jag som skrapade lite med foten i marken, tittade försiktigt upp under lugg och frågade med min snällaste stämma om jag fick följa med.

Och jag fick!

Nu ska håret fönas, sminket kladdas på och danskorna putsas. Jag är övertygad om att det här är bästa uppladdningen inför Hässelbyloppet imorgon.

Vänskapsmatch my ass

Vi (jag+planeringstjejerna) har utmanat tjejerna i receptionen på en omgång tjejinnebandy. Jag kan ha lagt upp det som att det är nånting vi gör för skojs skull, som en trevlig vänskapsmatch.

Vad de inte vet är att jag skallade en kille på planen imorse.

Höra fel, hitta fel

- Jag tycker att han killen som satt till vänster om mig (på mötet vi precis varit på) lät så himla tillgjord när han pratade, vad var grejen med det liksom?

- Han är från Hässleholm.

- Jag visste inte att man pratade så i Hässelby.

- Ehhh. Jasmine, Hässeleholm är inte Hässelby och han pratade väldigt grov skånska.
 

Där ser man, min dialektdyslexi och mina ringa geografikunskaper är tydligen ingen bra kombination.


Veckoslut

Igår mötte lillebror upp mig när jag kom till Uppsala. Vi hämtade ut biobiljetterna till "I rymden finns inga känslor" och sen åt vi middag nedsjukna i de stora fotöljerna på Cafe Linné. Inte ofta jag får till sån kvalitetstid tillsammans med brorsan.

Filmen sen var en riktigt mysig historia. Rolig, tänkvärd och sevärd.

Redan torsdag idag och ikväll väntar AW på kontoret. Sover i Stockholm ikväll så att jag kommer upp till innebandyn imorn också. En innebandy som jag hoppas ska råda bot på min träningsvärk, nu går jag som en stelopererad 80-åring.

En snabb fika tillsammans med Åsa för att vinka av henne innan hon flyttar från landet, sen sätter jag mig på tåget mot Uppsala. Där väntar Josse och vi ska ta oss ut på promenad och grilla för sånt behöver man ju inte sluta upp med bara för att det blivit höst.

Det kommer bli ett bra slut på den här arbetsveckan också, tänka sig!

Namnval

En kompis i Usa har döpt sin hund till Mongo.

Hehehe.

Tänker inte upplysa henne om vad det betyder på svenska utan istället fnissar jag åt att hon står i parken och ropar efter sin Mongo.

Önskelista

Jag är bra på att snacka, sen är det inte alltid som jag får något gjort i verkstaden. Därför vågar jag inte kalla listan ned för "mål", men däremot en lista över saker jag skulle vilja göra i tränings/friluftslivsammanhang (ingen hänsyn har tagits till problem att kvalificera sig till olika tävlingar och liknande där seedinglopp och sånt krävs, det här är ju en önskelista) :

- Springa ett marathon (Stockholm marathon jubileumsåret 2012 vore nåt det)
- Genomföra ett ultralopp (Lapland Ultra tex.)
- Bestiga Kebnekaise
- Delta i ett triathlon
- Greja tjejklassikern (riktiga klassikern vore såklart coolare, men jag inser mina begränsningar)
- Spela i ett korpenlag (fotboll eller innebandy)
- Lära mig en dans

Man kan ju inte göra allt på en och samma gång, men förhoppningsvis har jag många friska och pigga år framför mig.

Mycket Emma

Både söndag och måndag blev Emma-dagar. I söndags mötte jag upp henne efter jobbet och sen så blev det prat, prat, och lite mer prat över en middag och kvällsfika på stan. Visst är det jobbigt att pendla, men fördelen är att jag hinner hänga lite mer med alla jag gillar i Uppsala.

Här ska det vara en bild på den enorma kärleksmums som det tog mig två timmar att äta upp. Tyvärr funkar inte bildöverföringen, men tänk er att den var större än min knytnäve och väldigt hög. Och lika god som stor var den. 

Långpromenad med samma Emma efter jobbet igår. Tanken var att vi skulle gå till MediaMarkt och tillbaka, men eftersom jag sa att jag hittade (och Emma av någon anledningen trodde på det) så gick vi lite vilse ute i Boländerna. Drygt tre timmar senare kom vi till Ringgatan och fick slå oss ner vid dukat bord.

Om jag trodde att benen var trötta efter det så är det ingenting mot hur de känns nu - ett skivstångspass senare.

Nu börjar armarna domna bort också. Räknar med träningsvärk i mängder imorn. Då passar det med en vilodag där lillebror ska bjuda mig på bio. Gullig brorsa det där.

Och gullig Emma också, hon har lovat att ta mig ut på en till långpromenad. Nästa gång går vi till Jumkil. Det kan vara ett steg i rätt riktning mot ett sånt
här; ett ultralopp med gångklass. Det står uppskrivet över saker jag vill göra i träningsväg. Sen så är jag ju väldigt bra på att snacka också, kom ihåg det.

Knäna höll fram till mållinjen, men inte längre

Åhh vilket dilemma det var igår på ToppLoppet. Benen var så himla pigga och starka, inte ens de första 2-3 kilometrarna var jobbiga och i vanliga fall så är den startsträckan rätt flåsig och jobbig för mig innan benen börjat röra sig av av sig själva.

Massa spring i benen och ett starkt psyke alltså, men tyvärr så gjorde knät att jag fick hålla igen. Gick i nedförsbackarna (där det annars skulle bli för tung belastning) och med tanke på det är jag ändå glad att jag kom i mål på under halvtimmen, även om det var knappt.

Knäna (för det känns i båda, även om det är det högra som gör mest ont) har troligtvis blivit överansträngda för det har blivit en del löpträning sista tiden. Taskig tajming av dem att trilskas nu, men får helt enkelt vila dem i form och hålla mig till spinning, simning och gym som inte innebär några hopp eller tunga stötar. Har fortfarande som mål att persa på Hässelbyloppet nästa helg.

Och hur det gick för min träningskompis då? Jodå,
Mr Ironman kom trea på milen, grymt imponerande!


Bild lånad från topphalsa.se

Mitt i prick

Övade lite skott innan fredagsinnebandyn skulle börja.

Jag: Åhh det känns som att mina skott är så himla klena, ingen kraft i dom liksom. Råkar man få killarnas skott på sig så gör det ju svinont.

Josef: Testa att skjuta på Åsa och se om det gör ont (Åsas uteblivna protest räknas som samtycke).


Några sekunder senare


Åsa: AAAAAJ! Kolla här, värsta märket på magen ju!

Och av det har vi lärt oss att mina skott är hårdare än vad de ser ut att vara. Och att man kan tacka för mat och husrum genom att skjuta någon i magen.